تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۱  ، 
کد خبر : ۳۰۸۸۹۳

نامه مطهری به اژه‌ای درباره «حصر»

(روزنامه ايران ـ 1396/05/31 ـ شماره 6575 ـ صفحه 3)

نایب رئیس مجلس با اشاره به اظهارات روز یکشنبه سخنگوی قوه قضائیه درباره وضعیت مهدی کروبی خواستار دلیل مخالفت با درخواست محاکمه علنی محصورین شد. به گزارش ایسنا، در نامه علی مطهری خطاب به محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه‌ قضائیه آمده است: با اهدای سلام، در مصاحبه اخیرتان با اشاره به حوادث سال ۸۸ گفته‌اید «یک اقدامی شورای عالی امنیت ملی در سال ۸۹ نسبت به برخی که در رأس قضایا بودند گرفت و این تصمیم منجر به محصور شدن برخی افراد شد و همچنان آن مصوبه به قوت خود باقی است.»به عرض می‌رسانم آن مصوبه حداکثر در شرایط اضطرار و آشوب موجه بوده و ادامه حصر خانگی پس از آن نیاز به حکم قضایی داشته و الاّ مخالف اصول سی و دوم تا سی و هفتم قانون اساسی است. هیچ گاه شورای عالی امنیت ملی نمی‌تواند جای قوه قضائیه را بگیرد و بدون محاکمه و شنیدن دفاعیات متهم برای او مجازات حصر خانگی تا زمان مرگ تعیین کند. نباید بهانه‌های حقوق بشری به دست امریکا و سایر دشمنان انقلاب اسلامی داد. گفته‌اید «نسبت به برخی که در رأس قضایا بودند این تصمیم گرفته شد.» آیا کسان دیگری در رأس قضایا نبودند؟ چرا برای آنها که زمینه فتنه را فراهم کردند و آنها که عکس‌العمل مناسب نشان ندادند چنین تصمیماتی گرفته نشده است؟ اگر بعد از آن مناظره کذایی عکس‌العمل مناسب از طرف‌ نهادهای مسئول نشان داده می‌شد یا بعد از اعتراضات مردمی به جای آنکه از رئیس جمهوری ۲۴ میلیونی سخن گفته شود و به جشن ملی توصیه گردد، موضوع را موکول به نظر شورای نگهبان می‌کردند تا بتدریج هیجانات فروکش کند آیا اساساً چنین فتنه‌ای رخ می‌داد؟مشکل این است که شما یک طرف قضیه را گرفته‌اید و طرف دیگر را رها کرده‌اید و تا چنین است و انصاف دیده نمی‌شود وجدان جامعه آرام نمی‌گیرد. اکنون یکی از محصوران طبق قانون اساسی درخواست محاکمه علنی در دادگاه صالح کرده است، چرا با آن مخالفت می‌شود؟ آیا این امر شائبه هراس از روشن شدن حقایق را ایجاد نمی‌کند؟ بهتر است به قانون تمکین شود و سنت غلط حصر خانگی در جمهوری اسلامی برچیده شود.

خرازی: اگر مسئولان بنشینند و صحبت کنند مسأله حصر حل می‌شود

همزمان صادق خرازی دبیر کل حزب ندای ایرانیان در گفت‌و‌گویی با ایسنا، با اشاره به تشکیل کمیته حصر در مجلس شورای اسلامی و طرح انتقاداتی به رئیس جمهوری مبنی بر عدم پیگیری مسأله «حصر»، گفت: آقای روحانی به‌عنوان رئیس جمهوری سه مسئولیت دارد. یکی اداره کشور است، دیگری سوگندی که به قانون اساسی خورده و تعهدی که به قانون اساسی و ساختار دیوان سالار ایران دارد و سوم تعهد به شعارها و باورهایی که ارائه داده است. آقای روحانی در رابطه با حصر اندازه وسعش تلاش کرده و این‌طور نیست که او هرچه اراده کند، فردا عملی شود.وی افزود: من مخالف تشکیل کمیته حصر در مجلس نیستم اما فکر نمی‌کنم این کار راه حل قضیه باشد. راه حل مشخص است و شورای عالی امنیت ملی مسئولیت دارد. باید با خود آقای کروبی و آقای مهندس موسوی هم صحبت کنند تا این معضل حل شود. زیبنده کشور نیست که سه تن از شخصیت‌های تاریخی کشور این وضعیت را داشته باشند. راه حل این است که بزرگان و خردمندان و سران سه قوه بنشینند و با مسئولان امر به یک نتیجه و جمع‌بندی برسند و مسأله را حل کنند. اگر صحبت کنند حل می‌شود.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری هم عصر یکشنبه و در حاشیه اولین جلسه هیأت دولت دوازدهم در جمع خبرنگاران درباره اقدامات دولت در زمینه عملی کردن شرط حجت‌الاسلام کروبی درخصوص خارج شدن نیروهای امنیتی از منزل وی، گفت: حتماً این کار انجام شده است و آنچه قابل گفتن باشد، توسط مسئولان امنیتی اعلام می‌شود و به اطلاع خانواده ایشان هم می‌رسد.

با این حال حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، سخنگوی دستگاه قضا روز یکشنبه در نشست خبری خود خروج نیروهای امنیتی از منزل کروبی را کذب محض دانسته و درباره درخواست برگزاری دادگاه از سوی کروبی هم با اشاره به تصمیم شورای عالی امنیت ملی درباره حصر گفته بود: «تا زمانی که مصوبه شورای امنیت ملی در مورد حصر وجود داردنمی‌توان سخنی گفت؛ هنگامی که مصوبه برداشته شد، بعداً اقدام خواهیم کرد.»

http://www.iran-newspaper.com/newspaper/BlockPrint/196690

ش.د9604287

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات