صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۱  ، 
کد خبر : ۳۳۹۱۰۶

۹۰ میلیون هکتار زمین در کشور مستعد آبخیزداری است

احمد وحیدی شامگاه شنبه در ستاد مدیریت بحران استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: با اینکه مردم استان چهارمحال و بختیاری از سیل خسارات زیادی دیدند اما با گرمی و لطافت مشکلات خود را بیان می‌کردند که این نشان‌دهنده کرامت و بزرگواری این مردم است.
وی مطرح کرد: نجات زمین‌هایی که تحت کشت بوده اما بدلیل سیل اخیر به آن‌ها آب نمی‌رسد در اولویت است، باید به سرعت اقدامات لازم در این جهت را داشت تا مردم دچار مشکل نشوند. رفع مشکل آب شرب مردم و خرید لوله از دیگر اولویت‌ها است که باید پیگیری شود.
وزیر کشور گفت: برخی خانه‌های مردم خراب شده و باتوجه به اینکه هلال احمر استان چهارمحال و بختیاری به مردم اسکان داده است باز هم باید بررسی کرد تا کسی بدون اسکان باقی نمانده باشد، باید کمک عمومی در جهت رفع مشکل مردم صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در برخی کارها که نیاز به نیروی انسانی است، می‌توان از بسیج کمک گرفت تا با سرعت بیشتری پیش رفت. در واقع خسارات مربوط به احشام را ستاد فرمان اجرایی حضرت امام(ره) می‌پذیر و کمک کننده است.
وحیدی گفت: اگر بتوان مصالح را تامین کرد و با کمک گروه‌های جهادی و نظارت بنیاد مسکن خانه‌ها را ساخت، کار پیش می‌رود و مردم دیگر از این بابت نگرانی ندارند.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه باید حتما با سازماندهی درست از دیگر ماشین آلات استفاده کرد، افزود: باید با امکانات فعلی در منطقه کار را پیش برد و به خوبی امکانات را مدیریت کرد، اگر کمبود امکانات ماشین آلات مهندسی بود اعلام شود، این ماشین آلات تا قبل فصل سرما برای ساماندهی اعزام می‌شوند.
وی تصریح کرد: خساراتی که به بخش پرورش ماهی رسید باید با بسیج نیروها کمک کرد و حتما خسارات کشاورزان و ... جبران می‌شود. آبخیزداری در کشور مسئله جدی است که متاسفانه یک کمبودی در این زمینه وجود دارد در واقع حدود 90 میلیون هکتار باید در حوزه آبخیزداری کشور کار شود که 18 میلیون هکتار آن در برنامه‌ها است.
وحیدی باتاکید بر اهمیت بیمه، گفت: برخی محصولات کشاورزی خود را بیمه نکردند در حالی که بیمه بسیار مهم است و کمک می‌کند تا خیال تولیدکننده و کشاورز راحت باشد، نباید بحران و بلایای طبیعی را غیرجدی گرفت.
وی با اشاره به عدم استحکام سازه‌های روستایی، افزود: سازه‌های غیرمقاوم برای مردم خطرناک است که باید این مسئله حل شود، برخی خانه‌ها در کنار و یا در راه مسیل هستند لذا سیل با این شرایط موجب تخریب و تغییر جهت سیل می‌شود. 
وزیر کشور بیان داشت: باید مرکز مخاطرات استان چهارمحال و بختیاری معلوم باشد در واقع باید اطلس مخاطرات را داشت و در برنامه قرار گیرند. علی‌رغم همه اینها در دنیا هم چنین اتفاقاتی می‌افتد.
وحیدی در پایان خاطرنشان کرد: مدیریتی که توسط همه دستگاه‌ها شکل گرفت قابل تقدیر است، کاهش خسارات به حداقل ممکن بسیار ارزشمند بود. این کار گروهی بسیار بزرگ است و باید قدردانی کرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات