صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۸  ، 
کد خبر : ۳۱۲۱۳۳

اخبار ویژه روزنامه‌ها 17 شهریور ماه

روزنامه کیهان **

دست‌هایی در کار است تا روحانی با اقتصاددان‌ها روبرو نشود

دو کارشناس اقتصادی حامی دولت در انتخابات 96، نسبت به عواقب منفی سوءمدیریت اقتصادی دولت و افتادن در نقشه دشمن هشدار دادند.

فرشاد مومنی در نشست حزب مردم‌سالاری، با بیان این‌که دولت روحانی به طور خیلی غیرعادی به دنده خلاص زده است، اظهار داشت: نمی‌دانیم چه اراده‌ای در کار است که هم در دولت و هم در مجلس اصرار بر حل و فصل جزیره‌ای امور دارند.

مومنی تاکید کرد: من به آقای رئیس‌جمهور گفتم شما اول باید از این توهم خارج شوید که برنامه دارید. این چه چیزی است که دولت و مجلس با هم پختند و اسمش را گذاشتند برنامه. این بی‌کیفیت‌ترین برنامه‌ای است که در تاریخ برنامه ایران تدوین شده است.

وی با تاکید بر اینکه به زودی دومین نامه اقتصاددانان هم منتشر می‌شود، گفت: متاسفیم که نامه‌های مشفقانه و مبتنی بر دلسوزی اقتصاددانان کام آنهایی که از مناسبات رانتی سود می‌برند را تلخ کرده و حالا می‌خواهند با ما برخورد سیاسی کنند.

مومنی با بیان این‌که تاسف برانگیز است که ما مجانی کل ذخیره دانایی خود را تقدیم می‌کنیم اما برخورد نامناسب می‌شود، تصریح کرد: در دولت چه دست‌هایی در کار است که می‌خواهد درخصوص نامه اقتصاددان‌ها هم رئیس‌جمهور با ما رودررو نشود البته اگر بشود هم در عمل تفاوتی ندارد؛ صد رحمت به احمدی‌نژاد.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: چرا یک دفعه با عمده کردن نقدینگی می‌خواهند نقش اصلی شوک‌های ارزی را ناپیدا کنند؟ این اقدامات منافع چه کسی است؟ چرا راجع به منشاءهای جهش نقدینگی صحبت نمی‌کنند؟ چه کسی به روحانی گزارش کارشناسی داد و وقتی گرم بود گفت کنترل نقل و انتقالات بانکی از مسائل شخصی مردم است.

حسین راغفر استاد دانشگاه الزهرا نیز در همین نشست گفت: رقابت‌های سیاسی موجب شد تا جام زهر به امام داده شود، امروز نیز در حال تدارک یک جام زهر دیگر به رهبری هستند تا مقاومت‌ها را در برابر مذاکره بشکنند.

حسین راغفر، اقتصاددان اصلاح‌طلب، در هفدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه رقابت‌های سیاسی موجب شد تا جام زهر به امام داده شود، تصریح کرد: امروز نیز در حال تدارک یک جام زهر دیگر به رهبری هستند تا مقاومت‌ها را در برابر مذاکره بشکنند.

راغفر با بیان اینکه یک گروه نفوذی برای ضربه زدن به انقلاب به اقتصاد ورود کرده و با گزاره‌های غلط، ذهن مسئولان ما را پر کرده‌اند، خاطرنشان کرد: از سال 1389 تا حالا در اقتصاد رکود داریم و 8 سال است که پوست مردم ما کنده شده و افزایش دلار، کارت دعوت مستقیم برای شورش است. من تاسف می‌خورم و نمی‌دانم دستگاه‌های امنیتی کجا هستند.

وی ادامه داد: گفته می‌شود که در هیئت دولت آقای رئیس‌جمهور می‌گوید با افزایش نرخ بلیط هواپیما مخالف است، اما چطور نرخ بلیط هواپیمایی که دراختیار خود دولت است افزایش می‌یابد؟ نه، مثل اینکه عده‌ای با افزایش قیمت‌ها موافقند.

ماموریت افراطیون مدعی اصلاحات برای تداوم سوءمدیریت در دولت

یکی از افراطیون مدعی اصلاحات می‌گوید مشکل اقتصادی و سیاست خارجی روحانی حل نشده، چون مشکل وی در سیاست داخلی حل نشد و تندروها نگذاشتند کاری در این زمینه انجام دهد!

عباس عبدی در روزنامه اعتماد و در نوشته‌ای با عنوان نعل وارونه تندروها نوشت:

اعتراضم به برنامه‌های دولت از ابتدا این بود که کلید دولت باید بتواند سه قفل داخلی، خارجی و اقتصادی را باز کند. اتفاقا این قفل‌ها تودرتو هستند و اول باید قفل سیاست داخلی را باز کرد و در پرتو آن به گشودن دو قفل دیگر مشغول شد؛ درحالی که آقای روحانی و دوستانش گمان می‌کردند که قفل‌های سیاست خارجی و اقتصادی را بدون باز کردن قفل سیاست داخلی می‌توانند بگشایند و دیدیم که هر دو مورد به نتیجه نرسید.

وی می‌افزاید: اگر قرار است امید مردم که نسبت به آن زمان کمتر نیز شده است، بازسازی شود، به طور قطع یک راه آن، جلوگیری از افزایش تنش در ساختار رسمی است، تنشی که تندروهای اصولگرا، که حتی باید آنان را از دایره جناح اصولگرا نیز بیرون محسوب کرد، درپی آن هستند. به همین علت است که مخالف استیضاح و سوال و از این قبیل امور هستم. نه به این علت که سوال‌شوندگان یا استیضاح‌کنندگان ایرادی ندارند، بلکه به علل دیگر . اول اینکه پرسش‌کنندگان یکی از عوامل مهم عامل بروز بحران در کشور هستند.

آنان هستند که یکی از ریشه‌های انسداد سیاسی و حذف هستند و اکنون می‌خواهند نعل وارونه بزنند.

این اظهارات درحالی است که اولا امثال عباس عبدی و عناصری نظیر وی، مجسمه تندروی و رادیکالیسم در کشورند و طی دو دهه گذشته، در خط مقدم ایجاد تنش و درگیری‌ سیاسی - به واسطه ساختارشکنی و قانون‌شکنی - بوده‌اند.

ثانیا دولت در عرصه سیاست خارجی و اقتصادی موفق نشد چرا که از ابتدا از موضع حریف ازقبل باخته و منفعل پای مذاکرات رفت و در عین حال 5 سال فرصت تدبیر در داخل را با تعلل و معطلی و امید واهی به غرب از بین برد. و این درحالی بود که امثال نقدی و بسیاری دیگر از مدعیان اصلاح‌طلبی به ماله‌کشی و توجیه‌کنندگان حرکت برخی دولتمردان در بیراهه تبدیل شده بودند. هم‌اکنون نیز همین طیف به جای نقد دیپلماسی عقیم و سوءمدیریت بحران‌زای دولت در عرصه اقتصادی، با حاشیه‌سازی و تولید سرگرمی سیاسی، عملا به آن سوءمدیریت شدت و عمق می‌بخشند. و همین ناظران را به شک می‌اندازد که آیا طیف مذکور، ماموریت غفلت عوام و خواص از آن سوءتدبیرهای مدیریتی و تداوم حرکت در بیراهه‌ها را دارند؟!

دو کلمه هم از مهره جذب شده سازمان منافقین و بهائیت

یک عضو کارگزاران که به سازمان منافقین و بهائیت آلوده است، از روحانی خواست در پاسخ نمایندگان مجلس بگوید حل بسیاری از مسائل از حیطه اختیارات او خارج است.

فائزه هاشمی به سایت جماران گفته است: آقای روحانی باید از این فرصت استفاده کرده و واقعیات را به مردم بگوید. چرا که دیگر همه می‌دانند؛ حل بسیاری از مسائلی که دولت با آن مواجه است، خارج از حیطه اختیارات آن بوده و در دست دولت نیست.

برای نمونه، سیاست خارجی مان که باعث بخش عمده‌ای از فشارهای اقتصادی به جامعه است و مانع ورود دلار به کشور شده و تحریم‌ها را ایجاد کرده، در اختیار رئیس‌جمهور نیست. باید گفت که عمده فشارهایی که امروز گریبان کشور را گرفته، به سیاست خارجی‌ای باز می‌گردد که عمدتاً دست رئیس‌جمهور نیست.

وی اضافه کرد: یکی از نمونه‌های این بی‌اختیاری دولت، موضوع کنوانسیون‌های 4 گانه «اف‌ای‌تی‌اف» است که یکی از دلایل آن، عدم تعامل بانک‌های خارجی با ماست. بدون پذیرش این کنوانسیون‌ها از سوی ایران، آنها با ما کار نمی‌کنند. بنابراین دلیل اصلی که باعث عدم بازگشت دلار به کشور و ممانعت از انجام معاملات بانکی میان ایران و سایر کشورها شده، شفاف نبودن قوانین بانکی عنوان می‌شود. با پیوستن به کنوانسیون‌هایی نظیر مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم و تطبیق این قوانین، مشکلات می‌توانند حل شوند. از این رو با آنکه دولت لوایح مربوطه را به مجلس فرستاد، ولی مجلس، شورای نگهبان یا نهادهای بالاتر جلوی آن را گرفتند.

این اظهارات در حالی است که اولاً همین طیف در دوره مدیریت احمدی‌نژاد می‌گفتند 10 تا 30 درصد مشکلات اقتصادی به تحریم و سیاست خارجی برمی‌گردد و 70 تا 90 درصد آن به سوء مدیریت دولت برمی‌گردد.

ثانیاً ادعای ایجاد فشار اقتصادی و ممانعت از ورود دلار به خاطر سیاست خارجی در حالی است که طیف بزک کننده غرب مدعی بودند به واسطه انعقاد برجام، همه تحریم‌ها برداشته می‌شود و 200 میلیارد دلار پول بلوک شده و 150 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی به کشور می‌آید و چنان رونقی ایجاد می‌شود که مردم بی‌نیاز از یارانه شوند. اما حالا که حرف‌شان دروغ از آب درآمده و دلار 3700 تومانی ماقبل برجام، 3 برابر افزایش قیمت داشته، اکنون می‌گویند امتیازات جدید به آمریکا بدهیم تا همان وعده قبلی را بتوانیم اجرا کنیم: اما چه تضمینی هست که نوبت بعدی نگویند باز هم نشد و باید قباله مملکت را به نام آمریکا و استکبار بزنیم و کار بن‌سلمان را بکنیم؛ هیچ!

ثالثاً مشکلات اقتصادی امروز اتفاقاً به دیپلماسی منفعل، التماسی و خوش‌خیال نسبت به شیطان بزرگ- و بی‌اعتنا به ظرفیت‌های بومی و ملی- برمی‌گردد. اما با این وجود طیف‌های آلوده همچنان که آدرس غلط می‌دهند و همین آدرس غلط، سوء ظن نسبت به آلودگی عناصر مذکور به سرویس‌های جاسوسی غربی را بیشتر می‌کند.

یادآور می‌شود فائزه هاشمی بارها به دیدار سران حزب صهونیستی و انگلیسی بهائیت رفت و حتی گفت که در زندان با دوستان خوب بهایی و سازمان مجاهدین خلق (منافقین) رفیق شده است.

فرافکنی اصلاح‌طلبان؛ ما بی‌تقصیریم اما روحانی عذرخواهی کند

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان می‌گوید روحانی باید به خاطر سوء مدیریت اقتصادی عذرخواهی می‌کرد.

عبدالله ناصری بدون اشاره به سهم اصلی اصلاح‌طلبان در انحراف مسیر و ناکارآمدی دولت، به نامه نیوز گفت: دولت باید با صراحت و با قاطعیت و با کمال تواضع به اشتباه خودش اعتراف می‌کرد. هیچ کس یادش نرفته؛ از همان سال 92 اقتصاددانان و مدیران با تجربه حوزه اقتصاد کشور و حتی بخش خصوصی به آقای روحانی می‌گفتند تیم شما در اقتصاد نه خبره است و نه هماهنگ. صدر این حوزه ناکارآمدی هم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بود که علی‌رغم همه نصیحت‌ها و توضیحات، آقای روحانی زیر بار نرفت. حتماً سازمان برنامه در سیاست‌گذاری‌ها و جهت‌گیری‌هایش در این اتفاق بحران اقتصادی بسیار مؤثر بود و نقش دارد.

وی می‌افزاید: آقای روحانی آمد و همان اشتباهی که در مورد برجام کرد، همه چیز کشور و دولت را به برجام و خودش گره زد، از این طرف هم آمد و همان اشتباه را تکرار کرد. البته اقتصاد کشور در سال 92 اقتصاد بحران زده‌ای بود که آقای روحانی با تحریم‌ها تحویل گرفت، اما رفع این بحران را گره زد به ضرورت مهار تورم. آنجا هم من و شما یادمان هست که خیلی از اقتصاددانان اعم از دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا به ایشان می‌گفتند اگر مخیر شوید بین محار تورم یا شکاندن رکود اقتصادی، حتماً معقول آن است که رکود را بشکنید، تورم حالا حالاها جا دارد. خیلی‌ها هم به آنها می‌گفتند اگر رکود شکسته نشود، تورم یک جا دوباره برمی‌گردد به پاشنه اول که الان می‌بینید که وضعیت تورم بحرانی‌تر شده است. اینها قصور و کوتاهی‌ها و تقصیرات آقای روحانی است.

ناصری گفت: تنها یک راه داشت که اعلام کند با کمال تواضع و فروتنی به نخبگان و مردم که در جهت‌گیری اقتصادی اشتباه کردم، عذرخواهی می‌کنم و بلافاصله با یک عمل انقلابی تغییراتی را در بخشی از حوزه اقتصادی‌اش بدهد.

وی گفت: دولت دوم روحانی به مراتب ناکارآمدتر از دولت اولش هست.

ناصری همچنین در روزنامه شرق نوشت: دولت به دلیل بی‌عملی و نبود عملکرد بهنگام، مورد انتقاد جدی قرار دارد. تیم روحانی ناهماهنگ و ناکارآمد است.

دولت و رئیس‌جمهور از اشکالات گذشته درس نمی‌گیرند و آنها را دوباره تکرار می‌کنند. او می‌توانست در دولت جدید سیاست‌های متفاوتی را دنبال کند. می‌توانست وزرای اقتصاد و صمت و رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه را از میان چهره‌های غیراقتصادی انتخاب نکند تا در شرایط بحرانی‌ این طور زمینگیر نشوند.

مشاور خاتمی با طفره رفتن از مسئولیت اصلاح‌طلبان نوشت: جامعه مخاطب اصلاح‌طلبان نباید قصورات روحانی را ناشی از عملکرد جامعه اصلاح‌طلبان تلقی کنند. بسیاری از انتصابات روحانی برخلاف نظر جهانگیری صورت گرفته است.

تلاطم موجود زیر سر تیم اقتصادی دولت است نه کمبود منابع

یک فعال اقتصادی می‌گوید به لحاظ ارزی و مایحتاج کشور مشکلی وجود ندارد اما سوء عملکرد دولت، موجب تلاطم اقتصادی شده است.

یحیی آل‌اسحاق که از حامیان برجام به شمار می‌رود، در گفت‌وگو با نامه‌نیوز اظهار داشت: دشمن کار می‌کند تا جو روانی راه بیندازد ولی اگر تدبیر درستی داشته باشیم امکان کنترل بازار وجود دارد. ما 20-12 میلیارد دلار در سال کالای اساسی اعم از دارو و اقلام خوراکی نیاز داریم. کل واردات کشور در حوزه مواد اولیه و قطعات 40 تا 50 میلیارد دلار ارزیابی می‌شود. هزینه‌های دیگر را نیز می‌توان نهایتا 10 میلیارد دلار تخمین زد که جمع پرپر آن 80 میلیارد دلار می‌شود. نگاهی به گزارش‌های بانک جهانی و سازمان‌های اقتصادی بین‌المللی نیز نشان می‌دهد که ایران 120 میلیارد دلار در چین، هند و کره ارز دارد و صادرات غیرنفتی‌اش نیز دست‌کم 45 میلیارد دلار است.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق یادآور شد: مطمئنا در بدترین وضعیت نیز ما 50 میلیارد دلار می‌توانیم نفت بفروشیم که جمع ارقام 120 میلیارد دلار ارز موجود در کشورهای دیگر، 45 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و 50 میلیارد دلار پول نفت حدود 210 میلیارد دلار می‌شود. نسبت 80 میلیارد دلار نیاز ارزی برای واردات به 210 میلیارد دلار منابع و درآمد ارزی نشان می‌دهد که نباید با مشکلی مواجه می‌شدیم.

وی افزود: آنچه مهم است تدبیر و قاطعیت در اعمال مدیریت در حوزه بازار ارز است. پرداخت 20 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی باید به موقع انجام شود و بر واردات و عرضه نظارت صورت گیرد که امکان نظارت هم وجود دارد و مسئله پنهانی نیست. چون می‌دانیم ارز را به چه کسی باید داد؟ چه کالایی می‌خواهد بیاورد؟ بنابراین باید تنظیم کنند که منابع هدر نرود تا مشکلات در حوزه‌های مختلف مثل پوشک و شیرخشک پیش نیاید.

این فعال اقتصادی تاکید کرد: همین الان در گمرکات کلی جنس و مواد اولیه برای تولید است، پس مکانیزمی باید باشد که این دستگاه گردن آن دستگاه نیندازد. در رابطه با معیشت مردم الان بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشاورزی دعوا است. این لوث شدن مسائل در شرایط غیرعادی به ایراد نظام مدیریتی برمی‌گردد که زیبنده نیست.

وی افزود: پتروشیمی‌ها همین الان بالای 30 تا 40 میلیارد دلار منابع ارزی دارند و می‌توانند به بازار ارز ثانویه بیاورند. کارخانجات فولاد نیز به همین شکل منابعی دارند. صنعت پتروشیمی و فولاد هر دو تحت مالکیت دولت هستند اینها می‌توانند ارز را با قیمت مناسب به بازار ثانویه عرضه کنند. وی افزود: در مدیریت دولت نیاز به تغییر رویکرد است. این دولت تصور می‌کرد با مذاکرات و ارتباطات بین‌المللی همه مسایل حل می‌شود اما حالا باید برگردد و وارد جاده جدیدی شود. ضمن آنکه راه بلد خود را نیز تغییر دهد اما هرچه به آقای روحانی گفته می‌شود این تیم اقتصادی برای وضعیت جدید رویکرد متناسب نمی‌تواند ارائه دهد و باید نیروهای دیگری به کار گرفته شوند، او نمی‌پذیرد.

آل‌اسحاق تاکید کرد: متاسفانه هرچقدر هم که دلسوزان می‌گویند آن را سیاسی برداشت می‌کنند در حالی‌که این‌طور نیست. همگان می‌گویند در وضعیت جنگ اقتصادی هستیم بنابراین دولت برای اداره وضعیت جدید نیازمند آدم‌هایی با روحیه رزمی است، به عبارت دیگر نباید اصرار کند نیروهای فعلی بمانند. معتقدم فضا بی‌جهت دارد متلاطم و بحرانی می‌شود. درحالی‌که علی‌القاعده نباید این‌طور باشد.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* رئیس‌جمهور آمریکا گفت با خروج از برجام کار بزرگی برای اسرائیل انجام داده ام. وی که روز پنجشنبه برای گرامی داشت عید یهودی‌ها موسوم به «روش هشانا» با رهبران گروه‌های یهودی در آمریکا گفت و گو کرد، افزود: من از اول با برجام مخالف بودم ولی وزیر خارجه‌ای داشتم که دوست نداشت آن را لغو کند. تا مدتی این بازی را ادامه داد.‌ای کاش خروج از برجام را زودتر انجام می‌دادم. ولی این بازی را مدتی انجام دادم و سرانجام تصمیم گرفتم که انجامش دهم و انجامش دادم.»

* تعدادی از ساکنان روستای «فردوسی» ناحیه «ماکتاآرال» استان «ترکستان» قزاقستان به دلیل داشتن حجاب توسط فرزندانشان در مدرسه مشمول جریمه شدند. رسانه‌های قزاقستان گزارش دادند. در نخستین روز سال جدید تحصیلی مسئولین مدرسه این روستا با کمک پلیس مانع ورود ده‌ها نفر از دانش آموزان محجبه به مدرسه شدند. در این مدرسه بیش از 350 نفر دانش آموز دختر تحصیل می‌کنند که فقط حدود 50 نفر از آنها با روسری در مدرسه حاضر شدند. تعدادی از پدر و مادران آنها نیز با حضور در مدرسه نسبت به تصمیم ممانعت از ورود دانش آموزان دختر با روسری به مدرسه اعتراض کردند. در پی آن سازمان کنترل بر سیستم آموزش استان ترکستان 13 نفر از پدر و مادران دانش آموزان دختر را به میزان 141 هزار 420 «تنگه» (معادل380 دلار) جریمه کرد.

* هشت کشور اروپائی نگران نابودی تروریست‌ها در سوریه هستند. به گزارش آسوشیتدپرس، دولت‌های هشت کشور اروپایی در بیانیه‌ای مشترک با موضوع «اوضاع ادلب» آنچه به ادعای آنها تشدید اقدامات نظامی توسط دولت سوریه و روسیه در شمال غرب سوریه است ابراز نگرانی کرده‌اند. آنها در این بیانیه مدعی شده‌اند که عملیات دولت سوریه و روسیه در ادلب، «پیامدهای انسانی فاجعه باری» برای شهروندان در بر خواهد داشت. این بیانیه را بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، لهستان، سوئد و انگلیس صادر کرده‌اند. آنها همانند آمریکا ادعای احتمال استفاده از «سلاح شیمیایی» توسط دولت سوریه را مطرح کرده‌اند. این هشت کشور از اینکه عملیات ادلب موجب پایان یافتن عمر تروریست‌ها در سوریه شود نگران هستند.

*********************************

روزنامه خراسان**

جزئیات انهدام 2 تیم تروریستی در کرمانشاه و دفاع جانانه از مرزهای شرقی

هادی محمدی – در سه روز اخیر حافظان امنیت کشورمان در وزارت اطلاعات موفق شدند دو تیم تروریستی را که از غرب کشور قصد نفوذ داشتند منهدم کنند و مرزبانان نیروی انتظامی نیز در مرز با پاکستان موفق شدند دو حمله گروهک های تروریستی را خنثی سازند.

به گزارش تسنیم اداره کل اطلاعات استان کرمانشاه با صدور اطلاعیه‌ای ضربات وارد آمده به دو تیم تروریستی را تشریح کرد. در این اطلاعیه آمده است: با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات استان کرمانشاه و کردستان دو تیم تروریستی وابسته به کشورهای متخاصم در غرب کشور مورد ضرب قرار گرفتند. به دنبال ترور سرگرد حسن ملکی فرمانده راهنمایی و رانندگی شهرستان روانسر که در شامگاه بیست و سوم مرداد ماه رخ داد، سربازان گمنام اداره کل اطلاعات استان کرمانشاه 12 نفر از عوامل و مرتبطان به این اقدام تروریستی را شناسایی و در بیست و پنجم مرداد ماه دستگیر کردند.

در اقدامی دیگر در تاریخ سوم شهریور ماه امسال تیم نظامی وارداتی گروهک تروریستی که با هدف انجام اقدامات خرابکارانه وارد کشور شده بود شناسایی شد و پیش از هرگونه اقدامی مورد ضربه قرار گرفت.در درگیری مسلحانه با این تیم خرابکار دو عنصر گروهک معدوم شدند و یکی از آن ها دستگیر شد، از این تیم‌های تروریستی چند قبضه سلاح کلاشینکف، نارنجک، وسایل ارتباطی و وجه نقد کشف وضبط شده است.

همچنین به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای ناجا، سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی گفت: یکی از گروهک های تروریستی، تحرکاتی را در جداره مرز ایران و پاکستان داشتند که با هوشیاری مرزبانان و اقدام به موقع، تحرکات آن ها خنثی شد. وی افزود: با سرعت عمل مرزبانان غیور، تروریست ها ناگزیر به فرار به سمت خاک پاکستان و از نوار مرزی خارج شدند. در این درگیری مرزبانان توانستند ضرباتی را به تروریست ها وارد کنند که تعدادی از آن ها به هلاکت رسیدند و تعدادی نیز زخمی شدند.از سوی دیگر فرماندار سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان نیز گفت: برجک مرزی میل 160 و 161 این شهرستان در غروب چهارشنبه 14 شهریور مورد هدف حمله کور گروهک تروریستی جیش الظلم قرار گرفت که با هوشیاری نیرو‌های مرزبانی و سپاه ناکام ماندند.

با بیان این که شهرهایی هستند که درخواست های فراوان و عقب افتادگی های مزمن دارند

وزیر بهداشت: چه کار کنیم، مدیریت مان همین است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که برای افتتاح اورژانس هوایی و دانشکده پرستاری و مامایی به نیشابور رفته بود با بیان این که «مسئولان محلی پیگیر هستند و ابتدا باید زیر ساخت ها ایجاد شود و باید بپذیریم ‌مشکلات زیاد است» افزود: شهرهایی هستند که درخواست های فراوان و عقب افتادگی های مزمن دارند، در عین‌حال چه کار کنیم، مدیریت مان همین است. به گزارش خراسان سید حسن قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: شما رای دادید رئیس جمهور انتخاب کردید، نماینده انتخاب کردید، آن ها وزیر انتخاب کرده اند و آن ها هم مدیر و استاندار و فرماندار انتخاب کرده اند. همچنین به گزارش فارس وی اظهارکرد: پس بیخود اعصاب، روح و روان همدیگر را آزار ندهیم، فعلا همین هستیم و باید درست مدیریت کنیم.

شایان ذکر است که این اظهارات قاضی زاده هاشمی روز گذشته در شبکه های اجتماعی به خصوص توئیتر با بازتاب و انتقادهای زیادی همراه شد.

*********************************

روزنامه ایران**

تکذیب سخنگویی وردی‌نژاد

خبر اول اینکه، «برخی کاربران اینترنتی و کانال‌های تلگرامی خبر داده بودند دکتر فریدون وردی‌نژاد سخنگوی دولت می‌شود. اما برخی منابع خبری این خبر را تکذیب کردند. این منابع به نقل از وردی‌نژاد گفته‌اند این خبر گمانه‌زنی صرف است، چنین پیشنهادی مطرح نبوده و نیست و من هم بنای چنین کاری را ندارم.»

تعداد ستاره‌دارها کم است

خبر دیگر اینکه، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس توئیت کرده «طی تماسی با هیأت گزینش دانشجو، موضوع دانشجویان ستاره‌دار امسال را پیگیری کردم. گفتند تعدادشان کم است و در حال تلاش برای حل مشکل هستیم؛ از وزیر محترم اطلاعات انتظار می‌رود در اجرای وعده‌ها و تعهدات رئیس‌ جمهوری برای رفع موانع پذیرش این دانشجویان اهتمام بیشتری داشته باشد.»

دو وکیل دادگستری آزاد شدند

شنیدیم که، وکیل مدافع آرش کیخسروی از آزادی پیام درفشان و فرخ فروزان خبر داد و گفت: آرش کیخسروی نیز به زندان اوین منتقل شده است. ابوذر نصراللهی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص آزادی این دو وکیل دادگستری، اظهار کرد: دستور آزادی پیام درفشان با قرار وثیقه ۱۱۰ میلیون تومانی و فرخ فروزان با قرار وثیقه ۱۲۰ میلیون امضا شد و این دو وکیل از نظر قضایی در حال حاضر آزاد هستند. آرش کیخسروی و قاسم شعله سعدی دو وکیل دادگستری، ۲۷ مردادماه در پی حضور در مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت شدند.

بازداشت یکی از بخشداران مرودشت

با خبر شدیم که، خبرگزاری ایسنا به نقل از ‌روابط عمومی دادگستری استان فارس، خبر داده که یکی از بخشداران مرودشت به همراه 2 نفر دیگر که ظاهراً از کارمندان بخشداری هستند، روز 15 شهریور دستگیر شده‌اند.

درخواست دختر لوینسون از ایران

یک خبر دیگر اینکه، سارا لوینسون موریارتی، دختر باب لوینسون که ۱۱ سال از ناپدید شدن او می‌گذرد، در مقاله‌ای در نشریه اینترنتی هیل، از مقامات ایران بازگرداندن پدرش به وطن را درخواست کرده است. دختر لوینسون مدعی شده که پدرش در ایران است و مقامات تهران باید او را به کشورش بازگردانند تا بتواند جوان‌ترین دختر خود را به خانه بخت روانه کند.

اصولگرایان برای معرفی بازنشسته ها دست به‌ کار شدند

دست آخر اینکه، یک سایت نزدیک به‌ جوانان اصولگرا که در برنامه حالا خورشید هم خود را معرفی کرده‌اند با انتشار نام 256 مدیر که مدعی هستند مشمول مصوبه منع به‌کارگیری بازنشستگان می‌شوند مهلت پایانی حضور این افراد را هم در این دستگاه‌ها اعلام کرده‌اند. این جوانان نام کمپین خود را #وقت-خداحافظی گذاشته‌اند.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

واکنش قالیباف به شایعه سفرش به انگلیس لندن ما مناطق محروم است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به شایعه سفرش به انگلیس، گفت: من در مناطق حاشیه‌نشین، کرمانشاه و هرجایی که نیاز باشد حضور دارم، لندن ما همین مناطق محروم است. محمدباقر قالیباف عصر پنجشنبه در اجلاسیه شهدای محمدشهر گفت: امروز دلدادگان غرب بخشی از جنگ سخت رسانه‌ای دشمن را انجام می‌دهند و شایعات متعدد می‌سازند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر گفته‌اند بنده به لندن سفرکرده‌ام، به طرح این سؤال پرداخت که مگر حتماً باید مسؤولیت داشته باشیم که کار کنیم و گفت: هنگامی‌که انقلاب پیروز شد مگر مسؤولیتی داشتیم؟ امروز ممکن است مسؤولیت نداشته باشم اما دلیل نمی‌شود کار نکنم. قالیباف با طرح این سؤال که در بسیاری از مواقع می‌پرسند کجایی، گفت: در مناطق حاشیه‌نشین، کرمانشاه و هرجایی که نیاز باشد حضور دارم، مشکلات و سختی‌های مردم را پیگیری می‌کنم. وی با تأکید بر اینکه لندن ما همین مناطق محروم است و ما پای‌کار مردم هستیم چون مردم با جان و مال و آبروی خود پای نظام و انقلاب ایستاده‌اند، گفت: چه مسؤولیت داشته باشیم چه نه اما این شایعات هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود، دشمنان یک حرف نیمه راست را پیدا می‌کنند و صدها دروغ و دغل به آن اضافه می‌کنند.

واکنش زاکانی به صحبت‌های عراقچی چندش‌آور بود

علیرضا زاکانی، رئیس کمیسیون ویژه برجام در مجلس نهم در توئیتی به اظهارات اخیر عراقچی که شروط جدید ایران برای ادامه برجام را صرفا تضمین فروش نفت کشورمان توسط اروپایی‌ها اعلام کرده بود، واکنش نشان داد و نوشت: صحبت‌‌های آقای عراقچی درباره شروط ایران برای ادامه برجام به‌رغم مناسب نبودن اقدامات اروپا بسیار دردآور و با کمال تاسف چندش‌آور بود. زاکانی همچنین در این توئیت تاکید کرد: کم‌اطلاعی، انفعال و توجیه، ویژگی‌‌های ایشان در مذاکرات برجام بود و امروز باید به آن تعمد در خواب‌آلودگی و توهین به شعور ملت را نیز اضافه کرد. عراقچی، معاون وزیر امور خارجه اخیرا در یک برنامه تلویزیونی گفته بود: ما به اروپایی‌ها روشن گفته‌ایم اگر منافع اصلی ما در برجام؛ بحث فروش نفت و بازگشت پول نفت و پرداخت‌ها و دریافت‌ها (مسائل بانکی) عملیاتی نشود، برای ما ماندن در برجام هیچ فایده دیگری نخواهد داشت. آنها تا 13 آبان وقت دارند و از این تاریخ به بعد فایده‌ای ندارد که بخواهند کاری انجام دهند.

بررسی ویژه شکایت از «سلحشوری» و «حیدری» در هیأت نظارت

عضو هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان از بررسی ویژه شکایت جمعی از نمایندگان درباره نطق ساختارشکنانه پروانه سلحشوری و غلامرضا حیدری در اولین فرصت خبر داد. حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: پس از نطق ساختارشکنانه خانم سلحشوری و آقای حیدری در صحن علنی هفته گذشته مجلس،‌ جمعی از نمایندگان نامه‌ شکایتی به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ارسال کردند. وی افزود: با توجه به اینکه در این‌باره شکایت به هیأت رسیده باید حتما مورد رسیدگی قرار گیرد. عضو هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: پس از بررسی‌های انجام‌شده،‌ با توجه به اقداماتی که در حیطه وظایف هیأت نظارت است قطعا موارد لازم را اعمال خواهیم کرد. سلیمی همچنین اعلام کرد: در اولین فرصتی که نشست هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان تشکیل شود ما این مسأله را بررسی خواهیم کرد.

معافیت آمریکا برای برخی کشورهای خریدار نفت ایران

وزیر خارجه آمریکا در دهلی نو اعلام کرد: تمام کشورها باید خرید نفت از ایران را متوقف کنند؛ در غیر این صورت با تحریم مواجه خواهند شد البته در موارد لزوم برای خریداران نفت ایران استثناهایی را قائل می‌شویم. به گزارش مهر، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه در دهلی نو به خبرنگاران اعلام کرد: پیش‌بینی می‌کنیم تمام کشورها واردات نفت از ایران را متوقف کرده و به صفر برسانند؛ در غیر این صورت با تحریم مواجه خواهند شد. وی در ادامه افزود: کشورهایی نیز هستند که توقف کامل خرید نفت از ایران برای آنها تا مدتی زمان‌بر است، به همین دلیل معافیت‌‌‌‌هایی را برای آنها در نظر گرفته، در موارد لزوم برای خریداران نفت ایران استثناهایی را قائل می‌شویم.

***************************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات