صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۸  ، 
کد خبر : ۳۳۳۰۷۱

عین‌الهی: وزیر بهداشت وقتی وزیر مردم است که کنار آنان ایستاده باشد

وزیر پیشنهادی بهداشت،‌درمان و آموزش پزشکی گفت: در کارزار مبارزه با کرونا و در راه خدمت به مردم تا پای جان خواهم ایستاد و بر این باورم وزیر بهداشت وقتی وزیر مردم است که کنار مردم ایستاده باشد.

 بهرام عین‌اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (دوشنبه) در جلسه بررسی‌ صلاحیتش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جهاد سلامت در طی چهل سال ادامه داشت و در دو سال اخیر به اوج خود رسید و جنگ جهانی برای مبارزه با کرونا در ایران هم موجب بسیج مدافعان سلامت شد و آنها را در خط مقدم نبردی دشوار قرار داد.
وی افزود: اینجانب دشواری کرونا را با پوست و گوشتم حس کردم و اسفند 98کرونا گرفتم و مرگ را با چشمانم دیدم و امیدی به زنده بودن نداشتم و در آن شب‌ها روزهای سخت به‌یاری خداوند دستم را گرفت و جانی دوباره به من بخشید تا به میدان دفاع از سلامت بیایم و اجازه ندهم این پرچم سفید بر زمین بماند.
عین‌الهی ادامه داد: در کارزار مبارزه با بیماری کرونا خاضعانه در برابر اعتماد ارزشمند مجلس سر تعظیم فرود می‌آورم و در راه خدمت به مردم تا پای جان خواهم ایستاد و بر این باورم وزیر بهداشت وقتی وزیر مردم است که کنار مردم ایستاده باشد.
وی با تاکید بر اینکه عنوان وزارت وقتی برازنده وزیر است که برای سلامت مردم خود را به آب و آتش بزند و شب و زور و خواب و و خوراکش بهبودی بیمارانی باشد که رنج درمان به رنج بیماریشان افزوده شده است، گفت: دوشادوش مدافعان سلامتم و اگر مورد اعتماد قرار گیرم نمی توانیم درمان مردم را معطل تصمیم گیری‌ها کنیم و دفاع از سلامت مردم نباید معطل شخص یا چیزی گردد چون حفظ جان مردم نخستین اولویت دولت است.
عین الهی افزود: جان مردم مهمترین نعمت خداوند و حفظ آن نخستین اولویت دولت است و سلامت مردم خط قرمز ماست و دفاع از آن محور همدلی ایرانیان در دولت مردمی خواهد بود. 
وی با تاکید بر اینکه ما می‌توانیم بر این ویروس منحوس غلبه کنیم و به امید خدا این کار را خواهیم کرد،‌ گفت: بیماری کرونا نشان داد سلامت، موضوعی تک بعدی نیست و بر همه ابعاد زندگی تاثیر می گذارد و از آن تاثیر می‌پذیرد و امیدوارم با اعتماد مجلس جهاد سلامت را در سنگر وزارت بهداشت ادامه دهم.
وی با بیان اینکه اولین و مهمترین مسئله بیماری کرونا هست،‌گفت: امروزه در دنیا ثابت شده مهمترین عامل جلوگیری از کرونا واکسیناسیون است و کشورهایی که توانسته اند واکسیناسیون را به مقدار زیادی انجام دهند میزان مرگ و میرشان کاهش یافته است و یکی از برنامه های اصلی ما واکسیناسیون است و 120میلیون دوز واکسن لازم داریم و ناچار به واردات هستیم و از همه آنهایی که می توانند واکسن وارد کنند استفاده خواهیم کرد.
وزیر پیشنهادی بهداشت ادامه داد: تا پایان بهمن امسال واکسیناسیون را تمام می‌کنیم و با استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌ها این واکسیناسیون را انجام خواهیم داد.
عین الهی با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی بسیج با قدرت ادامه خواهد یافت،‌ گفت: بحث بعدی قرنطینه یا «لاک داون» است و ما با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی باید این لاک داون را انجام دهیم ولی باید قرنطینه‌مان نمایشی نباشد و اینکه دو هفته تعطیل کنیم و بعد از آن مرگ میرمان افزایش یابد لاک داون نیست و باید لاک داون واقعی را اجرا کنیم و از همه امکانات برای این کار کمک بگیریم تا چرخه ویروس را متوقف کنیم.
وی افزود: مهمترین مسئله در کنترل کرونا مدیریت است و در ستاد کرونا حتما باید از نمایندگان مجلس استفاده موثر ببریم و باید بسیاری از اختیاراتمان را به استانها واگذار کنیم تا خودشان با توجه به شرایط در مورد کرونا تصمیم بگیرند.
وزیر پیشنهادی بهداشت ادامه داد: تولیت سلامت مردم با وزارت بهداشت است ولی 75درصد از عوامل تاثیرگذار در سلامت خارج از وزارت بهداشت است ولی باید وزارت بهداشت بتواند تولیت خود را در سایر بخش ها انجام دهد و در این مورد نیازمند متناسب‌سازی ساختار هستیم.
وی با اشاره به کاهش سهم هزینه های مردم در نظام سلامت، تصریح کرد: علیرغم اینکه در قانون برنامه ششم باید هزینه های خدمات سلامت به 25درصد کاهش می یافت امروز بالای 40درصد است و باید با منابع مالی که پیدا می‌کنیم، این عدد را به این مقدار کاهش دهیم.
عین‌الهی با اشاره به نظام بهداشت و پیشگیری گفت: ‌پیشگیری بر درمان مقدم است و خوشبختانه نظام شبکه و خانه های بهداشت را در همه جای کشور داریم و باید روی کارایی آنها دقت و تقویت کنیم و نظام پزشک خانواده برای ما ارجح است. 
وزیر پیشنهادی بهداشت افزود: امروز در مسائل بهداشتی بیماری های مزمن غیر واگیر مثل چاقی، دیابت،‌ فشار خون،‌ چربی بالا را با اصلاح سبک زندگی و تغذیه باید رفع کنیم و خانواده ها و ما در این زمینه بیشتر دقت کنیم.
وی با بیان اینکه «نظام ارجاع» در قانون برنامه ششم توسعه و در سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب به ما ابلاغ شده است ولی مقاومت های عمده از ارائه دهندگان و گیرندگان سلامت بوده است،‌ گفت: اگر بتوانیم زیرساخت های الکترونیک و کارهای فرهنگی کنیم می‌تواند این را تسهیل کند و در همه جای دنیا برای اینکه بتوانند نظام سلامت را از نظر بهداشتی کنترل کنند، نظام ارجاع و پزشکی خانواده دارند بنابراین کلید ما برای نجات از این معضل نظام ارجاع و پزشکی خانواده است.
عین‌الهی با تاکید بر اینکه باید بیمه پایه درمان را همگانی کنیم و پوشش اجباری بیمه پایه درمان برای همه ایرانیان داشته باشیم، تصریح کرد: تاکید ما بر بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر براساس ارزیابی تمکن مالی است و باید پوشش این بیمه ای که داریم را افزایش دهیم و باید خدمات دندانپزشکی و بیماری های نوپدید تحت پوشش بیمه باشد و باید تمام خدمات کرونا تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
وزیر پیشنهادی بهداشت ضمن تاکید بر ساماندهی بیمه های تکمیلی بیان داشت: دولت الکترونیک باید محوریت پرونده سلامت الکترونیک باشد، در این زمینه از بسیاری از کشورها عقب هستیم و نداشتن پرونده سلامت الکترونیک مثل خلبانی هست که رادار ندارد. اگر بتوانیم پرونده سلامت الکترونیک را ایجاد کنیم، می‌توانیم نظام ارجاع و پزشک خانوده را انجام دهیم و راهنماهای بالینی را درست اجرا کنیم در حالی که دوبرابر نُرم جهانی در کشور ما دارو تجویز می شود و این به دلیل عدم رعایت راهنماهای بالینی و عدم نظارت است.
وی با بیان اینکه باید نیازمند منابع مالی پایدار برای سلامت است،‌ گفت‌: اگر قرار است بخشی از هدفمندی یارانه ها به سلامت داده شود باید این کار انجام شود و ما نیازمند خلق منابع پایدار هستیم.
عین الهی ضمن تاکید بر اینکه باید ساختار نظام سلامت را طوری تدوین کنیم که تعارض منافع از بین برود،‌ اظهار داشت: مهمترین چیزی که تعارض منافغ را از بین می برد مدیران ارشد هستند و براساس بیانیه گام دوم مدیرانی انقلابی و متخصص و پاکدست و جهادی و فاقد تعارض منافع با صرف وقت کافی و روحیه همکاری با مجلس انتخاب خواهد شد و عدم همکاری با مجلس خط قرمز من است و مدیر من باید صحبت نماینده مجلس را گوش کند و از نصایح آنان بهره ببرد.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: باید توزیع و مصرف دارو و تجهیزات پزشکی با تکیه بر توان داخلی باشد و ما شرکت های دانش بنیان داریم و باید به این جوانان میدان دهیم و تولیداتمان را افزایبش دهیم.
عین الهی ضمن تاکید بر اینکه بازشناسی،‌ تبیین،‌ ترویج و نهادینه کردن طب سنتی با رویکردی عالمانه باید انجام شود،‌ گفت: باید وزارت بهداشت در ارائه خدمات طب سنتی و داروهای گیاهی نظارت کند و از وزارت جهاد کشاورزی خواهش خواهیم کرد که در مورد کشت گیاهان دارویی کمک کند تا در این حوزه خودکفایی شکل بگیرد و تعامل و تبادل لازم بین طب سنتی و طب نوین انجام شود.
وی افزود: طب سنتی را سال 84 ما به وزارت بهداشت آوردیم و برای اولین بار کمیته ای به اسم طب سنتی ایجاد کردیم و کارشاسی ارشد و PHD طب سنتی را ایجاد کردیم و هدفمان این بود که منابعمان و برنامه آموزشی طب سنتی را مستند کنیم و از آن استفاده ببریم و 8 دانشکده طب سنتی را ما ایجاد کردیم و من اعتقاد کامل به طب سنتی استاندارد،‌ علمی و تدوین شده دارم.
وزیر پیشنهادی بهداشت با بیان اینکه در مورد سیاست های جمعیتی قسمتی که مربوط به وزارت بهداشت است را انجام خواهیم داد‌،‌ بیان داشت: درمان ناباروری را به‌صورت رایگان برای کسانی که نابارور هستند انجام می دهیم و همچنین از زایمان طبیعی و بهداشت باروری حمایت می شود و مراکز زایشگاهی باید بیشتر شود.
وی با تاکید بر اینکه افزایش کمی و کیفی آموزش از برنامه ای ما خواهد بود،‌ تصریح کرد: طبق تاکید رهبر انقلاب باید به سمت مرجعیت علمی حرکت کنیم. 
عین الهی زشی هستیم و این به معنای گسترش آموزش در کل کشور است که نیازمند توسعه زیرساخت‌های آموزشی است و باید آموزش عالی را به مناطق محروم ببریم.
وزیر پیشنهادی بهداشت با تاکید بر پژوهش های کاربردی و جهانی‌سازی آموزش و تبادل استاد و دانشجو و سلامت روان به عنوان مسائل مهم در وزارت بهداشت،‌ گفت: هیچ کار غیر قانونی نکردم و در مورد طرح فرزندم سال 95 من هیچ مسئولیتی نداشتم و اگر آنها در مناطقی خدمت کرده اند مربوط به من نبوده است.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات