پایان مترسک تحریم
هفتهنامه «اکونومیست» در چرایی بیفایده بودن سیاست تحریم و با بیان اینکه آمریکا در دوران بایدن، به دلیل ترس از تأثیر منفی جلوگیری از صادرات نفت ایران بر بازار نفت جهانی به دنبال درگیری روسیه و اوکراین، چشمان خود را بر این موضوع بست، نوشت: «طبیعی است که تحریمها (به مرور زمان) اثرگذاری خود را از دست بدهند؛ چرا که افراد وقتی با موانعی روبهرو میشوند راههای دیگری برای (دور زدن) آن پیدا میکنند. اجتنابناپذیر بود که پول (فروش نفت ایران) از سیستم بانکی مبتنی بر دلار خارج شده و مکانیزهای پرداخت جایگزینی ایجاد شود.»
اکونومیست خاطرنشان کرد: «(حالا) زیرساختهای پیچیدهای ایجاد شده و به کمک ایران آمده تا ذخایر نفتیاش را در سراسر جهان بفروشد.» این نشریه با این ادعا که شرکتهایی در چین، هنگکنگ، خلیج فارس و حتی در غرب پول فروش نفت ایران را جابهجا میکنند، نوشت: «با وجود این زیرساختها، بازدارندگی مالی که آمریکا از دست داده، به راحتی بازنمیگردد. برای اینکه در چرخه (فروش نفت) ایران سنگ بیندازیم، آمریکا باید بانکهای چین یا خلیج (فارس) را تنبیه کند یا بر دولتهایشان فشار بیاورد تا از خواستههای آمریکا تبعیت کنند. این امر به منزله یا جنگ مالی با چین است که آمریکا تمایلی به آن ندارد و یا فشار بر متحدان خود، مانند امارات که هزینه دیپلماتیک زیادی به آمریکا تحمیل میکند.»
رسوایی اشغالگران
روزنامه «واشنگتنپست» نوشت: «اسرائیل حداقل در بیشتر کشورهای عربی، در حال شکست در جنگ تبلیغاتی است. در عرض چند ساعت، تصاویر منتشر شده از واپسین لحظات زندگی سنوار توسط نیروهای اسرائیلی بر روی پوسترها و دیوارها در جنین و دیگر مناطق کرانه باختری نصب شد. کاربران در شبکههای اجتماعی عربی آنها را به میم تبدیل کردند تا یک «پایان قهرمانانه» را جشن بگیرند.»
«بورلی میلتون ادواردز» یکی از اعضای ارشد شورای خاورمیانه در امور جهانی، این تصاویر را یک پیروزی برای حماس «در نبرد روایتها» توصیف کرد و به این روزنامه گفت: «این گزارش، همراه با عکسها و فیلمهایی که پس از آن منتشر شد، با روایتهای مکرر اسرائیل مبنی بر پنهان شدن او در زیر زمین و استفاده از اسیران اسرائیلی به عنوان سپر انسانی آشکارا در تضاد بود. این تصاویر احتمالاً به «حمایت بیشتر از حماس، پیوستن بیشتر فلسطینیها به آن و افزایش انگیزه مقاومت» منجر خواهد شد.»
پی نوشت: ترجمه اختصاصی هفته نامه صبح صادق