تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۰۷:۱۳  ، 
کد خبر : ۳۰۸۵۵۱
سخنگوی قوه‌ قضائیه پیشنهاد آیت‌الله امامی‌کاشانی در مورد احمدی‌نژاد را رد کرد

حکمیت یعنی چه؟ طبق قانون برخورد می‌کنیم

(روزنامه شرق ـ 1396/10/04 ـ شماره 3043 ـ صفحه 3)

سخنگوی قوه‌ قضائیه روز گذشته در صدوبیست‌ودومین نشست خبری خود، در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیت‌الله امامی‌کاشانی در خطبه نمازجمعه پیشنهادی برای تشکیل حکمیت درخصوص اینکه احمدی‌نژاد با قوه‌ قضائیه صحبت کند را مطرح کرد، آیا قوه‌ قضائیه این پیشنهاد را قبول می‌کند؟ گفت: «خیر، به‌هیچ‌وجه این پیشنهاد پذیرفته نمی‌شود. این افراد مسائلی را مطرح کردند که عناوین مجرمانه دارد و حتما در نوع خود رسیدگی خواهد شد. حکمیت یعنی چه؟ کسانی که مرتکب جرم می‌شوند، طبق قانون با آنها برخورد خواهد شد و شما هم دیدید و خواهید دید کسانی که برایشان پرونده تشکیل شده است، به‌دور از این حواشی و مسائل مورد رسیدگی قرار گرفتند و قوه‌ قضائیه همچنان این امور را اجرا خواهد کرد».

صبر قوه‌ قضائیه حکمتی دارد

خبرنگاری پرسید برخی قضات معتقد هستند نشر فقط از طریق مکتوب امکان‌پذیر است، محمود احمدی‌نژاد هم برای اینکه مرتکب جرم نشر اکاذیب نشود، اقدام به ضبط ویدئو می‌کند، آیا این درست است؟ که حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: «فکر نمی‌کنم هیچ قاضی‌اي بگوید که افترا یا تهمت یا انتشار کذب حتما باید به صورت مکتوب باشد و مطلقا چنین چیزی نیست. در قانون از این کلمه به هر نحوی استفاده شده است و قطعا یک راه آن از طریق کتابت و انتشار است. کسانی را این روزها دیدم که دو مطلب را مطرح کردند؛ یک مطلب می‌گویند که اول باید به پزشکی قانونی بروند و ببینند این اقدامات از یک آدم عاقل سرچشمه می‌گیرد یا خیر و برخی گفتند این حرف درآمده تا رفع مسئولیت شود و محاکمه نشوند که قطعا این حرف‌ها مطرح نیست؛ البته شاید روزی نیاز باشد به پزشکی قانونی هم ارجاع داده شوند». او گفت: «درخصوص برخی موضوعات باید گفت مطمئن باشید که با اقدامات مجرمانه بدون تردید برخورد خواهد شد. این سروصدا‌ها و فریاد‌ها به هر نحوی که باشد، جلوی کار قوه قضائیه را نمی‌گیرد؛ اما درخصوص برخورد بدانید که این صبرکردن حتما حکمتی دارد و باید صبر کنید تا حکمت آن مشخص شود».

هیئت انگلیسی با قوه‌ قضائیه صحبتی نداشت

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اخیرا هیئت انگلیسی به ایران سفر کرد و مدعی مذاکره درخصوص برخی متهمان بود، آیا با قوه‌ قضائیه هم مذاکره‌ای صورت گرفته و آیا درخصوص نازنین زاغری و کمال فروغی تصمیمی گرفته شده است؟ عنوان کرد: «اینکه این هیئت چه هدفی داشتند و با چه کسی مذاکره کردند را نمی‌دانم، ولی با قوه‌ قضائیه صحبتی نداشتند و قوه‌ قضائیه درخصوص این افراد تصمیمی نگرفته است. امر برعهده قوه‌ قضائیه است، اگر روزی آزادی مشروط و... شامل حال این زندانی یا سایر زندانیان شد، اعمال می‌شود. براساس قانون پیش‌بینی‌شده کسانی که بیش از ١٠ سال حبس داشته‌اند و نیمی از حبس را گذرانده باشند، در صورت وجود شرایط خاص می‌توانند از آزادی مشروط استفاده کنند. همچنین کسانی که مجازاتشان کمتر از ١٠ سال است پس از گذراندن یک‌سوم از مجازات خود طبق قانون و شرایط می‌توانند از آزادی مشروط استفاده کنند. درخصوص این دو زندانی گفتنی است که آنها مانند سایر زندانی‌ها هستند و اگر روزی مستحق تخفیف مجازات باشند، این امر صورت می‌گیرد». او درخصوص اینکه برای نازنین زاغری پرونده جاری دیگری نیز در حال رسیدگی است؟ عنوان کرد: «بله، زاغری پرونده جاری دارد، ولی نمی‌دانم در چه مرحله‌ای است». محسنی‌اژه‌ای همچنین درخصوص اینکه آیا وزیر خارجه انگلستان با قوه‌ قضائیه تقاضای دیدار داشت یا نه؟ گفت: «من اطلاعی ندارم. این امور از طریق وزیر امور خارجه صورت می‌گیرد ولی می‌دانم که ملاقاتی صورت نگرفته است».

شنود بدون اذن جرم است

او درباره انتقاد رئیس‌جمهور از شنود و استراق سمع شهروندان و اینکه آیا دستگاه قضائی از شنودهای غیرمجاز اطلاع دارد یا خیر؟ عنوان کرد: «حداقل من هیچ موردی را اطلاع ندارم که به صورت غیرمجاز باشد. اگر دستگاه قضائی اطلاع یابد که کسی بدون اذن جایی را شنود می‌کند، جرم است و حتما برخورد می‌شود. وزارت اطلاعات یکی از دستگاه‌های اصلی امنیت ماست که پیگیر خنثی‌کردن توطئه‌هاست و زیرمجموعه خود دولت است و بخش عمده‌ای از درخواست‌های شنود توسط خود دولت یعنی وزارت اطلاعات انجام می‌شود که همه را قضات موافقت نمی‌کنند و موارد خاصی را با یک شرایط خاص و زمان محدودی اجازه می‌دهند، البته نیروی انتظامی هم در پاره‌ای از پرونده‌هایی که در اختیار دارد، امکان دارد درخواست کند. ممکن است سازمان اطلاعات سپاه هم مواردی را درخواست کند ولی عمدتا تقاضاها از طرف وزارت اطلاعات منعکس می‌شود».

سخنگوی قوه‌ قضائیه همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور در همایش حقوق شهروندی درخصوص فضای مجازی، گفتند برخی معتقدند چون یک راننده تخلف کرده باید اتوبان را ببندند، آیا این نظر در قوه‌ قضائیه وجود دارد یا نه؟ افزود: «چنین اعتقادی وجود ندارد. فضای مجازی باید مدیریت شود و از ظرفیت‌های آن استفاده کرد، افراد در فضای مجازی باید شناسنامه‌دار شوند. در همین مثال اگر تعدادی ماشین بدون پلاک باشند، پلیس جلوی آنها را می‌گیرد ولی اتوبان را نمی‌بندد. اگر شما مطلع شوید عده‌ای بی‌شناسنامه کار می‌کنند، می‌پرسید چرا؟ فضای مجازی باید شفاف شود».

به محافظ نیاز ندارم

محسنی‌اژه‌ای درباره برچیدن حفاظت‌ شخصیت‌ها و اینکه آیا این موضوع قانونی است؟ گفت: «این موضوع جزء اختیارات شورای امنیت است و وزارت کشور تصمیم می‌گیرد برای چه کسانی حفاظت در چه شرایطی باشد». سخنگوی قوه‌ قضائیه با بیان اینکه نظر شخصی بنده این است که بسیاری از افراد امثال بنده نیاز به محافظ ندارند، افزود: «دو نکته وجود دارد؛ به‌طور طبیعی ممکن است مسئول از مردم فاصله بگیرد و اثر منفی در زندگی شخصی فرد داشته باشد. از طرفی بخواهیم با محافظین تندی کنیم که مثلا چرا از خط ویژه می‌روید، انسان ناراحت می‌شود و از طرف دیگر اگر به حال خودش رها کنیم، خودمان ناراحت می‌شویم». او در ادامه به شوخی گفت: «بالاخره مسائل مالی برای ما اصفهانی‌ها هم مهم است. دو ماشین در اختیار گذاشتن و استهلاک و بنزین را هم باید در نظر گرفت؛ مگر من چقدر برای نظام کار می‌کنم که محافظ داشته باشم». محسنی‌اژه‌ای افزود: «چندین بار هم به مسئولان نامه نوشتم که به محافظ نیاز ندارم. اگر بگوییم مطلقا محافظ برای هیچ‌کس نباشد، شاید درست نباشد؛ اما برای امثال من قطعا نیاز نیست. دیدم که یکی از نمایندگان مجلس گفته بود می‌خواهند دراین‌باره طرح بدهند که به نظرم نیاز به طرح نیست و شورای امنیت می‌تواند به‌راحتی تصمیم بگیرد چه کسی محافظ داشته یا نداشته باشد».

رئیس قوه‌ قضائیه از کسی اعلام جرم نکرده است

سخنگوی قوه‌ قضائیه درباره اظهارات دادستان کل کشور مبنی بر اینکه برخی مسئولان در قاچاق کالا سهیم هستند، گفت: «از ایشان پرسیدم شما چه کرده‌اید که گفتند ما ورود کردیم و براساس گزارشات رسیده و بازرسی‌های انجام‌شده در حال رسیدگی و تعقیب موضوع هستیم و ان‌شاء‌الله خیلی هم این تحقیقات طول نمی‌کشد». او درباره اظهارات منصور نظری در دیدار سخنگوی قوه‌ قضائیه با دانشجویان و اینکه آیا مسائل مطرح‌شده از سوی این فرد به قوه‌ قضائیه وارد است یا خیر و اینکه علیه او اعلام جرم شده است؟ گفت: «رئیس قوه‌ قضائیه علیه او اعلام جرم نکرده است و نسبت به مطالبی که او گفته، دستگاه‌های دیگر می‌توانند اعلام جرم کنند؛ زیرا به صورت مطلق می‌گفت که قضات، کارشناسان و وکلا فاسد هستند و این‌گونه حرف‌زدن قطعا کاری را اصلاح نمی‌کند. ما هیچ‌وقت ادعا نداشتیم که در دستگاه قضائی فرد متخلف پیدا نمی‌شود، حرف‌ها و کارهای این فرد جای شکایت دارد و اگر قضات و وکلا و کارشناسان شکایت کنند، رسیدگی می‌شود».

http://www.sharghdaily.ir/News/148886

ش.د9604338

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات