صبح صادق >>  راهبرد >> گزارش
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲  ، 
کد خبر : ۳۷۰۶۰۶
گزارش صبح صادق از مراسم هفته پژوهش در دانشگاه جامع امام حسین(ع)

در مسیر اقتدار و مرجعیت علمی

پایگاه بصیرت / علیرضا جلالیان

سی ویکمین مراسم گرامیداشت هفته پژوهش از مهم‎ترین برنامه‌های دانشگاه جامع امام حسین (ع) این هفته برگزار شد و اگرچه زمان آن هفته گذشته بود، اما حضور ریاست مجلس شورای اسلامی در این برنامه ارزشش را داشت تا برگزارکنندگان برنامه و مسئولان دانشگاه کار را به عقب بیندازند؛ چرا که در کنار برگزاری مراسم هفته پژوهش قرار بود «محمدباقر قالیباف» از روایت پیشرفت دانشگاه در قالب یک نمایشگاه جامع دیدن کند. همچنین رئیس مجلس در جریان روند الگوی دانشگاه تراز انقلاب اسلامی قرار گرفت. پیش از این هم رئیس‌جمهور شهید از این سیر روایت دیدن کرده بود.

سحرگاه دانشگاه
خب طبق روال دکتر قالیباف سحرگاه در دانشگاه حاضر شد و پس از خوش و بش و نماز جماعت صبح، کار بازدید را شروع کرد تا ساعت حدود ده و نیم که در تالار اندیشه دانشگاه حاضران در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش دانشگاه منتظر حضور او بودند. حضور وی و سخنرانی‌اش همراه شد با یادکردی از اینکه او کماکان سردار قالیباف و متعلق به سپاه است و خود را فرزند این نهاد می‎داند.

ورود دانشگاه برای حل مسائل اساسی نظام 
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحولات اخیر منطقه و جبهه مقاومت، گفت: «امروز شاهدیم در جنگ رسانه‌ای و شناختی که بزرگ‌ترین حربه دشمنان است، حرف‌هایی می‌زنند؛ البته من معتقدم بخشی از این حرف‌ها ممکن است برای نسل جدید ما حرف‌های جدیدی باشد؛ اما برای ما که بچه‌های دفاع مقدس هستیم و آن روز‌ها و فراز و نشیب‎‎ها را دیده‎ایم، حرف‌های جدیدی نیست.»

وی افزود: «امروز دشمنان ما و در رأس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی ایادی در داخل منطقه حرف‌های سرزنش‌آمیزی می‌زنند و می‌گویند که زور ایستادن نداشتید و نتوانستید کار را پیش ببرید؛ برخی می‌گویند نداشتید برخی می‌گویند که ندارید؛ برخی می‌گویند که هزینه کردید. نتیجه نگرفتید؛ برخی می‌گویند از قبل می‌دانستید و برخی می‌گویند امروز فهمیدید؛ اینها حرف‌هایی است که می‌زنند. برخی می‌گویند ما می‌گفتیم که سوریه را از دست می‌دهید و برخی می‌گویند دیدید که سوریه را از دست دادید.»

وی در ادامه گفت: «مگر در دفاع مقدس ما فراز و نشیب نداشتیم و خیلی‌ها نبودند که می‌گفتند چرا بعد از فتح خرمشهر جنگیدید؟»

قالیباف با تأکید بر اینکه سنت‌های الهی پایدار هستند و نه تحدید و نه تبدیل می‌شود، گفت: «در انقلاب اسلامی ایمان به مکتب قرآن و اهل بیت (ع) همیشه پایدار و ماندگار است. فرق منافقان و مؤمنان در این است که وقتی منافقان سختی‌ها را می‌بینند، این گونه داد می‌زنند که خدا و رسول او وعده درست به ما نداد و تردید پیدا می‌کنند؛ اما وقتی مؤمنان لشکر دشمن را می‌بینند، می‌گویند «این همان است که خدا و رسولش به ما وعده داده، و خدا و رسولش راست گفته‌اند! و این موضوع جز بر ایمان و تسلیم آنان نیفزود.»

رئیس قوه مقننه افزود: «مگر روزی که ما در منطقه حرکت می‌کردیم، شرایط‌مان بهتر از امروز بود؟ رهبری نیز اشاره کردند که در سال ۱۳۶۳ و ۱۳۶۴ در جنوب لبنان چه شرایطی وجود داشت و حزب‌الله در چه شرایطی رشد کرد. من به خاطر دارم زمانی که داعش آمد، همینطور اخبار پشت سر هم می‌آمد که شهر‌های مختلف سقوط کردند. مگر در همین سوریه روز‌هایی نبود که مراکز حکومتی مورد اصابت تیر کلاشینکف قرار می‌گرفت؟»

قالیباف تصریح کرد: «این فراز و نشیب‌ها امری طبیعی است و این ما هستیم که در مقابل این فراز و نشیب‌ها میزان ایمان، اخلاص و وفاداری‌مان به سنت‌های الهی حک می‌شود؛ اینجاست که فرق میان کسانی که عمل صالح دارند و کسانی که فقط حرف می‌زنند، مشخص می‌شود. همین جاست که ما باور داریم حتماً در مقابل ظالم می‌ایستیم و حتماً خواهید دید که جوانان سوریه چگونه ادامه خواهند داد. ما با تکیه بر این باور و سنت‌های الهی و فرهنگ و نگاه در این عرصه به میدان پا گذاشته‌ایم و فلسفه انقلاب اسلامی و راه شهدا نیز این است. ما افرادی صرفاً آرمانگرا نیستیم و حتماً واقعیات را نیز می‌بینیم؛ حتماً با طرح‎ریزی گام برمی‌داریم و تبار دشمن را محاسبه می‌کنیم.»

وی ادامه داد: «وقتی حادثه پیجر‌ها در لبنان اتفاق افتاد، دیدیم که شهید نصرالله گفت ضربه سخت و کاری خوردیم و نگفت که ضربه‌ای به ما وارد نشده و مشکلی نیست؛ در عین حال شهید نصرالله گفت این اقدام قابل جبران است. دیدیم که شهید نصرالله به شهادت رسید و این اتفاق حتماً برای ما تلخ بود و همانطور که پیدا کردن جایگزینی برای شهید بهشتی و شهید سلیمانی و شهید سیدعباس موسوی کار سختی بود، پیدا کردن جایگزین برای شهید نصرالله هم کار سختی است؛ اما خدا را شاهد می‌گیرم که روزی که به بیروت رفتم و بچه‌های حزب‌الله را آنجا دیدم، از اعماق وجودم گفتم که حزب‌الله و رزمندگان زنده هستند. ما دیدیم که در آن شرایط سخت که فرمانده‌شان را از دست داده بودند، چگونه جایگزین او را انتخاب کردند و چگونه اقدام کردند و دشمن صهیونیستی در طول حدود ۶ تا ۷۰ روز فشار وحشتناک به لبنان نتوانست حتی یک قدم پیش برود.»

آقای قالیباف تصریح کرد: «امروز باید بدانیم مهم‌ترین وظیفه ما این است که به تعبیر رهبری به گونه‌ای عمل کنیم که خطای محاسباتی دشمن را از بین ببریم. بی‎شک جنگ اول محاسبه است و بعد عملیات و ما این موضوع را به درستی در طول سالیان بعد از انقلاب درک کرده‌ایم و دشمنان خود را خوب می‌شناسیم و نقاط ضعف آنها را نیز خوب می‌دانیم؛ اگر آنها فکر می‌کنند که بازو‌های جمهوری اسلامی ایران و نظام را قطع کرده‌اند، من بار‌ها و بار‌ها گفته‌ام که دشمن هرگز قدرت نظامی ما و موشک‌های دقیق ما و همه ظرفیت‌های ما را ندیده و نشنیده است و حتی از طریق جاسوسی نیز نتوانسته اطلاعاتی درباره آنها به دست بیاورد؛ با این حال ما معتقدیم اینها قدرت ما نیست؛ بلکه قدرت ما قلب مردم و ایمان آنها و ایمان مسلمین است.»

وی در ادامه سخنرانی خود عنوان کرد: «ما باید تلاش کنیم دو کار را انجام دهیم؛ امروز نیازمند آن هستیم که نیرو‌های انقلاب، بسیج و رنج‌دیده‌های انقلاب، مردم به معنای عام و توده‌های مردم را مبنا قرار دهند. امروز نیازمند آن هستیم که هرچقدر که می‌توانیم این حلقه‌ها را گسترده‌تر کنیم و بدانیم که باید بیشتر از بقیه کار و تلاش کنیم و هرچه می‌توانیم دامنه انقلاب را گسترده‌تر کنیم. باید از هرگونه دوقطبی‎سازی که دشمنان انقلاب آن را در جنگ شناختی دنبال می‌کنند، فاصله بگیریم و به این اتفاق دامن نزنیم؛ اما متأسفانه برخی اینگونه رفتار می‌کنند.»

رئیس قوه قانون‎گذاری کشور با اشاره به بازدید چهار ساعته خود از بخش‌های گوناگون دانشگاه جامع امام حسین (ع)، گفت: «اگر می‌بینیم دانشگاه امام حسین (ع) همیشه از جا‌هایی است که مورد آماج و اهداف دشمن است، به دلیل ظرفیت‌هایی است که این دانشگاه دارد. این دانشگاه پناهگاه و محور تحول است و صرفاً در یک دیوان‌سالاری علمی و علم برای علم نیست؛ بلکه می‌بینیم که در این بخش با یک عقلانیت متصل به وحی، نه عقلانیت ابزاری به دنبال تولید فکر و ساختن متفکران که مهم‎تر از علم است، در حال پژوهش هستند.»

قالیباف با تأکید بر اینکه کشوری که مولد نباشد، نمی‌تواند مدعی باشد که من مستقل هستم، اظهار کرد: «یک کشور باید بتواند معرفت، قدرت، ثروت و منزلت تولید کند و با یک حکمرانی درست اینها را به هم تبدیل کند؛ اگر اینها به درستی و با هم هم‌افزایی ایجاد کردند، ما می‌توانیم یک جامعه مولد و پیشرو بسازیم.»

رئیس مجلس با اشاره به برخی معضلات و مشکلات پیش روی کشور، گفت: «امروز ما با بحران آب مواجهیم. همچنین حکمرانی ما در حوزه‌های اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی غیر قابل قبول است. همین الآن ما با موضوع کمبود سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها مواجهیم؛ در حالی که در این فصل کمترین مصرف برق را داریم و در زمستان‌ها معمولاً نیروگاه‌ها را جهت بازآماد (اورهال) تعطیل می‌کردیم، اما امروز شاهدیم بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر گازوئیل و بنزین در کشور قاچاق می‌شود؛ آیا این دلیل وضعیت جز آن است که حکمرانی ما در حوزه مدیریت این کار دچار مشکل است؟ امروز پلتفرمی وجود دارد که با استفاده از آن قطعاً در کمتر از یک سال می‌شود با مانع حداقل ۹۰ درصد قاچاق شد؛ اینها گلایه‌های مردم از ماست و حتماً دل‎سوختگان نظام و دانشگاه امام حسین (ع) باید به این بخش‌ها ورود کرده و مشکلات را برطرف کنند.»

قالیباف در پایان بر لزوم استمرار ارتباط میان دانشگاه امام حسین (ع) و مجلس شورای اسلامی تأکید کرد و گفت: «یقین دارم که آثار و برکات این ارتباط را هم عزیزان و نخبگان دانشگاهیان خواهند دید و هم مردم در سفره‌ها و زندگی خود خواهند دید.»

پیش از سخنان رئیس مجلس، «دکتر حسنی آهنگر» رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه دانشگاه یک صورت‎جلسه مشترک با مجلس برای حل مشکلات کشور دارد، افزود: «ما نیازمند قدرت هستیم تا در هندسه جدید نظم جهانی جایگاه متناسب با خود را پیدا کنیم، قطعاً کسب این قدرت تنها از طریق کسب علم است.»

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات