صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱  ، 
کد خبر : ۳۵۸۲۳۲
آیا انگلیس از شکست بایدن اطمینان دارد؟

پشت پرده التماس کامرون به ترامپ!

سفر وزیر خارجه انگلیس به آمریکا و دیدار وی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق و نامزد کنونی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ این کشور، مورد توجه بسیاری از تحلیلگران مسائل امنیتی و سیاسی در حوزه روابط بین‌الملل قرار گرفته است.
پایگاه بصیرت / گروه بین‌الملل/ حسین یاری

سفر وزیر خارجه انگلیس به آمریکا و دیدار وی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و نامزد کنونی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ این کشور، مورد توجه بسیاری از تحلیلگران مسائل امنیتی و سیاسی در حوزه روابط بین الملل قرار گرفته است. برخی مدعی هستند کلیت این دیدار، می‌تواند به معنای برآورد دولت انگلیس و سرویس‌های اطلاعاتی این کشور مبنی بر شکست بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ باشد. برخی دیگر نیز مدعی هستند این دیدار، صرفا در چارچوب نوعی رایزنی سیاسی بر مبنای آینده پژوهی (بر اساس احتمال طبیعی پیروزی هر یک از دونامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) صورت گرفته است. با همه این اوصاف، نمی‌توان دیدار کامرون و ترامپ را عادی تلقی کرد! آن هم در برهه‌ای که سران ناتو شدیدا نگران بازگشت رئیس جمهور سابق آمریکا به کاخ سفید و تاثیر آن بر مناسبات دو سوی آتلانتیک هستند. به نظر می‌رسد با توجه به نظرسنجی‌های عمومی و ایالتی صورت گرفته در آمریکا، ناتو باید خود را برای مواجهه با چنین شرایطی آماده سازد.

ماجرای دیدار کامرون و ترامپ چیست؟
دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در اقامتگاه او در ایالت فلوریدا دیدار کرد.
بنا به اعلام کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ در این دیدار جنگ اوکراین و بودجه دفاعی اعضای ناتو مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وزیر خارجه بریتانیا پس از دیدار با دونالد ترامپ در واشنگتن با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود دیدار کرد. وزیر خارجه انگلیس در تلاش است تا اعضای جمهوریخواه کنگره را متقاعد کند تا بسته کمک نظامی جدید برای اوکراین را تصویب کنند. این در حالی است که مجلس نمایندگان آمریکا که جمهوریخواهان در آن اکثریت دارند طی ماه‌های گذشته از تصویب بسته کمک نظامی جدید برای اوکراین خودداری کرده است. شاید به همین سبب وی (کامرون) تصمیم گرفته از نفوذ ترامپ بر اعضای مجلس نمایندگان در این خصوص استفاده کند! اما وزیر خارجه انگلیس می‌توانست چنین اقدامی را از طریق برخی لابی‌های دیگر، ازجمله برخی سناتور‌های مطرح حزب جمهوریخواه مانند تد کروز و لیندسی گراهام، که اتفاقا روابط خوبی با حزب محافظه کار انگلیس دارند صورت دهد! از این رو کلیت دیدار کامرون با ترامپ را می‌توان نوعی استقبال زودهنگام حزب محافظه کار انگلیس از پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ قلمداد کرد. هر چند مقامات حزب دموکرات آمریکا واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده اند، اما بدیهی است که نظر مساعدی نسبت به دیدار کامرون و ترامپ، آن هم قبل از دیدار وی با وزیر خارجه کنونی دولت بایدن ندارند! وزیر خارجه انگلیس که خود در گذشته‌ای نه چندان دور نخست وزیر این کشور بوده است، به گونه‌ای رفتار کرده که گویا دیگر شانسی برای حضور بایدن و دموکرات‌ها در کاخ سفید قائل نیست! البته نباید فراموش کرد که حزب محافظه کار انگلیس نیز وضعیت بسیار بدی در نظرسنجی‌ها دارد و حتی اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، احتمالا باید با حزب کارگر انگلیس در خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت وارد مذاکره و تعامل شود! نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اگر انتخابات دیگری در انگلیس برگزار شود، قطعا حزب حاکم انگلیس بازنده آن خواهد بود. سال آینده قرار است انتخابات سراسری در انگلس برگزار شود، هر چندکه احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام نیز با توجه به شکاف به وجود آمده در میان برخی اعضای محافظه کار مجلس عوام و دولت ضعیف ریشی سوناک وجود دارد.

توجیه کامرون
دیوید کامرون در نشست خبری مشترک با آنتونی بلینکن در مورد دیدارش با دونالد ترامپ در اقامتگاه وی گفت که این ملاقات در راستای دیدار‌های معمول دیپلمات‌ها با رهبران مخالف دولت صورت گرفت. او با این حال از توضیح در مورد جزئیات گفتگوهایش با نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو در آمریکا خودداری کرد.
دونالد ترامپ هم در جریان دوره ریاست‌جمهوری خود و هم در جریان کارزار انتخاباتی جاری از عدم اختصاص بودجه کافی از سوی کشور‌های عضو ناتو به امور دفاعی انتقاد کرده است. اعضای ناتو متعهد شده‌اند که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را هر سال به بودجه دفاعی اختصاص دهند. سخنان چند هفته پیش دونالد ترامپ در مورد ناتو در جریان یک گردهمایی انتخاباتی نگرانی‌های زیادی را در میان کشور‌های اروپایی درباره آینده ناتو پدید آورد.
سفارت بریتانیا در واشنگتن به دیوید کامرون توصیه کرده بود که اگر به طور جدی به دنبال کمک به تصویب بسته کمک نظامی به اوکراین در کنگره است می‌بایست با دونالد ترامپ مذاکره کند. این در حالی است که رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا همواره از زمان خروجش از کاخ سفید از دیدار با دیپلمات‌ها و مقام‌های خارجی در اقامتگاه «مارا لاگو» در فلوریدا استقبال کرده است.

تاکتیک انتخاباتی ترامپ
سفر مقام‌ها و هیات‌های خارجی به فلوریدا برای دیدار با دونالد ترامپ به نامزد جمهوریخواهان در انتخابات پیش‌رو امکان می‌دهد تا در جریان کارزار انتخاباتی، خودش را صاحب نفوذ و اعتبار نشان دهد. دونالد ترامپ به این ترتیب امکان پیدا می‌کند تا به هوادارانش بگوید که مقام‌های خارجی از هم‌اکنون او را رئیس‌جمهوری آینده می‌دانند.
با این حال به نظر می‌رسد که دیوید کامرون در هدف اولیه خود یعنی کمک به تصویب بسته کمک نظامی به اوکراین چندان موفق نبوده است، زیرا وزیر خارجه انگلیس در واشنگتن برنامه‌ای برای دیدار با مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان از حزب جمهوریخواه نداشت.
مایک جانسون با توجه به اکثریت ضعیف جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان می‌داند که در صورت به رای گذاشتن بسته کمک نظامی به اوکراین با اعتراض اعضای جناح تندروی حزبش که هوادار سرسخت دونالد ترامپ هستند روبرو می‌شود. اعتراض این گروه از نمایندگان می‌تواند باعث شود تا مایک جانسون به سرنوشتی مشابه سرنوشت کوین مک کارتی، رئیس قبلی مجلس نمایندگان روبرو شود. اعضای تندروی حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان سال گذشته در اعتراض به آنچه آن‌ها سازش کوین مک‌کارتی با دولت جو بایدن قلمداد می‌کردند او را از مقامش برکنار کردند. منابع نزدیک به کامرون گفته‌اند که دلیل عدم دیدار او با مایک جانسون در جریان سفر به واشنگتن تنها «تداخل برنامه‌های کاری» بوده است. به این ترتیب به نظر می‌رسد که دیوید کامرون حداقل فعلا در دستیابی به هدف خود برای باز گردن گره کلاف کمک نظامی به اوکراین موفق نبوده است.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات