صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۲۷۶۳۴

اخبار ویژه 24 دی ماه

روزنامه کیهان **

قدرت سخت سپاه کره جنوبی را سر عقل آورد

دولت کره جنوبی وقتی کوتاه آمد که قدرت سخت ایران را هم تجربه کرد.

روزنامه آفتاب یزد ضمن انتشار این تحلیل نوشت: پس از آنکه سئول تصمیم گرفت برخلاف قواعد و مقررات بین‌المللی، تحریم‌های آمریکا و ترامپ را اعمال کند و پول‌های ایران را بلوکه نماید تهران تلاش کرد با گفت‌وگو و دیپلماسی راه به جایی ببرد. به هر حال استدلال ایرانی‌ها صحیح بود. آنان می‌گفتند تحریم‌های کاخ سفید یکجانبه است و جنبه حقوقی ندارد اما کره‌ای‌ها از بیم ترامپ و تبعات تحریم‌های او، تصمیم گرفتند هر بار به مقامات ایرانی وعده سر خرمن دهند و در نهایت نیز رضایت ندادند پول‌هایی که تهران به شدت به آن نیاز داشت آزاد شود. این موضوع بدین معنی بود که دیپلماسی به بن‌بست رسیده و باید استراتژی جدیدی را اتخاذ نمود.

در کنار قدرت نرم، قدرت سخت‌ لازم است. قدرت سخت ایران آنجا اعمال شد که نفتکش کره‌ای در خلیج فارس توقیف شد. تهران اعلام کرد براساس قانون و به جهت تخلفات مکرر محیط‌زیستی کره‌ای‌ها نفتکش توقیف شده است و باید به این تخلف از مجاری قانونی رسیدگی شود.

سئول به نیکی می‌داند در صورتی می‌تواند نفتکش خود را آزاد کند که دیپلماسی را از بن‌بست خارج کند. اولین گام کره‌ای‌ها در این باب حضور یک مقام عالیرتبه وزارت خارجه این کشور در ایران بوده است. همتی، رئیس بانک مرکزی پس از گفت‌وگو با این مقام کره‌ای اظهار کرد که «به نظر می‌رسد سئول برای آزادسازی پول‌ها جدی شده و بناست مقام کره‌ای به کشور خود بازگشته و با دست پر مجدداً به ایران برگردد برای حصول خواسته‌های تهران.» طبعاً اگر ایران از قدرت سخت خود بهره نمی‌برد تا قیامت نیز کره‌ای‌ها حاضر نبودند پول کشورمان را آزاد کنند. آنان حالا هم باید پول‌ها را آزاد کنند، هم جریمه شوند (باید سود پول‌ها پرداخت شود) و هم در دنیا اعلام نمایند که حداقل در این زمینه قدرت تهران بر سئول چربش داشته است. چه بسا این موضوع برای دیگران نیز درس عبرتی باشد تا بدانند تهران به دیپلماسی اعتقاد راسخ دارد اما به شرطی که طرف‌ها آن را به بن‌بست نکشانند. یادآور می‌شود نیروی دریایی سپاه پاسداران هفته گذشته یک نفتکش کره‌جنوبی را به خاطر رعایت نکردن پروتکل‌های زیست‌محیطی و آلوده کردن آب‌های ایران در تنگه هرمز توقیف کرد.

آقای تخت‌روانچی این واقعیت را به آقای نوبخت بگو

یک روزنامه اقتصادی، از عضو تیم مذاکره‌کننده برجام خواست واقعیت‌ها را به رئیس سازمان برنامه و بودجه اطلاع دهد تا از بودجه‌نویسی‌های غیرواقعی پرهیز کند.

در حالی که سازمان متبوع آقای نوبخت، پیش‌بینی فروش دوبرابر نفت در سال آینده را در لایحه بودجه کرده، روزنامه جهان صنعت نوشت: آقای تخت‌روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد شاید بیشتر از همه دیپلمات‌های ایرانی و حتی وزیران و اعضای کابینه با تحولات و رویکردها در آمریکا نسبت به ایران آشنا باشد زیرا او در جایی فعالیت می‌کند که مرکز گفت و شنودهای تغییرات سیاسی در آمریکاست. این دیپلمات بلندپایه به تازگی گفته «دولت‌های مختلف در آمریکا، چه دموکرات چه جمهوری‌خواه، سیاست‌های بین‌المللی‌شان تفاوت چندانی با هم ندارد. به‌طور مثال استفاده از ابزار تحریم علیه ایران در دولت‌های مختلف آمریکا، هم دموکرات و هم جمهوری‌خواه تداوم داشته است. آمریکا در طول سال‌های اخیر از ابزار تحریم استفاده کرده و این را ابزاری می‌داند که فکر می‌کند می‌تواند از آن برای امتیازگیری استفاده کند و به این روند نیز ادامه خواهد داد. به نظر می‌رسد دولت بایدن هم همین رویکرد را ادامه خواهد داد. بنابراین اینکه بگوییم دولت جدید از ابزار تحریم دست می‌کشد، شاید قرین واقعیت نباشد.»

با خواندن این داوری دیپلمات ایرانی این پرسش پیش می‌آید که آیا در زمان بودجه‌بندی سال ۱۴۰۰ از سوی آقای نوبخت و همکارانش در سازمان برنامه و بودجه تحلیل وی را می‌دانستند یا نه؟ اگر مدیران ارشد سازمان بودجه‌ریزی کشور از این تحلیل اطلاع داشتند و همچنان بر صادرات 2/3 میلیون بشکه نفت در روز که به معنای حذف تحریم‌هاست درآمدهای ناشی از این صادرات را در دستور کار قرار دادند که بسیار رفتار تقلیل‌گرایانه‌ای است. چگونه است که وزیر امور خارجه، تحلیل و داوری آقای تخت‌روانچی را به دولت و به رییس سازمان برنامه و بودجه اطلاع نداده است؟ می‌شود حدس زد که مدیران سازمان برنامه و بودجه تحلیل دیگری از جای دیگری داشته‌اند. در این صورت باید دید منبع تحلیل سازمان برنامه کیست یا کدام دستگاه است که آنها را به این نتیجه رسانده که می‌توانند روزی 2/3 میلیون بشکه در روز نفت صادر کنند. به نظر می‌رسد حالا که مجلس میزان صادرات نفت را ۸۰۰ هزار بشکه کاهش داده و آن را به 1/5 بشکه رسانده، باز هم با تحلیل تخت‌روانچی سازگاری ندارد.

ساختن بنای درآمدهای ریالی بودجه بر اساس تحلیل‌های غیرواقعی از تحولات سیاست خارجی و نیز دل بستن به اینکه بایدن می‌آید و تحریم‌ها برداشته می‌شود، برای کشور دردسرساز خواهد بود. مجلس و کمیسیون تلفیق و نیز سازمان برنامه و بودجه باید تحلیل‌های مشابه تحلیل تخت‌روانچی و نیز شرایط سیاست داخلی و تعارض طیف‌های درون‌گروهی سیاسی ایران نسبت به دولت تازه آمریکا را بگنجانند. اگر به تحلیل جامعی درباره مناسبات ایران و آمریکا نرسیم و بودجه را خوش‌خیالانه ببندیم روزگارمان روشن نخواهد بود.

فضاسازی حمله به ایران نشانه هرج و مرج در واشنگتن بود نه قدرت

یک رسانه سعودی می‌گوید: هیچ نشانه‌ای از نقشه آمریکا برای درگیری نظامی با ایران دیده نمی‌شود و آنچه از تحرکات ناو‌های آمریکایی دیده شد، نشانه هرج و مرج در واشنگتن است، نه نشانه قدرت.

العرب با اشاره به فضاسازی رسانه‌ای هفته گذشته مبنی بر آماده شدن آمریکا در منطقه برای حمله به ایران نوشت: قبل از شروع سال میلادی جدید، پنتاگون بمب‌افکن‌های بی‌52 خود را به منطقه خلیج ‌فارس اعزام کرد و در مقابل، ایران نه تنها اعلام کرد که غنی‌سازی اورانیوم را از سر گرفته، بلکه نفتکش کره جنوبی را نیز توقیف کرد.

در طول چند هفته، نگرانی‌هایی همزمان با اولین سالگرد ‌ترور ژنرال سلیمانی، وجود داشت و واشنگتن برای مقابله با این تهدید، در حالت آماده‌باش قرار گرفته بود. با اینکه به‌نظر نمی‌رسد افزایش غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران یا توقیف نفتکش کره جنوبی ارتباطی با ‌ترور سردار سلیمانی داشته باشد، اما این دو اقدام باعث بالا گرفتن تنش‌ها در منطقه شد.

اما تحلیلگرانی نظیر متیو لی، رابرت بیرنز و لولیتا سی بالدور، در گزارشی برای آسوشیتدپرس تأکید کردند که هیچ نشانی از نقشه ایالات متحده برای حمله به ایران وجود ندارد. به‌نظر می‌رسد سناریویی که باعث نگرانی مسئولان نظامی آمریکا شده، شروع حمله از سوی ایران باشد، چه در داخل عراق و چه در هر مکان دیگری در منطقه خلیج ‌فارس.

به گزارش «انتخاب» در ادامه این تحلیل آمده است: در این میان، موضوع خروج ناو آمریکایی نیمیتز از خلیج ‌فارس، هفته‌ها روی میز بود و قرار بود که با پایان سال گذشته این ناو به ایالات متحده بازگردد، اما این خروج برای پوشش دادن و حمایت از عملیات عقب‌نشینی نیرو‌های آمریکایی از افغانستان، عراق و سومالی، تمدید شد.

همزمان با افزایش تنش‌ها با ایران، در نیمه دسامبر گذشته، فرماندهی مرکزی تصمیم به باقی‌ ماندن نیمیتز در مکانی نزدیک گرفت و به جای آن، میلر در روز‌های آخر سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که ناو به ایالات متحده باز گردانده می‌شود، اما سه روز بعد، تصمیم بر آن شد که نیمیتز در خلیج ‌فارس بماند.

فیبین نارانگ، استاد علوم سیاسی در اندیشکده تکنولوژی ماساچوست‌ تردید مقامات در این‌باره را نشان‌دهنده شکل جدیدی از ‌اشکال بازدارندگی یعنی بازدارندگی افسارگسیخته دانست.

این پژوهشگر آمریکایی معتقد است ماندن نیمیتز در خلیج ‌فارس به جای آنکه نشان‌دهنده قدرت باشد، نشان‌دهنده‌ اشاره اشتباهی است مبنی بر هرج و مرجی که در حال حاضر در واشنگتن حاکم است، تا حدی که زمان فعلی بهترین زمان برای اقدام دشمنان علیه ایالات متحده است. به عقیده نارانگ احتمال اینکه ایالات متحده عملیات نظامی انجام دهد، ضعیف است.

منافق مدعی روشنفکری دینی نقاب از چهره انداخت

روزنامه زنجیره‌ای اعتماد با اشاره به مواضع اخیر عبدالکریم سروش گفت که وی با وجود ادعای «روشنفکری دینی، با دین» وداع کرده است.

روزنامه اعتماد با بیان این که «روشنفکری دینی» ادعایی سروش و هم‌طیفانش پله‌پله تا سقوط رفته و به بن‌بست رسیده، تصریح کرد این طیف دیگر دغدغه دین ندارند.

سروش و هم‌طیفانش در حلقه کیان، با نقاب روشنفکری دینی سعی داشتند تحریف و تجدیدنظرطلبی در محتوای دین را پای دین و قرائت‌های جدید از آن بگذارند و متن تخطئه محتوای دین در حوزه احکام و تقابلش با مستکبران و مفسدان، دین مجعول را به عنوان اسلام رحمانی جا بزنند؛ اما حالا سروش می‌گوید اسلام ادعایی آنها واقعیت نداشته است. در واقع او اعتراف می‌کند که جعلیاتی را می‌خواسته به نام دین جا بزند.

اعتماد درباره این اتفاق می‌نویسد: عمري در اين خيالِ خام و هوسِ بي‌ثمر طي شد تا كم‌وبيش روشن شد كه «شير و شكر»ي در كار نيست بلكه در بهترين حالت در تمام اين سال‌ها با همان «آبغوره فلزي» سروكار داشته‌ايم كه در تمثيل مخالفانِ سكولارِ روشنفكري ديني به آن اشاره مي‌شد. دكتر سروش البته هميشه با دست پر با منتقدان سنتي و مدرن خود درمي‌افتاد. اما با اين وجود او نتوانست از پس انسداد نهايي اين پروژه برآيد و سخنان اخيرش، اذعان صريحي بود بر شكست كامل پروژه روشنفكري‌شان تحت عنوان «روشنفكري ديني».

اما به نظر مي‌رسد در طول يكي، دو دهه اخير آنقدر اين پروژه مورد استحاله قرار گرفته و آنقدر از بخش ديني آن به نفع بخش روشنفكري‌اش زده شد كه حقيقتا مشخص نيست بر چه اساس بتوان همچنان ادعا كرد اين نوع از روشنفكري همچنان ديني است.

هر چند معمار اين بنا، مهندسي زبردست بود اما تناقضات دروني اين پروژه، نهايتا كار را يكسره كرد و با امواج تخريبي خود نه تنها بنا را به ويراني انداخت بلكه حتي معمار محتشم و مجرب آن را نيز در اين شكست با خود همراه كرد.

دكتر سروش ابتدا با تكيه بر «خاتميت» و درك اقبالي از اين مفهوم، مرجعيت ديني ائمه شيعه را زير سوال برد و در اين اواخر هم از وحي چيزي نماند جز روياهاي محمد(ص)!

نویسنده می‌افزاید: با انتشار پارت دوم سخنراني‌شان در كمال شگفتي ديديم كه فرموده‌اند بله پيامبر اسلام «اقتدارگرا» بودند و در اين راه از خشونت هم پرهيز نداشتند و اساسا اقتدارگرايي و خشونت در ذات اسلام است نه حتي بالعرض! و از همه اينها مهم‌تر اينكه «ما نبايد پيامبري كنيم»! و اين پيامبري نكردن به نظر نمي‌رسد معنايي جز اين داشته باشد كه بايد سنت رسول خدا را يكسره كنار گذاشت. تكليف امامت و قرآن هم كه پيش از اين روشن شده بود.

اما آنچه از همه بيشتر در اين سخنراني اخير مهم به نظر مي‌رسيد، پارادايم شيفتي است كه اين بار به صورت واضح در اظهارات ايشان خودنمايي كرد. در پارت دوم جلسه مذكور دو نفر با دو ادبيات متفاوت و هر كدام از دو موضع كاملا مختلف، هوشمندانه سوالي را از دكتر سروش پرسيدند كه در جواب هر دو سوال ايشان يك نكته را گفتند هر چند با دو ادبيات متفاوت؛ اول در کمال صراحت گفت: شايد يك وقت ديگري هم به اين نتيجه برسيم که کل اسلام را باید کنار بگذاریم! كه كل آن (اسلام) را بايد كنار بگذاريم! آنچه از اين جواب‌ها به نظر مي‌رسد، بي‌تفاوتي محض سروش  نسبت به اصل دين است.

چطور مي‌توان جرياني را همچنان ديني دانست كه ديروز خود را مشروط و ملزم به باورهاي ديني مي‌دانست و مي‌‌گفت‌:«البته روشنفكر ديني بودن التزام به عقايد ديني را هم لازم دارد.» و امروز كمترين دغدغه‌اي براي حفظ اصل و اساس آن هم ندارد؟! اما نكته ديگري كه نبايد از آن گذشت سرانجام ناميمون، نامبارك و ناموفق روشنفكري ديني است. اظهارات اخير دكتر سروش نه به نفي دين از جامعه خواهد انجاميد و نه در به حاشيه راندن گفتمان ديني نقش چنداني خواهد داشت. بلكه تنها ثمره آن، اين خواهد بود كه گفتمان روشنفكري ديني به نفع گفتمان رسمي، صحنه را ترك خواهد كرد.

یادآور می‌شود سروش در کنار مهاجرانی، کدیور، عبدالعلی بازرگان و اکبر گنجی، جزو تیم 6 نفره‌ای بودند که در بحبوحه فتنه آمریکایی- انگلیسی و صهیونیستی «سبز» در سال 88، گروهکی موسوم به «اتاق فکر جنبش سبز در خارج کشور» را تأسیس کردند اما پس از ناکامی فتنه، این گروهک از هم پاشید. شورای روابط خارجه آمریکا در دهه قبل بودجه هنگفتی را برای ترویج افکار انحرافی و التقاطی سروش اختصاص داده بود اما به مرور زمان، وی مجبور شد نقاب دینداری و روشنفکری دینی را کنار زده و هویت ضد دینی خود را آشکار سازد. در واقع کارکرد امثال سروش بدین ترتیب پایان یافته و مانند خیلی دیگر از عناصر ضد انقلاب فراری به مجموعه اسقاطی‌های ناتوی فرهنگی منتقل خواهد شد.

واکنش سازمان برنامه و بودجه به یک خبر

سازمان برنامه و بودجه با ارسال توضیحی، نسبت به خبر ویژه منتشره در تاریخ 12 آبان ماه (50 روز قبل) واکنش نشان داد.

در این توضیح که واکنشی است به خبر منتشره به نقل از روزنامه رسالت، آمده است:

«۱- طرح احداث دانشکده فناوری های نوین پس از طی مراحل قانونی و تهیه گزارشات توجیهی فنی و اقتصادی برای اولین بار درسال ۱۳۹۱ طی شماره طبقه‌بندی 10521124 پس از تصویب لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصویب و سپس ابلاغ گردید و تاکنون همه ساله در قوانین بودجه سنواتی دارای اعتبار مصوب بوده و آخرین بار  طی شماره طبقه‌بندی 1803025510 در پیوست شماره یک قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور(صفحه 209) به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.

۲- با توجه به اعتبار اندک طرح مذکور طی سالیان گذشته و عدم امکان احداث فضای جدید، دانشکده فناوری‌های نوین در فضای بیمارستانی دانشگاه شهید بهشتی فعال بوده که به دلیل نامناسب بودن فضای مذکور از یک طرف و ضرورت تجمیع دانشکده مذکور (با کاربری فناوری‌های نوین در حوزه پزشکی، داروسازی و آزمایشگاهی) با دانشکده آموزش پزشکی و مدیریت، خرید ساختمانی جدید طی نامه شماره 100/1554 مورخ 20/2/1399 توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درخواست گردید که به موجب نامه شماره 100/779 مورخ 29/04/1399 وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تاکید قرار گرفت و نهایتا با توجه به تشدید بیماری‌های نوپدید از جمله کرونا وضرورت ایجاد مراکز نوین در حوزه پزشکی و گسترش آزمایشگاه‌ها با فناوری‌های جدید و داروسازی، به موجب موافقت ریاست محترم جمهور ابلاغی طی نامه شماره 45699 مورخ 30/4/1399 توسط آن نهاد تخصیص اعتبار در دستور کار این سازمان قرار گرفت.

۳- تخصیص طرح مذکور ابتدا طی ابلاغیه  شماره 211194 مورخ 30/04/1399 از محل یک میلیارد یورو منابع صندوق توسعه ملی که طبق برنامه مصوب ستاد کرونا (ابلاغی طی نامه شماره 64011 مورخ 17/2/1399 به وزارت بهداشت (پیوست شماره 6) می‌بایست ۶۸۰ میلیارد تومان آن به طرح های عمرانی اختصاص یابد، ابلاغ گردید. متعاقبا با توجه به وجود ردیف  ۵۵۰۰۰۰-۸۷  در جدول شماره ۹ قانون بودجه سال جاری که ویژه کمک به طرح های قابل اتمام در سال 1399  است محل پرداخت آن طی ابلاغیه شماره 225842 مورخ 6/5/1399 اصلاح گردید و تخصیص نقدی آن نیز از حساب موجود خزانه برای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای تامین گردید. لازم به توضیح است که این اصلاح صرفا یک بحث تخصصی بودجه است که با تشخیص این سازمان و بدون هرگونه دخالت و درخواست یا تذکری از طرف نهادهای نظارتی صورت گرفته است. بدین ترتیب با تکمیل و اتمام طرح احداث دانشکده فناوری‌های نوین، طرح مذکور پس از نه سال از فهرست طرح‌های نیمه تمام لایحه بودجه سال 1400 کل کشور حذف گردید.

بنابراین تأمین اعتبار طرح مذکور کاملاً در چارچوب قانون بودجه سال 1399 کل کشور بوده و از این حیث هیچ انحرافی در اجرای قانون صورت نگرفته است».

یادآور می‌شود در خبر مذکور، به ارتباط و همزمانی اختصاص مبلغ 120 میلیارد تومان به پروژه مذکور با تأیید رئیس‌جمهور و عضویت دختر رئیس‌جمهور در هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی که مورد اعتراض محافل دانشگاهی و دانشجویی قرار گرفت، پرداخته شد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

برگزاری نشست مشترک سران قوا به میزبانی رئیس قوه قضائیه

نشست مشترک سران قوا روز سه‌شنبه به میزبانی آیت‌الله رئیسی رئیس قوه ‌قضائیه و با حضور حسن روحانی رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد. آیت‌الله رئیسی در پایان نشست سران قوا اظهار داشت: انتظار مردم آن است دغدغه‌های معیشتی رفع شود. آیت‌الله رئیسی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ۱۹ دی و تاکید معظم‌له بر موضوع خنثی‌سازی تحریم‌ها گفت: تلاش همه دستگاه‌ها باید با تکیه بر شعار «ما می‌توانیم» تلاش و مجاهدت در راستای خنثی‌سازی و بی‌اثر کردن تحریم‌ها باشد؛ از مدیران و کارآفرینان و سرمایه‌گذارانی که در این میدان باشند، پشتیبانی خواهد شد.

رئیس‌جمهور نیز در پایان نشست مشترک سران قوا گفت: امروز درباره مسائل مختلف با هم بحث کردیم و اگر بخواهم خلاصه کنم، تیتر آن عبارت از سلامت، معیشت، بی‌اثر کردن تحریم‌ها و لغو تحریم‌های ظالمانه است. محمدباقر قالیباف هم در نشست خبری پس از جلسات سران قوا گفت: هر سه قوه به دنبال این هستیم کاهش وابستگی بودجه به نفت را بیشتر از گذشته پیش ببریم. قالیباف در توضیح کاهش وابستگی به نفت در بودجه 1400 اضافه کرد: این مساله بدین معنی است که درآمدهای نفتی را صرف هزینه‌های جاری نکنیم. رئیس قوه مقننه با بیان اینکه این اهداف در بودجه مشترک است، گفت: ولی اختلاف سلیقه و روشی که به آن دست یابیم، وجود دارد، لذا مقرر شد هفته آتی روسای کمیته‌های مصرف و درآمد و همچنین رئیس کمیسیون تلفیق نشستی را با ستاد اقتصادی دولت داشته باشند تا در روش‌ها و اختلاف سلایق فعلی، با وحدت بیشتری مسائل را پیش ببریم.

***

«شلدون ادلسون» میلیاردر حامی حمله اتمی به ایران مُرد

«شلدون ادلسون» میلیاردر حامی رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در 87 سالگی مُرد.

به گزارش فارس، رسانه‌های آمریکایی و رژیم صهیونیستی خبر دادند شلدون ادلسون، میلیاردر حامی دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو مُرد. شرکت «لاس‌وگاس سندز» آمریکا در بیانیه‌ای تایید کرد «شلدون ادلسون» صاحب این شرکت و یکی از حامیان سرسخت دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو مُرده است. این شرکت یک شرکت بزرگ آمریکایی فعال در زمینه گردشگری و کازینوها و قمارخانه‌ها بوده و ادلسون بنیانگذار آن بود. این کازینودار آمریکایی طبق گزارش پایگاه «فوربس»، نفر بیست‌و‌هشتم ثروتمندترین فرد جهان بوده است. ادلسون به داشتن مواضع ضدایرانی شهرت داشت. وی سال ۲۰۱۳ در بحبوحه مذاکره هسته‌ای ایران، به کاخ سفید توصیه کرده بود برای قدرتنمایی در برابر تهران، در یکی از صحراهای ایران بمب اتم منفجر کند. ادلسون در دانشگاه «یشیوا» گفت آمریکا برای متوقف کردن برنامه غنی‌سازی ایران باید یک بمب هسته‌‌ای در یکی از بیابان‌های ایران پرتاب کند. او سپس گفت: «می‌بینید؟ بمب بعدی وسط تهران خواهد بود، بنابراین ما حرف‌مان حرف است. می‌خواهید نابود شوید؟ حالا بروید و توسعه هسته‌ای‌تان را ادامه بدهید».

***

گام اول عقب‌نشینی کره‌جنوبی

رئیس‌کل بانک مرکزی در قبال پیشنهاد مقام کره‌ای درباره آزادسازی دلارهای بلوکه ایران گفت: مشکل ما با ۲۰ یا ۵۰ میلیون دلار حل نمی‌شود و کره باید ۷ میلیارد دلار ایران را به ‌همراه سود این پول برگرداند. خبرگزاری تسنیم نوشت: در دیدار عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی ایران و چوی جونگ کان، قائم‌مقام وزیر خارجه کره‌جنوبی راه‌های آزادسازی منابع بلوکه ایران در کره بررسی شد. در این جلسه مقام کره‌ای پیشنهاد داد به ‌ازای این پول آمبولانس و کیت تشخیص کرونا به ایران بدهد اما همتی رئیس‌کل بانک مرکزی ضمن مخالفت با این پیشنهاد اعلام کرده است که «مشکل ما با 20 یا 50 میلیون دلار حل نمی‌شود و کره باید 7 میلیارد دلار ایران را به‌همراه سود این پول برگرداند، چرا که هم‌اکنون کره در حال استفاده از منابع ایران است». به گزارش «وطن امروز»، این پیشنهاد از سوی کره‌ای‌ها اگرچه توهین‌آمیز به نظر می‌رسد اما با این حال این اقدام یک گام رو به عقب از سوی سئول ارزیابی می‌شود، چرا که تا پیش از توقیف نفتکش کره‌ای با نام تجاری «هانکوک چیمی»، مقامات کره‌ای نسبت به گروگان‌گیری اموال ایران در بانک‌های این کشور، بی‌اعتنا بودند و به موضع‌گیری‌های مبهم می‌پرداختند اما شرایط جدیدی که حاصل شده است، سئول را وادار کرد تا از موضع پیشین خود عدول کرده و هیاتی دیپلماتیک را روانه تهران کند تا یک پیشنهاد جایگزین ارائه دهد؛ پیشنهادی که البته تهران قاطعانه آن را رد کرده و خواستار دسترسی به تمام منابع ارزی مسدود‌شده‌اش در کره جنوبی است.

***

تداوم سانسور اینستاگرام علیه «وطن امروز»

حذف پست تشییع شهید فخری‌زاده!

شبکه اجتماعی اینستاگرام در ادامه رویکرد مغرضانه و سانسور هدفمند خود بار دیگر نسبت به حذف پست روزنامه «وطن امروز» و این بار درباره تشییع پیکر دانشمند شهید محسن فخری‌زاده در شماره 11 آذرماه اقدام کرد. این برای چندمین‌بار است که این پلتفرم اقدام به حذف پست‌های صفحه روزنامه «وطن امروز» می‌کند. در همین زمینه «وطن امروز» روز گذشته با اشاره به این اقدام اینستاگرام نوشت: پس از شهادت سردار سلیمانی و اقدام اینستاگرام در حذف پست‌ها و تصاویر مربوط به شهید سلیمانی، روزنامه «وطن امروز» نیز مورد سانسور این شبکه اجتماعی قرار گرفت و این شبکه اجتماعی چندین پست که اخبار یا گزارش‌های مربوط به شهید سلیمانی را منعکس می‌کردند، حذف کرد. اینستاگرام همچنین استوری‌ها یا پست‌های «وطن‌امروز» را که در آن خبر سانسور اینستاگرام اطلاع‌رسانی می‌شد نیز حذف کرده است.

*********************************

روزنامه خراسان**

تاکید سران قوا بر کاهش وابستگی بودجه به نفت و حمایت از معیشت مردم

قالیباف: برای کاهش وابستگی بودجه به نفت صد بارک ا... می گوییم

روسای قوای سه گانه عصر دیروز و بعد از نشست مشترک که به میزبانی دستگاه قضا برگزار شد،‌ بر لزوم قطع وابستگی بودجه به نفت و تامین معیشت و مقابله با کرونا و سلامت مردم تاکید کردند.به گزارش ایرنا، دکتر روحانی سلامت، معیشت، بی‌اثر کردن و لغو تحریم‌های ظالمانه را محور گفت و گوهای این نشست ذکر کرد و افزود: در زمینه سلامت، مردم کار بسیار بزرگی در این مدت انجام دادند و با اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی آمار فوتی‌ها دوباره به دورقمی برگشت و برای ما بسیار مهم است که این آمار را پایدار نگه داریم.وی اضافه کرد: دولت هم در زمینه تهیه واکسن از کواکس درخواست را مطرح و هم پول آن را پرداخت کرده است و میلیون‌ها دوز واکسنی که از این طریق خریداری شده در اختیار مردم قرار می‌گیرد. از منابع دیگر هم دنبال تهیه واکسن هستیم. بنابراین مردم در این زمینه اصلا نگرانی نداشته باشند. همچنین حجت الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضاییه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری جلسات سران قوا و امیدبخش دانستن آن گفت: امروز انتظار مردم از قوای سه گانه و همه نهادهای حاکمیتی این است که در اقدامات خود امید آفرین و گره گشا باشند و دغدغه‌های مردم راجع به مسائل معیشتی را رفع کنند. وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ۱۹ دی خاطرنشان کرد: مسئله خنثی سازی تحریم‌ها باید مورد توجه قرار گیرد و تلاش همه دستگاه ها با تکیه بر شعار «ما می توانیم» این باشد که به دست توانای عزیزانمان مشکلات را حل کنیم.محمد باقر قالیباف رئیس قوه مقننه هم با تاکید بر این که هر سه قوه به دنبال این هستند که کاهش وابستگی به نفت را بیشتر از گذشته پیش ببرند و به صفر برسانند، افزود: واقعیت این است که این جلسات نسبت به گذشته با نزدیکی و تمرکز بیشتر برگزار می‌شود تا موضوعات مهم و اساسی کشور به‌شکل راهبردی و روشی در حوزه‌هایی که متمرکز بر مسائل مهم کشور با اولویت حل مشکلات مردم است مورد بحث و تمرکز قرار گیرد. قالیباف با بیان این که رئیس‌جمهور در جلسه گفتند که بابت حرکت به‌سمت کاهش سهم نفت در بودجه باید به ما بارک‌ا... بگویید، ‌تصریح کرد: من می‌گویم همین طور است و بارک‌ا... و صدبارک‌ا... که در این مسیر گام برداریم و این یکی از مسائل مهم در حل مشکلات کشور مخصوصاً تورم است که هر روز شاهد افزایش آن هستیم.

  عذرخواهی حجت الاسلام صدیقی بابت نقلی از غسال آیت ا... مصباح

امام جمعه موقت تهران از سخنان اخیر خود درباره بازشدن چشمان مرحوم مصباح‌ یزدی در جریان تغسیل عذرخواهی کرد.حجت‌الاسلام کاظم صدیقی طی سخنانی در مراسم بزرگداشت آیت‌ا... مصباح یزدی  با اشاره به نقل جمله‌ای درباره بازشدن چشمان آن مرحوم در جریان تغسیل، اظهار کرد: در مصاحبه‌ای یک نکته‌ای را مطرح کردم که همین جا از روح بلند آیت‌ا... مصباح یزدی عذرخواهی می‌کنم که ما چقدر کوتاه فکر می‌کردیم و کرامت آقای مصباح را ما چه می‌دیدیم که این جور فضایی هم ایجاد شد.وی افزود: برخی از افراد غافل گاهی جسارت کردند و این حرف ما باعث شد که این‌ها در موضع بدی قرار گیرند و به ساحت یک نماینده ائمه اطهار و هادی راه احیانا جسارتی کرده باشند.صدیقی با بیان این که از خانواده مرحوم مصباح‌یزدی عذرخواهی می‌کند،ادامه داد: جا نداشت من کرامت آیت‌ا... مصباح را یک همچین چیزی بگویم، آن مطلب خیلی دقیق نبود، چون شاید آن غسال هم خیلی دقیق نبود. نقل شده بود و ما هم نقل را بازگو کردیم. از این که این نقل را ما نقل کردیم بین خودم و خدا شرمنده‌ام. از آیت‌ا... مصباح شرمنده‌ام و از شما مومنان که گاهی ما باعث می‌شویم که به شما زخم‌زبان بزنند هم شرمندگی دارم.صدیقی همچنین تصریح کرد:شاید آن غسال هم به دلیل این که محبتی داشته است برایش توهمی پیش آمده، البته کرامت بزرگ‌تر از این موارد همان کتاب‌ها و سخنرانی‌های ایشان است و شاگردانی که تربیت کرده اند. ما اشتباه کردیم که آن موضوع را به عنوان کرامت نقل کردیم./ایسنا

*********************************

روزنامه ایران **

تلاش اروپا برای بازگشت امریکا و ایران به برجام

 خبر اول اینکه، «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بار دیگر بر تعهد محکم و حمایت مداوم این سازمان از توافق هسته‌ای ایران تأکید کرد. به‌گزارش ایرنا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم توسط ایران گفت که از دیپلماسی برای تسهیل بازگشت امریکا و ایران به اجرای کامل توافق هسته‌ای حمایت می‌کند. او مدعی شد که «اقدام ایران در غنی‌سازی 20 درصدی با بندهای مشخص برجام درباره فردو همخوانی ندارد و به‌صورت بالقوه اثرات اشاعه‌ای حادی دارد.» بورل با حیاتی دانستن تداوم همکاری کامل و به‌موقع ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تصریح کرد: «ما می‌پذیریم که این مشکل از خروج یکجانبه امریکا از توافق و باز اعمال تحریم‌هایش نشأت گرفته است. اتحادیه اروپا تعهدات برجامی‌اش را انجام داده که همان‌طور که در توافق دیده شده، شامل اقدامات مرتبط با برداشتن تحریم‌ها می‌شود.»«بورل» تأکید کرد: «ما از بیانیه‌های مثبت جو بایدن رئیس‌جمهوری منتخب امریکا درباره برجام استقبال کرده و مشتاقانه منتظر همکاری با دولت جدید امریکا هستیم.»

 

 یاسر هاشمی هم به فائزه نامه نوشت

 دست آخر اینکه، در ادامه واکنش‌ها به مواضع اخیز فائزه هاشمی، یاسر هاشمی برادر کوچک‌تر وی هم نامه‌ای خطاب به او منتشر کرد که در بخشی از آن آمده: «اگرچه به آن بخش از سخن منتشره اخیرت در فضای مجازی نقد جدی دارم، اما اینگونه اظهارنظرهاست که به آزادی بیان معنا می‌بخشد که دست بر قضا هم‌زمان با انتشار مصاحبه‌ات به‌عنوان یک شخص حقیقی در شبکه‌های مجازی، یک نفر با شخصیت حقوقی در شبکه قرآن صداوسیما، از چشم‌باز کردن یک میت در غسالخانه گفت و آن را معجزه اولیا‌ءالله خواند که البته حرف‌های تو آتش تخریبی سابق را زنده کرد و حرف‌های آن امام‌جمعه، آتش در نیزار اعتقادات مردم و باورهای جوانان بود.» به گزارش خبرآنلاین، یاسر هاشمی افزوده: «کیست که ایرانی اصیل و مسلمان واقعی باشد و از بلایایی که در سایه قدیس سازی‌ها بر سر اسلام و ایران آمده، دل پرخونی نداشته باشد؟! شگفتا که موحدین راستین و دوستداران ایران، بی‌آنکه چشم به ناجی بیگانه بدوزند، یک آرزوی واحد و تلاش برای برآورده شدن آن آرمان داشتند و دارند که همانا آگاهی مردم است و نوشته‌ام را با سخنانی از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با اعضای انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز به پایان می‌برم که «مسیر کلی رهایی جوامع بشری، رشد آگاهی مردم در جهت حاکمیت انسان‌هاست و خوشبختانه شرایط ایران ازلحاظ سطح آگاهی دختران و پسران و وجود جوانان مستعد به‌خوبی تغییر کرده و آینده خوبی در انتظار مردم ایران است.» ان‌شاء‌الله. با این حال دیروز فائزه هاشمی هم در نامه‌ای پاسخ نامه محسن هاشمی را داد که از وی خواسته بود عذرخواهی کند. در نامه فائزه البته خبری از اصلاح مواضع یا عذرخواهی نیست و خطاب به برادر بزرگ خود نوشته: «به او حق می‌دهم چون برای خودش آینده‌ای ترسیم کرده و دنبال حذف موانع است.» او همچنین تأکید کرده که «حفظ اصل انقلاب و اصل نظام ایجاب می‌کند از تذکر و تلاش باز نایستیم و از هر چیزی که برگشت به اهداف انقلاب از این مسیر اشتباه را ممکن می‌کند استقبال کنیم.»

*********************************

روزنامه شرق **

ازسرگیری اعتراضات  در ذی‌قار عراق

منابع گزارش دادند که اعتراضات در میدان الحبوبی در شهر ناصریه، مرکز استان ذی‎قار، بعد از یک روز درگیری تظاهرکنندگان با نیروهای امنیتی، از سر گرفته شد. به گزارش ایسنا، به نقل از روسیاالیوم، صدها معترض در میدان الحبوبی عصر دوشنبه تجمع کرده و شعارهایی را برای اجرای خواسته‌هایشان و بازخواست عاملان کشتار تظاهرکنندگان سر دادند.

حذف تصویر ترامپ از توییتر نتانیاهو

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در اقدامی که نشان از جدایی با متحد سیاسی‌اش دارد، تصویر دو‌نفره با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را از سربرگ حساب توییترش حذف کرد. به گزارش رویترز، تصویر دو‌نفره ترامپ و نتانیاهو، با تصویر دیگری از واکسن‎زدن نتانیاهو جایگزین شد.

شركت ایوانکا در مراسم تحلیف بایدن

براساس اعلام یک منبع داخلی در کاخ سفید، ایوانکا ترامپ با وجود نارضایتی پدرش برنامه دارد که در مراسم تحلیف جو بایدن در ۲۰ ژانویه با هدف نجات حرفه سیاسی بلندپروازانه شرکت کند.

حریری، میانجیگر آنکارا و ریاض

یک رسانه لبنانی پشت ‌پرده سفر سعد الحریری، نخست‌وزیر مکلف این کشور به ترکیه را فاش کرد و گزارش داد که این سفر در چارچوب یک مأموریت عربی و برای میانجیگری میان ریاض و آنکارا صورت گرفته است. همچنین قطر هم آمادگی خود را برای میانجیگری به ‌منظور حل تنش‌های بین عربستان و ترکیه اعلام کرد.

بازگشایی حریم هوایی مصر به روی قطر

سازمان هواپیمایی مصر اعلام کرد که از صبح سه‌شنبه قاهره اجازه ورود هواپیماهای قطری به حریم هوایی خود را داده است. پیش‌از‌این بحرین، امارات و عربستان نیز در اقدامی مشابه حریم هوایی‌شان را به روی قطر گشودند.

سفر پمپئو به بروکسل

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا ۱۳ و ۱۴ ژانویه ۲۰۲۱ به منظور تأکید مجدد بر همکاری مستمر و عمیق بین آمریکا و بلژیک و حمایت بی‌چون‌وچرای ناتو به بروکسل سفر می‌کند.

حمله به سربازان زن در افغانستان

بامداد سه‌شنبه افراد مسلح سوار بر موتورسیکلت به خودروی نظامی حامل سربازان زن در مزارشریف نزدیک شده و آنها را به رگبار بستند. مقام‌های افغان تأیید می‌کنند که دست‌کم دو سرباز زن در این تیراندازی کشته شدند. این حمله در حوزه پنجم امنیتی شهر مزارشریف در شمال کشور رخ داده است که در این اواخر دستخوش ناامنی‌های جدی شده‌ است.

میزبانی دیپلماتیک آمریکا از تایوان

سفیر آمریکا در هلند در نخستین دیدار علنی در یک دفتر دولتی آمریکا از زمانی که وزیر خارجه ایالات متحده محدودیت‌های تعامل را برداشت، میزبان نماینده تایوان در هلند شد.

دعوت از روسیه برای شرکت در مراسم تحلیف بایدن

یکی از سخنگویان سفارت روسیه در واشنگتن اعلام کرد آمریکا روسیه را برای شرکت در مراسم تحلیف جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب این کشور، دعوت کرده است. شرکت در سطح سفیر برنامه‌ریزی شده است.

*********************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات