صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۹  ، 
کد خبر : ۳۲۸۲۴۳

تصمیم محمد بن سلمان برای انحلال هیئت بیعت

منابع اعلام کردند ولیعهد سعودی که نگران از دست دادن تاج و تخت سلطنتی و همچنین شورش شاهزادگان سعودی است، قصد دارد هیئت بیعت را منحل کند.
عربستان| تصمیم محمد بن سلمان برای انحلال هیئت بیعت

به نقل از سعودی لیکس، برخی منابع فاش کردند که «محمد بن سلمان» ، ولیعهد سعودی تهدید کرده که دستور سلطنتی مبنی بر انحلال هیئت بیعت را صادر خواهد کرد.

یک منبع دربار سلطنتی به ویکی لیکس سعودی اعلام کرد که تهدید بن سلمان مبنی بر انحلال هیئت بیعت در سایه تحرکات ضد او از سوی اعضای این هیئت است.

این منبع خاطر نشان کرد که تحرکات اعضای این هیئت به دلیل پیش‌بینی‌هایی در زمینه تغییر موضع سیاسی آمریکا در برابر ریاض است.

وی افزود: این اقدامات با هدف بهره‌گیری از موقعیت سختگیرانه‌ای است که «جو بایدن» ، رئیس جمهور آمریکا وعده داده که علیه بن سلمان اتخاذ کند.

به گفته این منبع ،محمد بن سلمان در جلسه‌های خصوصی خود به انحلال هیئت بیعت و خلاص شدن از شر اعضای این هیئت در صورت تشدید اقدامات علیه وی تهدید کرد.

«عبدالرحمن الصحیمی» ، مخالف سعودی ، به نوبه خود تأکید کرد که محمد بن سلمان قصد دارد در روزهای آینده اقدامی پیشگیرانه انجام دهد و بر این اساس وی می‌خواهد بدون اطلاع « سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان دستور سلطنتی برای انحلال هیئت بیعت در عربستان صادر کند.

وی هشدار داد که بن سلمان قصد دارد برخی از اعضای هیئت بیعت را به مسائل فساد متهم کند ، این رویکردی است که ولیعهد سعودی برای حذف رقبای سیاسی و مخالفان خود پیش گرفته است.

هیئت بیعت، بخشی از پادشاهی سعودی است که در سال 2006 تأسیس شده و وظایف این هیئت در اختیار پادشاه و ولیعهد است و در آن تعدادی از امرای خاندان آل سعود عضو هستند.

اولین بار ایده تأسیس این هیئت از سوی «عبدالله بن عبدالعزیز» در بیستم اکتبر 2006، مطرح شد.  او در ابتدای امر، برادر خود «امیر مشعل بن عبدالعزیز» را در رأس این هیئت قرار داد.

مَقر این هیئت در پایتخت عربستان، ریاض است و از ریش سفیدان خانواده سلطنتی تشکیل می‌شود. این اجتماع با حضور یک سوم اعضا، رسمیت می‌یابد و تصمیم‌گیری‌های آن‌ها توسط اکثریت و با رأی مخفی اعلام می‌شود. اعضای هیئت بیعت در عربستان سعودی از سی و چهار تن از پسران ملک عبدالعزیز و نوادگان وی تشکیل شده است و ماموریت آنها انتقال قدرت از بین اعضای خانواده سعودی است. بر اساس تصمیم بنیانگذار، اعضای این هیئت در شرایطی که حکومت آل سعود مورد تهدید قرار می‌گیرد، باید اوضاع را کنترل و رو به آرامش ببرند.

همین هیئت در آخرین انتخاب خود، با اکثریت سی و یک عضو از میان سی و چهار عضو، محمد بن سلمان را به عنوان ولی‌عهد برگزید و با انتخاب «محمد بن نایف» ولیعهد سابق سعودی مخالفت کرد.

یکی دیگر از مسائلی که در این میان اهمیت ویژه‌ای دارد، به آن معنا که حکومت باید از میان پسران بنیانگذار پادشاهی عبدالعزیز باشد و پسران پسران وی و اصلح‌ترین آن‌ها باشد.

دستگیری بسیاری از شاهزادگان آل سعود در مارس 2020 به دستور محمد بن سلمان، تهدیدی برای این هیئت بود. ولیعهد سعودی دستور بازداشت چند تن از شاهزادگان ارشد این کشور را به اتهام طراحی کودتا علیه حکومت، صادر کرد. از جمله این شاهزادگان « محمد بن نایف» ولیعهد سابق سعودی و « احمد بن عبدالعزیز» آخرین پسر بازمانده از عبدالعزیز آل سعود‌( بنیانگذار حکومت آل سعود) بودند.

در نتیجه این کمپین ، هیئت بیعت کاملاً تحت کنترل محمد بن سلمان قرار گرفت کسی که قصد دارد با زور و سرکوب‌گری و قبل از فوت پدرش تاج و تخت قدرت را به دست بگیرد.

پیش از این نیز روزنامه فرانسوی فیگارو به نقل از یک منبع دیپلماتیک فرانسوی نوشت: هیئت بیعت عربستان به دنبال تعیین جانشینی برای ولیعهد سعودی و تدارک برای عزل محمد بن سلمان است.

فیگارو نوشت: در پرتو فشارهای روز افزون بین‌المللی که عامل آن ترور«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی بوده است هیئت بیعت تصمیم گرفت که مساله محمد بن سلمان -که تردیدهای بسیاری درباره او ایجاد شده- را مورد اهتمام قرار دهد.

محمد بن سلمان در برنامه خود مبنی بر انحلال هیئت بیعت در تلاش است تا از زوال عقل و وخیم‌تر شدن اوضاع جسمانی پادشاه عربستان سوء استفاده کند.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات