تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۱  ، 
کد خبر : ۲۹۵۹۰۴

فاتحه كنسرت در قم

(روزنامه آرمان – 1395/07/11 – شماره 3150 – صفحه 2)

همه چيز از مشهد و اعلام ممنوعيت علم‌الهدي براي برگزاري كنسرت در اين شهر شروع شد تا به قم رسيد. ۶ مهر بود كه نخستين گروه موسيقي به نام معبد در قم به اجراي برنامه پرداخت؛ مراسمي كه ميزان مخالفت‌ها با برگزاري آن شايد قابل پيش بيني نبود و در همين راستا بود كه در ۹ مهرماه مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم درباره آن گفت: هيچگونه درخواستي براي اجراي كنسرت و موسيقي در شهر مقدس قم ارائه نشده و تاكنون مجوزي هم براي آن صادر نكرديم. حجت‌الاسلام عباس دانشي خاطرنشان كرد:«برنامه‌اي كه سه شنبه شب در تالار شهيد آويني اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم توسط گروه مهبد و با مسئوليت انجمن موسيقي قم برگزار شده، تحت هيچ عنوان كنسرت نبوده است. در اين مراسم چند سرود انقلابي در موضوع دفاع مقدس، فرهنگ ايثار و شهادت و عيد مباهله اجرا و از شعر بسيار فاخر و ارزشمند شاعراني مانند حافظ و مولوي استفاده شده است. »

انتقاد مراجع از كنسرت مهبد

پس ازبرگزاري همين مراسم بود كه آيت‌ا... صافي گلپايگاني از مراجع قم در ديدار رئيس ستاد امربه معروف ونهي از منكر كشور و مسئولان ستاد قم برخورد جدي با برگزار كنندگان كنسرت در قم را خواستار شد و گفت: «حرمت قم بايد حفظ شود ونبايد در اين موضوع سكوت كنيد.» روز جمعه هم خطيب جمعه قم با اشاره به جايگاه اين شهر به عنوان پايگاه انقلاب، اسلام و مراجع تقليد گفت: جايگاه اين شهر بايد گرامي داشته شود، قم الگوي عفاف حجاب و نمادي از شهري اسلامي باشد. در شهر اسلامي نشاط و شادابي وجود دارد و بايد به نيازهاي جوانان توجه شود اما هر گناهي كه حرمت اين جايگاه را بشكند از سوي مردم و علماي ما محكوم و مطرود است.

اعرافي تصريح كرد: با اشاره به واكنش برخي مردم، علما و مراجع تقليد درباره برگزاري كنسرت موسيقي در اين شهر، گفت: در وقايع اخير مراجع عظام آزرده خاطر شدند و بايد به ارزش‌ها احترام گذاشته شود و نظر مراجع مورد توجه باشد. وي با تاكيد بر اينكه ارزش‌هاي متعالي اسلام نه تنها در قم، بلكه در تمام كشور بايد مورد توجه قرار گيرد، افزود: ما هيچ گاه در مقابل ارزش‌ها و حرمت موازين اسلام كوتاه نمي‌آييم؛ هرچند از كساني كه وعده دادند جبران مي‌كنند تشكر مي‌كنيم اما بايد قاطعانه فريضه امر به معروف و نهي از منكر در اين مساله اجرا شده و حرمت مراجع عظام رعايت شود و يك روز بعد يعني روز شنبه بود كه بيانيه‌اي از سوي جامعه مدرسین حوزه علمیه قم صادر شد؛ بيانيه‌اي در تاييد مواضع حجت الاسلام اعرافي كه برگزاري كنسرت در قم را صلاح نمي‌دانست.

نگذاريد مردم وارد عمل شوند

در بيانيه جامعه مدرسين حوزه علميه قم آمده است: «شهر مقدس قم به عنوان مركز علمي و فقهي جهان تشيع و پايگاه انقلاب اسلامي شهر بصيرت و ايمان است. حفظ كرامت و حرمت قم، حفظ فرهنگ ديني و ارزش‌هاي اسلامي است. اقدام موهن و غير منطقي مديران فرهنگ و ارشاد اسلامي قم در برگزاري كنسرت و حواشي و منكرات بين و شرم‌آور پيش‌آمده در آن، غير قابل پذيرش و حركتي به دور از شأن شهر مقدس قم بوده است. برگزاري اين كنسرت كه به بهانه هفته دفاع مقدس در‌ام القراي كشور اسلامي «قم» صورت گرفت، متدينان را متاثر نمود. اين حركت ناشايست نه تنها حريم احكام الهي را نشانه رفت، بلكه قداست حرم اهل‌بيت(ع) را پاس ننهاد و مرجعيت بزرگ شيعه را به موضع واداشت. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به ويژه شخص وزير ارشاد بايد پاسخگو باشند.

چرا در امر ترويج فرهنگ اسلامي و احياي ارزش‌هاي ديني آن‌گونه كه بايد، قدم بر نمي‌دارند و مساله كنسرت‌ها و حواشي آن را مصرانه در نقاط مختلف كشور حمايت مي‌كنند؟ تلاش براي خلاصه كردن فرهنگ و هنر در موسيقي، لطمه‌اي بزرگ به فرهنگ و ارزش‌هاي ديني و اسلامي است. اكنون كه استان قم در موارد مختلف اعم از زير ساخت‌هاي اقتصادي، عمراني و همچنين مسائل مربوط به اشتغال جوانان با مشكل روبه‌روست آيا اين درست است كه مسئولان براي رفع اين كمبودها اين چنين نسخه‌هاي خسارت‌باري را بپيچند؟ جامعه مدرسين حوزه علميه قم ضمن محكوميت قاطعانه اين حركت غيرارزشي و يادآوري لزوم توجه به ارزش‌هاي اسلامي و فرهنگي، خواستار برخورد با متوليان برگزاري اين‌گونه كنسرت‌هاي پر حاشيه است. ‌

ما به مسئولان اخطار مي‌كنيم در شرايطي كه كشور در سايه عمل به احكام الهي نياز به همدلي، وحدت و آرامش دارد اينگونه تحركات به مصلحت آنها و كشور نيست و به پايگاه مردمي آنان آسيب وارد مي‌كند. بايد توجه داشت صبر و حوصله مردم متدين و مراجع بزرگ محدود است، نگذاريد در برخورد با اين حركات با حواشي زشتي كه دارد مردم وارد عمل شوند كه در آن‌صورت شايد خسارت‌هاي مادي و معنوي آن به راحتي قابل جبران نباشد. كساني كه مدعي ارتباط با مراجع و تقويت آن هستند، چرا در اين امور بي‌توجهي مي‌كنند؟ اميد است مسئولان محترم ضمن توجه به هدايت‌ها و رهنمود‌هاي رهبر معظم انقلاب، مراجع معظم تقليد و علماي اعلام«دامت بركاتهم»، فرصت خدمت در جبهه‌هاي فرهنگي انقلاب اسلامي را غنيمت شمرده و با تمام توان به تقويت و ترويج فرهنگ ديني و مبارزه با جبهه ضد اخلاقي و انساني فرهنگ غربي تلاش كنند.»

روحانيون مخالف يا موافق كنسرت!

در حالي اين بيانيه از سوي جامعه مدرسين صادر شد كه تعدادي از روحانيون به محدود كردن برگزاري كنسرت در شهرهاي كشور انتقاد كرده بودند كه از جمله آنها آیت‌ا...محسن غرويان است. او اظهار داشت:«وقتي حكومت ديني براي مردم تشكيل مي‌دهيم، بايد همه جوانب زندگي مردم را در اين حكومت ديني ببينيم و براي آن راه‌حلي داشته باشيم، يكي از اين جنبه‌ها مساله موسيقي است چراكه مردم نوعی نياز روحي و فرهنگي است كه مردم به موسيقي دارند. وي با تاكيد بر اينكه بايد موسيقي حرام را از موسيقي حلال مشخص كنيم و آن وقت مردم را از موسيقي حلال محروم نكنيم، گفت: چون اين يك نياز انساني و روحي است وقتي مرز حلال و حرام موسيقي از نظر فقهي مشخص شد، ما هيچ مجوزي نداريم كه جلوي حلال خدا را بر مردم بگيريم و آنها را محروم كنيم.

كنسرت هم از اقسام موسيقي است. » اما حجت‌الاسلام سيداحمد خاتمي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به برگزاري كنسرت در شهر قم گفت: اين حركت مصداق حركتي كاملا خلاف شرع و مغاير با ارزش‌هاي ديني و مصداق بارز منكر بود آن هم در شهر مقدس قم كه كانون مرجعيت ديني و محل تحصيل ۸۰ هزار طلبه است. آيت‌ا...سيدمحمد غروي که هم عضو همين تشكل روحاني است با بيان اينكه از ابتدا مخالف برگزاري كنسرت بودم، آن را برخلاف روح اسلام دانست. وي با اشاره به ديدگاه فقها درباره حرمت موسيقي،خاطرنشان كرد: نبايد موسيقي ترويج شود، اما وقتي كنسرتي برگزار مي‌شود، اين به معناي ترويج موسيقي است. تشكيلاتي مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي عوض اينكه در جاها و موارد ديگر كارهاي حساب شده و فرهنگي صحيح انجام دهد، كنسرت راه مي‌اندازد، در حالي كه اين امر وجهي ندارد. اگر كسي موافق برگزاري كنسرت باشد، من با آن مخالف بوده و هستم.

http://www.armandaily.ir/fa/Main/Detail/165309

ش.د9502056

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات