پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه جوان – 1395/04/09– شماره 4848 – صفحه 2)
در روزي که سران قوا براي سخنراني در همايش قوه قضائيه به سالن اجلاس سران دعوت شده بودند، پاي حقوقهاي نامتعارف و نجومي و برجام نيز به اين همايش باز شد. رئيسجمهور طي سخناني در اين همايش درباره دريافتهاي نجومي، انگشت اتهام را به سوي نهادهاي نظارتي برد و گفت: سازمان بازرسي کل کشور، ديوان عدالت اداري و ديوان محاسبات به صورت سالانه در مخارج، ورود و به شکايت افراد رسيدگي ميکنند اما در عين حال ميبينيم که برخي حقوقهاي غيرمتعارف گرفتند. روحاني سپس نتيجه گرفت فيشهاي حقوقي برخي مديران نشان از اين دارد که در اين زمينه غفلت صورت گرفته است؛ این حواله کردن موضوع فیشها به نهادهای نظارتی نوعی فرسایش برخورد با دریافتکنندگان حقوقهای نجومی را در پی دارد، در حالی که قوا و بهویژه دولت باید در اینباره خود را مسئول بدانند. البته سخنان رئیسجمهور با واکنش رئيس سازمان بازرسي مواجه شد و سراج در حاشيه اين همايش در جمع خبرنگاران پرده از انتصاب مديرعامل بانک رفاه برداشت که بهرغم مخالفت اين سازمان و با وجود تخلفات مالي، با لابي و فشار يکي از مديران دولتي به اين سمت منصوب شده بود. با اين حال آنچه که در سخنراني سران سه قوه مشهود بود، عزم آنها براي مبارزه با مفاسد اقتصادي بود.
رئيسجمهور با تأکيد بر اينکه برخورد با رانت و فساد بايد با جديت ادامه يابد به معضل پرداخت حقوقهاي نجومي به برخي مديران دولتي اشاره کرد و گفت: با اين معضل حتماً برخورد ميکنيم و نتيجه را به اطلاع مردم خواهيم رساند.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، روحاني گفت: در هيچ کشوري، امنيت حفظ نخواهد شد مگر اينکه مردم در پناه قوه قضائيه بيطرف، عالم و آگاه و پيشرو در مبارزه با مجرمين و ايجاد عدل و داد، زندگي کنند. وي افزود: قوه قضائيه بايد مورد اعتماد جامعه باشد و هر مقدار، اين اعتماد بيشتر باشد در آن جامعه، امنيت قضايي بيشتر خواهد بود. رئيسجمهور در ادامه، امنيت کشور را به دليل وجود قوه قضائيهاي توانا دانست و گفت: اگر سرمايهاي از خارج از کشور وارد اين سرزمين ميشود به دليل اعتماد به قوه قضائيهاي سالم و عادلانه در اين کشور است. وي افزود: امروز ما در شرايطي هستيم که نيازمند به قوه قضائيهاي قوي، چابک و به روز هستيم، قوه قضائيهاي که بتواند پناهگاهي براي مردم سرزمين ما باشد.
رئيسجمهور خاطرنشان کرد: اگر همه مردم ميتوانند شب به راحتي در کنار خانواده سر به بالين استراحت بگذارند به دليل وجود قوه قضائيهاي توانا است. روحاني در ادامه افزود: دستگاه قضا پيش از آنکه به رفع تخاصم، رسيدگي به شکايت مردم، احقاق حقوق مردم و اجراي عدالت بپردازد بايد مورد اعتماد جامعه باشد. رئيسجمهور گفت: قوه قضائيه در کنار ختم رسيدگي به پروندهها بايد به سؤالات ذهن مردم هم پايان دهد. وي فريادرس نهايي مردم را قوه قضائيه و قضات دانست و گفت: در جامعه ما مردم بايد احساس کرامت و عزت کنند و حقوق شهروندي مردم محترم شمرده شود. روحاني خاطرنشان کرد: آنچه ما در خصوص آن در برجام و مذاکرات هستهاي تلاش ميکرديم و بزرگترين هدف ما در برجام ايجاد شرايط مناسب در داخل کشور براي رونق اقتصادي و اشتغال نسل جوان ما بود.
رئيسجمهور سپس به موضوع فيشهاي حقوقي اشاره کرد و گفت: اين موضوع بايد درمان و با آن برخورد شود و دولت نيز با متخلفان برخورد ميکند و نتيجه را به اطلاع مردم خواهد رساند. روحاني ادامه داد: سازمان بازرسي کل کشور، ديوان عدالت اداري و ديوان محاسبات به صورت سالانه در مخارج ورود و به شکايت افراد رسيدگي ميکنند اما در عين حال ميبينيم که برخي حقوقهاي غيرمتعارف گرفتند. وي گفت: فيشهاي حقوقي برخي مديران نشان از اين دارد که در اين زمينه غفلت صورت گرفته است. رئيسجمهور ادامه داد: بايد حواسمان باشد که در موضوع فيشهاي حقوقي برخي مسئولان، چهره اکثر مديران سالم و فداکار جامعه خدشهدار نشود و اين موضوع نياز به کمک هر سه قوه دارد.
دستگاه قضايي مجموعهاي مقتدر است
سخنران ديگر همايش قوه قضائيه رئيس مجلس شوراي اسلامي بود. علي لاريجاني با تأکيد بر اينکه قوه قضائيه با وجود همه مشکلات، قانون را اجرا و در برابر فشارها ايستادگي ميکند، گفت: دستگاه قضايي کشورمان مجموعهاي مقتدر است. وي ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهيد بهشتي و ياران باوفايش افزود: هر سال قوه قضائيه در همايشي سراسري براي هماهنگي بين قوا برنامههاي خوبي را تدارک ميبيند که اميدواريم از اين شرايط براي ايجاد فرصتهاي بهتر به منظور خدمت به مردم استفاده کنيم. وي تأکيد کرد: قوه قضائيه در طول اين سي و اندي سال پس از انقلاب اسلامي که ظهوري نو در کشور داشته، از نگاه برجستهاي برخوردار است که اين مهم به همت قضات ارزشمند و با وجدان دستگاه قضا تحقق يافته است. رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: اين که در سالهاي اخير برخي پروندههاي مهم و پرسر و صدا که معلوم نيست در ساير کشورهاي در حال توسعه ديگر اين چنين بررسي شود، پيگيري شده حکايت از تحقق قانون در کشور دارد. لاريجاني در ادامه با بيان اينکه قانون سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادي با کمک قوه قضائيه تدوين شده است، افزود: اين موضوع در اين مجلس به زودي در دستور کار قرار خواهد گرفت و کارشناسيهاي زيادي روي آن سامان داده شده است. رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين گفت: مطالعاتي در مرکز پژوهشهاي مجلس صورت گرفته است و با استفاده از تجربيات قوه قضائيه تجديدنظري در قانون مبارزه با مواد مخدر صورت ميگيرد.
تدارک آمريکاييها براي ساماندهي نوعي ديگر از تحريمها
رئيس مجلس شوراي اسلامي گريزي هم به مسئله توافق هستهاي زد و گفت: يکي از موضوعاتي که براي کشورمان پيش آمد، برجام بود که نظام با چشم بينا مسير توافق هستهاي را انتخاب کرد اما بايد ببينيم که غربيها و امريکاييها در پس اين توافق چه فکري انديشيدهاند؟ آيا همانطور که در گذشته ميگفتند امروز هم دنبال ميکنند يا جور ديگري به مسئله ميپردازند. لاريجاني گفت: به نظر ميرسد امريکاييها در مسير برجام نقاط ضعفي را برجا گذاشتهاند که برخي از آنها مربوط به برچيدن تحريمها به طور جامع است مخصوصاً در بخش بانکهاي بزرگ اين نقص را ميبينيم که در بانکهاي درجه2 و 3 در حال کارکردن هستند اما اشکال همچنان وجود دارد. وي افزود: علاوه بر اين اضطرابي را هم براي سرمايهگذاري در ايران به وجود ميآورند که برخلاف توصيههاي ظاهريشان، در پشت صحنه؛ خزانهداري و ديگر بخشها اضطراب را تشديد ميکنند که در ايران سرمايهگذاري صورت نگيرد. رئيس مجلس گفت: يک بخش تدارکات امريکاييها ساماندهي نوعي از تحريمهاي ديگر است که قطعاً بايد در مقابل اين رفتارها واکنش نشان دهيم، در خود توافق هستهاي هم اين مسائل به وجود آمده و بايد مراقب بود.
آراي قضايي وحي منزل نيست
سخنران پاياني همايش قوه قضائيه آيتالله صادق آمليلاريجاني بود. وي با اشاره به گزارش عملکرد سالانه اين قوه افزود: بيش از 11 ميليون پرونده در محاکم دادگستري و بيش از 3 ميليون پرونده در شوراي حل اختلاف رسيدگي شده است و اين حجم گسترده خدمات در دستگاه قضايي کشور حاکي از تلاش کارکناني است که بار اين خدمات را بر دوش کشيدهاند و به دليل کثرت اين خدمات ممکن است اين فعاليتها را نبينيم. رئيس دستگاه قضا با اشاره به اينکه گاهي نسبت به اين زحمات شبانهروزي بيتوجهي ميشود که بايد اين زحمات را قدر دانست، افزود: اعتماد مردم نيز در امنيت کشور دخيل است و در سخنان رئيسجمهوري نيز به اين امر اشاره شد که قوه قضائيه نقش مهم و قابل توجهي در امنيت کشور ايفا ميکند.
آيتالله صادق آمليلاريجاني در ادامه سخنان خود افزود: در ارزيابيهاي قوه قضائيه، برخي انتقاداتي را به اين دستگاه وارد ميدانند که بنده به عنوان رئيس قوه و همينطور قضاتي که در اين مجموعه خدمت ميکنند اعتراف و اذعان داريم که در دستگاه قضا کاستيهايي وجود دارد. وي گفت: بسياري از اين کاستيها به ما تحميل ميشود، برخي قصور دستگاه قضاست و برخي ديگر از کاستيها نيز تقصيراتي است که بروز ميکند و البته ما در دستگاه قضا با جديت با چنين تقصيراتي برخورد ميکنيم. رئيس قوه قضائيه با بيان اينکه ما از نقدهاي سازنده استقبال ميکنيم، افزود: عقل چنين اقتضا ميکند که نقادي منصفانه و سازنده باشد، ما نقد به دستگاه قضا را اشکال نميدانيم بلکه آن را راه سازندهاي ميدانيم براي کاهش کاستي ها. وي با اشاره به اينکه آراي قضايي وحي منزل نيست، افزود: ممکن است اشتباهاتي در صدور رأي صورت بگيرد اما عقل و تواضع اقتضا ميکند دستگاه قضا به نقدهاي سازنده توجه داشته باشد، البته تا به حال نيز همينطور بوده و برخلاف برخي ادعاها، از نقدهاي سازنده استقبال ميکنيم ولي نسبت دادن نقد به چيزهاي ديگر نکته ديگري است.
مواهببگيران ديروز، اپوزيسيون امروز!
آيتالله آمليلاريجاني افزود: از همينجا از برخي ارزيابيهاي نسنجيده ميخواهم گلايه کنم که در شبهاي ليالي قدر که شب حق و صدق است حرفهايي در ايام قوه قضائيه زده ميشود در حاليکه اين همه خدمات عظيم دستگاه قضايي و تلاشهايشان براي امنيت کشور و سازمان يافتن امور اقتصادي جاي تشکر دارد که به جاي تشکر در هفته قوه قضائيه گاهي با استدلالهاي سخيف عليه قوه قضائيه سخن گفته ميشود. رئيس قوه قضائيه اضافه کرد: متأسفم در عين اينکه ما بايد از نقد سازنده استقبال کنيم اما اينگونه نيست که هر کسي از راه ميرسد با هر سخن بيحساب و کتابي و بدون توجه به محدوديتها سخن ميگويد. وي با بيان اينکه گاهي توقعات ناصحيح و استدلالات نيز سخيف است، گفت: آقايي استدلال کرده که من در دفتر کارم بودم که شخصي آمده و به من گفته است من هيچ توقعي ندارم مگر اينکه شما بگوييد در دادگستري عادلانه به پرونده من رسيدگي کنند و اين فرد استدلال ميکند که چرا بايد اينگونه باشد که تن مردم بلرزد.
آيتالله آمليلاريجاني افزود: شما واقعاً استدلال را ميبينيد که به چه صورت است؟ يک کسي توقع دارد که دادگاه عادلانه رسيدگي کند و بعد استدلال ميکند که چرا کاري ميکنيد که تن مردم بلرزد؟ رئيس قوه قضائيه اضافه کرد: من براي اين جور ارزيابيها و ارزيابيهاي بيحساب و کتاب خيلي متأسفم. وي گفت: ما گاهي نقش خودمان را اشتباه ميکنيم، کساني که الحمدلله از مواهب انقلاب به اندازه کافي بهرهمند بودهاند، اکنون نقش اپوزيسيون پيدا کردهاند. آمليلاريجاني افزود: تمام محسنات و پيشرفتهاي انقلاب را زير سؤال ميبرند و اميدهاي مردم را ميخواهند نااميد کنند، چرا؟ بدون اينکه توجه کنند کاستيها وجود دارد.
http://javanonline.ir/fa/news/794446
ش.د9501030