فرهنگی >>  فیلم وسریال >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶  ، 
کد خبر : ۳۵۶۱۶۷

حواشی روز هشتم فیلم فجر

آقای وزیر مهربان بود و دوست داشت همه در سودای سیمرغ رقابت کنند اما آقای دبیر اهل قانون بود . ۲ مهران سینمای ایران درس مهربانی را تمرین کردند.

روز ماقبل جشنواره فیلم فجر با نمایش 4 فیلم دنبال شد و «باغ کیانوش»، «آبی روشن»، «نوروز» و «ببعی قهرمان» به برج میلاد آمدند.

باغ کیانوش و یادآوری سینمای دهه 60

باغ کیانوش در ژانر سینمای کودک و نوجوان ساخته شده و حال و هوای این سینمای موفق در دهه 1360 را دوباره زنده کرده است. حضور بازیگران کودک همراه با شیرین زبانی های آنان اتفاق خوب روز هشتم جشنواره بود.

رضا کشاورز حداد کارگردان این فیلم «باغ کیانوش» اشاره کرد که این فیلم مدیون بچه‌هاست و این بازیگران از بین 500 کودک انتخاب شدند.

این فیلم سینمایی از کتاب «باغ کیانوش» نوشته علی اصغر عزتی پاک اقتباس شده است. کارگردان آن دراین باره گفت: به یاد دارم روی یک متن سریال کار می‌کردم که محمدجواد موحد کتاب «باغ کیانوش» را به من پیشنهاد داد. احساس کردم خط داستانی کتاب ظرفیت ساخت فیلم را دارد. قصه کتاب، داستان دهه شصتی‌ای و برای نوجوانان است. البته مقداری هم تخیل به داستان اضافه کردیم. می‌توانم بگویم به کتاب «باغ کیانوش» وفادار بودم اما درصدش را نمی‌توانم بگویم. اگرچه مقدار زیادی از تخیل هم به خط داستان اضافه شده است.

لحظات احساسی 2 مهران در نشست خبری «آبی روشن»!

آبی روشن دومین فیلمی بود که در روز هشتم به برج میلاد آمد. بابک خواجه پاشا که سال گذشته فیلم تحسین شده در آغوش درخت را ساخته بود، امسال آبی روشن را کارگردانی کرده است.

مهران احمدی و مهران غفوریان دو بازیگر این فیلم سینمایی هستند. در نشست خبری فیلم صحبت بر سر بازی غفوریان در فیلم های کمدی و ورود او به فیلم های جدی باز شد که مهران احمدی به دفاع از غفوریان پرداخت. او گفت: معتقدم کمدین ها بهترین بازیگران جهان هستند. من خودم را کمدین نمی‌دانم، زیرا بسیار کار سختی است. وقتی بازیگر به بلوغ می‌رسد، تازه می‌تواند کمدی بازی کند. همچنین بازیگر باید ریشه‌های طنز در وجودش وجود داشته باشد تا بتواند کمدی بازی کند. مهران غفوریان کمدین است و ما سال ها با او خندیده‌ایم. من سر تعظیم جلوی او فرود می‌آورم.

مهران احمدی از لزوم احترام گذاشتن در سینما هم صحبت کرد و گفت: احترامی که من هم‌اکنون دارم، حاصل سینمای محترمی بوده است که بزرگان ما داشته‌اند. امیدوارم این احترام سر جایش بماند و با خیلی چیزها از دست نرود.

این سخنان مهران احمدی باعث شد تا مهران غفوریان او را در آغوش بکشد و با بوسه از وی پذیرایی کند. این اتفاق چند بار دیگر هم تا پایان نشست خبری فیلم تکرار شد تا به نوعی لحظات احساسی در آن رقم بخورد.

در بخش دیگری از این نشست خبری، مهران غفوریان حرف های جالبی را بر زبان آورد و گفت: من جمله‌ای را در این فیلم بسیار دوست دارم که امام رضا (ع) بین هیچکس تفاوت نمی‌گذارد و به دل آدم‌ها نگاه می‌کنند. امکان ندارد که ما دلمان بشکند و از امامی چیزی بخواهیم و به ما ندهد.

«کریسمس» پرطرفدار، «نوروز» بی حمایت!

فیلم سینمایی «نوروز» که حال و هوای فانتزی و سورئال دارد، سومین مهمان روز هشتم جشنواره در برج میلاد بود. فیلمی که به آیین سنتی فارسی زبانان در دنیا یعنی نوروز می پردازد.

کارگردان و نویسنده این فیلم از بی مهری ها نسبت به آیین سنتی ایرانیان گلایه کردند؛ سهیل موفق کارگردان «نوروز» گفت: همواره سعی می‌کنم در تمامی کارهایم، خانواده را در نظر بگیرم و فیلمی را بسازم که کودکان بتوانند در کنار خانواده‌هایشان آن را تماشا کنند‌. زمانی که فیلم «پاستاریونی» را می‌ساختم، توجه دخترم به بابانوئل و کریسمس جلب شده بود و من را به مغازه‌هایی می‌برد که وسایل این جشن به فروش می‌رسد. از آن زمان له بعد این مساله برایم دغدغه‌ای شد و تصمیم گرفتیم تا فیلم بعدی‌‌ام، درباره نوروز باشد.

5 سال دنبال سرمایه گذار بودیم. چندین کشور نوروز را جشن می‌گیرند و اکنون محدود به مرز جغرافیایی ما نیست. برای ما درد بود که نمی‌توانستیم سرمایه‌گذار پیدا کنیم.

حمزه صالحی نویسنده این اثر هم حرف های مهمی زد و گفت: پس از فیلم «پاستاریونی» همه مرا تشویق کردند و گفتند که فیلم بعدی‌تان را ما حمایت می‌کنیم؛ در حالی که برای ساخت فیلم «نوروز» کمکی نکردند!

سیاوش چراغی‌پور بازیگر فیلم سینمایی «نوروز» است که نقش آفرینی او در دو فیلم جشنواره امسال با حال و هوایی کاملا متفاوت بسیاری از توجهات را به خود برانگیخت. او علاوه بر نوروز در فیلم سینمایی کمدی «دو روز دیرتر» هم حضور داشت.

چراغی پور درباره نقش‌آفرینی خود و احتمال کسب سیمرغ جشنواره گفت: من به تنها چیزی که فکر نمی‌کنم جایزه و سیمرغ است. سال‌های سال است که دارم کار می‌کنم و در جشنواره‌‌ فیلم فجر دیده نشده است. مهم‌ترین دغدغه‌ام تجربه کردن نقش‌های متفاوت است. نقش‌های زیادی در رویاهایم است و در ذهن دارم و امیدوارم کارگردانان برای آن‌ها به سراغم بیایند و بتوانم در نقش‌های رویایی‌ام بدرخشم.

چند نکته درباره هیئت داوران

اما یکی از اتفاقات مهم روز ماقبل پایانی جشنواره، نشست خبری کوتاه مجتبی امینی دبیر جشنواره برای اعلام داوران جشنواره در بخش های مختلف بود.

او علاوه بر داوران بخش بین الملل در 4 بخش رقابتی جشنواره امسال، داوران بخش ملی را هم معرفی کرد. پیش بینی ها برای داوران جشنواره امسال از چند روز پیش آغاز شده بود و با اعلام اسامی از سوی امینی مشخص شد که این پیش بینی ها با تقریب خیلی زیادی درست بوده است.

پوران درخشنده، محمدحسین لطیفی، عبدالحمید قدیریان، شهاب اسفندیاری، مهدی فخیم زاده، بهرام عظیمی و محمدهادی کریمی هیات داوران بخش ملی هستند. با نگاهی به این ترکیب به چند نکته اساسی میتوان پی برد:

* حضور پوران درخشنده به عنوان تنها داور زن جشنواره امسال اتفاق قابل توجهی است.

* مهدی فخیم زاده تنها داور در این جمع است که سابقه بازیگری دارد.

* احتمالا بهرام عظیمی برای بخش انیمیشن انتخاب شده است. او سابقه نسبتا خوبی در این عرصه دارد.

* حضور شهاب اسفندیاری در این لیست کمی عجیب به نظر می رسد. وی رئیس دانشگاه صدا و سیما است و تجربه ساخت چند مستند را در کارنامه دارد.

* در این جمع، داوری حضور ندارد که متخصص حوزه موسیقی باشد.

بعد از اعلام داوران بخش های مختلف، مجتبی امینی یکی دو خبر هم از اختتامیه جشنواره را اعلام کرد. محمدرضا شهیدی فرد اجرای برنامه اختتامیه را برعهده دارد. مجری توانمندی که سال های پیش هم چنین تجربه ای را داشته و آرام آرام در حال تبدیل شدن به مجری با بیشترین سابقه اجرای مراسم اختتامیه است.

کسی فهمید «وزیر» چه گفت و «دبیر» چه کرد؟!

سخنان روز چهارشنبه محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه جلسه هیئت دولت کمی عجیب و غریب بود. او در پاسخ به سوالی درباره حواشی فیلم سینمایی بی بدن گفت که تا بعدازظهر امروز، آقای امینی دبیر جشنواره خبر حضور این فیلم در بخش سودای سیمرغ را اعلام می کنند. این خبر بسیار عجیب بود و حتی برخی رسانه ها اینگونه تیتر زدند که فشارها جواب داد و علیرغم قوانین جشنواره، فیلم بی بدن در وسط جشنواره به سودای سیمرغ می پیوندد.

با این حال همه منتظر بودند که مجتبی امینی مقابل خبرنگاران بایستد و وعده ای که وزیر ارشاد داده بود را عملی کند. او روز چهارشنبه و در جریان افتتاح بخش بین الملل به صورت هوشمندانه، حرف روشن و واضحی به آن سخنان نداد تا خبرنگاران همچنان منتظر بمانند.

روز گذشته وقتی امینی برای اعلام اسامی داوران نشست خبری برگزار کرد این انتظار می رفت که در این باره توضیحی بدهد اما باز هم خبری نشد. فارغ از اینکه چرا اسماعیلی آن حرف ها را در حاشیه جلسه هیئت دولت زد، این سوال به وجود می آید که چرا مجتبی امینی توضیحی درباره این اظهارنظرها نداده است.

البته اگر از حق نگذریم شاید او همان توضیحات قبلی را کافی می دانسته و پایبند به قوانین جشنواره است. با این حال اظهار نظر وزیر بسیار عجیب بود. احتمالا بهترین فرد برای روشن کردن دلیل بیان آن سخنان، خودش باشد!

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات