روزنامه کیهان**
همچنین در حالی که اینستاگرام، پیامهای مربوط به شهید سلیمانی را حذف میکند، اسحاق جهانگیری در اینستاگرام نوشت: «سالگرد شهادت «سرباز-وطن» قاسم سلیمانی عزیز فرا رسید. همیشه با قاسم احساس برادری داشتم و به حق همه جا برایم مانند برادر، همدلی و همزبانی داشت؛ در خانه، در کار و در سیاست. قاسم فرزند فقر بود و برآمده از خصایل نیکو و مردمی اش. شجاع بود و فهیم. صادق بود و صریح. فروتن بود و دوراندیش. گشوده ذهن بود و گشادهرو. راسخ در دین بود و دغدغهمند اقتدار ایران. مردم را با تمام وجود دوست داشت و در این دوستی کمتر گروهی را بیرون از دایره ارزشهایش میگذاشت. سردار دلها بود و «سرمشق خوبیها». برای آموختن از مشی و مشق قاسم، آموزهها زیاد است. این داشتهها را با تبلیغات نادرست از دسترس جامعه جوان دور نکنیم».
آقای روحانی در پیام خود در حالی از ترور برجام توسط ترامپ سخن گفته که فدریکا موگرینی مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا، یک هفته پس از خروج آمریکا از برجام و زمانی که روحانی به گفتن «شر یک مزاحم از سر برجام کم شد» بسنده کرده بود، در کنفرانس اتحادیه اروپا فاش کرد: «من از روحانی ضمانت گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریمها علیه ایران، به برجام پایبند بماند»! به عبارت دیگر، بانی و مشوق زیرپا گذاشتن برجام، خود آقای روحانی بود.
یادآور میشود سردار سلیمانی مهر ماه 95 با انتقاد از کسانی که دشمن را دوست جا میزنند، گفته بود «در خط مقدم جنگ با دشمن نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند او دشمن نیست، دوست است.خوارج محصول ترویج همین نگاه بودند. اگر صاحبمنصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دو صدایی در مقابل دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شدهاند. کوچه دادن به دشمن، بدترین نوع خیانت است. ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بین بردن و سرد کردن، در درون آن تفرقه درست کردن، خیانت است.»
او همچنین 9 اسفند 97، مسئولان را از سادهاندیشی درباره برجام برحذر داشته و با اعتراض نسبت به زمزمههایی مبنی بر برجام دو و سه گفته بود: «برای دشمن، این برجام، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر میکرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر میرسد، اما آدم عجولی که آمده، اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که میرسد. اینکه اصرار میکنند بر برجام 2 در منطقه، برای این است که میخواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند. اگر العیاذ بالله ما رفتیم و در برجام 2 شرکت کردیم، به همین تمام میشود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام سه هم خواهند داشت، چون معتقدند چشمه باید خشکانده شود و این چشمه، ایران است.»
این نکته هم گفتنی است که آقای علی مطهری نائب رئیسوقت مجلس پس از ترور شهید سلیمانی که دو ماه پس از فتنه بنزینی اتفاق افتاد، در توئیتی نوشت «حوادث آبان 98 که بیشتر ناشی از بیتدبیری دولت بود، این خیال را در سر تندروهای آمریکا پدید آورد که پایگاه اجتماعی جمهوری اسلامی کاهش یافته و وقت مناسبی برای ترور سردار سلیمانی است. قبل از آن، جرئت این کار را به خود نمیدادند. البته با تشییع پرشکوه پیکر آن عزیز، واقعیت را دریافتند.»
***************
روزنامه وطن امروز**
**************
روزنامه خراسان**
**************
روزنامه ایران**
رتبه ۸۷ ایران در میان مشتاقان به مهاجرت
خبر اول اینکه، براساس گزارش ارائه شده از سوی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، جمعیت ایرانیان مهاجر در جهان طبق آمار به دست آمده در سال ۲۰۲۰، ۱/۹ میلیون نفر است که این عدد ۲/۲۹ درصد از کل جمعیت ایران را شامل میشود.
همچنین براساس آمارهای موجود، کمترین رتبه ایرانیان در میان گروههای مهاجر در جوامع میزبان مربوط به کشور سوئد (رتبه ۵) و بیشترین رتبه مربوط به کشور انگلستان (رتبه ۲۹) است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین در گزارش خود وضعیت میل به مهاجرت در ایران را براساس شاخص جهانی گالوپ مورد بررسی قرار داده است. براساس رتبهبندی کشورها در شاخصهای سهگانه جریان بالقوه مهاجرت گالوپ، ایران در بین ۱۵۰ کشور جهان، در رتبه ۸۷ قرار گرفته است.
این شاخصها نتیجه مصاحبههای رو در رو یا تلفنی با بیش از ۵۰۰ هزار نفر در ۱۵۰ کشور دنیاست و به دلیل تعدد کشورهای مورد بررسی، یکی از مقایسه پذیرترین شاخصها در حوزه مهاجرت است.
سیاست خارجی امریکا درباره ایران منسوخ است
دست آخر اینکه، پایگاه تحلیلی «مدرن دیپلماسی» با اشاره به تمرکز دولت بایدن بر روسیه، چین و ایران بهعنوان تهدیدات اصلی امریکا، نوشت درستکردن یک «محور شرارت» دیگر که در حال تقابل با امریکاست، همیشه پرخطر و اغلب گمراهکننده است.
به گزارش فارس، این وبگاه نوشته چالش اصلی برای امریکا از درون خود این کشور بیرون میآید و ایالات متحده بشدت نیاز دارد تا زیرساختهای خود را بهروزرسانی کند چراکه پس از انتخابات ۲۰۲۰، جامعه امریکا درباره مهمترین مسائل اختلافنظر دارد.
مدرن دیپلماسی نوشته است: یک امریکای غیرمتحد و درگیر تفرقه نمیتواند برای طولانیمدت یک سیاست خارجی ثابت را دنبال کند که موافقان و مخالفان ایالات متحده در خارج از این کشور بتوانند آن را بپذیرند و به آن احترام بگذارند.
**************
روزنامه شرق**
خیز ائتلاف شیعیان عراق برای تشکیل دولت فراگیر
یک منبع در گروههای هماهنگی شیعیان عراق مدعی فشارهای سیاسی بر رهبر جریان صدر عراق برای بازگشت این جریان به ائتلاف شیعیان و تشکیل دولت آتی شد و تأکید کرد این گروهها برای تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان با مشارکت همگان تلاش میکنند.
به گزارش ایسنا، به نقل از شفقنیوز، این منبع گفت: نشست قریبالوقوعی میان رهبران این گروهها با مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق وجود ندارد. نشستهای دیگری نیز در مقر اقامت صدر در نجف برگزار نمیشود و نشستهای آتی رهبران گروههای هماهنگی شیعیان با تمام گروههای سیاسی در بغداد خواهد بود.
منبع مذکور در گروههای هماهنگی شیعیان اعلام کرد: فشارهای سیاسی بر مقتدی صدر برای بازگشت به ائتلاف شیعیان و عدم خروج مجدد از آن وجود دارد. مقتدی صدر دو گزینه پیشرو دارد؛ یکی مشارکت در دولت توافق ملی یا پیوستن به مخالفان سیاسی در داخل پارلمان.
این منبع تأکید کرد: گروههای هماهنگی شیعیان تصمیم قطعی خود را گرفتهاند و میخواهند فراکسیون اکثریت را با مشارکت تمام گروههای سیاسی شیعه، سنی و کرد برای تشکیل دولت توافق ملی تشکیل دهند.
این در حالی است که محمد الصیهود، عضو ائتلاف شیعیان اعلام کرد سومین نشست میان این ائتلاف و جریان صدر در استان نجف برگزار میشود. هدف این نشست رسیدن به توافقهایی درباره ساختار دولت جدید و تشکیل فراکسیون بزرگتر در داخل پارلمان قبل از برگزاری اولین جلسات پارلمان است.
از سوی دیگر یک منبع سیاسی اعلام کرد محمد الحلبوسی، رهبر ائتلاف «تقدم»، بهزودی یا در دو روز آتی با فراکسیون صدر دیدار خواهد کرد. همزمان نیز گروههای هماهنگی شیعیان نشستی با ائتلاف «عزم» به رهبری خمیس الخنجر خواهند داشت.
این منبع اعلام کرد: رهبر ائتلاف «تقدم» معتقد است فراکسیون صدر، حامی او برای رسیدن به پست ریاست پارلمان است. وی همچنین از نامزد جریان صدر برای رسیدن به پست نخستوزیری حمایت میکند. سه نفر نامزد احتمالی این پست هستند که عبارتاند از مصطفی الکاظمی، محمد توفیق علاوی و جعفر صدر. به گفته این منبع تعداد کرسیهای جریان صدر به ۸۵ مورد رسیده است و توانسته مذاکرات خوبی با سنیها و کردها داشته باشد.
حمله هوایی اسرائیل به چند پایگاه حماس در نوار غزه
ارتش اسرائیل بامداد روز یکشنبه چندین حمله به شمال و جنوب نوار غزه انجام داد. این ارتش در بیانیهای اعلام کرد: «جتهای جنگنده و هلیکوپترها به مجموعهای از اهداف در یک تأسیسات تولید راکت متعلق به گروه حماس حمله کردند». رسانههای نزدیک به گروه حماس کمی پیش از نیمهشب، ابتدا اعلام کردند جنگندههای اسرائیلی به یک پایگاه این گروه در غرب خانیونس واقع در بخش جنوبی نوار غزه حمله کرده و سپس خبر دادند که تانکهای اسرائیلی نیز پایگاههایی را در شمال غزه هدف قرار دادهاند. این رسانهها همچنین در گزارشی که «تایمز اسرائیل» آن را غیرمعمول دانسته است، گزارش دادند نیروهای مقاومت در جریان حملات هوایی اسرائیل، چند «راکت آزمایشی» را به سمت دریا پرتاب کردهاند.
مقامهای نظامی اسرائیل ساعتی پیش از این حمله، به رسانههای عبری گفته بودند ارتش راکتپرانی از نوار غزه را بیپاسخ نمیگذارد. صبح شنبه، دو راکت از نوار غزه شلیک شده بود که در سواحل تلآویو فرود آمدند.
به گزارش وبسایت خبری «والا»، اسرائیل به میانجیهای مصری پیام داده است که بهویژه با توجه به حادثه تیراندازی به یک غیرنظامی اسرائیلی در مرز غزه که روز چهارشنبه رخ داد، شلیک راکتها را مسئلهای جدی ارزیابی میکند.
**************************************************************