صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۷  ، 
کد خبر : ۳۳۱۰۴۶

هاآرتص: دکترین نظامی «جنگ در جنگ» برای مقابله با گروه‌های مقاومت شکست خورده است

یک روزنامه صهیونیستی اعتراف کرده رژیم اسرائیل روز به روز ضعیف‌تر شده در حالی که محور مقاومت در حال قوی‌تر شدن است.

یک روزنامه صهیونیستی طی یادداشتی روز دوشنبه درباره شکست دکترین نظامی این رژیم موسوم به «جنگ در بین جنگ‌ها»  در برابر ایران و محور مقاومت اعتراف کرده است.

«جنگ بین جنگ‌ها» (یا به طور خلاصه «جنگ در جنگ») دکترین نظامی رژیم صهیونیستی است که به اقدام متناوب این رژیم در برپایی عملیات‌های نظامی علیه دشمنان با هدف کاستن از توانمندی‌های آنها در برابر تل‌آویو اطلاق می‌شود.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص در تحلیلی ضمن اذعان به شکست این دکترین به پیروزی‌های گروه‌های مقاومت و پیشرفت‌های آنها در ضربه زدن به رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است.

این روزنامه نوشته است: «دکترین "جنگ بین جنگ‌ها" به مفهوم کلیدی راهبرد امنیت ملی اسرائیل طی یک دهه گذشته تبدیل شده است. این عملیات نظامی بدون محدودیت به یک راهبرد جایگزین راحت در برابر ابتکارات دیپلماتیک در خصوص منازعات اسرائیل و فلسطین تبدیل شده است.»

در ادامه این مطلب آمده است: «دور تازه درگیری‌ها میان اسرائیل و حماس نشان می‌دهد در نبود یک چارچوب دیپلماتیک این راهبرد نظامی از محدودیت‌های عمده‌ای برای شکل دادن به واقعیت‌های ماندگار برای اسرائیل برخوردار است.»

طبق توضیح روزنامه صهیونیستی، محور زیربنایی دکترین نظامی اسرائیل برپایی درگیری‌های موقت و بزرگ طی هر چند سال با محور مقاومت یا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

هاآرتص درباره هدف این دکترین می‌نویسد: «هدف آن به تأخیر انداختن تنش‌ها تا حداکثر زمان ممکن و تقویت موضع راهبردی اسرائیل در میان‌مدت و آماده کردنش برای دور بعدی درگیری‌ها است.»

در ادامه این تحلیل آمده است: «با این وجود، این راهبرد موفقیتی در به دست آوردن اهداف گسترده‌اش طی سال‌های اخیر نداشته است. درگیری‌ها در هر دور جایگاه اسرائیل را بیش از پیش تضعیف کرده‌اند.»

هاآرتص تأکید می‌کند: «همزمان با بدتر شدن جایگاه اسرائیل در هر یک از دورهای درگیری، حماس در منطقه فلسطین قوی‌تر و اسرائیل در صحنه بین‌الملل، ضعیف‌تر شده است.»

نگارنده از تصمیم دادگاه لاهه برای رسیدگی به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی به عنوان شاهدی برای تضعیف جایگاه این رژیم در عرصه بین‌المللی یاد کرده است. 

او در توضیح درباره نقائص دکترین نظامی رژیم صهیونیستی نوشته این راهبرد، بر منطق «حفظ وضع موجود به هر بهایی» استوار شده و در بهترین حالت، در تلاش است واقعیت‌ها را در نقطه فعلی نگاه داشته و تنها از بدتر شدن آن جلوگیری کند.

این راهبرد، طبق تحلیل هاآرتص، علاوه بر نادیده گرفتن انگیزه‌های گروه‌های مقاومت فاقد چشم‌اندازهای بلندمدت است.

هاآرتص، در ادامه حصول توافقات موسوم به «توافقات ابراهیم» برای عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی را نیز محصول مغتنم‌ شمردن فرصت‌های مقطعی دانسته و تصریح کرده که آنها هم نتیجه یک برنامه صلح از سوی اسرائیل نبوده‌اند.

روزنامه صهیونیستی در بخش دیگری از این تحلیل آورده است: «در حالی که ما سرگرم حفظ وضع موجودیم ایران، حماس و حزب‌الله در حال آموختن، سازگار شدن و بهبود بخشیدن شرایط برای دور بعدی درگیری‌ها هستند.»

پس از درگیری‌های ۱۲ روزه اخیر میان گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی بسیاری از رسانه های غربی و یا مقام‌های صهیونیستی به پیشرفت‌های عظیم گروه‌های مقاومت و نقاط ضعف رژیم صهیونیستی اشاره کرده‌اند.

مثلاً روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی ماه با اذعان به پیشرفت توان راکتی جنبش مقاومت حماس نسبت به سال ۲۰۱۴ نوشته بود بخش اعظم فلسطین اشغالی اکنون در تیررس راکت‌های بومی گروه‌های مقاومت قرار گرفته است.

یک تحلیلگر غربی به این روزنامه گفت: «حماس اکنون قادر است راکت‌هایی که نزدیک به ۱۰۰ مایل بُرد دارند را در داخل غزه تولید کند و این از لحاظ فنی بخش اعظم اسرائیل را در تیرس راکت‌های بومی این گروه قرار می‌دهد.»

 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات