فرهنگی >>  فرهنگی >> نبض فرهنگ
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷  ، 
کد خبر : ۳۶۲۴۰۵

چگونه ضریب هوشی جهان را بالا ببریم

بالا رفتن ضریب هوشی تا حد زیادی به واسطه تغذیه بهتر بوده است. همانطور که عضلات برای قوی شدن به غذا و ورزش نیاز دارند، مغز نیز برای رشد به مواد مغذی و فعالیت مناسب نیاز دارد.  
پایگاه بصیرت / گروه فرهنگی

اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به بالا رفتن حدود ضریب هوشی در جهان اختصاص داده است. مردم امروز بسیار باهوش‌تر از نسل‌های قبلی هستند. مطالعه ۷۲ کشور نشان داد که میانگین ضریب هوشی بین سال‌های ۱۹۴۸ تا ۲۰۲۰ در هر دهه ۲.۲ درصد افزایش یافته است.

بالا رفتن ضریب هوشی تا حد زیادی به واسطه تغذیه بهتر بوده است. همانطور که عضلات برای قوی شدن به غذا و ورزش نیاز دارند، مغز نیز برای رشد به مواد مغذی و فعالیت مناسب نیاز دارد.  

در سطح جهان، ۲۲ درصد از کودکان زیر پنج سال - تقریباً ۱۵۰ میلیون کودک - دچار کوتاهی قد به دلیل سوءتغذیه هستند. این بدان معناست که مغز آن‌ها نیز احتمالا از عوارض سوتغذیه رنج می‌برد. نیمی از کودکان جهان از کمبود ریزمغذی‌ها رنج می‌برند که می‌تواند رشد مغز را نیز مختل کند. تغذیه نامناسب و عدم تحریک می‌تواند منجر به از دست رفتن معادل ۱۵ نمره از ضریب هوشی شود.

در دنیا غذای کافی تولید می‌شود، اما چندین عامل مانع ورود مواد مغذی به مغز‌های جوان می‌شود. یکی از مهم‌ترین آن‌ها جنگ است.

فقر نیز بخش بزرگی از مشکل است. با این حال داده‌های جهانی یونیسف، یک آژانس کمک نشان می‌دهد که اگرچه نیمی از کودکانی که رژیم‌های غذایی بسیار محدود دارند (شامل بیش از دو گروه غذایی) در واقع از خانواده‌ها درگیر فقیر هستند، اما نیمی دیگر اینطور نیستند. در مورد گروه دوم عوامل دیگری مانند عادات غذایی نادرست صدق می‌کند.

بسیاری از والدین، حتی در کشور‌های با درآمد متوسط، فکر می‌کنند که کافی است کودک خود را با کربوهیدرات‌های ضعیف تغذیه کنند، آن‌ها از پروتئین و ریزمغذی‌ها غافل شده‌اند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات