پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
وبگاه لبنانی الجدید مدعی شده مذاکراتی میان کشورهای ایران، سعودی و امارات با نظارت چین در حال انجام است که هدف رسیدن به نیروی دریایی مشترک برای تضمین امنیت دریانوردی در خلیجفارس است. به نوشته این وبگاه کشورهای طرف مذاکره ایران متوجه شدهاند که ایالات متحده اخیراً به صورت تدریجی و آگاهانه، روند عقبنشینی از وظایف کنترل امنیت دریایی خلیجفارس را آغاز و نقش این کشور به یک ناظر تبدیل شده و وضعیت در خلیجفارس از نظر این کشورها امن نیست و کشتیرانی و فرآیند حمل و نقل کالا و به خصوص نفت با تهدید مواجه است.
ناظران در کشورهای خلیجفارس معتقدند که رفتار ایالات متحده ممکن است منجر به بیثباتی در امنیت دریایی منطقه شود از این رو و به دلیل وجود تهدیدات روزانهای که نفتکشها در معرض آن قرار دارند، تصمیم به برگزاری این مذاکرهها گرفتهاند. این درحالیست که روز گذشته امارات اعلام کرد دو ماه است که از ائتلاف دریایی خاورمیانه که سال گذشته با حضور برخی کشورهای منطقه و به رهبری ایالات متحده با هدف آنچه تهدیدات دریایی ایران نامیده شد، شکل گرفته بود خارج شده است.
رسانههای آمریکایی از جمله والاستریت ژورنال تلاش کردند علت خروج امارات از این ائتلاف را بیعملی ایالات متحده در برابر اقدامات ایران در توقیف کشتیهای متخلف از نظر جمهوری اسلامی قلمداد کنند، اما وزارت خارجه امارات طی بیانیهای نسبت به برداشتهای غلط از مذاکرات امارات با ایالات متحده در این رابطه هشدار داد و به نوعی خبر والاستریت ژورنال را بدون اشاره مستقیم به آن، زیر سوال برد.
هرچند کشورهای عربی خلیجفارس با رزمایشهای منظم سالیانه و رزمایشهای غیرمنظم با حضور آمریکا و غرب تلاش کردند این پیام را به ایران منتقل کنند که از حمایت همهجانبه ایالات متحده از جمله حمایت دریایی این کشور در منطقه خلیجفارس برخوردارند، اما اقدامات متعدد نیروی دریایی ایران در خلیجفارس در مقابله با کشتیهای متخلف و سکوت نیروی دریایی ایالات متحده در خلیجفارس، کشورهای عربی را به این نتیجه رسانده که ایالات متحده قصدی برای مقابله جدی با اقدامات ایران ندارد و چنانچه اقدامی نیز انجام دهد با واکنش سخت ایران مواجه خواهد شد و این موضوع امنیت کشتیرانی در منطقه را تحتالشعاع قرار میدهد که این گزینه نیز به نفع ساحلنشینان جنوب خلیجفارس نخواهد بود.
نیروی دریایی ایران در آوریل گذشته طی یک هفته دو نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرد که یکی از این کشتیها از دبی خارج شده بود. به دنبال این اقدام ایالات متحده اعلام کرد پس از تهدیدات ایران حضور نظامی خود در خلیجفارس را تقویت خواهد کرد، اما در صورت صحت خبر الجدید به نظر میرسد کشورهای منطقه خسته از وعده درمانی ایالات متحده در مقابله با ایران، تصمیم به ایجاد ساختاری برای حفظ امنیت خلیجفارس با مشارکت تهران گرفتهاند. خواستهای که ایران از سالها پیش آن را مطرح کرده بود و با توافق اخیر تهران-ریاض به نظر میرسد امکان تحقق آن افزایش یافته است.
خروج امارات از ائتلاف آمریکایی خاورمیانه، محدود به اشکال فوق نیست. شکاف میان امارات و آمریکا در در حال تعمیق است. بیتوجهی ایالات متحده به حملات انصارالله به امارات، امتناع واشنگتن از ارائه تسلیحات آمریکایی به ابوظبی، از جمله بینتیجه ماندن قرارداد فروش ۵۰ فروند جنگنده F-۳۵ و خروج سامانههای پاتریوت از منطقه، پیش از این امارات متحده عربی را به گسترش همکاریهای نظامی با روسیه و چین واداشته بود.
از این رو بعید به نظر نمیرسد در سایه تحولات اخیر منطقه، کشورهای درگیر ناامنی ناشی از تنشهای مداوم میان ایران و ایالات متحده در خلیجفارس، پس از اطمینان از ناکارآمدی ایالات متحده در تامین امنیت منطقه، خواهان مشارکت ایران در فرآیند حفظ امنیت خلیجفارس شده و ایالات متحده و ناوگان پنجم نیروی دریایی این کشور را به عنوان عامل تنش از منطقه دور کنند. وبگاه لبنانی الجدید مدعی شده مذاکراتی میان کشورهای ایران، سعودی و امارات با نظارت چین در حال انجام است که هدف رسیدن به نیروی دریایی مشترک برای تضمین امنیت دریانوردی در خلیجفارس است.