طی ماههای گذشته و در حاشیه اخبار جنگهای منطقهای و بینالمللی در اوکراین، غزه و سوریه اخبار تحولات آفریقا چندان مورد توجه رسانههای بینالمللی قرار نگرفت. اخباری که برای فرانسویها بسیار سخت و غیرقابل تحمل است. طبق این اخبار نیروهای نظامی فرانسوی پس از سالها حضورشان به سبب اشغالگری، استعمار و دخالت در مسائل داخلی کشورهای آفریقایی و طراحی ترورها و کودتاهای متعدد در حال اخراج از این کشورها هستند. طبق اخبار محلی نزدیک به یکماه پیش بود که کشور چاد، به عنوان باثباتترین کشور متحد فرانسه در آفریقا اعلام کرد نیروهای نظامی فرانسوی را از خاکش اخراج و همکاری دفاعی با فرانسه را قطع میکند.
نزدیک به ۲۰ روز پیش نیز جنگندههای میراژ ۲۰۰۰ فرانسه از پایگاه هوایی فرانسه در انجامنا، پایتخت چاد خارج شده بودند. همچنین تقریبا همزمان با این اتفاق، رئیسجمهور جدید سنگال، بسیرو دیومای فای اعلام کرد بزودی به حضور نظامی فرانسه در خاک سنگال پایان خواهد داد. وی گفته است: اینکه فرانسویها از دوره بردهداری همواره اینجا بودهاند به این معنی نیست که نمیتوان کار دیگری کرد. فرانسویها نیز این نارضایتیها را از چند ماه پیش احساس کرده بودند و قصد داشتند با اقداماتی از اتفاقات بعدی جلوگیری کنند.
سفر وزیر خارجه فرانسه به چاد و اتیوپی و اقدام امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در به رسمیت شناختن کشتار ۴۴۰ سرباز آفریقای غربی توسط ارتش کشورش در سال ۱۹۴۴ را برای نخستینبار از جمله این اقدامات بود که نتیجهای برای فرانسویها نداشت. اخراج نظامیان فرانسوی از چاد و سنگال، در ادامه روند اخراج فرانسویها از کشورهای آفریقایی با دولتهای نظامی اتفاق میافتد. در سالهای اخیر نیروهای فرانسوی در نیجر، مالی و بورکینافاسو کاهش یافته و اخراج شده بودند.
فرانسویها نیز با توجه به اینکه اقدامات دیرهنگامشان در کشورهای آفریقایی تاثیری در روابط آنها با این کشورها ندارد، تصمیم به تغییر راهبرد در مواجهه با کشورهای قاره آفریقا گرفتهاند. آنها قصد دارند تعداد نظامیانشان در پایگاههای آفریقایی را به شکل چشمگیری کاهش دهند. چیزی که به شکل رسمی اعلام شده، فرانسه هماکنون ۶۰۰ سرباز در ساحلعاج، ۳۵۰ سرباز در سنگال، ۳۵۰ نظامی در گابن و ۱۵۰۰ نظامی در جیبوتی دارد. در چاد نیز ۱۰۰۰ نظامی پیش از اخراج مستقر بودند. گفته شده فرانسه تعداد نظامیانش را در تمام این کشورها جز جیبوتی در شاخ آفریقا، کاهش خواهد داد؛ اقدامی که با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک این کشور قابل توجیه است.