روزنامه کیهان **
هراس از محبوبیت رئیسی و یک گاف کارگزارانی عجیب!
روزنامه حزب کارگزاران میگوید: رئیسی اگر قصد نامزدی در انتخابات را دارد، باید نامزدی ظریف را هم تضمین کند!
روزنامه سازندگی در تیتر یک خود با ایجاد تردید علیه نامزدی رئیسی و طرح این سوال که «رئیسی بیاید یا نیاید» نوشت: «سید ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات بشود یا نشود؟» این شاید مهمترین پرسشی است که نه فقط در جبهه اصولگرایی بیپاسخ مانده است، بلکه در جبهه اصلاحطلبان نیز به آن میاندیشند که آیا رئیس قوه قضائیه باید ردای قضاوت را کنار نهد و پا در انتخابات ریاستجمهوری و کار اجرایی بگذارد یا در همان مسند بماند؟
واقعیت این است که با آنکه دو ماه بیشتر به انتخابات ریاستجمهوری نمانده است، هم جبهه اصلاحطلبان آشفته حال است و هم جبهه اصولگرایان. اصلاحطلبان به واسطه آنکه فیلترینگ و رد صلاحیت شورای نگهبان، بینامزد ماندهاند و در ماندهاند که چه فردی را معرفی کنند تا از فقیهان و حقوقدانان آن شورای ۱۲ نفره عبور کند. کفه اصلا برابر نیست. با این حال این در آشفتهبازار سیاسی، تنها یک نامزد است که به نظر میرسد که قدرت رایآوری او بیش از دیگران است: «سیدابراهیم رئیسی».
حضور اصلاحپذیر رئیسی در قوه قضائیه، آنچنان امیدوارکننده بود که او توانست نظرهای بسیاری را به خود جلب کند. او که ۱۶ میلیون رای از خرداد ۹۶ در توشه خود داشت، نه تنها آنها را حفظ کرد بلکه به زعم برخی از هواداران و اصولگرایان توانسته است که آن را نیز ارتقا دهد. با این حال، اگرچه به نظر میرسد راه برای او هموار است، اما مخاطراتی هم پیشرو دارد.
مهمترین رقیب ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، هیچیک از نامزدهای انتخاباتی (البته به جز ظریف) نیستند. رقیب اصلی او مشارکت پایین مردم در انتخابات است. نگرانی، ناراحتی و بیاعتمادی مردم که حاصل تحریم بسیار سنگین آمریکا، ناکارآمدی دولت و ضربههای پیدرپی اصولگرایان و کارشکنیهای آنها بوده، وضعیت را به آن مرز رسانده است که بسیاری ابایی از اینکه بگویند در انتخابات آتی رای نمیدهند، ندارند.
در چنین وضعیتی، آیا ابراهیم رئیسی با توشه ۱۶ میلیونی و عملکردی که قابل دفاع بوده، میتواند پا در رقابتی بگذارد که چشمانداز محکم و روشنی برایش متصور نیست؟ اگر او کمتر از ۱۶ میلیون رای سابق نصیبش شود، وضعیت او بهتر خواهد شد؟
سید ابراهیم رئیسی در یک صورت میتواند طوفانی از آرا به پا کند. رقابت سختی بین اصلاحطلبان و اصولگرایان دربگیرد. از این سو محمدجواد ظریف و از آنسو ابراهیم رئیسی. دو نفر معتمد نظام، اما با دو دیدگاه بسیار متفاوت. در این وضعیت وزنه تقریبا برابر است. هم اصلاحطلبان با نامزد خود پا به انتخابات میگذارند و هم اصولگرایان با حداکثر توان خود. به زعم ما، اگر ابراهیم رئیسی قصد آن دارد که در انتخابات شرکت کند، برای کمک به خود، باید رقیب خود را نیز به میدان رقابت ترغیب کند و پای محمدجواد ظریف را نیز به این میدان باز کند.
تحلیل ارگان کارگزاران از یکسو، از هراس فراگیر مدعیان اصلاحطلبی درباره افزایش چشمگیر محبوبیت آقای رئیسی و از طرف دیگر، از تهیدستی جبهه اصلاحطلبان حکایت میکند.
روزنامه سازندگی و گردانندگان کارگزارانی آن باید توضیح دهند چگونه یک دیپلمات (با کارنامه پرحاشیه و ضعیف) را برای ریاستجمهوری پیشنهاد میکنند و حال آنکه او فاقد کمترین سابقه گذشته در مدیریت اقتصادی و برنامهریزی است؟ آنها چطور ظریف را پیشنهاد میکنند در حالی که در دو سال اخیر، بارها روحانی را - با کارنامه و سوابقی به مراتب نزدیکتر به کار دولت - فاقد کفایت و تجربه خواندند و گفتند اگر چوب خشک به جای روحانی بود، بهتر از وضعیت فعلی اقتصاد را مدیریت میکرد؟!
اما درباره رای و محبوبیت آقای رئیسی باید خاطرنشان کرد که طبق نظرسنجیهای دولتی، میزان محبوبیت وی در دو سال اخیر به اعتبار کارنامه جدیدش بسیار بالاتر رفته و جزو محبوبترین شخصیتها در کشور قرار دارد.
تیم نوبخت هم کسری بودجه درست کرده و هم طلبکاری میکند!
روزنامه همشهری میگوید سازمان برنامه و بودجه حق ندارد، هم به کسری بودجه و تورم دامن بزند و هم طلبکاری پیشه کند.
این روزنامه در یادداشتی به مجادلات اخیر میان رؤسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه پرداخت و نوشت: سید حمید پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه و قائم مقام اسبق بانک مرکزی میگوید: دلیل افزایش نرخ تورم، بالا رفتن نرخ ارز و اضافه برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی است و دولت نه تنها از بانک مرکزی استقراض نکرده بلکه به سیاستگذار پولی کمک هم کرده است.
بیش از این محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد به گونهای اظهارنظر رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر چاپ پول برای تأمین کسری بودجه دولت را رد کرده بودند، حالا پورمحمدی میگوید: کسب درآمد از محل تسعیر ارز حق دولت است. گفتههای این مقام ارشد سازمان برنامه و بودجه قابل تأمل است. او میگوید: یک ریال از پولهای مانده در خارج را از بانک مرکزی نگرفتهایم و حتی در سال گذشته نفتی که صادر کردهایم و بانک مرکزی قبول دارد که صادر شده، معادل ریالیاش را نگرفتهایم و حتی ارزهایی به دست بانک مرکزی رسید که، چون آن را نفروخت، به دولت هم نداد.
او توضیح میدهد مابهالتفاوت ارز صندوق توسعه ملی به صورت نیمایی باید به بودجه پرداخت شود، اما از تیرماه تا آخر سال ۹۹ وجهی دریافت نکردهایم، زیرا آقای همتی میگویدتحفظی دارم؛ در کل ۵ تا ۶ مورد طلب جدی دولت از بانک مرکزی باقی مانده، اما به خاطر همین ملاحظات نگرفتهایم.
روایت حمید پورمحمدی نشان میدهد جای بدهکار و طلبکار در داستان کسری بودجه دولت عوض شده و شاید راز این معما در همان تحفظی باشد که رئیس کل بانک مرکزی از آن سخن گفته است. اما نکته مهم اینجاست که نهاد برنامه و بودجه به هیچ عنوان نمیپذیرد که کسری بودجه دارد و همین مسئله فشار بر منابع بانک مرکزی را افزایش داده و نرخ تورم را صعودی کرده و به جای آن افزایش نرخ ارز، بینظمی مؤسسات غیرمجاز و اضافه برداشت بانکهای خصوصی و نه دولتی از نظر معاون سازمان برنامه و بودجه دلیل قیام تورم بوده است.
اینجاست که یک پرسش و پاسخ میماند که دولت از کجا ریال آورده تا خرج کند؟ این همه افزایش هزینههای دولت با تکیه بر کدام منابع بودجهای تامین اعتبار شده و نفی استقراض مستقیم یا غیر مستقیم از بانک مرکزی و گرفتن ریال از این بانک نمیتواند چندان مستدل باشد.
انتظار از شخصیتی اقتصادی که یک زمان نفر دوم بانک مرکزی بوده و روزگاری در وزارت اقتصاد و حالا در سازمان برنامه و بودجه مسئولیت دارد، این است که در دفاع از اقتصاد، خود را در قید و بند سازمان و نهاد متبوعش نداند و واقعیتها را شفاف بگوید. این روزها که یکی کسری بودجه دولت و دیگری رشد نقدینگی را امالخبائث معرفی میکند، حمید پورمحمدی از فشار به بانک مرکزی به عنوان امالخبائت یاد میکند. چالش سلطه مالی دولت بر سیاستهای پولی تهدیدی برای اقتصاد ایران است و پایان دادن به این وضع در نتیجه اختلاف بین بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه ممکن نیست، اینکه هر نهادی حرف خودش را بزند، جواب نمیدهد. گرفتن ریال ارزها حق دولت نیست بلکه این حق مردم است که به دولت داده شده است. اگر قرار است ارزی داده شود و ریالی گرفته و برای مردم خرج شود، باید فرض را بر این گرفت که ارز داده شده، نقد باشد و در دسترس وگرنه میشود از هم اکنون ارز سالهای آینده فروش نفت را به بانک مرکزی پیشفروش کرد و ارز روز نخست سال تنخواه گرفت و گفت تا روزی که این نفت فروخته شود و دلارهایش بیاید، بانک مرکزی منتظر بماند تا تنخواه دولت تسویه شود. میتوان با تکیه بر اقتدار دولت و مصوبه مجلس و دیگر نهادهای خاص بانک مرکزی را تحت فشار قرار داد و ریال گرفت و پس نداد، ولی اینکه اصل ماجرا مورد پذیرش نباشد و بدهکار جای طلبکار بنشیند را دیگر نمیتوان در قالب ادبیات اقتصاد تفسیر کرد، بلکه ملاحظات سازمانی است که ملاک موضعگیریها میشود. نباید اینگونه باشد، اما سالهاست که این رویه حاکم است. چه سود؟
خجالت نمیکشید این همه دروغ میگویید و منفی میبافید؟!
سخنان هماهنگ برخی دولتمردان مبنی بر این که نگذاشتیم قحطی شود و تورم ونزوئلایی چندصددرصدی به وجود بیاید، تعجب ناظران سیاسی، اقتصادی و رسانهای را برانگیخته است.
آقای روحانی دیروز ادبیات قبلی برخی دولتمردان را تکرار کرده و گفت: در سه سال گذشته دشمنان با جنگ اقتصادی دنبال ایجاد قحطی در کشور بودند، اما ما نگذاشتیم قحطی شود (!)
روز قبل از او نیز جهانگیری مدعی شده بود: دولت یکی از دشوارترین سالهای پس از انقلاب را به لحاظ درآمد ارزی پشت سر گذاشت، اما نگذاشت تورم ایران، تورم ونزوئلایی شود. این ادبیات که از سوی رئیس دفتر رئیسجمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و... هم مشابهش تکرار شده، از چند جهت عجیب، غیر قابل پذیرش و مشکوک است. نخست این که از سال ۹۲ تا امروز، دولت هر وقت با غرب و آمریکا مذاکره ترتیب داده، همزمان برخی دولتمردان ارشد برخلاف واقعیات، خزانه کشور را خالی و نیروهای نظامی را ناتوان از دفاع در برابر بمبهای آمریکا و... وانمود کردهاند! به نحوی که تکرار و تعدد این مواضع، حداقل از بیکفایتی و فقدان درایت در آنها حکایت میکند؛ اگر حمل بر خیانت و نفوذزدگی نشود به بیان دیگر، عقل سلیم اجازه نمیدهد که همزمان با نشستن در پای میز مذاکره، کشوری خود را ضعیف و درمانده نشان دهد، اما متأسفانه برخی دولتمردان ارشد مرتکب چنین خطای بزرگ میشوند.
نکته دوم این است که برخلاف ادعا، شرایط کشور با وجود تحریمها، بسیار بهتر از تصویر سیاه ترسیمی توسط دولتمردان بوده است به عنوان مثال دولت آن قدر ذخایر ارزی داشت که یک نوبت ۱۸ میلیارد دلار و نوبت دیگر حدود ۳۰ میلیارد دلار را یا مستقیماً به قیمت ۴۲۰۰ تومان خرج کرد و یا به کسانی به اسم واردات اختصاص داد که سر از بازار آزاد درآورد و یا واردات انجام شده، به قیمت آزاد فروخته شد. همین طور است حراج ۶۰ تن طلا، حقوقهای نجومی، واگذاری کارخانههای دولت با ثمن بخس به نورچشمیها و...
موضوع سوم، مقایسه وعدههای سال ۹۲ و ۹۶ آقای روحانی و جهانگیری و دیگران با ادبیات سخیف امروزی است. کسانی که امروز سر مردم منت میگذارند و میگویند نگذاشتیم در کشور قحطی شود، یا تورم چند صد درصدی به وجود بیاید، که در فصلهای انتخابات، وعده میدادند چنان رونق اقتصادی به وجود بیاورند که مردم از پول یارانه بینیاز شوند؛ ۱۰۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده به علاوه ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی به کشور بیاید، اقتصاد رونق پیدا کند و چرخهای آن بچرخد، ایجاد اشتغال چند برابر دولت نهم و دهم شود و...
نکته چهارم، ادعای قرار گرفتن کشور در شرایط بیسابقه جنگ اقتصادی است و حال آن که همینها مدعی بودند سایه جنگ را از سر کشور برمیدارند، و همه تحریمها را لغو میکنند! در واقع رهاورد برجام، چند برابر شدن تحریمها در دولت اوباما و ترامپ بود.
خیز تورم در سال ۹۹ نتیجه بیانضباطی مالی دولت
سیاستهای پولی و مالی دولت به افزایش نقدینگی و خیز تورمی در سال ۹۹ منتهی شد.
روزنامه جهان صنعت از روزنامههای حامی دولت با انتشار تحلیل فوق نوشت: پرونده سیاستگذاری اقتصادی سال گذشته با انتشار دو خبر مهم اقتصادی بسته شد؛ نخست برداشت آگاهانه دولت از منابع بانک مرکزی در نیمه دوم سال ۹۹ و دوم اعتراف رئیس کل بانک مرکزی به چاپ پول و ارزفروشی از محل صندوق توسعه ملی. هر دو این سیاستها نیز در راستای پاسخگویی به هدف واحد جبران کسری بودجه اتخاذ شده است. به این ترتیب بیانضباطی مالی دولت، سلطه سیاستهای مالی بر سیاستهای پولی و عدم استقلال بانک مرکزی را میتوان دلایل اصلی رشد پایه پولی و افزایش نقدینگی در سال ۹۹ عنوان کرد. در صورتی که نقدینگی به رشد نامتناسب خود با رشد حقیقی اقتصاد ادامه دهد نرخ تورم در سطوحی بالاتر از متوسط دهههای گذشته قرار خواهد گرفت.
بررسیها نشان میدهد که رشد نقدینگی در سال ۹۹ از متوسط بلندمدت آن بیشتر بوده و وضعیت نگرانکنندهای را پیش روی اقتصاد قرار داده است. عدم همسویی رشد پول و نقدینگی با رشد اقتصادی نیز بر نگرانیها در این خصوص افزوده و پیشبینیها را به سمت افزایش نرخ تورم در دوره کنونی کشانده است. براساس آخرین محاسبات بانک مرکزی حجم نقدینگی تا پایان بهمن ماه سال گذشته به ۳۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده که موید رشد ۳۳/۵ درصدی آن در ۱۰ ماهه سال ۹۹ است. همچنین متوسط رشد نقدینگی در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۸ نیز معادل ۱۷/۲۶ درصد گزارش شده است. به این ترتیب سال ۹۹ با ثبت رشد بیش از ۳۳ درصدی آن هم ظرف ۱۰ ماه، رکورددار رشد نقدینگی در دهه ۹۰ بوده است.
تبانی دولت و بانک مرکزی به منظور اتخاذ سیاستهایی که مستقیما به افزایش جریان نقدینگی در بازارهای اقتصادی میانجامد موضوعی است که اگرچه از سوی مقامات دولتی انکار میشد، اما بعدها انتشار عمومی یافت و کجکارکردی دولت دوازدهم در حوزه سیاستگذاری را آشکارتر ساخت.
اولین موضوع به مسئله برداشت دولت از منابع بانک مرکزی مربوط میشود. در ابتدای سال جاری گزارشهایی مبنی بر برداشت ۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت از منابع بانک مرکزی منتشر شد که نشان میداد تامین مالی از محل انتشار اوراق راه به جایی نبرده و در نتیجه سیاستگذار به برداشت از منابع بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه روی آورده است. این اقدام در حالی انجام شده که سیاستگذار به کرات اعلام میکرد دولت تدبیر و امید استقراض از بانک مرکزی را از دستور کار خارج کرده است. بررسیها نشان میدهد که دولت در سال گذشته در مجموع توانست ۱۲۶ هزار میلیارد تومان از کسری خود را از طریق فروش اوراق جبران کند، اما عدم تکافوی این میزان منابع مالی دولت را به سمت استقراض از بانک مرکزی
کشاند.
عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی اخیرا در این خصوص گفته، بگذارید با مردم شفاف باشیم. برای مثال در سال ۹۸ و ۹۹ بخشهایی از بودجه دولت از طریق درآمدهای تسعیر صندوق توسعه ملی تامین شد که به زبان سادهتر به معنای چاپ پول است که نتیجهاش تورم خواهد بود، اما در بانک مرکزی با توجه به کسریهای بودجه کاری غیر از این نمیتوانستیم انجام دهیم.
به بیانی دیگر مشخص میشود که با وجود اعلام رئیس بانک مرکزی مبنی بر به کارگیری ابزارهای جدید پولی با هدف کنترل نقدینگی و تورم و ایجاد تحول در حوزه پولی و بانکی کشور، سیاستهای پولی بانک مرکزی کماکان تحت سلطه سیاستهای مالی دولت قرار دارد و به مانعی جدی برای تحقق اهداف بانک مرکزی تبدیل شده است.
آخرین آمارهای تورمی ارائه شده از سوی مرکز آمار نشان میدهد که نرخ تورم سالانه در پایان سال گذشته به ۳۶/۴ درصد رسیده و تورم نقطه به نقطه در محدوده نرخ ۵۰ درصدی نوسان میکند.
با توجه به عواملی که در سال گذشته منجر به افزایش نقدینگی و خیز برداشتن تورم شده است میتوان پیشبینی کرد که ناامنی در وضعیت اقتصادی و گرانی کالاهای مصرفی مهمان سفره اقتصادی کشور در سال جاری نیز خواهد بود.
********************
روزنامه وطن امروز **
سردار قاآنی:
سردار شهید حجازی همواره مورد تأیید رهبران جهادی اسلام بود
مراسم تشییع پیکر مطهر سردار شهید سیدمحمد حجازی صبح دیروز در دانشکده پرواز در اصفهان با حضور مسؤولان لشکری و کشوری برگزار شد.
در این مراسم سرلشکر یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی، عباس رضایی استاندار اصفهان و جمع دیگری از مسؤولان حضور داشتند. فرمانده نیروی قدس سپاه به عنوان سخنران ویژه این مراسم در بخشی از سخنانش با اشاره به شخصیت والای سردار شهید حجازی اظهار داشت: سردار حجازی قبل از انقلاب اسلامی به مبارزه با رژیم طاغوت پرداخت و در دوره انقلاب اسلامی جزو جلوداران و پرتلاشهای این سرزمین بود. وی با بیان اینکه رشادتها و فعالیت سردار شهید حجازی همواره مورد تایید رهبران جهادی اسلام از جمله سیدحسن نصرالله، اسماعیل هنیه و... بوده است، ابراز داشت: همه رهبران جهادی اسلام شهادت این سردار اصفهانی را به رهبر معظم انقلاب تسلیت گفتند و این امر نشاندهنده اهمیت تلاشهای این شهر برای جهان اسلام است. فرمانده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه سردار شهید حجازی مسؤولیتپذیر بود و همواره بر انجام مسؤولیت خود به بهترین شکل اصرار داشت، افزود: راه این شهید عرصه مقاومت همچنان ادامه خواهد داشت تا مادامی که پرچم حکومت جهان به دست امام زمان (عج) بر تمام جهان برافراشته شود. وی در پایان با تاکید بر اینکه جبهههای مقاومت در همه کشورهای اسلامی از جمله ایران، سوریه، لبنان، یمن، عراق و... هر روز اقدامی اساسی در برابر دشمنان انجام میدهند، تصریح کرد: این روند همچنان ادامه دارد و هر روز قاسم سلیمانیها و حجازیها را پرورش خواهیم داد.
***
معاون نیروی پدافند هوایی ارتش:
تهدید f۳۵ را ۱۰ سال قبل برطرف کردیم
امیر سرتیپ دوم صمد آقامحمدی، معاون جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش در قسمتی از گفتوگوی تفصیلی با تسنیم، درباره توانایی پدافند کشور برای کشف و رصد هواپیماهای پیشرفتهای مثل F۳۵ که مدعی رادارگریزی هستند، اظهار داشت: در حال حاضر دغدغه ما اصلا کشف F۳۵ نیست، این دغدغه از ۱۰ سال پیش حلوفصل شد. ما با سامانههایی که رونماییشان را اعلام کردیم، وارد مقابله با ریزپرندهها شدیم. اینکه در حال حاضر هواپیمایی باشد که ما نتوانیم آن را کشف کنیم، وجود ندارد. ما در موضوع آیندهپژوهی و رصد تهدیدات، صرفا توانمندی آن تهدید را نمیسنجیم. منطق حکم میکند به این سمت برویم تا ببینیم نقاط ضعف احتمالیمان چیست. در تاریخ خودمان نیز این موضوع را داریم که عده کمی با درایت و هوشمندی و اتکال به قدرت لایزال الهی، بر عده کثیری که قدرت بسیار بالاتری داشتند، پیروز شدند. در جنگ خندق که همه دشمنان اسلام هجوم آوردند، سلمان فارسی پیشنهادی داد که مبتنی بر اصل پدافند غیرعامل بود و همه را غافلگیر کرد و کارهای خاصی در آن جنگ رخ داد، امروز هم ما وارث همان دین و همان افراد هستیم. وقتی ۱۰ سال پیش که راه مقابله با F۳۵ را پیدا کردیم، هیچ هراسی از اینکه این هواپیما چه توانمندیای دارد به دلمان راه ندادیم و نقاط ضعف را پیدا کردیم. الان در حوزه تحقیقات به این سمت نمیرویم که فرض کنید یک هواپیمای رادارگریز بیاید و ما ببینیم چطور باید آن را کشف کنیم، از این موارد عبور کردهایم و وارد مباحثی شدیم که تهدیدات آینده را رصد میکنیم.
***
سردار حقبین به یاران شهیدش پیوست
سردار سرافراز محمدعلی حقبین از فرماندهان بنام گیلانی و فاتح نبل و الزهرا پس از تحمل دورهای از بیماری به همرزمان شهیدش پیوست. این فرمانده دلاور و شجاع گیلانی از یاران و همرزمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود. سردار محمدعلی حقبین پیشتاز رزمندگان گیلانی در نبل و الزهرا بود که بعد از آزادسازی این ۲ شهر، سردار قاسم سلیمانی در مقر رزمندگان گیلانی حضور یافت و این کار بزرگ را فتح خیبر نامید. فرماندهی لشکر عملیاتی ۱۶ قدس گیلان، مشاور فرمانده نیروی زمینی سپاه و فرمانده قرارگاه مرکزی امام حسین (ع) نیروی زمینی سپاه از مهمترین سمتهای سردار حقبین در دوران حیات بود.
فرمانده سپاه قدس گیلان در پیامی عروج شهادتگونه سردار خطشکن جبهه مقاومت سردار محمدعلی حقبین را تسلیت گفت:
وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِالله أَمواتًا بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ
شهادت سردار پرافتخار اسلام سردار محمدعلی حقبین فاتح نبل و الزهرا که رشادتهای وی در صحنههای حق علیه باطل به عنوان برگ زرینی در تاریخ جاننثاریهای قهرمانان پرافتخار گیلان به یادگار مانده را محضر حضرت، ولی عصر (عج)، مقام معظم رهبری و بیت مکرم این سردار رشید اسلام تبریک و تسلیت عرض کرده و برای خانواده عزیزشان صبر عظیم مسألت دارم.
بیشک ملت بزرگ ایران و مستضعفین منطقه خود را وامدار از جانگذشتگیها و رشادتهای دلاورانی، چون این شهید والامقام دانسته و سربازان و همرزمانش راه او را با اقتدار و قدرت ادامه خواهند داد.
***
رئیس جدید دیوان عدالت اداری معارفه شد
مراسم معارفه رئیس دیوان عدالت اداری با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، معاون اول قوه قضائیه صبح دیروز برگزار شد. در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین مصدق که پیشتر عهدهدار معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه بود، به عنوان رئیس دیوان عدالت اداری معرفی و از زحمات حجتالاسلام والمسلمین بهرامی، رئیس سابق این دیوان تقدیر شد. در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین اژهای به تکالیف دیوان عدالت اداری در اصل ۱۷۳ قانون اساسی و اهمیت نقش این دیوان در جلوگیری از پیدایش انحرافات و کجرویها در دستگاهها پرداخت.
********************
روزنامه خراسان**
نامه به روحانی درباره یک قیمت گذاری غیرقانونی
در حالی که هیئت وزیران در ابلاغیه اواخر سال گذشته خود برای مجموعههای اقتصادی دولتی، شرایط و نرخهای جدیدی را برای عرضه گاز طبیعی فشرده (CNG) تعیین کرده بود، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در نامه روزهای اخیر خود خطاب به حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور، متذکر شد با توجه به این که طبق این مصوبه مقرر شده علاوه بر هزینه خرید سی ان جی، مبلغی نیز تحت عنوان حق العمل از مردم دریافت شود، این نرخ گذاری برخلاف قانون هدفمندی یارانهها بوده و باید به سرعت اصلاح یا لغو شود.
تذکر به مدیرانی که اهل بورس بازی هستند
یک نهاد نظارتی در پاسخ به برخی ابهامات و سوالات درباره انجام خرید کالا و خدمات از طریق بورس، خطاب به تعدادی از دستگاههای اجرایی اعلام کرده است به استناد ماده ۹ قانون برنامه ششم توسعه و برخی مصوبات هیئت وزیران، دستگاههای مشمول قانون برگزاری مناقصات مکلف به انجام معاملات خود از طریق سامانه طراحی شده توسط دولت هستند بنابراین امکان خرید کالا یا خدمات از طریق بورس بدون انجام تشریفات قانونی مندرج در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت و غیر از موارد معین شده در قانون، برای ادارات دولتی مجاز نیست.
********************
روزنامه ایران **
خاویر سولانا: دیپلماسی تنها راه رسیدگی به تنشها میان ایران و امریکاست
خبر اول اینکه، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی کارزار «فشار حداکثری» را یک شکست عظیم توصیف و تأکید کرد: دیپلماسی تنها راه رسیدگی به تنشها میان ایران و امریکا است. بهگزارش ایسنا، خاویر سولانا با بیان اینکه «پنجره حامیان توافق هستهای ٢٠١٥ برای احیای آن در حال بسته شدن است» نوشت: دیپلماسی همواره تنها راه رسیدگی به تنشها میان ایران و امریکا بوده است. وی ادامه داد:، اما وقتی سیاست خارجی بر جریانهای سیاسی سوار و تسلیم وسوسههای حیلهگرانه میشود، دستگاه دولتی مبتنی بر عقل و ظرافت به پسزمینه رانده میشود. این وضعیت در امریکای پس از حادثه تروریستی ١١ سپتامبر ٢٠٠١ و همچنین در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ اتفاق افتاد. شاید بهترین مثال آن، تصمیم او برای خروج یکجانبه از توافق هستهای با ایران باشد. به نوشته سولانا، اکنون با روی کار آمدن دولت جو بایدن مذاکرات برای بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) آغاز شده است و باید امیدوار باشیم که آنها به موفقیت دست یابند. او در بخش دیگری از این یادداشت مذاکره مقامات ایران و عربستان را نتیجه تغییر رویکرد دولت امریکا درقبال خاورمیانه و تغییر برخی سیاستهایی دانست که پیشتر ترامپ اعمال کرده بود.
استرداد زمین ۲۰ میلیارد تومانی از بستگان یک مسئول
خبر دیگر اینکه، سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد که از ابتدای سال ۹۹ بیش از ۱۵۶ هکتار از اراضی شهری استان بوشهر با ورود بازرسی کل استان بوشهر، رفع تصرف و از زمینخواری ممانعت به عمل آمد. بهگزارش ایسنا، در بخشی از نتایج بازرسیهای استانی سازمان بازرسی کل کشور آمده است که در جریان بازداشت معاون یکی از اداراتکل استان کرمان، زمینی که متهم بهصورت غیرقانونی بهنام مادر همسرش کرده بود، مسترد شد. این بازرسی کل همچنین خبر داد که در جریان بازرسی از معاونت یکی از ادارات کل، فردی که ظرف مدت ۴ سال با فریب متقاضیان بیش از ۹۰۰ میلیون تومان از آنها رشوه دریافت میکرده را معرفی و وی بازداشت شده است. بازرسی کل استان همدان نیز اعلام کرده که طی اقدامی اثربخش از تصرف ملکی به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان توسط افراد سودجو و فرصتطلب جلوگیری کرده و آن را به تملک شهرداری درآورده است.
جزئیاتی از ترکیب مذاکرهکنندگان ایرانی- عربستانی
شنیدیم که، خبرگزاری فرانسه در گزارشی به نقل از منابعی با تأیید دیدار طرفهای سعودی و ایرانی در بغداد، هدف از آن را تلاش برای بهبود روابط میان ریاض و تهران اعلام کرد. به گزارش ایرنا، بر اساس این گزارش، یک منبع دولتی عراق تأکید کرده است که ریاست هیأت سعودی را «خالد بن علی الحمیدان» رئیس اطلاعات سعودی و هیأت ایرانی را نمایندگانی از سوی علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران برعهده داشتند. روزنامه الاخبار چاپ بیروت هم در این باره نوشته: این ملاقات در حالی انجام شد که تمام پروندههای مورد اختلاف، چه مربوط به روابط دوجانبه و چه پروندههای منطقهای و در صدر آن یمن و لبنان، روی میز دو طرف قرار داشت. به ادعای الاخبار هیأت سعودی شامل ۶ نفر، از جمله مشاور عالیرتبه امنیتی ولیعهد عربستان و به سرپرستی خالد بنعلی الحمیدان، رئیس سازمان اطلاعات عربستان سعودی بود. در مورد هیأت ایرانی نیز قابل ذکر است که این هیأت ۵ نفره بود و ریاست آن را یک مقام عالیرتبه در ایران برعهده داشت و نمایندگان کلیه نهادهای ایرانی از جمله سپاه پاسداران و «نیروی قدس» در آن حضور داشتند. اطلاعات الاخبار حاکی از آن است که این نشست بسیار مثبت بوده و از برخی انتظارات فراتر رفته است. سعودیها و ایرانیها تصمیم گرفتند جلسه دوم را نیز در بغداد برگزار کنند. مقرر شد جلسه بعد هفته آینده باشد و در دستور کار بغداد و دو هیأت مذاکرهکننده قرار گرفت.
تعویق دادگاه رسیدگی به بدهی انگلیس به ایران
دست آخر اینکه، دادگاه رسیدگی به پرداخت بدهی انگلیس به ایران بار دیگر به تعویق افتاد. به گزارش ایلنا به نقل از گاردین، دادگاه رسیدگی به بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی انگلیس به ایران و حل اختلاف درباره قرارداد فروش تانکهای چیفتن بار دیگر به تعویق افتاد؛ این دادگاه قرار بود دیروز برگزار شود و مقامات انگلیسی دلیل تعویق این دادگاه را اعلام نکردند.
*********************
روزنامه شرق **
ترامپ از عزم راسخ خود برای کاندیداتوری خبر داد
بازگشت در سال ۲۰۲۴
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا، سه ماه پس از ترک کاخ سفید گفت که ایده شرکت در انتخابات ریاستجمهوری در سال ۲۰۲۴ برای او بسیار جدی است، چراکه محبوبیت او حتی فراتر از چهار سال ریاستجمهوریاش افزایش یافته است. ترامپ در مصاحبه با فاکسنیوز گفت: «من (به کاندیداتوری در انتخابات ۲۰۲۴) به صورت جدی و حتی فراتر از جدی نگاه میکنم. به لحاظ قانونی اکنون مایل نیستم درباره جزئیات آن صحبت کنم. کمی زود است». رئیسجمهور پیشین آمریکا گفت که او اکنون «از محبوبیت بیشتری» به نسبت روز انتخابات ریاستجمهوری نوامبر ۲۰۲۰ برخوردار است. او در این مصاحبه به سیاستهای مهاجرتی بایدن، مقررات اسلحه و تغییر سیستم مالیاتی بهشدت تاخت. ترامپ در این گفتگو درباره میزان هوادارانش در آمریکا گفت: «تعداد هواداران من فوقالعاده است. هیچکس در آمریکا این همه طرفدار نداشته است. میزان محبوبیت هیچ رئیسجمهور مستقری حتی به آمارها درباره من نزدیک هم نشده است». ترامپ که برای نخستینبار پس از ترک کاخ سفید با یک رسانه بزرگ مصاحبه میکرد، گفت که در سه ماه گذشته آنچه بیشتر برای او ایجاد دلتنگی کرده «فرصت کمک به مردم آمریکا» است. او گفت (در هنگام ورود به کاخ سفید) وحشت ترک یک کمپانی بزرگ، تجارت بزرگ و زندگی فوقالعاده و بدون مشکل برایش تلخ و آسیبزا بود، ولی این ندای مردم بود که او را فرامیخواندند: «وحشتناک و افتضاح بود. اما من (ریاستجمهوری را) دوست داشتم، چراکه به مردم کمک میکردم. من بیش از هر رئیسجمهور دیگری به آنها کمک کردهام». ترامپ در پاسخ به این پرسش که بزرگترین دستاورد دوران ریاستجمهوری خود را چه میداند گفت که بسته کمک اقتصادی ۱.۵ تریلیون دلاری برای نجات شرکتها و افراد را بهترین تصمیمش میداند. دونالد ترامپ در این مصاحبه بهروشنی نگفت که چرا به لحاظ حقوقی و قانونی بهتر است هماکنون کاندیداتوری خود را اعلام نکند. به نظر میرسد او به دلیل درجریانبودن تحقیقات ایالت نیویورک درباره تخلفهای مالیاتی در معاملات گذشته شرکتهایش فعلا خویشتنداری کرده است. ترامپ همچنین در ایالت جورجیا یک پرونده قضائی مفتوح دارد. دادستانهای این ایالت همچنان در حال بررسی این اتهام هستند که ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ به مقامهای این ایالت فشار وارد کرده است.
نزدیکی به روسیه
رئیسجمهوری آمریکا همچنین گفت: تعامل با رئیسجمهوری پوتین امر فوقالعادهای است و ما باید با روسیه تجارت داشته باشیم، باید با روسیه کنار بیاییم، نه اینکه روسیه را به سمت دستان چین سوق بدهیم. او تأکید کرد: بدترین کاری که شما میتوانستید انجام دهید این است که روسیه و چین را کنار هم قرار دهید. آنها با هم هستند و با هم تقویت میشوند. جامعه اطلاعاتی آمریکا در تازهترین گزارش ارزیابی تهدید خود اعلام کرده، ایالات متحده به چین و روسیه به چشم بزرگترین چالشهای خود مینگرد و علت آن پیشرفتهایی در قابلیتهای نظامی آنهاست. در اواخر مارس، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و وانگ یی، همتای چینی او، درباره همکاری دوجانبه رایزنی و توافق کردند تا به تقویت شراکت پکن- مسکو ادامه دهند. پیمان حسن همجواری، دوستی و همکاری روسیه- چین در جریان سفر رسمی لاوروف به چین تمدید شد.
*********************************