بین الملل >>  سیاست خارجی >> نبض بین الملل
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۷  ، 
کد خبر : ۳۳۸۶۳۴

با وجود رقابت برای حفظ جایگاه خود در بازار ایران و روسیه به خاطر نفت نزاع نخواهند کرد

ایران ناگزیر است، نرخ نفت صادراتی خود به بازار‌های چین را کاهش دهد تا بتواند در برابر رقابت سالم با روسیه مقاومت کند.
این در حالی است که صادرات نفتی روسیه به چین تا سطح بی سابقه ای افزایش یافته است. در این میان، خریداران اصلی نفت ایران و روسیه، پالایشگاه های نفتی مستقل چین هستند.
 
ایران و روسیه به خاطر نفت نزاع نخواهند کرد

 

کاهش نرخ نفت صادراتی ایران به چین و دیگر کشورها، هر چقدر هم که امریکا و متحدانش بخواهند، نمی تواند، روابط روسیه و ایران را خراب کند. فضای کافی در بازار، هم برای ایران و هم نفت اورال روسیه وجود دارد.

ایران ناگزیر است، نرخ نفت صادراتی خود به بازارهای چین را کاهش دهد تا بتواند در برابر رقابت سالم با روسیه مقاومت کند. و این در حالی است که صادرات نفتی روسیه به چین تا سطح بی سابقه ای افزایش یافته است. در این میان، خریداران اصلی نفت ایران و روسیه، پالایشگاه های نفتی مستقل چین هستند.

بر این اساس، تخفیف های ایران مفید واقع شده، اما باعث نگرانی عربستان سعودی و تعدادی دیگر از همسایگان تولید کننده نفت در منطقه خلیج فارس شده است. نرخ هر بشکه نفت ایران تقریبا 10 دلار کمتر از نفت برنت است.

به رغم آن که رقابت بر سر قیمت برای بازار چین در حال تشدید است، اما صادرات نفت ایران در ماه ژوئن، به دلیل رشد متناسب تقاضا و پایان اپیدمی کرونا از 700هزار بشکه در شبانه روز گذشته است. در این میان، کارشناسان معتقدند که هیچ اختلاف نظر جدی میان روسیه و ایران بر سر وضعیت بازار نفت وجود نخواهد داشت.

اقبال قلی اف، معاون مدیر انستیتوی بین الملل در بخش سیاست انرژی و دیپلماسی، معتقد است: «احتمال دارد، هدف از انتشار این خبرها، تحت فشار قرار دادن روسیه و ایران علیه یکدیگر باشد.

این روند، بر همکاری روسیه و ایران تاثیرگذار نخواهد بود. این اطمینان وجود دارد که هم روسیه و هم ایران جایگاه خود را در بازار بزرگ چین خواهند یافت.»

وی در ادامه افزود که وضعیت بازار جهانی نفت بیشتر تحت تاثیر تصمیم های اوپک پلاس است تا رقابت ایران و روسیه در بازار چین. اما، ایران فعلا، کمترین سخنی در خصوص کاهش نرخ نفت صادراتی اش برای چین ایراد نکرده است.

ایران ناگزیر است، چنین گامی را بردارد، زیرا توانایی آن برای رقابت در بازار نفت رو به کاهش است. در معاملات همواره رقابت وجود دارد. روسیه و ایران رقبای بزرگی در بازار نفت هستند. ایران با اتخاذ سیاست دور اندیشانه در حال مبارزه معقولانه در بازار نفت است. در سیاست دوستی وجود ندارد و فقط منفعت مطرح است.

ایران باید به فکر منافع خود باشد و براساس آن عمل کند. اگر ایران قیمت را کاهش دهد، هند قطعا به خرید نفت ایران علاقه نشان خواهد داد. در چنین شرایطی، تقاضا برای خرید نفت ایران افزایش خواهد یافت.

این روند، کمترین تاثیری بر روابط ایران و روسیه نخواهد داشت. روابط این دو کشور روز به روز، قوی تر می شود و اقدامات پوچ غرب این دو کشور را به یکدیگر نزدیک تر می کند.

ایران و روسیه می دانند که بخشی از بازی امریکا، ایجاد شکاف در بازار نفت و از بین بردن روابط دو کشور است. اما، قطعا، چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

 

منبع: اکسپرت (روسیه) / تحریریه دیپلماسی ایرانی

نویسنده: نیکولای ایواشوف
 
 

 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات