صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت کوتاه
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۴  ، 
کد خبر : ۳۶۳۶۰۶

پایداری در بازار دارو

نگاه ویژه سازمان برنامه و بودجه به موضوع تخصیص ارز دارو را خواستار شد. دکتر سیدحیدر محمدی در نشستی خبری درباره کمبودهای دارویی گفت: در حال حاضر وضعیت بازار دارویی کشور پایدار است اما لازم است جهت تامین به‌موقع دارو، وضعیت تامین ارز دارو نیز پایدار باشد
پایگاه بصیرت / گروه اقتصادی

طی 2 سال گذشته به دلیل تغییر نرخ ارز ترجیحی، همچنین بروز مشکل در تامین ارز مورد نیاز تولید‌کنندگان دارو، کمبود برخی داروها در بازار احساس ‌شد که با اندیشیدن تدابیر لازم برای تامین ارز تولیدکنندگان و واردات دارو کمبودها کاهش یافت و هم‌اکنون وضعیت دارو در کشور پایدار و با ثبات است. در این ارتباط رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم تامین پایدار ارز دارو و با بیان اینکه در چند ماه اخیر تامین نقدینگی دارو مقداری ناپایدار شده است،

نگاه ویژه سازمان برنامه و بودجه به موضوع تخصیص ارز دارو را خواستار شد. دکتر سیدحیدر محمدی در نشستی خبری درباره کمبودهای دارویی گفت: در حال حاضر وضعیت بازار دارویی کشور پایدار است اما لازم است جهت تامین به‌موقع دارو، وضعیت تامین ارز دارو نیز پایدار باشد.

این در حالی است که در چند ماه اخیر مقداری تامین نقدینگی دارو ناپایدار شده است. وی با اشاره به تغییرات جدید مدیریتی در سازمان برنامه و بودجه، نگاه ویژه سازمان برنامه و بودجه به سازمان غذا و دارو را خواستار شد. رئیس سازمان غذا و دارو همچنین در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به عملکرد طرح دارویار در حدود بیش از 2 سال اجرای این طرح افزود: برای امسال ۱۲۶ همت (هزار میلیارد تومان) برای دارویار درخواست بودجه داشتیم که ۷۵ همت آن مصوب شد. در حال حاضر و با گذشت حدود ۵ ماه از سال، حدود ۱۵ همت این مبلغ به سازمان غذا و دارو تحویل شده است.

وی گفت: از سازمان برنامه و بودجه می‌خواهیم با توجه به اهمیت تامین به موقع دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک، نگاه ویژه‌ای به تخصیص‌های به‌موقع به این حوزه داشته باشد. محمدی همچنین به پروانه‌های IRC دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: به لحاظ عددی حدود ۹۹ درصد بازار دارویی کشور تولید داخل و یک درصد وارداتی است، همچنین به لحاظ ریالی ۸۲ درصد بازار دارویی تولید داخل و ۱۸ درصد وارداتی است.   وی همچنین به وضعیت بیمه و یارانه دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: در حوزه تجهیزات پزشکی، ۱۰۸۲ ایندکس و ۱۵۳۳ خدمت بیمه است. ۱۶۵۵ قلم نیز غیربیمه‌ای است.

در حوزه دارو نیز از ۳۷۰۰ قلم ژنریک، ۲۶۲۷ قلم بیمه‌ای و ۴۰۱ قلم نیز مشمول دارویار و ۷۰۸ قلم نیز غیربیمه‌ای است. محمدی همچنین گفت: ارزش بازار دارو در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بوده است، همچنین ارزش بازار تجهیزات پزشکی در سال گذشته حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان بوده‌ است. وی درباره شیرخشک‌های تولید داخل اظهار کرد: ۸۲ درصد شیرخشک‌های رگولار تولید داخل است و ۱۸ درصد وارداتی که اغلب متابولیک هستند. محمدی در ادامه صحبت‌هایش تورم نقطه به نقطه حوزه سلامت را در سال گذشته تشریح کرد و گفت: در مجموع تورم حوزه سلامت در مقایسه با سایر حوزه‌ها منطقی است و به هیچ وجه بالاتر نیست و حتی تورم حوزه سلامت در سال گذشته بسیار کمتر از سایر حوزه‌ها بود. وی گفت: وضعیت پرداخت بیمه‌ها با اجرای طرح دارویار نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است، همچنین در سال گذشته حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان تهاتر انجام داده‌ایم.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات