صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷  ، 
کد خبر : ۳۱۰۹۳۲

نشریه اخبار و تحلیل‌ها سه‌شنبه 1 خرداد

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): ملت ایران با قدرت ایستاده و آن رؤسای‌جمهور قبلی مُردند و استخوان‌های‌شان هم پوسید و جمهوری اسلامی همچنان هست. این آقا [ترامپ] هم خاک خواهد شد و بدنش خوراک مار و مور می‌شود و جمهوری اسلامی همچنان خواهد ایستاد.(97/2/19)

▼ حرف روز
صحنه‌آرایی محکوم به شکست!
وزیر خارجه آمریکا در نشست اندیشکده آمریکایی «هریتیج» با عنوان «بعد از توافق (برجام): یک استراتژی تازه درباره ایران» ضمن تکرار ادعاهای قبلی علیه کشورمان و دفاع از خروج ترامپ از برجام، راهبرد جدید واشنگتن در قبال تهران را بیان کرد و در ادامه 12 شرط را برای توافق جدید با جمهوری اسلامی عنوان کرد که از توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم تا متوقف کردن برنامه موشکی، عدم ایفای نقش در تحولات منطقه از فلسطین، سوریه و لبنان تا یمن و... را شامل می‌شد. سخنان و موضع‌گیری واهی که خیلی زود از سوی دولت‌ها و رسانه‌های غربی هم مورد نقد قرار گرفت و تنها نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم کودک‌کش صهیونیستی و چند کشور قبیله‌ای وابسته به آمریکا در منطقه از آن حمایت کردند. در این راستا، «سی‌ان‌ان» این اظهارات را متوهمانه خواند و «واشنگتن‌پست» آنها را فاقد راهبرد دانست. «فدریکا موگرینی» هم گفت: هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد؛ «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس نیز مذاکره بر سر شروط پمپئو را بسیار بسیار دشوار دانست.
در این میان باید به دو نکته توجه داشت؛ اول اینکه، دولت استکباری ایالات متحده با وجود همراهی نکردن جامعه جهانی، با دلخوش کردن به رضایت چند حاکم ورشکسته و حقیر در منطقه، همه قواعد بین‌المللی را زیر پا گذاشته و در برابر ایران که به تمام تعهداتش پایبند بوده، شرط و شروط تعیین می‌کند که این اقدامات نشانه استیصال دلتمردان این کشور است و رسوایی و بی‌اعتباری بیشتر را در پی خواهد داشت. دوم اینکه، در همه مصایب و مشکلات جهان اسلام و منطقه غرب آسیا از سوریه و لبنان تا عراق و یمن و افغانستان جای پای دخالت‌ها و حمایت‌های این دولت استکباری به وضوح دیده می‌شود. حامیان گروهک‌های تروریستی از منافقین گرفته تا القاعده و... با چنین صحنه‌آرایی می‌خواهند جای مدعی و متهم را عوض کنند؛ در حالی که افکار عمومی دیگر فریب نیرنگ‌های تبلیغاتی را نمی‌خورد.
سخن آخر اینکه انقلاب اسلامی که با خواست و اراده ملت ایران محقق شد، در طول چهل سال گذشته در برابر همه توطئه‌های استکبار جهانی و هم‌پیمانان آن ایستادگی کرده و همواره پیروز میدان بوده است. از این پس نیز با همین مقاومت مانع تحقق اهداف شوم دشمنان انقلاب و ملت ایران خواهد بود و فریب هیمنه پوشالی آمریکا به منزله دشمن درجه یک خود را نمی‌خورد.

گزارش روز
کپی از روی کپی!
ماجرای سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در ساخت مال‌ها و جنون ساخت مال‌هایی بزرگ‌تر سال‌هاست که در کلان‌شهرهای کشور شکل گرفته است. مجتمع‌های تجاری که دیگر به مناطق مرفه‌نشین شهر محدود نمانده و در جای جای شهر سر به فلک کشیده‌اند! اما در این میان یکی از پروژه‌های پر سر و صدا که بخشی از آن افتتاح شده، پروژه «ایران مال» در غرب تهران است که متعلق به یکی از بانک‌هایی است که شایعات درباره ورشکستگی‌اش بارها سپرده‌گذارانش را نگران کرده و حتی به تجمع و اعتراض‌شان منجر شده است. سازندگان آن مدعی هستند این مجتمع جزء بزرگ‌ترین مجتمع‌های تجاری در جهان است و برای تبلیغ آن بیشتر سلبریتی‌ها و تقریباً همه روزنامه‌های اصلاح‌طلب را به صف کردند! اما با وجود این تبلیغات بی‌امان و ادعای سازندگانش درباره تلاش برای حمایت از کالای ایرانی، واقعاً چنین بازاری به حمایت از کالای ایرانی منجر خواهد شد؟ آیا بردن این سرمایه هنگفت به بخش صنعت و تولید به جای ساخت بازاری که مشخص نیست تا چه حد رونق یابد و احتمالاً همچون نمونه‌‌های مشابهش پاتوق برندهای خارجی خواهد شد، مفیدتر نبود! و بالاتر از آن اینکه چرا باید چنین پروژه‌ای در تهران در حالی که انبوه مجتمع‌های تجاری در آن وجود دارد، ساخته و بر تمرکز بیشتر سرمایه در تهران منجر شود؟ چرا این سرمایه‌گذاری به شهرهای بندری، مانند چابهار و بندرعباس یا جزایر قشم و کیش برده نشد تا در تحقق اهداف اعلامی موفق‌تر باشد؟ پرسش‌هایی که شاید اظهارنظر یکی از سازندگان این پروژه درباره چگونگی شکل‌گیری ایده ساخت این مجتمع که می‌گوید: «من در شیخ‌نشین‌های خلیج‌فارس مثل دبی همیشه احساس کوچکی می‌کردم که ایرانی‌ها با زحمت و هزینه به این کشورها می‌آمدند و گاهی حتی جنس‌های بنجل را که اغلب ساخت چین بود، خریداری می‌کردند. همین شیخ‌نشین‌ها اغلب به خاطر داشتن چنین امکاناتی به ما فخر می‌فروختند. من همیشه احساس می‌کردم که چرا ما در ایران چنین محلی را نداریم که بتوانیم در مقابل خارجی‌ها سربلند شویم و کالاها را در آنجا عرضه کنیم.» تا حدود زیادی برای ما روشنگر باشد! بی‌تردید سرانجامِ توسعه‌ای که قرار است با کپی‌برداری آن هم از کشورهای عربی و بر اساس احساس کوچکی و حقارت شخصی در برابر ساختمان‌های تجاری دبی، ابوظبی و... حاصل شود که خود کپی‌برداری از مراکز تجاری در غرب هستند، از هم‌اکنون مشخص است!

▼ خبر ویژه
ادعای جنجالی نماینده مردم کازرون!
«حسین رضازاده» نماینده مردم کازرون که پیگیری‌هایش در تشکیل یک شهرستان جدید از دل این شهرستان سبب بروز نارضایتی در بین مردم شد و با موج‌سواری افراد سوءاستفاده‌گر و فضاسازی برخی شبکه‌های اجتماعی، زمینه ناآرامی و اعتراضات خیابانی در این شهر را پدید آورد، در اظهاراتی جنجالی و سؤال‌برانگیز با اشاره به حوادث اخیر، مدعی شد: من اطلاع دارم برخی افراد که مسئولیتی در تهران دارند، پیام می‌دادند که مردم به خیابان رفته و عکس‌هایی را ارسال کنند تا این موضوع جهانی شود. قطعاً ما اینها را پیگیری می‌کنیم کما اینکه چند نفر هم دستگیر شده‌اند؛ این‌گونه اظهارنظر در شرایطی که از یک سو دشمن برای ایجاد اغتشاش و آشوب در کشور برنامه داشته و به آن اذعان کرده و از سوی دیگر مردم این منطقه به آرامش روحی و روانی نیاز دارند و باید برای جلب رضایت و اقناع آنها تلاش کرد، ناشیانه بوده و نه تنها کمکی به حل مشکل نمی‌کند؛ بلکه به این موضوع دامن می‌زند و زمینه سوء‌استفاده بیشتر ضد انقلا‌ب‌ها و فرصت‌طلبان را ایجاد می‌کند.

▼ اخبار
1ـ فقر ۴۳ درصد خانوارهای آمریکایی را تهدید می‌کند

به گزارش سی‌ان‌ان، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد بسیاری از آمریکایی‌ها برای داشتن نیازهای اولیه زندگی در سطح طبقه متوسط با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. حدود ۵۱ میلیون خانوار آمریکایی که ۴۳ درصد خانوارهای ساکن در ایالات متحده را به خود اختصاص می‌دهند، درآمد کافی برای تأمین هزینه ماهیانه خود ندارند که شامل هزینه‌های مسکن و خوراک، نگهداری فرزند، خدمات درمانی، حمل‌ونقل و قبض موبایل است. بر اساس این آمار، 16/1 میلیون خانوار آمریکایی در فقر زندگی می‌کنند و 34/7 میلیون خانوار دارایی، درآمد و اشتغال‌زایی محدودی دارند. این گروه از خانوارها کمتر از آنچه برای زندگی کردن در یک اقتصاد پیشرفته وجود دارد، برخوردار هستند. در کالیفرنیا، نیومکزیکو و هاوایی، ۴۹ درصد خانوارها برای داشتن نیازهای اولیه طبقه متوسط جامعه با سختی روبه‌رو هستند که بیشترین سهم را در میان نقاط دیگر آمریکا به خود اختصاص داده‌اند.

2ـ مدیران دولتی از بالا به مردم نگاه می‌کنند!
علی تاجرنیا، فعال اصلاح‌طلب حامی روحانی و از نمایندگان مجلس ششم با انتقاد از عملکرد مدیران دولتی  می‌گوید: روحانی در ابتدای تشکیل دولت دوم نظرها و تحلیل‌های دلسوزان کشور را نادیده گرفت و همین امر سبب شد افرادی به درون دولت نفوذ کنند که انگیزه لازم را برای فعالیت ندارند. من احساس می‌کنم برخی از افرادی که در پست‌های وزارت و معاونان رئیس‌جمهور هستند، از موضع بالا به مردم نگاه می‌کنند و منتی بر سر آنان می‌بینند که مسئولیت پذیرفته‌اند؛ به همین دلیل شاید آن‌طور که باید و شاید در بحث دفاع از رئیس‌جمهور ورود نمی‌کنند. البته در این باره باید از وزرا فراتر رفته و به سراغ حلقه اول دوستان رئیس‌جمهور برویم. اگر نگاهی به دوستان نزدیک رئیس‌جمهور و نزدیکان او بیندازیم، فکر می‌کنم مجموع دولت ماحصل رفتارهای آنها است و روحانی باید بیشتر از آنها گله کند.

3ـ رفتار شرکت‌های اروپایی ناقض اظهارات مقامات اروپایی!
شرکت دنیلی ایتالیا، تولیدکننده فولاد ایتالیایی به‌ دنبال خروج آمریکا از برجام، کار برای یافتن پوشش مالی سفارش‌های ایران به ‌ارزش 1/5 میلیارد یورو (1/8میلیارد دلار) را متوقف کرد. الساندرو تریویلین، مدیر ارشد اجرایی این شرکت گفته است: «با توجه به خروج آمریکا از این توافق، بانک‌ها از ترس مواجه شدن با تحریم‌های ثانویه، دیگر آماده تأمین سرمایه پروژه‌های ایران نیستند.» شرکت دنیلی در سال 2016، یک توافق‌نامه تجاری با ایران به ‌ارزش حدود 5/7 میلیارد دلار امضا کرد. گفتنی است، در پی اعلام ترامپ مبنی بر خروج کشورش از برجام  و برخلاف ادعای اروپایی‌ها برای حفظ برجام موج خروج شرکت‌های اروپایی از ایران آغاز شده است. پیش از این نیز اخباری مبنی بر خروج شرکت‌هایی، مانند توتال، مرسک، اینژی، ساگای و آلیانتس منتشر شده بود.

4ـ شرط اروپایی‌ها برای ماندن در برجام!
جواد کریمی‌قدوسی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در زمینه تصویب کنوانسیون‌های بین‌المللی گفت: مسئولان دولتی تلاش می‌کنند بگویند این لوایح هیچ ارتباطی به برجام ندارند و پیش از برجام هم بحث عضویت کشورمان در این لوایح مطرح بوده؛ در حالی که آقای عراقچی پس از مذاکراتی که چند روز پیش با اروپایی‌ها داشت، عنوان کرد اروپایی‌ها اقداماتی را در راستای اجرای برجام در دستور کار قرار خواهند داد و به ازای ماندن در برجام، تصویب FATF را از ایران خواسته‌اند. اما همچنان و با وجود همه اظهارات مطرح شده، شاهد آن هستیم که برخی همچنان می‌گویند این لوایح به FATF ارتباطی ندارد که این موضوع به هیچ وجه درست نیست.

▼ اخبار کوتاه
ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه طرح استیضاح بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت از سوی هیئت‌رئیسه برای بررسی به کمیسیون انرژی واصل شد، گفت: وزیر نفت باید در روزهای آینده برای پاسخگویی در این کمیسیون حضور پیدا کند. وی با بیان اینکه محور این استیضاح جریمه 18 میلیارد دلاری کشورمان بابت قرارداد کرسنت است، ادامه داد: برخلاف ادعای برخی که معتقدند این اتفاق رخ نداده، حکم از سوی محاکم بین‌المللی صادر شده و در حال اجرا شدن است.
محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: به نظرم برجام مرده است و اروپایی‌ها مشغول مرده‌خوری هستند. ما هرگز نباید معطل شویم، باید بحث کنیم و بدانیم درباره چه چیزی صحبت می‌کنیم؛ باید تفکر استیصالی را دور بریزیم. وی خاطر نشان کرد: لازم نیست ما بگوییم از برجام خارج شدیم، اما بهتر آن است که دیگر تعهدات مربوط به برجام را تعلیق کنیم و بگوییم فعلاً ما تعهدات خود را به صورت تعلیق در می‌آوریم، چون خود توافق هم مورد اشکال واقع شده است.
نشریه «نیویورک‌تایمز» گزارش داد، اظهارات مذاکره‌کننده ارشد اتمی کره شمالی که ادعا کرده بود دولت آنها تمایلی به لغو فعالیت‌های هسته‌ای خود در ازای دریافت کمک‌های اقتصادی ندارد، رئیس‌جمهور آمریکا را متعجب و عصبانی کرده و سبب شده است ترامپ درباره دیدار برنامه‌ریزی شده با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی مردد شود. این نشریه همچنین نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا معتقد است این دیدار ممکن است برای او شرمندگی سیاسی به بار آورد.
«رابرت منینگ» سخنگوی پنتاگون در سخنان تندی علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شده است برای مقابله و برخورد با نفوذ مخرب ایران در منطقه همه اقدامات لازم را انجام خواهد داد. منینگ گفته است پنتاگون در حال بررسی تشدید اقدامات کنونی یا اتخاذ موارد جدیدی علیه ایران است.
وزرای ارتباطات، آموزش ‌و پرورش، اطلاعات، دادگستری، علوم و تحقیقات، فرهنگ و ارشاد، نماینده مردم سبزوار (سبحانی‌فر، رئیس کمیته مخابرات مجلس) و نماینده مردم ملایر(کاظمی) با ارسال نامه‌ای برای دادستان کل کشور خواستار طرح موضوع رفع فیلتر توئیتر شدند.
سیدرضا تقوی، رئیس شورای عالی زکات کشور با اشاره به اینکه سال گذشته مبلغ ۳۷۰ میلیارد تومان زکات در سراسر کشور جمع‌آوری شده است، گفت: با توجه به ظرفیت‌های این بخش امکان افزایش میزان زکات جمع‌آوری شده در سال جاری وجود دارد.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات