صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۴  ، 
کد خبر : ۳۰۵۲۷۲

نشریه اخبار و تحلیل‌ها شنبه 22 مهر

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): وقتی ثابت شد که دشمن، دشمن نابکار است، دشمنی است که در عمل، از نقض عهد هیچ ابایی ندارد... با این [دشمن‌] نمی‌شود وارد مذاکره شد. اینکه بنده سال‌ها است دائم تکرار می‌کنم که با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم، علّتش این است.(1395/5/11)

▼ حرف روز
توهمات ترامپ و فرصت‌های ما!
سخنان وقیحانه و هتاکانه رئیس‌جمهور آمریکا علیه کشورمان در حالی مطرح شد که پیش از آن، آمریکایی‌ها احتمال ‌تأیید نکردن پایبندی ایران به برجام از سوی ترامپ و قراردادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی را بالا می‌دانستند. با این حال، ترامپ درباره برجام مدعی شد: «امروز اعلام می‌کنم که ما این تأیید (پایبندی ایران به برجام) را نمی‌توانیم انجام دهیم و انجام نخواهیم داد. اگر با کنگره و متحدان به راه‌ حلی نرسیم، آنگاه توافق پایان خواهد یافت. او گفت در کنگره طرحی برای بازبینی برجام طرح می‌شود.» در عین حال، ضمن اعمال تحریم‌های بیشتر علیه سپاه، ترامپ از قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی، با وقوف به خطرات این قضیه، خودداری کرد. با وجود این، در این زمینه توجه به چند نکته خالی از فایده نخواهد بود:
1ـ هدف آمریکایی‌ها از بزرگنمایی تهدیدهای ترامپ علیه کشورمان و برجام، فراهم کردن زمینه‌ای برای بازبینی برجام، به منظور کسب امتیازهای بیشتر از ایران و در صورت توان، خدشه بر دیگر توانمندی‌های راهبردی ایران است.
2ـ پاسخ‌های منطقی و مستدل رئیس‌جمهور کشورمان در مقابل گستاخی و هتاکی ترامپ به خوبی نشان‌دهنده رویکرد افراطی و غیرمنطقی آمریکا در برابر کشورمان و در مقابل رویکرد عقلانی و اقناعی ایران در قبال مسائل جهانی است.
3ـ همان‌گونه که اجماع و حمایت قاطع مسئولان مختلف کشور از سپاه و موضع‌گیری صریح، بموقع و حساب‌شده فرمانده کل سپاه، سبب عقب‌نشینی ترامپ از قراردادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی شد، به نظر می‌رسد در قبال دیگر مسائل و از جمله برجام نیز باید این اجماع و وحدت‌نظر حفظ شود. در برهه کنونی نیز بیش از پیش باید به این قضیه توجه شود و عمده نگاه و حمله به بی‌اعتمادی دشمن معطوف شود. در واقع، اگرچه مواضع، شعارها و وعده‌های برخی افراد و جریان‌های سیاسی در داخل کشور در این قضایا محل نقد و ارزیابی جدی است؛ اما اکنون فرصت خودانتقادی نیست و باید در مقابل دشمن هم‌نوا و هم‌افزا بود.
4ـ اکنون و با شکست تاکتیک اعتماد به آمریکا برای حل مشکلات کشور، بهترین فرصت برای نگاه به درون و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی فراهم شده و امید است که مسئولان کشور به طور جدی به این مهم توجه کنند.

▼ گزارش روز
طرح 20 ساله!
«نکته‌ای که در بحث سیاست مسکن اجتماعی برای ما مهم است، آن است که در اجرای این طرح صف جدیدی از متقاضیان ایجاد نکنیم، بلکه با کمک به بنیاد مسکن، کمیته امداد و سازمان تأمین اجتماعی شرایطی را ایجاد کنیم تا افراد تحت پوشش آنها سرپناهی برای خود ایجاد کنند»؛ «دولت طرح جایگزینی به نام مسکن اجتماعی با پایان دادن مسکن مهر را در دستور کار خود قرار می‌دهد»؛ «برای اقشار کم‌درآمد که توان خرید مسکن را ندارند، طرح مسکن اجتماعی پیش‌بینی شده که در این طرح می‌توان با تشکیل صندوق پس‌انداز مسکن، وام‌های ارزان در اختیار بخش خصوصی و تعاونی‌ها قرار داد؛ مشروط بر اینکه حاضر شوند واحدهای احداث شده را در اختیار افراد واجد شرایط مسکن اجتماعی قرار دهند» هر سه جمله بالا متعلق به عباس آخوندی، وزیر مسکن دولت دوازدهم است؛ اما این عبارات متعلق به چه زمانی است؟ آیا هر سه این جملات در یک سخنرانی و در دولت دوازدهم ایراد شده است؟ شاید برای شما هم شگفت‌انگیز باشد اگر بدانید، عبارت ابتدایی با عبارت دوم حداقل چهار سال و با عبارت سوم بیست‌وچند سال فاصله دارد! «عباس آخوندی» اردیبهشت سال ۷۳ (۲۳ سال پیش) زمانی که وزیر مسکن و شهرسازی دولت دوم مرحوم هاشمی‌رفسنجانی بود، در گفت‌وگو با روزنامه همشهری که آن زمان روزنامه دولتی بود، وعده اجرای طرحی برای خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد جامعه به عنوان مسکن اجتماعی را داده بود؛ وعده‌ای که در سال 92 با حضور مجدد در وزارت مسکن آن را تکرار کرد و همچنان در دولت دوازدهم نیز بر آن پافشاری می‌کند! سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و وعده‌های بی‌پایانی که مشخص نیست کی و چگونه قرار است تحقق یابند و به مرحله اجرا و عمل برسند! طرحی که اگر همان 20 سال پیش واقعاً بر روی کاغذ وجود داشت و به مرحله اجرا در می‌آمد، اکنون شرایط بازار مسکن در کشور به شکل دیگری بود.

▼ اخبار ویژه      
خارج شدن مشروح مذاکرات مجلس از دسترس عموم
مشروح مذاکرات ادوار مجلس شورای اسلامی از دسترس عموم خارج شده است! موضوعی که دلیل آن اعمال اصلاحات ساختاری و ویرایش متن مذاکرات با همكاري اداره قوانين و تدوين آيين‌نامه مجلس شوراي اسلامي و مركز پ‍ژوهش‌هاي مجلس و رفع ايرادات ساختاري و حتي غلط‌هاي تايپي و املايي عنوان شده است. این در حالی است که مطابق با اصل 69 قانون اساسی «مذاكرات مجلس شوراي اسلامي بايد علني باشد و گزارش كامل آن از طريق راديو و روزنامه رسمي براي اطلاع عموم منتشر شود.» گفتنی است، پیشتر امکان دسترسی به مشروح مذاکرات مجالس اول تا هشتم همزمان در سه پایگاه اینترنتی (كتابخانه مجلس، مركز پ‍ژوهش‌‌ها و روزنامه‌ رسمي) وجود داشت، اما اکنون نسخ الكترونيك مشروح مذاكرات از روی خروجی این پایگاه‌ها حذف شده است.
هر چقدر می‌توانید از ایران پول بگیرید!
روزنامه انگلیسی «دیلی‌میل» نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به متحدان اروپایی واشنگتن گفته است، نگران تحریم‌های شدیدی که واشنگتن می‌خواهد علیه ایران وضع کند، نباشند. دیلی میل که منبع یا زمان رخ دادن خبر خود را مشخص نکرده، افزود: ترامپ به «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه گفته است، «هر مقدار که می‌توانید از تهران پول بگیرید.» بر اساس این، ترامپ می‌گوید: «امانوئل زنگ زد و با من صحبت کرد. من گفتم، ببین امانوئل، آنها همین حالا پول زیادی به رنو داده‌اند. پول‌شان را بگیر؛ لذت ببر!»

▼ اخبار
1ـ دریافت ماهیانه ۷۵۰۰ پوند برای جاسوسی!
اسنادی که به تازگی منتشر شده است، نشان می‌دهد دری‌اصفهانی کارمند شرکت چند ملیتی PWC بود که پس از استخدام، برای انجام امور مشاوره و اخلال در نظام بانکی ایران در سرویس‌های جاسوسی آموزش ویژه دید و به روش‌هایی خاص و از طریق افرادی وارد تیم هسته‌ای شد. شرکت PWC به علت تخلفات و رسوایی‌های مختلف در کشورهایی،‌ مانند هند، ژاپن یا روسیه تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است. وی طبق قرارداد با PWC برای پنج روز کار در ماه ۷۵۰۰ پوند حقوق دریافت می‌کرده است. این کارمند دوتابعیتی شرکت PWC با پوشش اقتصادی، مسائل امنیتی‌ـ سیاسی ایران و اطلاعات مسئولان کشور را جمع‌آوری و گزارش می‌کرده است. مشاوره در موضوعات راهبردی، از جمله موضوعات مربوط به تجارت در ایران، هنجارهای فرهنگی، موضوعات تنظیمی و مقرراتی و امور دولت، تأثیر تحریم‌ها و هر حوزه دیگری که با توافق PWC  باشد، بخشی از اقدامات جاسوسی این عضو تیم مذاکره‌کننده ایران بود.

2ـ تعهد به توافق هسته‌ای، بهترین راهبرد برای مقابله با ایران
جک سالیوان، مشاور رئیس‌جمهور سابق آمریکا در دفاع از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: آمریکا توانسته است بدون شلیک یک گلوله، به اهداف خود در این توافق دست پیدا کنند. وی با برشمردن مزایای برجام، ‌از جمله برچیده شدن هزاران سانتریفیوژ، کاهش زمان گریز، تعطیلی رآکتور پلوتونیوم در اراک، خروج ۸۴ درصد از اورانیوم غنی‌شده ایران از این کشور و دسترسی بی‌سابقه بازرسان بیم‌‌المللی به برنامه هسته‌ای ایران خاطرنشان کرد: برخلاف اظهارات برخی از منتقدان، ما بابت توافق هسته‌ای به ایران پول ندادیم، ما فقط به ایران اجازه دادیم از دارایی‌هایش که در خارج از مرزها بلوکه شده بودند، استفاده کند. این دیپلمات سابق آمریکایی تصریح کرد: بهترین راهبرد برای مقابله با طیف کامل تهدیدهای ایران، متعهد ماندن به توافق هسته‌ای و اجرای بدون وقفه آن است، نه تردیدافکنی در آن و زیر سؤال بردن اعتبار آمریکا.

3ـ ایران بزرگ‌ترین خطر پیش روی آمریکا
سفیر سابق آمریکا در عراق، ترکیه و آلبانی در نشستی با موضوع «مقابله با تهدیدهای ایران» گفت: امروز بزرگ‌ترین خطر پیش روی آمریکا و متحدانش در خاورمیانه، ایران است. «جیمز جفری» با بیان اینکه آمریکا هنوز سیاست جامعی برای مقابله با ایران ندارد، افزود: توافق هسته‌ای را باید در نظر گرفت؛ اما به منزله بخشی از راهبرد گسترده‌تر. تمرکز صرف بر برجام و نادیده گرفتن اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در سراسر خاورمیانه، خطایی بنیادی خواهد بود. وی تصریح کرد: اگر آمریکایی‌ها جلوی ایرانی‌ها را در خاورمیانه نگیرند، آنها به زودی با متحدان‌شان به نیروی مسلط در منطقه تبدیل خواهند شد. وی همچنین تأکید کرد: هر راهبرد منسجم علیه ایران، باید احیای اهرم‌های فشار از دست رفته ما را در اولویت قرار دهد.

4ـ حضور چهره‌های تندرو در استانداری‌ها
ابوالفضل رضوی که از فعالان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در سال 88 بوده، مهم‌ترین گزینه دولت برای استانداری اصفهان است. وی از جمله نمایندگان مجلس ششم است که در کارنامه خود افزون بر امضا کردن نامه موسوم به جام زهر در سال 1382، نزدیک به یک ماه در مجلس شورای اسلامی تحصن کرد. او همراه تعداد دیگری از نمایندگان تندرو به بهانه ناعادلانه بودن نظارت قانونی شورای نگهبان دست به حاشیه‌سازی زد که خوشحالی دشمنان را در پی داشت؛ موضوعی که می‌تواند زنگ خطر حضور چهره‌های تندرو را در استانداری‌ها به صدا درآورد. پیشتر نیز منابع مطلع از تلاش اصلاح‌طلبان برای تحمیل گزینه‌‌های مطلوب خود به دولت برای حضور در رأس 19 استانداری‌ خبر داده بودند.

▼ اخبار کوتاه
استفان دوژاریک، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد در واکنش به اظهارات ترامپ علیه ایران و برجام، در بیانیه‌ای بر موضع آنتونیو گوترش، دبیر کل این سازمان در حمایت از برجام تأکید کرد. در این بیانیه آمده است: دبیرکل بارها گفته است که برجام پیشرفتی مهم در تحکیم منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای و پیشبرد صلح و امنیت جهانی است. وی به شدت امیدوار است که این توافق حفظ شود.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در توئیتر خود به سخنرانی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا واکنش نشان داد و نوشت: برای تعریف سرکش، واژگان ترامپ را با پاسخ روحانی مقایسه کنید. همه فهمیدند که ترامپ دوستی‌اش را برای کسانی که بالاترین قیمت را پیشنهاد بدهند، در معرض فروش گذاشت. الآن می‌دانیم که [دانش] جغرافی او هم همین‌طور [در معرض فروش] است.
جنبش فتح و حماس توافق نهایی آشتی فلسطین را در قاهره امضا کردند. عزام احمد، عضو کمیته مرکزی جنبش فتح در نشستی خبری پس از امضای این توافق گفت: فتح و حماس بر سر اندیشیدن تدابیری که دولت وفاق ملی بتواند مأموریت‌هایش در نوار غزه را آغاز کند، به توافق رسیدند.
«سعد الحدیثی» سخنگوی دولت عراق اعلام کرد: اربیل پیش از آغاز مذاکرات با دولت بغداد، باید حاکمیت دولت مرکزی را بر فرودگاه‌ها، گذرگاه‌ها و صادرات نفت بپذیرد. او در گفت‌وگو با رویترز، شرط دیگر را التزام اربیل به یکپارچگی و وحدت عراق پیش از هر گفت‌وگویی اعلام کرد.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس از موافقت اوليه رئيس‌جمهور با پيشنهاد مجلس براي متوقف شدن پرداخت سود سهام عدالت خبر داد. رؤساي کمیسیون‌های اقتصادي و برنامه و بودجه مجلس پيش از اين در نامه‌اي به رئيس‌جمهور توقف پرداخت سود سهام عدالت را خواستار شده بودند.
حامد کرزای در نشست مطبوعاتی گفت: متأسفانه راهبردی که آمریکا برای افغانستان و منطقه اعلام کرد، پیام صلح ندارد و تنها پیام آن تداوم جنگ است. رئیس‌جمهوری سابق افغانستان گفت: با وجود امضای تفاهم‌نامه میان آمریکا و افغانستان، امنیت ما بدتر شده است.
امیرسرتیپ حاتمی در واکنش به مواضع و تهدیدات اخیر دولت و مقامات آمریکا اظهار داشت: سپاه قدرتمندترین نهاد ضد تروریستی است و در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار داد.
خبرنگار «نیویورک‌تایمز» در توئیتی نوشت: برای حدود ۴۰ سال، آمریکا به دنبال منزوی کردن ایران بود؛ اما اکنون به نظر می‌رسد ترامپ به دنبال منزوی کردن آمریکاست.


نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات