صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۲۷۷۰۰

اخبار ویژه 29 دی ماه

روزنامه کیهان **

عملکرد نامطلوب دولت اصلاح‌طلبان را در کُما فرو برده است

یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌گوید: اصلاح‌طلبان به خاطر کارنامه منفی دولت، در اغما و کمای انتخاباتی فرو رفته‌اند.

روزنامه آرمان می‌نویسد: عملکرد ضعیف و متناقض با شعارهای پرطمطراق انتخاباتی آقای روحانی در دومین دوره ریاست‌جمهوری ایشان به‌عنوان کاندیدای معرفی شده از سوی جناح اصلاح‌طلب و حمایت طیف‌های مختلف این جناح به انحای گوناگون از ایشان، سبب شد تا نتایج یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند 98، موفقیت قاطع اصولگرایان را در پی داشته باشد.

این طیف اکنون به قصد پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400، از هیچ کوششی دریغ نورزیده و نمی‌ورزند و البته چنین انتظاری از ایشان دور از ذهن نیست و نخواهد بود.

اصولگرایان باید آسوده خاطر باشند که بدون مانع‌تراشی، عملکرد و نتایج حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی، همان نتایجی را برایشان رقم خواهد زد که در یازدهمین دوره انتخابات مجلس رقم خورد.

آرمان همچنین نوشت: اصلاح‌طلبان برای از اغما و کما درآمدن نیازمند شجاعت در گفتار و عمل هستند و صدالبته نیاز به گذر زمان و واگذاری پاستور به رقیب برای اثبات توانایی‌های مدعایشان بر آنچه که ناتوانایی‌ها و سوءمدیریت دولت، در شرایط تحریم‌های بی‌سابقه بر کشور، از سوی کشورهای عضو 5+1، از آن یاد می‌کنند؛ لذا تنها راه و تاکتیک باقی‌مانده برای اصلاح‌طلبان، برکنار بودن از عرصه، بالاخص در شرایط حاد اقشار مختلف مردم است تا به بازسازی بدنه اصلاح‌طلبان از طریق آموزش هواداران جوان خود بپردازند.

 

واعظی و روحانی باید پاسخگوی ریزش‌های بورس باشند

سایت نزدیک به حزب اعتدال و توسعه می‌گوید مقامات دولتی باید پاسخگوی ریزش‌های پیاپی بورس باشند.

سایت آفتاب با‌ اشاره به ریزش دنباله‌دار بورس می‌نویسد؛ شاخص کل بورس اخیراً وارد کانال یک میلیون و 100 هزار واحد شد. یک تحلیلگر بازار سرمایه در این باره می‌گوید: اسفند ماه سال ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت سال ۱۳۹۹ با وجود شیوع کرونا، ریزش بازارهای جهانی و دلار ۱۴ هزار تومانی، بازار پرقدرت بالا می‌رفت به طوری که بازار بیش از ارزش ذاتی خود معامله می‌شد. در آن روزها بازار بیش‌واکنشی داشت و نه تنها توجهی به اخبار منفی نمی‌کرد بلکه به اخبار مثبت بیش از حد وزن می‌داد. درحال حاضر پارادایم فکری بازار برعکس شده است.

در اوایل ریزش بازار در مرداد و شهریور، این پیشنهاد مطرح شد که برای جلوگیری از روند ریزشی بازار، باید تجدید ارزیابی از محل دارایی‌های استهلاک‌ناپذیر یعنی از محل املاک و دارایی اجرایی شود. البته در آن زمان با این پیشنهاد مخالفت شد و بارزترین مخالف هم گروه شستا بود. بسیاری از افرادی که این صندوق را خریداری کرده بودند مردم عادی بودند که سررشته‌ای از بورس نداشتند و فقط بر اساس سبقه دارا یکم اقدام به خرید کرده بودند.

بازار به طور باورنکردنی به اخبار مختلف وزن می‌دهد. رئیس‌جمهور از آزاد شدن ارزهای بلوکه‌شده و دلار ۱۵ هزار تومانی صحبت می‌کند، بازار به آن وزن می‌دهد. هرچند نرخ دلار کاهشی است اما بازار بورس میزان کاهش را حساب و کتاب نمی‌کند. این ریزش منطقی نیست. فقط باید گفت این اتفاق آثار اقداماتی است که در گذشته صورت گرفته است.

رئیس‌جمهور، وزیر اقتصاد و رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور و... در مورد بازار صحبت کردند و مردم به این بازار اعتماد کردند و ضربه بدی خوردند.

امیدواریم شاخص کل در محدوده یک میلیون و 50 تا یک میلیون و 100 هزار واحد بایستد. با حرف چیزی درست نمی‌شود. در هفته قبل، چند جلسه بین آقای جهانگیری، وزرا و حقوقی‌های بازار برگزار شد اما اتفاق مثبتی رخ نداده است. زیرا دیگر پولی در اختیار حقوقی‌ها نیست و از طرف دیگر صندوق‌های بازنشستگی پول لازم دارند و سهم می‌فروشند.

دولت حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان پول از بازار بیرون برد و مردم را به حضور در بازار تشویق کرد بنابراین باید پاسخگو باشد. حداقل باید از وزیر اقتصاد و رئیس‌جمهوری سؤال شود که شما که مردم را برای حضور در بازار سرمایه تشویق کردید، الان چه پاسخی برای مردم دارید؟

 

تهدید پنهان در مکانیسم ماشه برجام که به عنوان دستاورد وانمود می‌شود!

تحریف‌کنندگان سیاسی و رسانه‌ای درباره برجام آدرس غلط ندهند. محصول برجام، «مکانیسم ماشه» است و نه «دفع مکانیسم ماشه».

این تحلیل را روزنامه وطن امروز در واکنش به برخی فضاسازی‌های تحریف‌آمیز منتشر کرده و نوشته است: در روزهای اخیر شاهد ارائه آدرس‌ها و نشانه‌های نادرست و خطرناکی به ملت ایران درباره «مکانیسم ماشه» و «اصالت برجام» هستیم. رسانه‌های اصلاح‌طلب و طرفداران مشی خسارت‌بار دولت در عرصه سیاست خارجی، مدعی هستند آنچه منجر به «عدم احیای تحریم‌های چندجانبه ایران» در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل شده، «اصالت برجام»(!) است. این«ادعا»، شاید در حال حاضر برای حامیان دولت جنبه تبلیغاتی داشته باشد اما در آینده می‌تواند به سنگ بنایی برای «مواجهه ایده‌آل‌گرایانه و خطرناک» با سند توافق هسته‌ای و اعضای کمیته مشترک برجام تبدیل شود.

واقعیت امر این است که «پروسه اسنپ‌بک»، «فعال‌سازی مکانیسم ماشه» و «احیای تحریم‌های چندجانبه ایران» آن هم با استناد به حق وتوی تنها یکی از اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، حکم یک «ابزار سلبی» را علیه کشورمان در سند برجام و متعاقبا قطعنامه 2231 شورای امنیت دارد. اعضای مجمع عمومی سازمان ملل، اکنون با استناد به خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران، با احیای تحریم‌های چندجانبه ایران توسط کاخ سفید مخالفت کرده‌اند اما در اینجا بهتر است کسانی که «ناکامی دولت ترامپ در بازگرداندن تحریم‌های چندجانبه» را معلول «استواری حقوقی سند برجام»(!) می‌دانند به این سؤال مهم پاسخ دهند: اگر همین الان، یکی از دولت‌های عضو توافق (غیر از آمریکا)، بنا بر خواست و اراده سیاسی و غیرحقوقی خود یا بر اساس زدوبند آشکار یا نهان با دولت ترامپ، قصد احیای تحریم‌های چندجانبه علیه ایران را داشته باشد، تکلیف چه خواهد بود؟ آیا در آن صورت، «سند برجام» و «قطعنامه 2231 شورای امنیت» می‌توانند جلوی این روند را بگیرند؟! قطعا خیر!

