جواد اوجی وزیر نفت امروز در افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی عنوان کرد: این نمایشگاه، یکی از بزرگترین نمایشگاههای خاورمیانه و دنیاست که با وجود تحریم هر سال پررونقتر میشود و امسال نیز بیش از ۲۰۰ شرکت خارجی از ۱۳ کشور دنیا در آن حضور دارند.
وی افزود: تعداد شرکتهای ایرانی در نمایشگاه ۱۵۰۰ است و نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد رشد کردهاند، همچنین استقبال شرکتهای خارجی نیز ۱۰۰ درصد بیشتر شده است.
اوجی گفت: حضور گسترده شرکتهای روسی و همچنین حضور آقای نواک معاون نخستوزیر روسیه نشان میدهد که ایران و روسیه در حال تعمیق و گسترش همکاریها هستند.
وزیر نفت افزود: شعار نمایشگاه امسال، تولید فناورانه و مصرف بهینه است که الهام گرفته از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و ریاستجمهوری است.
وی اظهار داشت: ایران بالاترین منابع نفت و گاز دنیا را داراست. نفت قابل برداشت ایران ۱۵۵ میلیارد بشکه و ذخایر گاز نیز ۳۲ تریلیون متر مکعب است.
اوجی تاکید کرد: روند تولید در صنعت نفت ایران با روی کار آمدن دولت سیزدهم افزایشی است. اکنون تولید نفت و میعانات گازی ایران به بیش از ۳ میلیون بشکه افزایش یافته است و صادرات نفت ایران نسبت به ابتدای دولت ۲ برابر شده است.
وزیر نفت گفت: تولید گاز ایران به یک میلیارد متر مکعب در روز رسیده و ظرفیت پالایشی و پتروشیمی ایران به ترتیب ۲.۴ میلیون بشکه در روز و ۹۵ میلیون تن در سال است.
وی عنوان کرد: در یک سال گذشته بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار پروژه نفتی را به بهرهبرداری رساندیم که مهمترین آن پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی با ظرفیت تولید ۵۰ میلیون متر مکعب گاز، فاز ۲ پالایشگاه نفت آبادان با ۲۱۰ هزار بشکه نفت در روز و پالایشگاه گاز هویزه با ظرفیت جمعآوری ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه است.
اوجی گفت: در سال جاری نیز بیش از ۱۵ میلیارد دلار پروژه نفتی به بهرهبرداری خواهد رسید که مهمترین آن طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی است که در ۲۰ سال گذشته هیچ عملیاتی در آن انجام نشده بود و در دو سه ماه آینده به بهرهبرداری میرسد. همچنین فاز اول میدان نفتی آزادگان نیز به زودی تکمیل میشود.
وزیر نفت تاکید کرد: در سال ۱۴۰۲، ۱۲ طرح پتروشیمی به بهرهبرداری میرسد و در صنعت پالایشی نیز سه طرح ارتقای کیفی پالایشگاه اصفهان، احداث پالایشگاه آدیش جنوبی و کیفی سازی پالایشگاه شیراز افتتاح میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه شدت انرژی در ایران بسیار بالاست که عدمالنفعهای زیادی را نصیب کشور کرده است. سالانه بیش از ۸۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میشود که یکی از دلایل اتلاف انرژی است.
اوجی گفت: معادل ۶ درصد از گاز تولیدی کشور صادرات میشود که درآمدزایی آن بیش از ۶ میلیارد دلار است و بیشتر از رقمی است که از فروش داخل گاز حاصل میشود. یعنی اگر جلوی هدررفت را بگیریم، درآمدزایی کشور به شدت افزایش مییابد.
منبع: فارس