صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت کوتاه
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۲  ، 
کد خبر : ۳۵۹۱۷۰

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه سال ۱۴۰۳

بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، با رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه سال ۱۴۰۳،  تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصادی

بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، با رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه سال ۱۴۰۳،  تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد.
تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی - مهندسی و برق در فروردین سال جاری با ۴۷,۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید. 
از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار به واردات اختصاص داشت.
بر اساس این گزارش، حجم تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی - مهندسی و برق در فروردین سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار افزایش یافته است. 
این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی - مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود. این گزارش حاکی است صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.
بر اساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶,۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد. این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشته، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷,۹۶ درصد کاهش به ۳۲۸ دلار رسیده است.
در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹,۶۶ درصد کاهش داشته است.
عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات عربی متحده، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند. 
بر اساس این گزارش فروردین ماه سال جاری میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵,۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.
این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند. این گزارش درباره واردات کالا به کشور در فروردین سال جاری می‌افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳,۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱,۳۶ درصد کاهش داشته است. ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات