صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۹  ، 
کد خبر : ۳۱۲۶۹۶

اخبار ویژه روزنامه‌ها 1 آبان ماه

روزنامه کیهان **

ناصری: مردم نمی‌پذیرند که جهانگیری اختیار ندارد

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان می‌گوید جهانگیری دیر جنبیده و حرف‌هایش در انتقاد از رئیس دفتر رئیس‌جمهور را باید زودتر از این می‌گفته است.

عبداله ناصری درباره سخنان اسحاق جهانگیری مبنی بر اینکه نمی‌توانم حتی منشی خود را تغییر دهم چه رسد به تغییر وزیر، به سایت انتخاب گفت: در حال حاضر نگاه مردم به گونه‌ای است که این اظهارات چیزی را تغییر نمی‌دهد و باور اجتماعی را درباره اینکه آقای جهانگیری، اختیار تغییر یک منشی را نداشته باشد، تقویت نمی‌کند. در واقع افکار عمومی نمی‌تواند این موضوع را بپذیرد.

وی افزود: همان زمانی که تغییراتی در دفتر رئیس‌جمهور به وجود آمد و صحبت از کاهش اختیارات آقای جهانگیری شد، می‌شد این صحبت‌ها را مطرح کرد. اما اکنون فرصت طلایی که آقای جهانگیری می‌توانست استعفا بدهد از بین رفته است.

او درباره علت بیان چنین اظهاراتی از سوی معاون اول رئیس‌جمهور در مقطع فعلی گفت: علت این موضوع را نمی‌دانم. باید از خود آقای جهانگیری پرسید. شاید دلیلش این باشد که وضعیت قوه مجریه و وضعیت اقتصادی را بحرانی‌تر می‌بینند و به هر حال در این شرایط لازم دانسته‌اند که این صحبت‌ها را مطرح کنند.

ناصری با تاکید بر اینکه این صحبت‌ها در شرایط فعلی، خیلی شنیده نمی‌شود، گفت: به هر حال آقای جهانگیری بنا به مقتضیات و جایگاه خودشان تصمیم‌گیری می‌کنند و صدالبته اگر شأن ایشان رعایت نشود در دولت نخواهند ماند.

ناصری درباره اینکه آیا اظهارات جهانگیری هشداری به دولت بود، گفت: آقای واعظی نسبت به روسای دفتر رئیس‌جمهور در دولت‌های گذشته به جز یکی دو مقطع مانند دولت دوم آقای احمدی‌نژاد، اختیارات فوق‌العاده‌ای دارند که در چهل سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

از برجام دفاع می‌کنم اما متن آن را نخوانده‌ام

عضو فراکسیون امید گفت از برجام دفاع می‌کنم اما متن آن را نخوانده‌ام.

به گزارش رجانیوز، طیبه سیاوشی در گفت‌وگو با برنامه «رو در رو» در ارتباط با موضوع برجام و درباره مطلع بودن نمایندگان مجلس از متن برجام گفت که «از برجام دفاع می‌کنم اما نمی‌توانم بگویم متن کامل آن را خوانده‌ام».

وی همچنین می‌گوید: «فکر می‌کردم بعد از برجام سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در ایران صورت بگیرد اما هیچ اتفاق خاصی نیفتاد.»

همچنین سیاوشی ضمن اذعان به اینکه شعارهای اصلاح‌طلبان درباه اقتصاد کشور صرفا جنبه انتخاباتی داشته گفت: فکر نمی‌کردم اگر روحانی رای بیاورد قیمت دلار به اینجا برسد. طیبه سیاوشی درباره مبالغ دریافتی نمایندگان گفت به جز حقوق، هر نماینده تهران بابت هزینه دفاترش هر ماه 18 میلیون دریافت می‌کند.

آرمان: حال دولت خوب نیست هرکسی ساز خود را می‌زند

«حال و احوال دولت روحانی خوب نیست. با یک نگاه می‌شود فهمید دولت دوازدهم، دچار یک بیماری مهلک شده است. این بیماری را می‌شود افسردگی نامید. بله،‌دولت دوازدهم دچار افسردگی شده است.»

روزنامه آرمان و سایت عصر ایران (از رسانه‌های حامی دولت) با انتشار مقاله مشترکی نوشتند: این دولت اصلاً شبیه وعده‌هایی که در سال 92 و 96 داده می‌شد نیست. دولت یازدهم آمده بود تا مشکلات کشور را حل کند و ثبات را به مردم هدیه کند. اتفاقی که تا حدودی افتاد. حال دولت و مردم هم خوب بود پاداش این تلاش‌ها هم انتخاب دوباره در اردیبهشت 96 بود. حالا اما به نظر می‌رسد دولت فقط نظاره‌گر تحولات است.

تغییرات اخیر در دولت روحانی را ببینید. فلسفه تغییرات مشخص نیست. آیا این تغییرات می‌تواند اقتصاد کشور را به آرامش برساند یا خیر؟ به نظر شما کسی می‌داند استراتژی اقتصادی روحانی برای اداره کشور چیست؟ بالاخره رئیس‌جمهور می‌خواهد از کدام مدل اقتصادی برای بهبود شرایط کشور استفاده کند؟

این طور که از شواهد پیداست هرکسی در دولت ساز خود را می‌زند و هر کسی صدای سازش بلندتر باشد می‌تواند حرفش را در اقتصاد به کرسی بنشاند. واقعاً انتظار ما از دولت روحانی این «بلبشوی» سیاسی و اقتصادی نبود. روحانی در سپهر سیاست ایران به عنوان یک سیاستمدار کارکشته شناخته می‌شد که سرد و گرم روزگار را چشیده بود و انتظار می‌رفت در مشکلات ریز و درشت خم به ابرو نیاورد. به نظر می‌رسد اما حالا اجازه می‌دهد سکان‌کشتی دولت به هر طرفی خواست برود شاید باد بتواند این کشتی را به سرمنزل مقصود برساند. شاید باید کسی پیدا شود و شانه‌های حسن روحانی را تکان دهد و به او بگوید لطفاً امید مردم را از بین نبر. روزی که شما در خرداد 92 به عنوان رئیس‌جمهور منتخب معرفی شدید، امید همچون آب رها شده از پشت سدها در کشور جاری شد.

بله همه ما می‌دانیم ترامپ تمام تلاشش را می‌کند تا سخت‌ترین شرایط را برای ایران رقم بزند، اما این دلیل نمی‌شود که ما هم دست روی دست بگذاریم. شرایط فعلی که از زمان جنگ بدتر نیست. این قرار ما با روحانی نبود که از او عمل نبینیم و فقط سخنرانی بشنویم. سه سال دیگر تا پایان عمر دولت دوازدهم زمان باقی است و این فرصت کمی نیست.

افتخار می‌کنیم که 17 میلیون نفر را صاحب خانه کردیم

وزیر پیشین راه و شهرسازی گفت افتخار می‌کنیم که برای 17 میلیون ایرانی مسکن ساختیم، هر چند که فحش خوردیم.

علی نیکزاد در گفت‌وگو با ایلنا درباره مسکن مهر اظهار داشت: تلاش کردیم در دوره تحریم مشکل مسکن مردم را حل کنیم و اشتغال ایجاد کنیم.

وی گفت: مسکن مهر با محوریت انبوه‌سازان و پیمانکاران و لشگر بزرگی از مردم ساخته شد که برخلاف ادعای آقایان، ما تنها سازوکار را فراهم کردیم، دولت که خودش نمی‌تواند مسکن بسازد.

وی تاکید کرد: ما در آن زمان تسهیلات ارزان قیمت، زمین رایگان در اختیار انبوه‌سازان و مردم قرار دادیم و تخفیف در مالیات، تخفیف در صدور پروانه ساختمانی و تخفیف در ارائه خدمات نظام مهندسی را در نظر گرفتیم که بستر برای ورود انبوه‌سازان به این پروژه مهیا شود.

وی اظهار داشت: در دولت نهم و دهم 50 هزار میلیارد تومان در مقطعی برای ساخت مسکن مهر در هشت سال یعنی از سال 84 تا 92 در نظر گرفت که از محل این پول 40 هزار میلیارد تومان وام ارزان قیمت دادیم یعنی سالانه چیزی حدود 5 هزار میلیارد تومان وام ارزان‌قیمت برای مسکن به مردم داده شد.

وزیر راه و شهرسازی دولت نهم و دهم افزود: این رقم برای خانه‌دار کردن 4 میلیون و 300 هزار خانوار هزینه شد یعنی 17 میلیون جمعیت ایرانی از این محل خانه‌دار شدند. آیا این 18 میلیون نفر جمعیت ایرانی که تاکنون مسکن خریده‌اند هیچ سهمی از سفره ارزشمند انقلاب برای صاحبخانه شدن نباید داشته باشند؟

وی با اشاره به میزان نقدینگی در دولت‌های نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم گفت: در سال 92 کشور را با 492 هزار میلیارد تومان نقدینگی تحویل دولت روحانی دادیم، امروز نقدینگی به 1600 هزار میلیارد تومان رسیده است. ما‌به‌التفاوت این دو رقم به بیش از هزار هزار میلیارد تومان می‌رسد. این نقدینگی که به بخش مسکن وارد نشده، به بخش کشاورزی هم نرفته است، به بخش تولید هم ورود پیدا نکرده است پس این میزان نقدینگی کجاست که وارد هر بازاری که می‌شود آن را ملتهب می‌کند. چرا دولت روحانی نتوانست آن را کنترل کند.

نیکزاد تاکید کرد: ما برای مسکن مهر فحش خوردیم، افتخار هم می‌کنیم که این فحش‌ها را خوردیم اما از آن 50 هزار میلیارد تومان که در دولت نهم و دهم برای مسکن مهر هزینه شد 20 هزار میلیارد تومان برگشته است. دولت یازدهم این 20 هزار میلیارد تومان را در کجا هزینه می‌کند.

زیباکلام: تنها نقش جهانگیری در دولت نقش دردناک دلار 4200 تومانی بود

صادق زیباکلام با بیان اینکه «ما همه قربانیان روحانی جدید هستیم»، گفت: تنها نقش جهانگیری در دولت، نقش دردناک دلار 4200 تومانی بود.

درحالی‌که دلخوری جهانگیری به درگیری دامنه‌دار کارگزاران با حزب‌ اعتدال و توسعه (تیم واعظی و نوبخت) برمی‌گردد، زیباکلام در گفت‌وگو با فرارو ادعا کرد: اصلاح‌طلبان و آقای خاتمی هزینه جدا شدن روحانی از روحانی اردیبهشت 96 را می‌پردازند. همه ما قربانیان روحانی جدید هستیم که ما را فروخت و با اصولگرایان کنار آمد.(1) آقای جهانگیری هم جزء اولین قربانیان بود. اولین علامت عوض شدن روحانی، نوع رفتاری بود که با جهانگیری داشت. ما همان اوایل دولت دوم روحانی بود که متوجه شدیم آقای جهانگیری هیچ نقشی در چینش کابینه ندارد. تنها نقش جدی که جهانگیری در دولت دوم روحانی بازی کرد نقش دردناک اعلام دلار 4200 تومانی بود که همه می‌دانیم این تصمیم، تصمیم آقای جهانگیری نبود، آقای جهانگیری فقط آن را اعلام کرد.

وی افزود: وقتی مصیبت‌های این تصمیم ظاهر شد هیچ یک از تصمیم‌گیرندگان اصلی دلار 4200 تومانی یک کلام حرف نزدند. انگار اصلا دلار 4200 تومانی تصمیم آقای روحانی نبود. فکر می‌کنم یک بچه دبستانی هم بتواند به ما بگوید تصمیمی به این بزرگی نمی‌تواند توسط معاون اول رئیس‌جمهور اتخاذ شود. اگر چنین تصمیم سرنوشت‌سازی توسط معاون اول رئیس‌جمهور گرفته شود، این معاون اول، نمی‌تواند اسحاق جهانگیری باشد که در دولت هیچ کاره است. اگر این تصمیم زمان آقای خاتمی یا هاشمی رفسنجانی گرفته می‌شد که در آن وزرا نقش بیشتری داشتند می‌توانستیم بگوییم معاون اول هم پاسخگو بوده است. اما در دولت دوم آقای روحانی، جهانگیری بیشتر نقش دکور دارد تا معاون اول.

وی درعین حال می‌گوید: من فکر نمی‌کنم تصمیم‌گیرندگان دلار 4200 تومانی می‌دانستند تصمیم آنها چنین عواقبی را به بار می‌آورد. آنها که دشمن این مملکت نبودند. اما متاسفانه مدتهاست اخلاق سیاسی در ایران پرپر شده وهیچ‌کس مسئولیت تصمیمات را برعهده نمی‌گیرد. وقتی در جوامع دموکراتیک تصمیمی به این شکل گرفته می‌شود یک عده استعفا می‌دهند و یک عده سین‌جیم می‌شوند. اما در نظام ما پاسخگویی وجود ندارد و تصمیمات کلانی که تبعات منافع ملی وحشتناک دارد فقط می‌آید و می‌رود.

این اظهارات درحالی است که آقای زیباکلام راسا چندین عذرخواهی به خاطر دادن آدرس‌های دروغ به مردم بدهکار است.

جهانگیری خواست بگوید از دست روحانی واعظی و نوبخت کلافه هستیم

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان از اظهارات اسحاق جهانگیری رازگشایی کرد. جهانگیری گفته بود حتی اختیار برکناری منشی خود را ندارد.

عبدالله ناصری مشاور خاتمی به فرارو گفت: جهانگیری با این ادبیات خواسته به جامعه و نخبگان و کنشگران بگوید از من انتظار جهانگیری گذشته را نداشته باشید. می‌خواهد بگوید آقای روحانی و نزدیکان آقای روحانی از جمله نوبخت و واعظی، دولت و اعضای دولت را به هم ریخته و کلافه کرده‌اند. حرف آقای جهانگیری گلایه معنادار و روشنی از شخص آقای روحانی است.

ناصری درباره امکان خروج جهانگیری از دولت نیز می‌گوید: این امکان وجود دارد. او حتماً باید شرایط را ببیند. آقای جهانگیری حتماً یک معاون اول قدر است که در خیلی زمینه‌ها از آقایان سرتر است و انتظار جامعه هم از او بالاست، بنابراین اگر طوری شود که شخص غیرتصمیم‌گیری باشد حتماً باید از دولت خارج شود. همچنین همانطور که آقای آخوندی تا حدود زیادی افکار عمومی و نخبگان را روشن کرد و پیروزمندانه(!؟) کناره‌گیری کرد آقای جهانگیری هم باید همین کار را انجام دهد.

وی در عین حال گفت: تصمیم‌گیری درباره بحران ارزی بیشتر از آنکه به نام آقای روحانی تمام شود به نام آقای جهانگیری تمام شد. من اگر جای آقای جهانگیری باشم می‌ماندم، بحران ارز را به یک جا می‌رساندم و بعد از مرحله تثبیت ارز از دولت خارج می‌شدم. البته خروج جهانگیری، ضایعه بزرگی برای دولت خواهد بود. اما بهترین موقعیت برای خروج انتخابات مجلس است.

دولت روحانی بعد از برجام تمام شد

یک فعال اصلاح‌طلب می‌گوید دولت روحانی بعد از برجام تمام شد.

نقی آزاد ارمکی در گفت‌وگو با روزنامه آرمان و در پاسخ این سوال که «دولت نه به وعده‌های خود عمل کرده و نه پاسخگوی مطالبات کوتاه مدت بوده، ارزیابی شما از این رویکرد چیست؟» اظهار داشت: من معتقدم موقعیت دولت آقای روحانی با آقای هاشمی، رئیس دولت اصلاحات و احمدی‌نژاد فرق می‌کند. از این جهت که دولت روحانی بعد از برجام تمام شد. وقتی که برجام به هم ریخت دولت روحانی نیز به اتمام رسید چون تمام هویت دولت را بر برجام گره زده بود. وقتی برجام مورد مناقشه قرار گرفت دولت روحانی هم دچار مشکل شد.

وی افزود: آقای روحانی ایده دیگری را به جز برجام مطرح نکرده بود. اگر ایده دیگری داشت هم چندان ایده‌های مهمی نبوده و نیستند. مثلا روحانی هیچ وقت نگفته بود که من می‌خواهم در کشور سطح جدیدی از دموکراسی را مستقر یا توسعه ایجاد کنم. روحانی در سایه رقیب سخن گفت. وقتی انتخابات دور دوم پیش آمد رئیس‌جمهور حرف جدیدی نزد و فقط نقد رقیب کرد. اما چون با تعامل با آقای جهانگیری توانستند بازی متن انتخاباتی کنند. بازی را بردند نه اینکه ایده درستی دهند. آنها اصلا ایده جدیدی در انتخابات ارائه ندادند. اگر به دنبال مفهومی به نام صلح آشتی ملی یا رشد و توسعه و افزایش امید ایرانیان، یا بازگشایی هویت ایرانی حداقل ایده جدید بود، اما روحانی هیچ چیز جدیدی نداشت. ارمکی تصریح کرد: چیزهایی هم که گفته شد ایما و اشاره بود و بحث اصلی نقد رقیب بود. جامعه نیز چون می‌خواست رقیب روحانی نیاید به وی رای دادند. حالا هم تقلای اصلی رئیس‌جمهور این است که برجام را سروسامان دهد. اما پروژه‌های دیگر را زمین گذاشته است. روحانی اصلا کاری به پروژه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی ندارد. جامعه‌ای که این همه بحث نابرابری اقتصادی در آن می‌رود، یک نفر در کابینه وجود ندارد که بحث تز اجتماعی یا رفاه اجتماعی را مطرح کند. وزیر رفاه و تامین اجتماعی سابق دولت نیز که خیلی داعیه این کار را داشت هیچ‌وقت چنین بحثی را نداشت. این خیلی مهم است، دولتی که در چرخه مهم اجتماعی قرار گرفته، خود را تغییر نمی‌دهد و بر اساس سخنان دیروز عمل می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: تامل‌برانگیز اینکه کشوری که مشکل اقتصادی دارد وزارت اقتصادش وزیر ندارد. این نشان می‌دهد که دولت از تز اقتصادی، مناسبات اجتماعی و فرهنگی تهی و پایان یافته است.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* یک سناتور آمریکائی می‌گوید: قتل قاشقچی یک هدیه مجانی به ایران بود. مارکو روپیو، با انتشار پیامی در توئیتر درخصوص وضعیت بوجود آمده در روابط آمریکا و عربستان بواسطه قتل جمال قاشقچی نوشت: قتل جمال قاشقچی غیراخلاقی است. این ماجرا برای ترامپ و افرادی همچون ما که از روابط استراتژیک آمریکا و عربستان حمایت می‌کنند غیرقابل پذیرش است. آنها (عربستانی ها) نه تنها این مرد را کشتند بلکه ترامپ و متحدان وی در کنگره را در وضعیتی بسیار وحشتناک قرار داده و به ایران یک هدیه مجانی دادند.

* رابرت فوریسون؛ یکی از معروف‌ترین مخالفان وقوع هولوکاست درگذشت. این محقق و تاریخ نگار فرانسوی درحالی در سن 89 سالگی درگذشت که یکی از جدی‌ترین منکران هولوکاست بود و همواره آن را افسانه می‌خواند. فوریسون که بارها به خاطر انکار هولوکاست به زندان افتاده و مورد حمله قرار گرفته بود در شهر ویشی در مرکز فرانسه از دنیا رفت. او معتقد بود کشتار سیستماتیک یهودیان در طول جنگ جهانی دوم و به دست آلمان نازی هرگز اتفاق نیفتاده است. وی وجود اطاق گاز در مجتمع کار اجباری آشویتز را بزرگترین دروغ قرن نامیده بود. پس از اینکه فرانسه در سال 1369 انکار هولوکاست را جرم اعلام کرد او بارها محکوم شد و جریمه پرداخت کرد.

* عمران خان، نخست‌وزیر جدید پاکستان، برای توجیه کردن سفرهای پیاپی خود به عربستان و سکوت در ماجرای قتل جمال قاشقچی توسط دولت عربستان، گفت: آنچه در ترکیه روی داد، شوک آور است. من چه می‌توانم بگویم؟ این برای همه ما شوک آور بود، اما این قضیه به کنار، ما یک کشور 210 میلیون نفری هستیم و بدترین بحران بدهی در تاریخ‌مان را داریم. وی درباره شرکتش در کنفرانس سرمایه‌گذاری ریاض افزود: ما نیازمند پول هستیم، بنابر این تا زمانی که وام نگیریم یا از خارج سرمایه‌گذاری در ما نشود، مشکلات واقعی خواهیم داشت.

* سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در 5 ماهه امسال 308 نفر فوتی ناشی از مصرف قرص برنج داشتیم که نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش داشته و سال 96 نسبت به 95 مسمومان با قرص برنج 7 درصد افزایش داشته است. وی افزود:‌ از سال 1390 تاکنون 4 هزار و 109 نفر کشته شده ناشی از مصرف این قرص داشتیم و بیشتر موارد خودکشی ناشی از این قرص در دو استان شمالی و استان تهران است. وی اضافه کرد: مسمومیت با این قرص هیچ درمان و یادزهر اختصاصی ندارد و اقدامات درمانی بدون نتیجه است و مهمترین اقدام در این رابطه پیشگیری است، یعنی هم جلوی خودکشی به صورت عمومی گرفته شود و هم جلوی توزیع این قرص را بگیریم. سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: باید اقدامات وسیعی انجام شود که یکی از اقدامات نامه وزیر بهداشت است، در این نامه پیشنهاد شده کسانی که این قرص را توزیع می‌کنند در صورت وقوع خودکشی در جرم ناشی از آن شریک باشند.

*********************************

روزنامه خراسان**

مجوز ویژه دولت به ناجا برای تجهیز امکانات

بر اساس ابلاغیه یک مسئول ارشد اجرایی به وزارت کشور که یک روز پس از ربودن مرزبانان کشورمان انجام گرفت، مقرر شده به استناد اصل 138 قانون اساسی مبلغ 480 میلیارد ریال از محل منابع مصرح در قانون تنظیم مقررات مالی دولت در اختیار نیروی انتظامی قرار بگیرد تا صرف تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز به منظور پیشگیری از حوادث غیرمترقبه شود. ناجا نیز مکلف شده ضمن نظارت فنی و اجرایی بر اعتبار مذکور، گزارش هزینه کرد را به سازمان برنامه و بودجه ارائه کند.

ابهام مسئولان جلوی خوشحالی مددجویان را گرفت

در حالی که بر اساس ماده ۲۷ قانون برنامه ششم توسعه، بخشودگی سود و جرایم تسهیلات یا امهال آن در خصوص بازسازی اماکن مسکونی مناطق روستایی آسیب دیده از حوادث طبیعی و غیرمترقبه برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی که قادر به بازپرداخت اقساط خود نیستند، مجاز شناخته شده، یک مقام مسئول در دولت با ارسال گزارشی به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری اعلام کرده در اجرای این دستور قانونی، ابهاماتی برای برخی مسئولان اقتصادی دولت به وجود آمده و اعمال آن در انتظار تایید پیش نویس تهیه شده توسط برخی سازمان ها و نهادهاست.

*********************************

روزنامه ایران**

هیچ فعال مدنی در ارتباط با حادثه تروریستی اهواز بازداشت نشده است

خبر اول اینکه، استاندار خوزستان با اعلام خبر دستگیری یک زن مرتبط با حادثه تروریستی اهواز می‌گوید در این رابطه تا به حال هیچ فعال مدنی بازداشت نشده است. به گزارش ایرنا ، غلامرضا شریعتی، درباره بازداشت عوامل مرتبط با حادثه تروریستی اهواز با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری و رئیس ‌جمهوری فرمودند که باید دنباله‌های عوامل این حادثه تروریستی دستگیر شوند،‌ افزود: در بین بازداشت‌شدگان، فعال مدنی و کودک نیست. تلاش بر این است که برای فعالان مدنی و سیاسی مشکلی پیش نیاید و ما بحثی روی فعالان سیاسی و مدنی نداشتیم. طی روزهای گذشته اطلاعیه‌هایی صادر شده بود که در آنها ادعای بازداشت‌ گسترده فعالان مدنی و سیاسی در استان خوزستان پس از حمله اهواز مطرح و از وضعیت آنها ابراز نگرانی شده بود. در این اطلاعیه‌ها ادعا شده بود که در مواردی کودکان و زنان نیز بازداشت شده‌اند.

واکنش یک مجری زن به مواضع جدید ضرغامی

شنیدیم که،زهرا عاملی در واکنش به موضعگیری اخیر ضرغامی درباره حضور زنان در ورزشگاه، از هفت سالی که ممنوع‌التصویر بود نوشت و حساسیت‌های بی‌مورد او در زمان ریاست سازمان صدا و سیما را یادآوری کرد. به گزارش خبرآنلاین، زهرا عاملی، مجری و ترانه‌سرا در اینستاگرام نوشت: «خواستم چیزی ننویسم... ولی هفت سال ممنوع‌التصویری‌ام در زمان شما رقم خورد... به چه گناهی؟ خندیدن روی آنتن زنده؟ آقای ضرغامی چنانچه نخواهید برای انتخابات رنگ عوض کنید، من این برگشت شما به آغوش مردم رو بهتون تبریک می‌گم و خوشحال می‌شم.... ولی یادتون باشه... همه این جماعت فراموشکار نیستن... جدایی مجریان زن و مرد در برنامه‌ها از دیگر ابتکارات شما بود و من اولین قربانی این تصمیم بودم....شما بیش از حد نسبت به یه ریمل ساده روی چشم مجری زن حساس بودید. شما اصرار زیادی داشتین ما رو به زور به بهشتتون ببرید... به هر حال دوران مدیریت شما خوبی‌های خودش رو هم داشت... نباید بی‌انصاف بود اما این نگرش جدید شما جدی جدی باعث تعجب من شد... الان باید خوشحال باشم یا شک کنم به این عکس‌العمل‌ها و حرفای جدید؟»

زمینه‌سازی اسرائیل برای حمله هوایی به مواضع نیروهای طرفدار ایران در عراق!

دست آخر اینکه، سایت تابناک نزدیک به محسن رضایی نوشته که به نظر می‌رسد اسرائیلی‌ها در حال گسترش فضای تقابلی خود با ایران هستند و برخی از نشانه‌ها حاکی از آن است که ممکن است تل‌آویو، اقدامات تهاجمی علیه نیروهای هوادار ایران در عراق انجام دهد. در ادامه این مطلب آمده است: در این زمینه، «اسرائیل هیوم» گزارش داد، «گلعاد آردان» وزیر امنیت داخلی اسرائیل در نشستی مدعی شد، ایران در حال برنامه‌ریزی برای حمله به اسرائیل از خاک عراق است! وزیر افراط‌گرای اسرائیل تأکید کرد که ایران ارتباطات قوی با عراق برقرار کرده و این می‌تواند در آینده به جنگ احتمالی با اسرائیل منجر شود.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

ترامپ باید پاسخگوی «خاشقجی‌گیت» باشد

حسین امیرعبداللهیان، مشاور و دستیار ارشد رئیس مجلس در امور بین‌الملل با انتشار پستی در صفحه توئیتر خود به ماجرای قتل روزنامه‌نگار منتقد سعودی و حمایت آمریکا از این ماجرا اشاره کرد و نوشت: «ترامپ باید به‌خاطر ماجرای «خاشقجی‌گیت» و حمایت از جوخه ترور ریاض به جهان پاسخ دهد. همزمان سعودی ناقض حقوق‌بشر در یمن، بحرین و عامل قتل خاشقجی باید از شورای حقوق‌بشر سازمان ملل اخراج شود».

امروز؛ جلسه غیرعلنی مجلس با حضور ظریف درباره CFT

سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس از برگزاری نشست غیرعلنی خانه ملت با حضور مسؤولان مربوط برای بررسی لوایح مربوط به FATF از جمله CFT خبر داد. بهروز نعمتی در گفت‌وگو با مهر، از برگزاری جلسه روز سه‌شنبه یکم آبان‌ماه (امروز) مجلس به صورت غیرعلنی خبر داد و اظهار داشت: قرار است با حضور آقایان ظریف و عراقچی درباره آخرین مسائل مربوط به الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) گزارشی به مجلس ارائه شود. وی تصریح کرد: قرار است رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و همچنین 3 تن دیگر از نمایندگان در این جلسه دیدگاه‌های خود در این‌باره را مطرح کنند.

مذاکرات آمریکا با سوئیفت برای قطع دسترسی ایران

وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت این کشور در حال مذاکره با مقامات سوئیفت برای قطع دسترسی ایران به این سامانه است. به‌گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، استیو منوچین گفته است آمریکا می‌خواهد از قطع همکاری سوئیفت با ایران مطمئن شود. وی همچنین مدعی شد آمریکا بزودی بانک‌هایی که مجاز به همکاری با ایران برای امور بشردوستانه هستند را مشخص خواهد کرد. وی با بیان اینکه وزارت خزانه‌داری در حال مذاکره با سوئیفت برای قطع دسترسی ایران به این سامانه است، افزود: می‌توانم این اطمینان را به شما بدهم که تراکنش‌های مرتبط با مبادلات تحریم‌شده از طریق سوئیفت یا هر مکانیزم پرداخت دیگری رخ نخواهد داد. تمرکز ما بر این مساله است که تحریم‌ها اعمال شود.

رئیس موساد: اگر ایران شکست نخورد، بی‌خانمان می‌شوم

«یوسی کوهن» رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) با تکرار ادعاهای بی‌اساس علیه محور مقاومت در غرب آسیا، مدعی شد ایران در پس همه تهدیدها علیه تل‌آویو است. به گزارش فارس، کوهن طی سخنرانی در همایش بودجه‌بندی در وزارت اقتصاد رژیم صهیونیستی، چالش‌های معاصر پیش‌ روی سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی را اینگونه برشمرد: «دستگاه‌های امنیتی کشورهای خارجی، فناوری‌های سایبری، سامانه‌های تشخیص هویت پیشرفته، تروریسم و نیروهای دشمن». به نوشته رویترز، وی با نشان دادن تصویری از برخی بازیگران منطقه‌ای، اذعان کرد ایران، حزب‌الله، دولت سوریه، عراق، روسیه و آمریکا در حال شکل دادن به واقعیت غرب آسیا هستند. در این تصویر ایران، سوریه، عراق و لبنان از طریق یک هلال به یکدیگر متصل شده‌اند که کوهن آن را هلال شیعی توصیف کرد. در پایین این هلال تصویر کوچکی از 2 ولیعهد ریاض و ابوظبی قرار گرفته و رئیس موساد مدعی است دولت‌های سنی منطقه توسط این هلال شیعی به محاصره درآمده‌اند. کوهن، سازمان موساد را نوک پیکان تقابل رژیم صهیونیستی با تهدیدات ایران از جمله برنامه هسته‌ای، موشک‌های بالستیک و حمایت تهران از گروه‌های مقاومت فلسطینی از جمله جنبش «حماس» توصیف کرد. رئیس موساد با بیان اینکه شکست خوردن توسط ایران را بیشتر ترجیح می‌دهد تا شکست دادن آن، افزود: «یک مقام آمریکایی اخیرا از من پرسید چه اتفاقی می‌افتد اگر ما بر ایران غلبه کنیم و آن را شکست دهیم؟ به او گفتم اگر ایران شکست بخورد، من بیکار می‌شوم. ولی اگر ایران شکست نخورد، بی‌خانمان می‌شوم. من حالت دوم را ترجیح می‌دهم».

***************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات