بین الملل >>  اندیشکده ها >> اخبار ویژه
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۱  ، 
کد خبر : ۳۲۸۱۷۸
القدس العربی:

مخاطب تهدیدات اسرائیل برای حمله به ایران، بایدن بود نه تهران / از ابتدا هم برنامه‌ای برای حمله وجود نداشت

کوخاوی پیش از این درخواست افزایش بودجه نظامی در راستای آمادگی ارتش اسرائیل برای انجام اقدام نظامی علیه ایران را داشت و ظاهرا نتانیاهو هم موافق این درخواست است.
جمال زحالقة در القدس العربی نوشت: صحبتهای آویو کوخاوی در نشست چهاردهم اندیشکده مطالعات امنیت ملی، هیاهوی زیادی به دنبال داشت، چرا که او مستقیما ایران را تهدید نظامی کرده و در مورد سرانجام بازگشت به توافق هسته ای با ایران هشدار داد، تا یک چالش جدی را متوجه دولت جدید آمریکا کند.

 در ادامه این مطلب آماده است: اظهارات کوخاوی دو نوع واکنش در بین فرماندهان سیاسی اسرائیل به دنبال داشت. عده ای، از این اظهارات حمایت کردند، عده ای دیگر انتقادات شدیدی را متوجه وی نموده و او را متهم به دخالت در سیاست و اختلاف افکنی  با هم پیمان اول و مهم تل آویو، یعنی واشنگتن، کردند.

کوخاوی پیش از این درخواست افزایش بودجه نظامی در راستای آمادگی ارتش اسرائیل برای انجام اقدام نظامی علیه ایران را داشت و ظاهرا نتانیاهو هم موافق این درخواست است.

اما به طور کلی، چه چیزی رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل را بر آن داشت تا بوضوح ایران را تهدید به حمله نظامی کند؟ به نظر می رسد کوخاوی هم مثل دیگر روسای ستاد مشترک ارتش اسرائیل بر کوبیدن طبل جنگ با ایران عادت کرده است، اما مساله مهمتر آنکه هدف او فشار بیشتر بر دولت جدید آمریکاست به این امید که بازگشت آمریکایی ها به مذاکرات با ایران را کُند کنَد.

تهدید کوخاوی نشان می دهد سران اسرائیل از امکان اثرگذاری بر موضع آمریکا از طریق کانالهای تماس مستقیم نا امید شده اند، از این رو تلاش می کنند بر سر راه بازگشت به توافق هسته ای ایجاد کنند. پیام مهمتر، خطاب به ایالات متحده و اروپا آن است که اگر اسرائیل کنترل نشود، احتمالا دست به یک ماجراجویی نظامی می زند.

اسرائیل همچنین امیدوار است که با تهدید ایران، موجب واکنش این کشور و در ادامه، برانگیختن خشم آمریکا و اروپا شود. اما ایران در این دام گرفتار نمی شود، همانطور که رئیس ستاد مشترک ارتش ایران اظهارات کوخاوی را یک جنگ روانی می داند.

دولت جدید آمریکا اعلام کرده است که قصد بازگشت به توافق هسته ای با برخی تعدیلها در آن را دارد و اسرائیل نگران است که توافق جدید، منافعش را به خطر اندازد، از این رو، می خواهد مسیر بازگشت به مذاکره را دشوار کند.
با وجود تهدیدات کوخاوی علیه ایران، به نظر نمی رسد اسرائیل قصد جدی برای حمله نظامی داشته باشد، چرا که چنین اقدامی هزینه های سنگینی برای تل آویو دارد. اما اسراییل تصمیم دارد به خطر جنگ اشاره کرده و حالتی از هرج و مرج را ایجاد کند، تا یا روند بازگشت آمریکا به توافق هسته ای را دچار مشکل نماید، یا اینکه در صورت دست یافتن ایران و آمریکا به توافق، اسرائیل کمک مالی بیشتر و سلاح های فوق پیشرفته از آمریکا بگیرد.

این روزها، مهمترین حادثه، حرکت به سمت بازگشت به توافق هسته ای و پیامدهای آن از جمله صف ارایی های تازه و تغییرات در یمن، سوریه، عراق و لبنان است.
در این میان، کشورهای عربی نباید احمقانه منتظر له له زدن پشت آمریکا و تلاش برای تاثیرگذاری بر آن باشند، جهان عرب، اسرائیل نیست و می تواند کانالهای گفتگوی جدی را با ایران بگشاید و با آن وارد توافق شود، توافق بر سر اموری که به نفع دو طرف باشد، بهتر است از اینکه کشورهای عربی به دنبال گدایی موافقت ایالات متحده با مشارکت در عملیات مذاکره تحت نظارت آمریکایی باشند.
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات