صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴  ، 
کد خبر : ۳۶۸۳۹۴
در گفتگو با بصیرت مطرح شد

کنعانی مقدم: سیاست خارجی ایران مذاکره را نفی نکرده، اما مشروط بر تامین منافع و امنیت ملی

کارشناس و تحلیلگرسیاست خارجی و مسائل بین‌الملل گفت: ایران در مسائلی مثل تولید موشک، مسائل دفاعی، امنیتی حتی عقب‌نشینی از مواضع انقلابی خود با هیچ کشوری بر سر میز مذاکره حاضر نمی‌شود و از خطوط قرمز خود برای به خطر نیفتادن امنیت کشور عدول نمی‌کند.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی/ گفتگو با حسین کنعانی مقدم

به گزارش بصیرت، بعد از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آتی آمریکا زمزمه‌های علاقمندی دونالد ترامپ برای مذاکره با ایران بر سر مسائل مهمی مثل هسته‌ای یا سایر مسائل شنیده می‌شود. آنچه در این میان مطرح است خروج یک طرفه ترامپ از برجام است که باید توسط وی باز شود که آمریکا چگونه این خسارت را جبران می‌کند ضمن اینکه در پای میز مذاکره احتمالی جمهوری اسلامی ایران برای تامین منافع خود باید به کدام مسائل و خطوط قرمز بیش از پیش توجه کند.

حسین کنعانی مقدم کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین‌الملل در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص این موضوع که در صورت باز شدن راه‌های مذاکره برای رفع تحریم‌ها با آمریکا اصول و قواعد مورد نظر مسئولان جمهوری اسلامی در میز مذاکره باید ناظر بر توجه و رعایت کدام مسائل و مصالح کشور باشد گفت: آنچه پیش از موضوع تامین منافع ملی کشور بسیار حائز اهمیت است اینکه اصولا جمهوری اسلامی در سیاست خارجی خود به هیچ وجه مذاکره را نفی نکرده است به این خاطر است که طی سال‌های گذشته به صورت غیر مستقیم با آمریکا بر سر میز مذاکره نشستیم و تلاش کردیم با رعایت مصالح و منافع دو سویه این موضوع را به سرانجام برسانیم.

وی در این باره خاطر نشان کرد: آنچه در این موضوع حائز اهمیت است اینکه ایران قائل به طی شدن روند مذاکرات حتی با آمریکاست بر اساس راه‌هایی که روش‌های دیپلماتیک پیش روی ما می‌گذارد چرا که توسل جستن به روش‌های دیپلماتیک در هر شرایطی باید اولین گزینه باشد تا مانع برهم خوردن نظم و آرامش و کشاندن کشور‌ها به جنگ و درگیری شود.

حسین کنعانی مقدم کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه معتقد است: بعد از این موضوع مساله بسیار مهمی به عنوان اولویت اصلی کشور باید مد نظر مسولین امر و مذاکره کنندگان قرار داشته باشد و آن چیزی نیست جز توجه تام و تمام به رعایت خط قرمز‌های جمهوری اسلامی ایران.

کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی در این باره تاکید کرد: آمریکایی‌ها یا اروپایی‌ها باید بدانند جمهوری اسلامی ایران در میز مذاکره به هیچ وجه بر سر مسائل مهمی منافع و امنیت ملی با هیچ کشوری وارد بحث نمی‌شود؛ یعنی آمریکا نمی‌تواند با ما در این موارد سخن بگوید یا انتظاری از ما داشته باشد چرا که این موارد هرگز محقق نمی‌شود.

وی در این باره بیان داشت: آمریکایی‌ها در رابطه با مسائل منطقه‌ای که قبلا هم داشته ایم مثل مسائل مختلف در عراق و افغانستان یا سایر کشور‌های منطقه با ما می‌توانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم وارد مذاکره شوند.

کنعانی مقدم در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: به عنوان مثال ایران برای حل و مبارزه با مشکلات ناشی از تروریسم منطقه‌ای و جهانی می‌تواند با آمریکا بر سر میز مذاکره بنشیند و گفتگو کند. مسائل مختلفی در عرصه منطقه‌ای و بین المللی وجود دارد که جامعه جهانی درگیر آن است و ایران می‌تواند حتی در میز مذاکرات هسته‌ای تلاش کند سامانی به این موارد بدهد و با سایر کشور‌ها در این موضوعات همکاری قابل توجهی داشته باشد تا مانع افزایش تنش‌ها درمنطقه شود.

کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی یادآور شد: پس در موارد اشاره برای جمهوری اسلامی ایران جای مذاکره با آمریکا وجود دارد، اما آمریکایی‌ها و غربی‌ها باید بدانند به هیچ وجه هرگز حاضر نیستیم در رابطه با مسائل داخلی با آمریکا وارد مذاکره شویم چرا که این مسائل بخش قابل توجهی از منافع و امنیت ملی ماست.

حسین کنعانی مقدم در پایان گفتگو خاطر نشان کرد: ایران در مسائلی مثل تولید موشک، مسائل دفاعی، امنیتی حتی عقب‌نشینی از مواضع انقلابی خود با هیچ کشوری بر سر میز مذاکره حاضر نمی‌شود و از خطوط قرمز خود برای به خطر نیفتادن امنیت کشور عدول نمی‌کند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات