سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان شنبه در مراسم بزرگداشت، علامه سید محمد علی امین عالم فقید شیعیان لبنان در شهرک «شقرا»، به سخنرانی پرداخت. این سخنرانی در شرایطی انجام میشود که «دورتی شیا» سفیر آمریکا در لبنان، امروز طرح پیشنهادی واشنگتن در خصوص حل و فصل تنش مرز دریایی میان لبنان با رژیم صهیونیستی را به رئیسجمهور لبنان داد و حزبالله نیز پیش از این اعلام کرده بود که منتظر پاسخ آمریکاست تا اقدام مقتضی را در پیش گیرد.
دبیرکل حزبالله لبنان در سخنان امروز خود در ابتدای سخنان خود گفت که در دو بخش قرار است سخنرانی کند، در بخش اول به مقام و بزرگداشت علامه سید محمد علی امین خواهد پرداخت و در بخش دوم درخصوص تحولات داخلی لبنان و منطقه سخن خواهد گفت.
علامه سید امین، یاور همیشه مقاومت
او گفت که در مراسم عالم بزرگی و جلیلی حضور داریم که خدا را از زمان کودکیاش شناخت و طبق خدا عمل کرد، عالم بصیر و حکیمی که ایمانش به خداوند در مواضع و زندگیاش تجلی یافت.
او در بیان مقام این عالم فقید شیعیان، گفت که او در خانوادهای عالم و زاهد رشد یافت و او از بازماندگان «سلف صالح» بود و زندگی و سخن و سلوک و علماندوزیاش در راه اعتلای مفاهیم بزرگ اسلام بود.
دبیرکل حزبالله لبنان، در ادامه گفت که باید از درون کتب تاریخ، سرگذشت علما و جریان علماندوزی در خاک لبنان و علمایی که از مناطق مختلف این کشور به جهان عرضه شده است، بیرون کشیده شده و استخراج شود، «همانگونه که نفت و گاز از بستر دریا و زیر زمین استخراج میشود.» سید حسن نصرالله در این جا به شکل کنایه به لزوم استخراج نفت و گاز به عنوان ثروت ملی لبنان در بستر دریا اشاره کرد.
او تأکید کرد که بیشتر مطالبی که درباره تاریخ منطقه شام نوشته شده، تخیل و پیشفرضها و تمایلات نویسنده بوده است.
سید حسن نصرالله افزود: «سید راحل از ابتدای ورود امام موسی صدر به لبنان با او وارد همکاری شد. در آن زمان دیدگاههای مختلفی در مورد امام موسی صدر به خصوص در بحث ورود یک عالم دینی به موضوعات اجتماعی و میزان آن وجود داشت. برخی به مجرد اینکه یک عالم دینی به مسائل عامه میپرداخت، مورد اتهامات مختلفی قرار میگرفت. برخی بودند که میگفتند عالم دینی باید صرفا به موضوع دین بپردازد و این یکی از دشواریهای راه امام موسی صدر در زمان ورود به لبنان بود».
به گفته دبیرکل حزبالله لبنان، علامه سید امین از روی بصیرت و حکمت در کنار امام موسی صدر ایستاد و برای آن نیز هزینه گزافی داد و این که ایشان از ابتدا مسیر و اراده مقاومت را تأیید کرد و همواره خود را در کنار امام موسی صدر میدید.
سید حسن نصرالله تأکید کرد: «این عالم فقید به مقاومت و شهدا و مجاهدینش افتخار میکرد و از نعمت و برکات مقاومت سخن میگفت. او در این باره با من گفتوگو کرد چرا که تمامی جنایات و اتفاقاتی که موجب کوچ احباریاز جنوب لبنان شده بود را پشت سر گذاشته بود و هر کسی که این حوادث دردناک را دیده باشد، ارزش زندگی امروز که همراه با امنیت و عزت و شرف است را میداند».
سید مقاومت لبنان افزود: «اهل مقاومت و در رأس آنها علما و شاگردانشان، امنیت و عزت و کرامت لبنان را برپا کردند و این امنیت به دست سازمان ملل برقرار نشده است».
او در پایان این بخش سخنان خود به حمایت علامه سید امین به موضوع فلسطین اشاره کرد و در ادامه گفت که این عالم فقید، حامی مقابله با گروههای تکفیری بود و خطر و نتایج اقدامات آنها را به خوبی درک میکرد.
پرونده منابع گازی لبنان
سید حسن نصرالله در بخش دوم خود به مسائل سیاسی داخلی لبنان و منطقه پرداخت و در ابتدا به موضوع مرز دریایی لبنان و فلسطین اشغالی و حقوق نفت و گاز لبنان پرداخت و گفت که پس از ماهها تلاش و مبارزه سیاسی و رسانهای و میدانی امروز شاهد بودیم که طرف میانجی (آمریکا) متن پیشنهادی خود را در این باره ارائه داد.
او گفت: «همواره درباره اینکه حکومت بتواند تصمیم مناسب را در راستای منافع لبنان بگیرد تردید داشتهام، ما در روزهای سرنوشت سازی در خصوص این پرونده قرار داریم. در روزهای پیش رو موضع حکومت لبنان مشخص خواهد شد و امیدواریم که در نهایت امور به خوبی پیش رود و برای لبنان و مردم لبنان نیک باشد».
دبیرکل حزبالله لبنان افزود: «اگر نتیجه این پرونده خوب باشد، چشمانداز جدید و نیکی برای لبنانیها باز خواهد شد که ثمره همکاری و همبستگی ملی است».
سید نصرالله درباره انتخاب رئیسجمهور نیز گفت: «در مورد موضوع انتخابات ریاست جمهوری، جلسه مهمی برگزار شد و نشان داد که اکثریت پارلمانی، وابسته به یک حزب سیاسی نیستند و بر این مسأله تأکید کرد که هرکسی که می خواهد رئیسجمهور جدید شود باید از چالش و تنش دور بماند. این جلسه همچنین ضرورت مشورت بین گروههای سیاسی برای انتخاب سریع رئیسجمهور را یادآور شد».
رهبر مقاومت لبنان در ادامه به موضوع تشکیل دولت جدید در لبنان پرداخت و گفت که زمان اندکی وجود دارد و امید است که چه رئیسجمهور انتخاب شود یا طبق مهلت قانون اساسی، دولت جدید تشکیل شود.
سید حسن نصرالله در بخش دیگر سخنرانی خود به مسائل منطقهای و بینالمللی پرداخت و گفت که در موضوع روسیه و اوکراین، ممکن است که مسیر جهان و همینطور لبنان تغییر کند و از این رو لازم است تا مسئولانه و دقیق این موضوع را تحت نظر بگیریم.
او سپس گفت که حکومت داعش ساقط شد اما «داعش» به عنوان یک پروژه و سازمان و آلت دست دیگران همچنان ادامه دارد و کسی که داعش را ساخت و از آن حمایت مالی و تسلیحاتی کرد، ایالات متحده آمریکا بود.
سید نصرالله تأکید کرد که تلاشهایی برای احیای دوباره داعش در سوریه و عراق و افغانستان در حال انجام است و داعش هر هفته دست به جنایت میزند.
حاکم واقعی ایران امام مهدی (عج) است
دبیرکل حزبالله لبنان در ادامه سخنان خود به آشوبهای این روزهای ایران و حجم توطئه و تبلیغات خارجی علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت که به دلیل مرگ مبهم خانم مهسا امینی، کشورهای غربی غوغا به راه نداختهاند، در حالی که تهران تأکید کرده است که بدون هیچ سوگیری تحقیقات در این باره را به سرانجام خواهد رساند، اما روز گذشته انفجار یک مرکز آموزشی شیعیان هزاره در افغانستان بیش از ۵۰ بیگناه شهید شدند، اما کوچکترین صدایی از کسی در نیامد، ولی در خصوص فوت خانم مهسا امینی، این حادثه به شکل وسیعی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است.
رهبر مقاومت لبنان افزود: «دولتهای پیاپی آمریکا به این درک رسیدهاند که ایران کشوری مقتدری و با عزتی است و از این رو هرگز علیه این کشور جنگ راه ننداختهاند و همواره برای پیشبرد نقشههای خود به داخل ایران و فتنه انگیزی و همچنین اعمال تحریمها برای تحریک داخل روی آورده اند».
او خطاب به دوستداران جمهوری اسلامی ایران گفت: «غمگین نباشد، حاکم حقیقی ایران امام مهدی است (عج) است و این حکومت قویتر و راسختر از هر زمان گذشته است، در گذشته نیز حوادثی دشوارتر از این روزها در ایران روی داده است. ایرانی کشوری نیرومندی است و به حکمت رهبر و مردم مخلصش هرگز امکان غلبه بر آن وجود ندارد».
سید حسن نصرالله افزود: «ایران قدرتمند است و مردمش پایبند به دین و پیامبر و اهل بیت خود هستند و همین بس که احمقها و نادانان فعالیتهای ماه محرم و صفر در ایران را تماشا کنند و همین بس که شاهد تشییع تاریخی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی باشند. این واقعیت ایران است و شما دنبال سراب هستید».
به گفته دبیرکل حزبالله لبنان رسانههای غربی و برخی رسانههای عربی حوزه خلیجفارس تلاش میکنند مردم را علیه حکومت ایران تحریک کرده و نقش خود را برای سردمدارانشان ایفا کنند. در حالیکه نقشآفرین اصلی صحنه مردم هستند.
سید حسن نصرالله سپس خطاب به مردم منطقه گفت که قسم میخورد جمهوری اسلامی ایران هیچ چیزی از آنها نمیخواهد و هیچ چشمداشتی به منابع آن ها ندارد، در حالیکه ترامپ بارها در مصاحبههایش به لزوم برداشت نفت عراق و سوریه اشاره کرده بود و دولتهای گذشت آمریکا نیز به دنبال مطامع خود از منطقه بودند.
او گفت که حمایت ایران از عراق در مقابل داعش و همچنین گسیل پنج هزار انتحاری از عربستان سعودی به عراق را نمیتوان فراموش کرد و اگر جمهوری اسلامی ایران نبود، بعد از توافق «کمپ دیوید» و تحولات منطقه، معلوم نبود که لبنان و فلسطین در چه موقعیتی به سر میبردند.
سید حسن نصرالله تأکید کرد که پس از حوادث موسوم به «پاییز عربی» (کنایه به بهار عربی) و داعش اگر کشوری به نام ایران نبود، کشورهای منطقه در وضعیت نامشخصی بودند.