شاید بهتر باشد این سؤال به‌گونه‌ای دیگر نیز مطرح شود: اگر دولت جدید بایدن، بدون آنکه تحریمی را علیه ایران در عمل لغو کند و حتی در ظاهر بدون پیش‌شرط، به عضویت برجام درآید و سپس بخواهد به عنوان یک «عضو برجام» مکانیسم ماشه را علیه کشورمان فعال کرده و در نهایت، پرونده ایران را از کمیته مشترک برجام به شورای امنیت ارجاع دهد، چه کسی می‌تواند جلوی این روند را بگیرد؟! مگر کسانی که امروز از استحکام توافق هسته‌ای سخن به میان می‌آورند، فراموش کرده‌اند ترامپ چگونه با یک امضا، از برجام خارج شد و با اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، مسیر تجارت و مراودات اقتصادی با کشورمان را مسدود کرد؟! آیا بین سال‌های 2017 تا 2020 میلادی، «سند برجام» و «قطعنامه 2231» به کمک ملت ایران و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان آمدند؟!

 

مشکل اصلی صادرکنندگان تصمیمات دولت است، نه تحریم‌ها

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی معتقد است، سوءمدیریت دولت موجب کاهش 20 درصدی ارزش صادرات شده است.

حسین سلاح‌ورزی با اشاره به برگزاری مراسم روز ملی صادرات، در روزنامه همشهری نوشت: مراسم روز ملی صادرات برای نخستین‌بار از سوی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. ۲۴ سال زمان برد تا دولت این مسئولیت را به بخش خصوصی واگذار کند. انتظار اقتصادگردانان بر اساس قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار این است که تمامی تصمیمات مؤثر بر فعالیت بخش خصوصی با مشورت این بخش گرفته شود. نمی‌توان پشت درهای بسته تصمیمی گرفت که سرنوشت جامعه اقتصادی را تحت ‌تأثیر قرار می‌دهد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران در سخنرانی خود جمله‌ای تکان‌دهنده بر زبان آورد که عمق فاجعه را در این زمینه نشان ‌می‌دهد. به ‌گفته آقای شافعی، مباحث و نقدهایی که صادرکنندگان در بیست‌وچهارمین مراسم روز ملی صادرات بیان کردند، احتمالا ۲۴ سال پیش در نخستین سال برگزاری این مراسم هم مطرح شده بود. بخش خصوصی در کلام تصمیم‌گیران، جایگاه بزرگی دارد، اما معلوم نیست چرا صدای آنها کمتر شنیده می‌شود و همچنان باید در سخت‌ترین شرایط بین‌المللی از جانب تصمیمات داخلی نیز رنج برده شود.

تجربه 3 سال گذشته بار دیگر ثابت کرد که اثر فشارهای داخلی کمتر از تحریم‌های خارجی نیست. صادرکنندگان در شرایط دشوار تحریم‌ها که ارتباطات بین‌المللی به‌شدت محدود شده است، خود را به بازارهای هدف رسانده‌اند اما از پشت سر به آنها خنجر زده شد. سیاستگذاران با بخشنامه‌های خلق‌الساعه به‌گونه‌ای فضا را بستند که نه‌تنها فرصت استفاده از افزایش نرخ ارز برای صادرات از دست رفت که با کاهش ۲۰ درصدی ارزش صادرات در ۹ ماهه امسال مواجه شدیم.

متأسفانه در سال‌های اخیر، سیاست‌های تجاری با سیاست‌های ارزی درهم شد و بانک مرکزی با بخشنامه‌های خود عملا سیاستگذاری در تجارت خارجی را به‌دست گرفت. تصمیمات متناقضی که برای رفع تعهد ارزی اتخاذ شد، پالس‌های منفی به سوی صادرکنندگان ارسال کرد و بسیاری از بزرگان این حوزه را به حاشیه راند. جلسات متعدد فعالان بخش خصوصی و بزرگان صادرات با مدیران بانک مرکزی نیز نتیجه نداد و هیچ‌گاه دیدگاه اقتصادگردانان در این زمینه به‌ کار گرفته نشد تا اینکه چند‌ماه پیش معاونت اقتصادی رئیس‌جمهور با صدور بخشنامه‌ای امکان تهاتر و واردات در برابر صادرات را ایجاد کرد. وی در پایان می‌نویسد: این موضوع اندکی شرایط صادرات را بهبود بخشید که منجر به رشد صادرات در‌ ماه نهم سال شد. وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در دوره جدید سعی کرده است از تصمیمات خلق‌الساعه جلوگیری کند که همین موضوع در آرامش‌بخشی به فضای اقتصادی تأثیرگذار بود. انتظار می‌رود که وزارت صمت با نگاه تخصصی، مسئولیت سیاستگذاری در حوزه تجارت را برعهده بگیرد و دستگاه‌های دیگر از تصمیمات وزارت صنعت پیروی کنند. بعد از سال‌ها تحمل تحریم، نمی‌توان پذیرفت که صادرکنندگان در میان دستگاه‌های اداری سرگردان باشند. اعمال سیاست واحد با نگاه تخصصی و مشورت بخش‌ خصوصی می‌تواند فضای بهتری را در تجارت خارجی ایجاد کند. اگر این موارد که ناشی از تحولات داخلی است، به سرانجام نرسد، با عبور از تحریم‌های اقتصادی و ایجاد فضای جدیدی که انتظار آن را می‌کشیم نیز نمی‌توان به اهداف صادراتی رسید.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

برگزاری مراسم عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در محضر رهبر انقلاب

مراسم عزاداری شب شهادت حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها با حضور رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این مراسم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عالی در سخنانی، دعاهای وارده از اهل‌بیت علیهم‌السلام را گنجینه‌ای ارزشمند برای ارتباط معنوی با پروردگار و افزایش قابلیت‌های انسان برای دریافت انوار و تفضلات الهی دانست و گفت: دعا و توسل، برکت‌آفرین و بازدارنده انسان از لغزش‌ها و انحراف‌هاست، بنابراین هر چه مسؤولیت اجتماعی انسان بالاتر باشد، نیاز او به دعا، توسل و خلوت با خداوند بیشتر است. همچنین در این مراسم، حجت‌الاسلام ضیایی به ذکر مصیبت و روضه‌خوانی پرداخت.

***

واکنش ظریف  به گزافه‌گویی لودریان

وزیر خارجه فرانسه در گزافه‌گویی جدید خود علیه کشورمان، مدعی شد ایران در حال ایجاد ظرفیت تسلیحات هسته‌ای خود است و خواستار بازگشت تهران و واشنگتن به برجام شد. به گزارش ایسنا به نقل از ‌ای‌بی‌سی نیوز، «ژان ایو لودریان» در گفت‌وگو با یک نشریه داخلی بدون ارائه مدرکی مدعی شد: از نظر من ایران به وضوح در حال ساخت ظرفیت تسلیحات هسته‌ای است. وی که تاکنون به هیچ‌‌یک از تعهدات خود در برجام عمل نکرده است، تاکید کرد تهران(!) و واشنگتن باید به توافق هسته‌ای بازگردند. لودریان در ادامه گزافه‌گویی‌های خود گفت: حتی اگر هر ۲ طرف به این توافق بازگردند، کافی نخواهد بود. لازم است گفت‌وگوهای سختی درباره فعالیت‌های منطقه‌ای و موشکی بالستیک ایران داشته باشیم.

وزیر امور خارجه در واکنش به اظهارات لودریان با اشاره به اینکه ۳ کشور اروپایی برای اجرای تعهدات خود باید از آمریکا اجازه بگیرند، تاکید کرد:‌ این به خاطر ایران است که برجام زنده است، نه ۳ کشور اروپایی. محمدجواد ظریف در توئیتر خود نوشت: «رهبران ۳ کشور اروپایی هیچ کاری برای حفظ برجام انجام نداده‌اند. آیا ابتکار مرده زاده‌شده امانوئل مکرون یا خودداری انگلستان از پرداخت بدهی مقرر در حکم دادگاه را به یاد دارید؟ این به خاطر ایران است که برجام زنده است، نه ۳ کشور اروپایی. ظریف در توئیتی دیگر خطاب به لودریان افزود: «همکار محترم! شما دوران کاری‌ات در کابینه را با فروش جنگ‌افزار به جنایتکاران جنگی سعودی آغاز کردی. از بیان حرف‌های پوچ و مهمل در مورد ایران دست‌بردار. یادآوری واقعیت: این «شما» هستید که منطقه ما را بی‌ثبات می‌کنید. از حفاظت جنایتکارانی که منتقدان خود را با اره تکه‌تکه می‌کنند و از جنگ‌افزارهای ساخت «شما» برای سلاخی کودکان در یمن استفاده می‌کنند، دست‌ بردارید».

***

لفاظی ضدایرانی مایک پنس در پایگاه هوایی کالیفرنیا

نفر دوم دولت آمریکا در فاصله چند روز مانده به پایان کار این دولت در سخنرانی برای نظامیان پایگاه هوایی کالیفرنیا اقدام به ایراد سخنانی تند و اتهام‌زنی‌ علیه ایران و چین کرد. مایک پنس با تمجید از مواضع خارجی دولت ترامپ بویژه در قبال ایران گفت: در آغاز به کار دولت ترامپ و به دلیل مواضع نادرست دولت قبلی آمریکا، [قدرت] ایران در سراسر منطقه غرب آسیا احیا شده بود. معاون رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: «ما در مقابل کشورهای اصلی حامی تروریسم ایستادیم، از توافق هسته‌‎ای ایران خارج شدیم، ائتلاف‌های‌مان را در این منطقه تقویت کردیم و ایران را تا حدی که تاکنون سابقه نداشته است، منزوی کردیم و وقتی خطرناک‌ترین تروریست در جهان نیروهای آمریکا در این منطقه را تهدید کرد، نیروهای مسلح ما اقدام کردند و ژنرال ارشد ایران قاسم سلیمانی دیگر نیست».

***

عمران‌خان:

اتهامات پمپئو به ایران برای جلب حمایت صهیونیست‌هاست

نخست‌وزیر پاکستان در واکنش به اتهام‌زنی آمریکا به ایران درباره حمایت از القاعده، اظهار داشت: این اقدامات در راستای جلب‌نظر اسرائیل است و هیچ‌کس در دنیا این موضوع را باور نمی‌کند. وی اضافه کرد: پمپئو به پایان خط رسیده اما این اظهارات و اقدامات، خطرناک است. شاید هم این سخنان پمپئو در راستای کاندیداتوری او برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا باشد که می‌خواهد حمایت لابی صهیونیست‌ها را جلب کند. عمران‌خان تاکید کرد: اسرائیل همواره به دنبال تضعیف و فشار بر ایران بوده است در حالی که هیچ کشوری مانند ایران در جایگاه مقاومت و ایستادن روی پاهای خود نیست. تمام تروریست‌های حادثه ۱۱ سپتامبر از کشورهای محبوب مایک پمپئو در خاورمیانه بودند نه ایران.

***

روزنامه کره‌ای:

سئول برای بهبود روابط خود با تهران با دولت بایدن وارد مذاکره شود

 یک روزنامه کره‌ای در گزارشی نوشت، نشانه‌هایی وجود دارد که بازگشت نفتکش کره‌جنوبی و خدمه این کشتی که توسط ایران توقیف شده، در حال تبدیل شدن به یک پروژه بلندمدت است. به گزارش فارس، روزنامه «هانکیوره» چاپ سئول نوشت: این به خاطر این است که موضوع نفتکش به مسائل جدی دیگر در روابط بین‌الملل از جمله 7 میلیارد دلار دارایی‌های توقیف‌شده حاصل از فروش نفت ایران در بانک‌های کره‌جنوبی به خاطر تحریم‌های آمریکا و همچنین تنش بین تهران- واشنگتن در آستانه روی کار آمدن «جو بایدن» رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده مرتبط است. این روزنامه کره‌ای در ادامه به سئول توصیه کرد اگر کره‌جنوبی بتواند از ابزار دیپلماتیک پیشرفته‌تری برای دستیابی به پیشبرد روابط خود با آمریکا، ایران و کره‌شمالی و همچنین پیشبرد مذاکرات واشنگتن- پیونگ‌یانگ استفاده کند، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. این روزنامه از مقامات کره‌جنوبی خواست هر چه سریع‌تر مذاکرات خود را با مقامات وزارت خارجه و امنیت ملی جو بایدن پیرامون نفتکش توقیف‌شده و دارایی‌های ایران آغاز کند.

*********************************

روزنامه خراسان**

دستور دولت برای  ثبت خاطرات برجام وکرونا!

یک مسئول مهم دولتی در نامه خود به تعدادی از اعضای کابینه، از آن ها خواسته است با همکاری مراکز علمی، دولتی و خصوصی و با مشارکت دستگاه های اجرایی، ضمن شناسایی و احصای مصادیق میان بخشی و دارای اهمیت در سطح ملی، برای ثبت و حفظ سوابق و تجارب در زمینه هایی چون مذاکرات هسته‌ای، مبارزه با بیماری کرونا، مبارزه با فقر و توسعه دولت الکترونیک اقدام کنند.

 

اشتباه املایی  500 هزار دلاری!

در حالی که بر اساس ابلاغیه اواخر مهرماه هیئت دولت به مسئولان اقتصادی کابینه، مبلغ مربوط به حق عضویت سال 1399 ایران در گروه مشاورین بین المللی تحقیقات کشاورزی، صفر اعلام شده است، یک مسئول در نهاد ریاست جمهوری در نامه جدید خود به مخاطبان فوق، اعلام کرده در این خصوص اشتباه لغوی رخ داده و کشورمان باید 500 هزار دلار بابت عضویت وزارت جهادکشاورزی در این نهاد به صورت سالانه بپردازد.

*********************************

روزنامه ایران **

تکذیب شایعات درباره کشتی کره‌ای

   خبر اول اینکه، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به شایعات مطرح شده در خصوص احتمال آزادی کشتی کره‌ای تأکید کرد که هرگونه تحول در مورد کشتی کره‌ای منوط به نظر مقامات قضایی است و اظهارات افراد غیر مسئول در این زمینه فاقد وجاهت است. به گزارش ایرنا، سعید خطیب‌زاده تصریح کرد: مواضع و تصمیم‌های قوه قضائیه صرفاً از طریق سخنگوی محترم این قوه اعلام می‌شود و اظهارات افراد غیر مسئول در این زمینه فاقد وجاهت است. سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: کشتی کره‌ای به دلیل ایجاد آلودگی زیست‌محیطی در آب‌های خلیج فارس بر اساس دستور مقام قضایی توقیف شده و پرونده آن در مرحله دادرسی بوده و از این‌رو هرگونه تحول در مورد این موضوع موکول به نظر مقام محترم قضایی است. خطیب‌زاده  همچنین از صدور یک یادداشت رسمی هشدارآمیز و ارائه آن از طریق سفارت سوئیس به امریکا خبر داد و گفت: در این یادداشت به طرف امریکایی هشدار داده شده است در صورتی که اقدامات غیر قانونی خود علیه دیپلمات‌های ایرانی در سازمان‌های بین المللی مانند سازمان ملل، بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول را که مقر آنها در خاک امریکا است، متوقف نکند آن کشور را به دیوان بین‌المللی دادگستری خواهد کشاند.

 

برقراری تلفن مستقیم برای محصورین

  خبر دیگر اینکه،  نرگس موسوی  خبر آزادی والدینش زهرا رهنورد و میرحسین موسوی را تکذیب کرد. به گزارش خبرآنلاین،  موسوی در پستی اینستاگرامی اعلام کرد: «همراهان و دوستان گرامی از آنجا که در طول هفته گذشته اخباری مبنی بر آزادی محصورین در فضای مجازی پخش شد که درست نبوده است، در پاسخ به سؤال‌های مکرر به اطلاع می‌رساند: تنها تغییر اخیر صورت گرفته، ابلاغ مجوز تلفن مستقیم برای والدین ما است. حال باید دید در این زمینه چه اقدامی صورت خواهد گرفت.»

 

 اجرای حکم احمدرضا جلالی متوقف شده

  دست آخر اینکه،   هلاله موسویان، وکیل مدافع احمدرضا جلالی گفت: موکلم همچنان در قرنطینه بند ۲۰۹ زندان اوین است و شرایط تغییر نکرده است. به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه حکم موکل قطعی شده اما اجرای حکم متوقف شده است، افزود: اوایل آذر ماه بود که موکل به قرنطینه بند ۲۰۹ اوین منتقل شد و از آن روز پیگیری‌های متعددی انجام دادیم و مطمئناً آن پیگیری‌ها مؤثر بوده که اجرای حکم متوقف شده است. موسویان اضافه کرد: با توجه به اینکه موکلم تابعیت کشور سوئد را نیز دارد، باید منتظر باشیم تا نتیجه مذاکرات دیپلماتیک ایران و کشور متبوع موکل مشخص شود. احمدرضا جلالی که تابعیت سوئد را نیز دارد، در سال ۹۵ بازداشت و به اتهام جاسوسی و همکاری با دول متخاصم محاکمه و به اعدام محکوم شده است.

*********************************

روزنامه شرق **

امارات و بحرین شرکای استراتژیک آمریکا

منشی مطبوعاتی کاخ سفید، دفتر رئیس‌جمهوری آمریکا، با صدور بیانیه‌ای دو کشور امارات متحده عربی و بحرین را «شرکای استراتژیک کلیدی ایالات متحده» خوانده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، این بیانیه می‌افزاید که به‌عنوان شرکای امنیتی اصلی آمریکا «امارات متحده عربی و کشور پادشاهی بحرین در موقعیتی منحصربه‌فرد قرار می‌گیرند و این شاهدی بر همکاری امنیتی استثنائی ما با این کشورهاست».

کاخ سفید به‌عنوان نمونه‌ای از این همکاری استثنائی به «میزبانی این کشورها از هزاران نفر از نفرات نیروی زمینی، دریایی و هوایی و تفنگ‌داران ایالات متحده» و همچنین «تعهد متقابل برای مقابله با خشونت افراط‌گرایان در سراسر منطقه» اشاره کرده است. این بیانیه یادآور می‌شود که هر دو کشور در 30 سال گذشته در ائتلاف‌های بین‌المللی مختلف تحت رهبری ایالات متحده عضویت داشته‌اند.

در این گزارش آمده است که بیانیه اخیر یک مخاطب اصلی دارد: جمهوری اسلامی ایران و چندین مخاطب فرعی: دیگر کشورهای عربی جنوب خلیج فارس؛ وگرنه اهمیت و جایگاه استراتژیک بحرین و امارات برای سیاست‌گذاری استراتژیک واشنگتن در خلیج‌فارس، مسئله پوشیده‌ای نیست.

پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین است؛ در پادگانی که آمریکا برای ساختش دو میلیارد دلار هزینه کرده است. پرسنل نیروی هوایی آمریکا نیز در پایگاه هوایی شیخ عیسی و فرودگاه المحرق در بحرین مستقرند. آمریکایی‌ها در امارات نیز در پایگاه هوایی المظفر حضور دارند. به همین دلیل، حتی قبل از بیانیه کاخ سفید نیز این دو کشور شرکای استراتژیک و مهمی برای واشنگتن محسوب می‌شدند.

اما در بیانیه، به شکلی کم‌سابقه، اهمیت این دو کشور با اهدای عنوانی جدید به آنها رسمیت یافته است و بار دیگر اهمیت آنها برای طرح کلان امنیت آمریکا در خلیج‌فارس و خاورمیانه، به دیگر بازیگران منطقه یادآوری شده است. هم‌زمان این بیانیه پیامی هم برای دیگران دارد؛ کشورهایی که باوجود فشارهای واشنگتن روابطشان را با اسرائیل عادی نکردند و حالا از حلقه نخست یاران آمریکا بیرون ماندند.

کاخ سفید در این بیانیه تأکید دارد که «این تصمیم حاکی از سطح جدیدی از مشارکت بین ایالات متحده، امارات متحده عربی و پادشاهی بحرین و تعهدی پایدار به همکاری‌های اقتصادی و امنیتی و همچنین مهر تأییدی بر شهامت، عزم راسخ و رهبری فوق‌العاده این کشورها در پیوستن به توافق ابراهیمی است». مقامات آمریکایی هنوز درباره مفهوم عملی این بیانیه و تأثیر احتمالی آن بر روابط این کشور و دو کشور امارات و بحرین جزئیاتی منتشر نکرده‌اند و مشخص نیست که این تصمیم شامل چه تعهدات جدیدی برای دو طرف خواهد بود.

در سال ۲۰۱۲ و دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما، ایالات متحده و شورای همکاری خلیج‌فارس تشکیل «مجمع همکاری استراتژیک» (SCF) را اعلام کردند. منظور از این اقدام رسمیت‌بخشیدن به تعامل دو طرف بود که زمان تشکیل تأسیس شورای همکاری خلیج فارس در سال ۱۹۸۱ وجود داشت. این بیانیه کاخ سفید در روزهای پایانی دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ صادر شده و احتمالا به معنی تأکیدی مجدد بر اهمیت منطقه خاورمیانه برای امنیت ایالات‌متحده از دیدگاه اوست. مشخص نیست که آیا سیاست دولت بعدی آمریکا درباره خاورمیانه تغییری اساسی خواهد داشت یا نه اما این نظر مطرح شده که حتی اگر روابط آن با «متحدان» آمریکا در منطقه به‌خصوص کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اسرائیل گرمی سابق را نداشته باشد، حفظ ارتباط و همکاری نزدیک با آنها رویکرد بخش عمده‌ای از استراتژی بلندمدت ایالات متحده است و قاعدتا نباید دستخوش تحولی اساسی شود.

 

2  قاضی زن در کابل ترور شدند

صبح روز گذشته افراد مسلح به ماشین چند قاضی زن که کارمند دادگاه عالی افغانستان بودند، حمله کردند و دو قاضی را به ضرب گلوله کشتند. مقام‌های افغان می‌گویند این حملات در ادامه موج کشتار زنجیره‌ای فعالان مدنی و مقام‌های دولتی انجام شده است.

احمد فهیم قائم، سخنگوی دادگاه عالی گفته است که این حمله زمانی انجام شد که قضات زن سوار بر خودرو در راه دفتر کار بودند. بسیاری از قتل‌های هدفمند دیگر نیز با همین شیوه انجام شده است و قاتلان توانسته‌اند از محل حادثه فرار کنند.

در افغانستان بیش از ۲۰۰ قاضی زن در دادگاه‌های این کشور فعالیت می‌کنند. گروه‌های افراطي اشتغال زنان قاضی در دادگاه را با آموزه‌های دینی خود در تضاد می‌بینند. انگیزه این حمله تاکنون روشن نشده است و هیچ گروهی هم مسئولیت انجام آن را به عهده نگرفته است. این حمله درست دو روز پس از اعلام خبر کاهش نیروهای آمریکایی به پایین‌ترین سطح در ۲۰ سال گذشته انجام شده است. پنتاگون اعلام کرده که مطابق دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شمار سربازان آمریکایی در افغانستان را به دو هزار و ۵۰۰ نفر رسانده است.

*********************************

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات