به مناسبت روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، فرصتی دست داد تا در خدمت «سردار یدالله جوانی» معاون سیاسی سپاه در برنامه زنده قطبنما باشیم. بخشی از مطالب مطرحشده در گفتگو با ایشان به مسئله «استکبار» اختصاص پیدا کرد و اینکه اصولاً انقلاب اسلامی در برابر استکبار قد علم کرد. در ادامه بخشهایی از گفتوگوی ما با معاون سیاسی سپاه را در اینباره میخوانید.
درباره ریشه شناسی استکبار و ساختارشناسی و تبارشناسی و اصول چیستی و چگونگی آن توضیحاتی بفرمایید.
باید به این معنا توجه ویژهای داشت که مستکبر و استکبار از رذایل اخلاقی است. ما فضیلتها و درمقابل آنها، رذیلتها را داریم. به لحاظ تاریخی ما شیطان را داریم، که خداوند به او امر کرد که سجده کند و شیطان ابا کرد و استکبار به خرج داد. شیطان که به آدم سجده نکرد و نسبت به دستور خداوند سرپیچی کرد، منشأش همان خود برتربینی و خودبرترپنداری بود که تصریح کرد من را از آتش آفریدی و او را از خاک و تصورش این بود که آتش بر خاک برتری دارد. در حالی که امر خدا را باید اطاعت میکرد. الآن غربیها خودشان را برتر از دیگر ملتها میدانند و صهیونیستها معتقد به یک نژاد برتر و مخلوق برتر هستند؛ این یک صفت رذیله است. اگر ظلم کردن یک رذیله اخلاقی است، مبارزه با ظالم و ایستادن مقابل ظالم و ستمگر هم یک فضیلت بهشمار میرود. بنابراین، وقتی ما موضوع استکبارستیزی ملت ایران را مطرح میکنیم، سخن از یک ارزش به میان میآید.
این جملهای که حضرت امام (قدساللهنفسه) فرمودند: «مردم ما از زمان مردم زمان رسول الله (ص) برتر هستند؛ از عهد امیرالمؤمنین برتر هستند»، حقاً و انصافاً جمله درستی بود. در ۴۵ ساله گذشته درستی این سخن امام (ره) اثبات شده که ملت ما استکبارستیز است و این نشانه بلوغ ملت است. اگر ملت را در قامت یک جوانمرد تجسم کنیم، باید دست این جوانمرد را بوسید.
این ایران بود که بعد از فروپاشی بلوک شرق جلوی یکهتازی آمریکاییها ایستاد. برای نمونه، در ماجراهای صلح، ایران این موجودیت نامشروع را نپذیرفت. ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی با پرچمداری ولیفقیه مقابل آنها ایستادند؛ در حالی که در همان مقطع با تهدید در برابر ایستادگی خود مواجه بودند (حتی تهدید به بمباران تهران). آنها نشستی را با عنوان «کنفرانس صلح مادرید» مطرح کردند تا موضوع پرونده فلسطین را به نفع صهیونیسم ببندند و برای همیشه فلسطینیها را از سرزمین مادری خود محروم کنند. هیچ کشوری جز ایران با پرچمداری ولایتفقیه درمقابل این یکهتازی نایستاد؛ ملت ایران ایستاد و برگزاری کنفرانس فلسطین در تهران را شاهد بودیم؛ یعنی درمقابل اقدام آنها یک اقدام عملی انجام داد، نه اینکه شعار دهد.
آمریکاییها تحلیلی را نسبت به ایران دارند و آن تحلیل این است که ایران یک موقعیت راهبردی و پیشینه تمدنی تاریخی دارد و اگر ما بخواهیم در جهان قدرت برتر و مسلط باشیم، ایران باید در چنگ ما باشد. بله این ما نیستیم که با آمریکاییها کار داریم، این آمریکاییها هستند که به سرزمین ما طمع دارند، از آن طرف دنیا...!
آمریکاییها میخواهند قدرت برتر و مسلط در جهان باشند. برای اینکه قدرت مسلط باشند، باید ابزار و عناصر قدرت و مؤلفهها و جاهای حساس و راهبردی جهان را در اختیار داشته باشند. پیشینه و موقعیت ایران خیلی راهبردی است. «آیزنهاور» بعد از انتخابشدن برای ریاست جمهوری آمریکا و قبل از ورود به کاخ سفید میگوید: «به اعتقاد من بر روی جغرافیای جهان هیچ کشوری به اندازه ایران اهمیت ندارد»؛ خب این همه کشور وجود دارد، چرا اسم ایران را آورد؟ تازه این قبل از انقلاب اسلامی است؛ دلیل میآورد که ایران نفت دارد، در جغرافیای جهان پیشینه تاریخی و تمدنی دارد و وای به روزی که ایرانیها بخواهند به دوره گذشته برگردند و نظامیگری آنها گل کند؛ نباید بگذاریم این اتفاق بیفتد؛ یعنی وقتی آمریکاییها کودتای ۲۸ مرداد را انجام میدهند، اساساً تمام مقدمات لازم را ایجاد میکنند تا بتوانند بر ایران مسلط شوند و برای آن مبانی هم دارند.
تبعید حضرت امام (ره) بهواسطه مخالفت با کاپیتولاسیون در سال ۱۳۴۳ و حمله به دانشآموزان در سال ۱۳۵۷ دو واقعه استکبارستیزانه ۱۳ آبان قبل از انقلاب بودهاند؛ اما ۱۳ آبان ۱۳۵۸ به قدری ویژه بود که از سوی حضرت امام (ره) به انقلاب دوم تعبیر شد. امام (ره) بر این حرکت دانشجویان مهر تأیید زدند و نه تنها این حرکت را تأیید کردند؛ بلکه فرمودند این انقلاب دوم است و این عبارت امام عبارت واقعاً قابل توجهی است.
بعد از این واقعه، عدهای در دولت موقت ترسیدند و استعفا دادند. این امر به کنار، اما این حمایت امام (ره) باعث شد دانشجویان پشتشان به حمایت ایشان گرم باشد. بعد ملت هم با تأیید آمدند در اطراف سفارت شبانهروز ماندند و شعار دادند. دانشجویان هم به بررسی اسناد و مدارک مشغول شدند. اسناد در ۴۴ جلد کتاب منتشر و مشخص شد که چه توطئههایی در آن سفارتخانه طراحی شده بود. پس از آن دیگر مسئله حل شد.
بهنظر میرسد اگر انقلاب ۴۵ ساله شده است، تسخیر لانه جاسوسی و فروریختن هیمنه و افشای توطئههای آمریکا سهم بالایی در این ماندگاری دارد.
شما آینده این حرکت را چطور میبینید؟
از زمانی که انقلاب در ایران پیروز شد، جبهه موحدین شکل گرفت و جمهوری اسلامی به منزله امالقرای جهان اسلام مطرح شد و ولایت پرچم را بهدست گرفت. این روند، روندی است که در تاریخ ما مشابه ندارد؛ اگر تاریخ را بررسی کنیم، همواره مبارزه موحدان و مستضعفان با مستکبرین برقرار بوده است ولی همواره این دوره کوتاه بوده و مستضعفان مغلوب و نابود میشدند؛ اما نظام و ساختاری با یک ملت در یک جغرافیای راهبردی مانند ایران، ۴۵ سال نابود نمیشود؛ بلکه توسعه قدرت و نفوذ پیدا میکند و جبهه مقاومت را گسترش میدهد؛ بهگونهای که امروز میتوانیم بگوییم جمهوری اسلامی درحال جهانیسازی مقاومت است. از افتخارات ملت ایران با رهبری ولیفقیه این است که مقاومت را جهانی میکنند و در مقابل غربیسازی جهان، الگوی توحیدی را علم کردهاند.
چندماه قبل در دانشگاه آمریکا تظاهرات و تجمع و اعتصاباتی اتفاق افتاد و بعد با دانشجوها برخوردهایی شد و بیش از ۳۰۰۰ نفر از استادان و دانشجوها را بازداشت کردند. حضرت آقا پیامی دادند و در آن فرمودند: «شرایط درحال تغییر است و شما در سمت درست تاریخ ایستادید.» معظمله در ادامه فرمودند: «شما اینک بخشی از جبهه مقاومت هستید.» این نکته، بسیار بسیار مهم است. امروز جبهه مقاومت در آمریکا و اروپا و در همه نقاط دنیا دیده میشود؛ این نشان میدهد اسلام رو به توسعه است. عملیات «طوفانالاقصی» و موضوع «مقاومت فلسطین»، حماسه «حماس» و «جهاد اسلامی» و در ادامهاش «حزبالله»، طوفان آگاهیبخشی و شکست امپراتور رسانهای آنها بود. این بحث جابهجایی قدرت از غرب به شرق امری مسلّم و قطعی است و تغییر هندسه قدرت در جهان اتفاق افتاده است. اینکه درواقع اسلام سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهد کرد، امری قطعی و نابودی رژیم صهیونیستی نیز یک امر حتمی است. این مسئله نشان میدهد موانعی که سر راه تمدنسازی اسلامی و وحدت امت اسلامی است، برداشته شده است. مجموعهای از مسائل و اتفاقات بزرگی که در راه است به برکت این انقلاب، قیام، استکبارستیزی و ایستادگی ملت ایران است.