صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۰  ، 
کد خبر : ۲۹۵۱۳۷

اخبار و تحلیل‌ها سه‌شنبه 16 شهریور 1395

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) حکام سعودی که امسال صدّ عن سبیل‌الله و المسجدالحرام کرده و راه حجاج غیور و مؤمن ایرانی به خانه محبوب را بسته‌اند، گمراهانی روسیاهند که بقای خود را در هم‌پیمانی با صهیونیسم و آمریکا می‌دانند. (95/6/15)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

▼ حرف روز
شجره ملعونه

در آستانه ایام حج، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام مهمی به مسلمانان سراسر جهان و حجاج بیت‌الله‌الحرام، حجّ ابراهیمی را مظهر عزت و عظمت امت اسلامی در مقابل زورگویان بین‌المللی خواندند و با اشاره به حوادث تلخ فاجعه منا، خطاب به دولت‌ها و ملت‌های اسلامی تأکید کردند، جهان اسلام، اعم از دولت‌ها و ملت‌های مسلمان باید حاکمان سعودی را به‌درستی بشناسند و به خاطر جنایاتی که در گستره جهان اسلام به بار آورده‌اند، گریبان آنها را رها نکنند و فکری اساسی برای مدیریت حرمین شریفین و مسئله حج بکنند. در بخشی از پیام حج رهبر انقلاب در توصیف آل‌سعود، از اصطلاح «شجره ملعونه» استفاده شده است. به کار بردن عبارت شجره ملعونه برای آل‌سعود در پیام حج رهبر انقلاب، بیانگر همان خط منحرفی است که با روی کار آمدن خاندان بنی‌امیه در جهان اسلام به وجود آمد و فتنه‌های عظیمی رقم زد. اکنون عیناً همین خط انحرافی را نوادگان آنها، یعنی خاندان آل‌سعود در جهان اسلام دنبال می‌کنند که سبب بروز فتنه‌های بزرگ‌تری شده است.
همکاری و هماهنگی با شرورترین دشمنان مسلمانان، یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی، پشتیبانی مالی و لجستیکی از گروهک‌های تروریستی چون داعش و القاعده، کشتار مردم بی‌گناه یمن و بی‌کفایتی در ماجرای منای حج گذشته از نمونه‌های ملعونه بودن این خاندان است. افزون بر این، عربستان در راستای پیشبرد اهداف خود به شدت از معارضان مسلح سوریه از جبهه النصره و داعش گرفته تا جیش‌الاسلام و ارتش آزاد سوریه حمایت می‌کند؛ زیرا عربستان، دولت سوریه را برگ برنده استراتژیک ایران تلقی می‌کند. از سوی دیگر، ریاض تلاش دارد از طریق حمایت از سنی‌های عراق، شکاف میان شیعیان و سنی‌ها را عمیق‌تر کند و با فعال کردن چندین گروه مخالف ایران، همچون منافقین و برخی از جدایی‌طلبان کرد و بلوچ به ایران فشار آورد. به نظر می‌رسد، سیاست جدید تهاجمی عربستان در قبال ایران تشدید خواهد شد و عربستان احتمالاً از هر ابزاری برای اعمال فشار بر ایران استفاده خواهد کرد. همه اینها به گفته نشریه آمریکایی «نشنال اینترست»، در طولانی‌مدت نتیجه عکس می‌دهد، همان‌طور که برای صدام‌حسین نیز نتیجه عکس داشت.

▼ گزارش روز
حد یقف نخواهد داشت

ایران برای خروج از فهرست سیاه کشورهای غیرهمکار با کارگروه اقدام مالی (FATF) باید کلیه اطلاعات اقتصادی و مالی خود را برای راستی‌آزمایی درباره عدم حمایت مالی از تروریسم و همچنین مقابله با پولشویی در اختیار این مجموعه قرار دهد. این اقدام موجب خواهد شد اسناد حساس مالی کشورمان در اختیار دشمنان قرار گیرد و شبکه بانکی جمهوری اسلامی ایران از همکاری با نهادها و اشخاصی که در فهرست تحریم‌های به اصطلاح بین‌المللی هستند، منع شود. این عبارت خلاصه آن اتفاق و بلایی است که به واسطه پیوستن به این کارگروه بر سر کشور خواهد آمد؛ موضوعی که مدت‌هاست با انتقاد کارشناسان و صاحب‌نظران همراه شده است، اما هفته گذشته و با خودداری بانک‌های سپه و ملت از همکاری با نهادها و افرادی که در فهرست تحریم‌های ظالمانه قرار دارند، به اوج خود رسید. البته با وجود همه انتقادها دولت همچنان سکوت در پیش گرفته است و فقط رسانه‌های نزدیک به دولت اعلام کرده‌اند پیوستن به این کارگروه تعهد دولت قبل است! و سیف، رئیس بانک مرکزی در نامه‌ای به بانک‌ها، همکاری نکردن آنها با نهادها و اشخاصی را که تحریم هستند، ممنوع اعلام کرده و تأکید کرده است جلوی زیاده‌خواهی غرب ایستادگی خواهیم کرد! جملاتی که احمد توکلی در واکنش به آن می‌گوید، اینکه بانک مرکزی ادعا می‌کند اگر زیاده‌خواهی کنند جلوی‌شان ایستادگی می‌کنند، این شعارها به درد سخنرانی می‌خورد. طبق ماده 12 قانون پولشویی به صراحت آمده است که اگر ایران با هر کشوری معاضدت قضایی داشته باشد، باید اطلاعاتش را تبادل کند و این بند هیچ حد یقفی ندارد و مشخص نیست کجا می‌ایستند؟ مشخص نیست حساب چه کسانی را می‌خواهند بررسی کنند؟ مطمئناً به بازرسی از حساب‌های سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان و هر کجای دیگر که دل‌شان بخواهد، خواهند رسید.

▼ خبر ویژه
مذاکرات غیرمستقیم درباره چهار دیپلمات ایرانی

منابع اطلاعاتی یک کشور اروپایی از تحرکاتی برای روشن شدن سرنوشت خلبان مفقودشده رژیم صهیونیستی و چهار دیپلمات ایرانی که سال‌ها پیش در بیروت ربوده شدند، خبر دادند. منابع رژیم صهیونیستی نیز مدعی‌اند، در ماه‌های گذشته برای روشن شدن سرنوشت یک خلبان مفقودشده اسرائیلی و چهار دیپلمات ربوده‌شده ایرانی در لبنان، مذاکرات غیرمستقیمی انجام شده است. روزنامه «یدیعوت آحارونوت» برای اولین بار از مفاد خبری گزارش داد که دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی پیشتر مجوزی برای اطلاع‌رسانی درباره آن صادر نکرده بود. این روزنامه صهیونیستی مدعی است، رژیم صهیونیستی با میانجیگری یک کشور اروپایی [آلمان] با حزب‌الله لبنان مذاکره‌ای غیرمستقیم انجام داده است تا معمای «ران آراد» خلبان اسرائیلی که حدود 30 سال است که ناپدید شده و آخرین بار در آسمان لبنان دیده شده، حل شود. دکتر «رونین برگمن» تحلیلگر امنیتی و اطلاعاتی روزنامه یدیعوت به نقل از منابع غربی که آنان را بلندپایه توصیف کرد، گفته است: قرار بر این شده است که حزب‌الله اطلاعاتی از این خلبان به طرف اسرائیلی بدهد و در مقابل اسرائیل متعهد شده است، برای روشن شدن سرنوشت دیپلمات‌های ایرانی که در سال 1982 در بیروت ناپدید شدند و تهران اسرائیل را مسئول مستقیم ناپدید شدن آنان می‌داند، اقدام کند.
 
▼ اخبار
1- اصلاح‌طلبان به ائتلاف با حامیان دولت در انتخابات شوراها نیازی ندارند
علی صوفی، عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه برخی اصلاح‌طلبان از ائتلاف با حامیان دولت در انتخابات مجلس دهم ناخشنودند، گفت: در انتخابات شوراها، به ائتلاف با بیرون از مرز اصلاح‌طلبی نیازی نداریم. وی درباره احتمال تغییر نامزد اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری 96، اظهار داشت: ما در شورای سیاست‌گذاری، این انتخابات پیش رو را آسیب‌شناسی می‌کنیم؛ اما به این معنا نیست که شورا بخواهد از روحانی عبور کند. اصلاح‌طلبان از رقابت داخلی عبور کرده‌اند و در سال 92 نشان دادند که اجما‌ع‌شان بر روی یک کاندیداست. مگر اینکه به هر دلیلی روحانی نتواند در این انتخابات حضور یابد که در این‌صورت اصلاح‌طلبان به سمت تعیین جایگزین می‌روند.
2- رئیس‌جمهور فیلیپین اوباما را حرامزاده خواند!
تنها دو روز پس از ماجرای استقبال توهین‌آمیز از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در فرودگاه شهر هانگژو چین، «دوترته» رئیس‌جمهور جنجالی فیلیپین، همتای آمریکایی خود را با لفظ «حرامزاده» خطاب کرد و گفت: اگر در دیدار دوجانبه مسئله مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در فیلیپین را به میان بکشد، او را فحش‌باران می‌کند. اوباما امروز به جای دیدار با دوترته با «پارک گئون‌های» همتای کره‌جنوبی خود ملاقات خواهد کرد. دوترته در اظهاراتی توهین‌آمیز گفته است: «او (اوباما) فکر می‌کند کیست؟ من عروسک در دست آمریکا نیستم. من رئیس‌جمهور کشوری مستقل هستم و به هیچ‌کس به جز مردم کشورم جواب پس نمی‌دهم... حرامزاده، فحش‌بارانت می‌کنم.»
3- عمار الحکیم رئیس بزرگ‌ترین جریان سیاسی عراق شد
منابع عراقی اعلام کردند، اعضای جریان پارلمانی «ائتلاف ملی عراق» در نشستی، ضمن بررسی مسائل سیاسی عراق، رئیس مجلس اعلای اسلامی را به ریاست این ائتلاف برگزیدند. یک مقام آگاه با اعلام این خبر، گفت: شرکت‌کنندگان در این نشست، تصمیم گرفتند که رئیس مجلس اعلای اسلامی (عمار الحکیم) به جای ابراهیم الجعفری، به ریاست ائتلاف ملی انتخاب شود. گفتنی است، ائتلاف ملی عراق، بزرگترین ائتلاف سیاسی در عراق است که ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه فعلی (نخست‌وزیر اسبق) در اگوست سال 2009 آن را برای انتخابات پارلمانی 2010 و 2014 بنا نهاد.
4- نتیجه انتخابات آلمان زلزله‌ای بر ارکان تاج و تخت مرکل
شکست حزب مرکل در انتخابات محلی  ایالت مکلنبورگ- فورپومرن آلمان شوک بزرگی برای مرکل و حزب وی بوده است؛ به گونه‌ای که می‌توان آن را عاملی برای تزلزل تاج و تخت صدراعظم دانست. در این انتخابات، حزب راست افراطی (جایگزینی برای آلمان) موفقیتی بزرگ را تجربه کرد و از نامزد حزب دموکرات مسیحی مرکل پیشی گرفت. بر اساس نتایج اعلام‌شده تقریباً همه احزاب سنتی آلمان در این انتخابات ایالتی رأی خود را از دست داده‌اند و می‌توان گفت، حزب راست‌گرای افراطی آلمان برنده بزرگی در این انتخابات بوده است.
5- افزایش تولید نفت ایران سیاست خارجی عربستان را خصمانه‌تر می‌کند
وبگاه آمریکایی «دیلی کالر» نوشت: تولید نفت ایران پس از خاتمه تحریم‌های آمریکا، در حال اوج‌گیری است. اکنون تولید نفت ایران تقریباً در سطح سال 2011 است که این مهم موجب برانگیخته شدن ستیز با دیگر رقبای نفتی این کشور در بازارهای جهانی شده است. این وبگاه افزود: تحریم‌های ضد ایران، موجب ارزشمندتر شدن نفت عربستان و افزایش سهم بیشتر این کشور از بازارهای جهانی فروش این ماده شده بود؛ اما حضور مجدّد ایران در عرصه انرژی موجب شده است، سیاست خارجی عربستان سعودی نسبت به ایران خصمانه‌تر شود.

▼ اخبار کوتاه
طی یک نظرسنجی، حدود ۹۰ درصد از کارکنان و مدیران صنعت نفت خواستار استعفا، برکناری یا استیضاح زنگنه، وزیر نفت دولت یازدهم شدند. بر اساس این نظرسنجی که پایگاه خبری «نفت‌نیوز» و به دو روش تشریحی و دادن رأی برگزار کرد، از مجموع 13 هزار و 384 رأی داده شده، 12 هزار و 40 مورد (96/89 درصد)، خواستار استیضاح وزیر نفت شدند و یک‌هزار و 344 مورد (04/10 درصد) با ادامه فعالیت مهندس زنگنه موافق بودند.
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: چالش بیکاری یکی از مسائل و دغدغه‌های اصلی کشور است که اگر برای حلّ این مشکل اقدام نشود، تبعات سیاسی،‌ اجتماعی و امنیتی برای کشور ایجاد می‌کند. جهانگیری با اشاره به وجود 900 هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی جویای کار در سال جاری، گفت: این میزان افراد فارغ‌التحصیل جویای کار در کنار انباشت بیکاری سال‌های گذشته موضوعی جدی است که باید به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد.
پس از گذشت حدود یک ماه از مرخصی مهدی هاشمی، فرزند هاشمی رفسنجانی تاکنون به زندان بازنگشته است. همچنین گفته می‌شود، در طول این مرخصی طولانی‌مدت، وی در ساعات خلوت در برخی رستوران‌های تهران حضور داشته و به مسافرت هم رفته است. در عین حال، جلساتی با وی برگزار شده که از محتوای این جلسات اطلاعی در دست نیست.
«رجب‌طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در سخنرانی اختتامیه نشست گروه 20 در چین، با بیان اینکه عملیات ضد تروریستی ترکیه در سوریه ادامه خواهد داشت، گفت: پیشنهاد ایجاد منطقه امن در شمال و پرواز ممنوع بر فراز سوریه را به «باراک اوباما» و «ولادیمیر پوتین» رؤسای جمهور آمریکا و روسیه ارائه داده است.
یک روزنامه چاپ لندن به نقل از منابع آگاه اعلام کرد: توافق‌هایی در داخل حماس برای انتصاب «اسماعیل هنیه» به جای «خالد مشعل» به سِمت ریاست دفتر سیاسی حماس شده است. هنیه در تلاش است به‌زودی به منظور برعهده گرفتن منصب یادشده با خانواده‌اش مقیم قطر شود.
بر اساس خبرهای منتشر شده، روسیه و عربستان سعودی قصد دارند در تلاشی مشترک جلوی ادامه کاهش قیمت نفت را بگیرند. دو کشور در جریان نشست گروه ۲۰ تصمیم گرفته‌اند کارگروهی برای همکاری با یکدیگر ایجاد کنند.
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات