به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت، محمد میرزابیگی رئیس کل نظام پرستاری کشور در گفتگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران درخصوص تعیین تکلیف وضعیت پرستاران شاغل در طرح ۸۹ روزه گفت: رفع این مشکل توسط نظام پرستاری به جدّ پیگیری میشود. ضمن اینکه تعرفه گذاری در چند بیمارستان آغاز شده است و کارانه پرستاران پس از برگزاری ۲۶ جلسه دبیرخانه شورای عالی بیمه از ابتدای دی ماه پرداخت میشود.
وی افزود: تعرفه گذاری در حال انجام است اما در حال حاضر کارانه پرستاران ۳ تا ۴ ماه عقب است. برای تعرفهگذاری سه ماه آخر سال و سال آینده اعتبارات لازم را گرفتهایم و به پرستاران پرداخت خواهد شد. خدمات پرستاری و بستههای خدمتی در سیستم اطلاعات بیمارستانی(HIS) برای پرداختهای پرستاران در حال تکمیل است.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال استخدام و تغییر وضعیت پرستاران ۸۹ روزه گفت: این طرح در مجلس در حال تهیه است. بیش از ۵ جلسه در دو هفته پس از روز پرستار برگزار شده تا پرستاران شرکتی، طرحی وتمدید طرحی و پرستارانی که در دوره کرونا همراهی کردند، تغییر وضعیت پیدا کنند. طرح ۸۹ روزه بدعتی غلط بود که توسط چند دانشگاه انجام شد و هیچ ارتباطی به وزارتخانه و نظام پرستاری ندارد و با این وضعیت به صورت قانونی برخورد خواهد شد.
میرزا بیگی تاکید کرد: مجلس باید قانون تغییر وضعیت پرستاران را تهیه و تدوین کند و سازمان امور اداری و استخدامی باید تعریف خود از استاندارد پرستاری را تغییر دهد چرا که تعداد پرستار نسبت به جمعیت کم است.در دیگر نقاط جهان به ازاء هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت ۸ پرستار وجود دارد اما در کشور ما این رقم کمتر از ۲ نفر است. این عدد باید بنا بر تاکیدات مقام معظم رهبری بین آنچه که هست آنچه که باید باشد در نظر گرفته شود.البته جلساتی برگزار شده و به تفاهماتی هم رسیده ایم.
او افزود: در دو سال شیوع کرونا که همزمان با دوره پنجم سازمان نظام پرستاری شده است، پرستاران بر اساس فصل دهم قانون خدمات کشوری مشمول افزایش حقوق شدند. ضمن اینکه فوق العاده ویژه ای هم به پرستاران و مدافعین سلامت داده شد که باز هم به حقوق آنها اضافه کرد البته حقوق پرستاران از میانگین حقوق کشوری بالاتر نیست که باید بالاتر باشد.
رئیس کل نظام پرستاری کشور خاطرنشان کرد: نظام پرستاری، فوق العاده خاص و طرح سامانبخشی پرستاران هم در حال پیگیری است تا به زودی شاهد تحقق آن باشیم.
وی افزود: ۵۵ هزار مجوز استخدامی از سازمان برنامه و بودجه گرفتهایم که حدود ۳۵ هزار نفر آنها توسط وزارت بهداشت وارد سیستم شدهاند و مابقی در حال انجام است. تاکید ما به وزارت بهداشت این است که ظرفیت باقی مانده استخدامی به افرادی تعلق گیرد که در طرح ۸۹ روزه، طرحی و شرکتی هستند؛ تعلق بگیرد تا این پرستاران هم انگیزه بیشتری برای خدمت داشته باشند.
میرزا بیگی با اشاره به اینکه قانون تعرفه گذاری مجددا به جریان افتاده است گفت: در حال حاضر این قانون تامین اعتبار شده، آیین نامهها تصویب شده و برای اجرا رفته است. این طرح در حال حاضر در چند بیمارستان به صورت پایلوت اجرا میشود و به زودی کشوری خواهد شد.
وی از طرح جدید استخدام پرستاران خبر داد و گفت: برای دولتی شدن استخدام پرستاران و خارج شدن از حالت شرکتی، طرحی در مجلس عنوان شده و امضاهایی هم برای اجرای آن جمعآوری شده است. ضمن اینکه در دوره کرونا حدود ۱۵۰ شهید کرونایی، ۱۴۵ هزار مبتلا به کرونا و ۹ هزار نفر منفک شده از کار به دلیل ابتلاء به کرونا داشته ایم که طرحی در مجلس و دولت دنبال میکنیم تا این پرستاران از تسهیلات ایثارگری و شبه ایثارگری بهره مند شده و ارزش گذاری مناسبی برای خانواده پرستارانی که در اثر کرونا به شهادت رسیده اند در نظر گرفته شود. این اقدامات در اولویت وظایف سازمان نظام پرستاری است و شبانه روز برای احقاق آن تلاش می کند.