پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
* يكي از نگرانيهاي جدي با درگذشت آيتالله هاشمي بحث جانشيني سياسي ايشان در جريانهاي اعتدالي و اصلاحي است. فكر ميكنيد اين خلأ را چطور ميشود پر كرد؟
** هيچ كس نميتواند جاي ايشان را پر كند. به نظر من فقط آقاي رفسنجاني، آقاي رفسنجاني بود. ما كسي را با تجربههاي مشابه تجربههايي كه ايشان داشت، نداريم. افرادي مثل ما مشابهين زيادي برايشان وجود دارد ولي افرادي كه قبل از انقلاب و در همه اين عرصهها حاضر بودهاند خيلي كم داريم. بيشتر آنها يا شهيد شدهاند يا فوت كردهاند يا از دسترس خارج شدهاند و نميتوانيم به راحتي بگوييم اين فرد رفت و حالا ميتوانيم فرد مشابهي بياوريم. پيدا كردن مشابه ايشان غيرممكن است.
* فكر ميكنيد با نبود ايشان صدمه جدي به اصلاحطلبان و اعتدالگرايان وارد شود؟
** نه. چون وجود و راه او ادامه دارد و قائم به ذات نيست. برخي افراد در بودنشان به نوعي تاثير دارند و در نبودنشان به نوعي ديگر. در واقع اين جامعه است كه ميتواند اين فرد را تبديل به امت كند. و يك جريان عمومي بسازد.
* چندماه بيشتر به انتخابات نمانده. شما بهتر ميدانيد كه تا الان روندها به گونهاي طي شده كه اصلاحطلبان و اعتدالگرايان از شرايط برابري در انتخابات برخوردار نبودهاند. فكر نميكنيد درگذشت آيتالله اين شرايط را بغرنجتر خواهد كرد و اين جريان به ضرر اصلاحطلبان تمام شود؟
** نه. در واقع اين اقدامات در نهايت به ضرر مملكت تمام ميشود. باخت و برد اصلي از آن جريانها نيست. اين مملكت ما است كه در اثر اين نحوه برخوردها بازنده ميشود. چرا كه جريانهاي خاص اگر به فكر مردم باشند، خواهند ديد كه در اثر برخوردهاي آنها اين مردم هستند كه از حضور يا وجود عدهاي انسان توانمند و خدوم و خلاق محروم ميشوند. بايد سعي كنيم جامعه را هوشيار كنيم. اگر جامعه بيدار شود به آن جريان اجازه چنين تاخت و تازيهايي را نميدهد.
* الان مخالفين رييسجمهور زمزمه رد صلاحيت ايشان را مطرح ميكنند يا اتهاماتي به برادر ايشان وارد ميكنند. فكر نميكنيد نبود آيتالله هاشمي دفع اين حملات را سختتر خواهد كرد؟
** به نظر من طرح اين موضوع اساسا بد است و اتفاقا آنها ميخواهند با طرح كردن اين موضوع به موضوع رد صلاحيت مشروعيت ببخشند. ولي سوال من اين است كه چرا بايد رييسجمهور را رد صلاحيت بكنند؟ چرا در اين مملكت هر كسي كه رييسجمهور شد فرداي رياستجمهورياش بايد بگويند او تاييد نميشود. چطور در اين مملكت هر كس كه ميآيد و رييسجمهور يا نخستوزير يا رييس مجلس ميشود درست بعد از آن فاسد ميشود؟! فتنهگر است؟ خائن است؟ جاسوس است؟ چرا قبلا نبوده و بعد از اينكه آمد و مسووليتي را بر عهده گرفت اين برچسبها را به او ميچسبانند.
پس اين سيستم ما مشكل دارد و ما بايد سيستم را درست كنيم به جاي اينكه آدمها را درست كنيم. اصلا بحث اينكه رييسجمهور را تاييد صلاحيت نميكنند جاي سوال دارد. چرا نبايد تاييد صلاحيت كنند؟!. چرا رسانهها سوال نميكنند چه اتفاقي افتاده است كه به خاطر آن ممكن است رييسجمهور را تاييد صلاحيت نكنند و بحث آن را هم از الان مطرح كردهاند. حالا ما بپذيريم يك نفر يا دو نفر بد بودهاند اما نميشود كه همه كساني كه ميآيند اين سرنوشت را داشته باشند. بايد در جامعه هوشياري به وجود بيايد كه چنين جوي ايجاد نشود كه آنها بگويند بله ما ميتوانيم رييسجمهور مستقر را رد صلاحيت كنيم.
رييسجمهور اگر خلاف قانون كرده در چارچوب قانون با او برخورد كنند. اگر هم در چارچوب قانون عمل كرده پس اين جوسازيها چه معنايي دارد.
* ظاهرا اطرافيان رييسجمهور را بهانه قرار ميدهند...
** با اطرافيان رييسجمهور در چارچوب قانون برخورد كنند. چه ربطي به رييسجمهور دارد؟ برادر رييسجمهور اگر تخلف كرده در چارچوب قانون با او برخورد كنند. نه اينكه مدام عدهاي اتهام بزنند و هيچ اتفاقي هم نيفتد. يعني ما بايد قانون را ملاك قرار دهيم و در چارچوب آن عمل كنيم، نه اينكه براي حذف آدمها بهانهاي بتراشيم. هر كسي در اين كشور رييسجمهور شود ميتوان بهانه پيدا كرد كه او گيري در كارش دارد. اگر اينطور باشد پس بايد از كل نظام اين سوال را بپرسيم كه اين روندهايي كه به وجود آمده كار نظام بوده؟! معلوم است كه اينطور نيست.
* جانشيني ايشان در مجمع تشخيص مصلحت نظام هم موضوع سوالبرانگيز بعدي است...
** رهبر انقلاب قطعا فردي كه مناسبتر است را انتخاب ميكنند. در گمانه زنيهاي رسانهاي طيف مختلفي از اسامي از آقايان ناطقنوري و روحاني تا آقايان حداد و احمدينژاد مطرح شده است. اسم احمدينژاد كه بيخود مطرح ميشود. اصلا تصور چنين چيزي هم در ذهن من نميگنجد و براي همه هم بهتر است تصور چنين وضعيتي را نكنند. اما به هر حال هر كه را مقام معظم رهبري انتخاب كند حتما مصلحت ميداند. اما اين چهره بايد كسي باشد كه حداقل شخص دوم مملكت مانند رييسجمهور او را بپذيرد. مثلا اگر من را آنجا بگذارند قابل قبول نيست. ممكن است مشروع باشد اگر رهبري به من حكم بدهد اما مقبول نيست. به اين دليل كه من آن جايگاه را ندارم كه بتوانم بر رييسجمهور و رييس مجلس برتري داشته باشم. گزينهاي كه انتخاب ميشود هم بايد مشروع باشد و هم مقبول.
* چنين گزينهاي داريم؟
** سخت است. به همين دليل رهبري هنوز جايگزين ايشان را انتخاب نكرده است. انتخاب چنين آدمي ساده نيست اگر ساده بود تا الان حكم داده بود.
http://etemadnewspaper.ir/?News_Id=66994
ش.د9503849