بین الملل >>  بین الملل >> گزارش بین الملل
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۳  ، 
کد خبر : ۳۷۱۹۵۹

تکرار دوگانگی غرب!

آنچه از سوی کشورهای اروپایی درباب پیام رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مبنی بر دخالت در انتخابات اروپا مطرح می‌شود ابعاد دیگری از دوگانگی و ریاکاری غرب را نشان می‌دهد که همچون تروریسم هر زمان در چارچوب منافع آنها باشد تروریسم خود و هر زمان مغایر آنها باشد تروریسم بد عنوان می‌گردد.
فرانسه، آلمان، هلند، بلژیک، قبرس، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، یونان، رومانی، اسلوانی و اسپانیا با ارائه درخواستی از کمیسیون اروپا خواستند با اجرای قانون خدمات دیجیتال (DSA) از انتخابات در کشورهای اروپایی در برابر دخالت‌‌های خارجی حفاظت کند.وزرای خارجه این کشورها با ارسال نامه‌ای به کمیسیون اروپا، از این نهاد خواستند تا با عمل به وعده‌های خود در زمینه "ایجاد نهادی اختصاصی در اتحادیه اروپا به منظور مقابله با سوءاستفاده و دخالت‌‌های اطلاعاتی خارجی" با این چالش‌ها مقابله کند.در این نامه آمده است: «تهدیدات روزافزون دخالت‌های خارجی و مداخله‌‌های مخرب در بحث‌های عمومی طی مراسم انتخاباتی مهم، چالشی مستقیم برای ثبات و حاکمیت ما محسوب می‌شود.»در این نامه همچنین آمده است: «حوادث اخیر، مستلزم اقدام فوری و یکپارچه اتحادیه اروپا برای دفاع از رویدادهای انتخاباتی پیش رو است.»
 
اتهامات تکراری
این درخواست برای جلوگیری از دخالت شبکه‌های اجتماعی در انتخابات‌های اروپا در حالی صورت می‌گیرد که یکی از ابعاد ادعایی کشورهای غربی را اتهام زنی به چین، روسیه و ایران تشکیل می‌داد. آنها بارها مدعی شده‌اند که این کشورها به دنبال تاثیرگذاری در انتخابات‌های کشورهای غربی هستند چنانکه چند ماه پیش نیز مدعی اقدام کشورهای مذکور برای به چالش کشاندن انتخابات آمریکا شده بودند. نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و اروپا با ادعای اینکه ایران، روسیه و چین با بهره گیری از هکرها و شبکه‌های اجتماعی به دنبال انحراف و تاثیرگذاری بر آرای رای دهندگان هستند حتی بر اعمال تحریم‌ها علیه این کشورها تاکید کردند.
اخیرا نیز در چارجوب همین اتهام زنی ها برای توجیه رفتارهای خصمانه علیه کشورهای مذکور از جمله ادامه دادن جنگ اوکراین و بحران‌سازی در غرب و شرق اسیا کمیسیون اتحادیه اروپا در ماه دسامبر میلادی تحقیقات گسترده‌ای را علیه شبکه‌‌های اجتماعی تیک‌تاک، متعلق به شرکت چینی بایت‌دنس آغاز کرده بود. هدف از این تحقیقات، بررسی دلایل عدم ممانعت این پلتفرم اجتماعی از مداخله در انتخابات ماه نوامبر ریاست‌جمهوری رومانی عنوان شده است.  لهستان نیز که انتخابات ریاست‌جمهوری آن در ماه مه پیش‌رو برگزار خواهد شد هشدار داده‌ است که روسیه در حال تلاش برای اثرگذاری بر روی انتخابات این کشور است.
رفتار شناسی غربی‌ها نشان می‌دهد که آنها همواره برآنند تا چالشها و کاستی‌ها را در جهت اهداف و منافع سلطه گرایانه و زیاده خواهانه هدایت نمایند چنانکه اکنون نیز همین رویه را با ادعای دخالت کشورهایی همچون ایران، روسیه و چین در انتخابات کشورهای اروپایی ثکرار می‌کنند.
 
حقیقت ماجرا چیست؟
نگاهی ریشه‌ای و واقع گرایانه به آنچه این روزها در اروپا جریان دارد نشان می‌دهد که تهدید اصلی علیه امنیت اروپا از جمله در حوزه سایبری و فضای مجازی، متحد همیشگی آنها آمریکاست. آمریکایی که امروز در صحنه جهانی وضعیت مطلوبی ندارد  و عملا تنها متحد باقی مانده برایش اروپاست سعی دارد تا به هر نحوی شده این متحد را حفظ نماید و مانع از رویکرد مستقل جهانی آن گردد. چنانکه بورل مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اذعان می‌کند، این اتحادیه به ماشین تایید یا تکذیب بیانیه‌هایی مبدل شده که آمریکا مطرح می سازد. اکنون در حالی ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا وارد کاخ سفید شده است که از یک سو به دنبال حفظ سلطه آمریکا بر متحدان قدیمی و در نهایت ظرفیت سازی برای حفظ سلطه اقتصادی آمریکا بر جهان است و از سوی دیگر در رویکردی شخصی در حال انتقام گیری از شخصیت‌ها و رسانه‌های داخلی آمریکا و سران کشورهایی است که در دوران انتخابات ریاست جمهوری در کنار دموکرات ها و شخص هریس قرار گرفته‌اند. برداشتن مصوبات تامین امنیت برای افرادی همچون پمپئو، جان بولتون ، ژنرال مالی، تعطیلی رسانه‌های دموکرات‌ها و نیز اعمال تعرفه‌های سنگین بر علیه برخی کشورهای اروپایی و کانادا و نیز اظهار نظر برای تحریک و تقویت گروه‌های مخالف برخی سران اروپا نمودی از این وضعیت است. به عنوان نمونه در آلمان که حامی هریس بوده است، در حالی انتخابات زودهنگام برگزار می‌شود که ترامپ رسما به حمایت از راست افراطی روی آورده است.
رفتاری که البته بخشی از آن توسط ایلان ماست صورت می‌گیرد که با توجه به نقش او در دولت ترامپ این رفتار را باید برگرفته از ساختار حاکم بر آمریکا و نه رویکرد شخصی دانست. ایلان ماسک، در کارزار انتخاباتی آلمان بارها به طور علنی از حزب راستگرای "آلترناتیو برای آلمان" پشتیبانی کرده و با آلیس وایدل، رئیس این حزب در برنامه‌ای زنده در شبکه اکس گفت‌وگو کرده است.ماسک، پیش از این اولاف شولتس، صدراعظم آلمان را مورد حمله شخصی قرار داده و او را "ساده‌لوح ناقابل" خوانده بود. او حتی صدراعظم آلمان را به "کناره‌گیری فوری" از مقام خود فراخوانده بود. شولتس اخیرا در واکنش به این اظهارات، توصیه ایلان ماسک به شهروندان آلمان برای رای دادن به حزب راستگرای "آلترناتیو برای آلمان" در انتخابات این کشور را "مشمئزکننده" خواند. ماسک در باب انگلیس نیز بارها خواستار تغییر ساختار و به قدرت رسیدن راست افراطی شده است. بر این اساس می‌توان گفت که حقیقت انکار ناپذیر آن است که اروپا نه از سوی کشورهای دیگر بلکه رسما از سوی متحد دیرینه خود آمریکا تهدید می شود که خود سندی بر حقانیت مواضع کشورهایی است که آمریکا را یک تهدید و مقابله با آن را امری الزام اور برای امنیت جهان می‌دانند.
 
یک بام و دو هوا
اروپایی در حالی از دخالت فضای مجازی در انتخابات خود ابراز نگرانی می‌کنند که رفتار این کشورها سراسر دوگانگی و یک بام و دوهوا را نشان می‌دهد چنانکه در وادی تروریسم آن را به خوب و بد تقسیم می‌کنند. به عنوان مثال در باب شبکه‌های اجتماعی عنوان شده است که شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های بزرگ اینترنتی از جمله اکس (توییتر سابق)، فیسبوک و تیک‌تاک بر اساس قانون خدمات دیجیتال موظف‌اند محتوای مجرمانه شامل سخنان نفرت‌انگیز، نژادپرستانه یا بیگانه‌هراسانه را تعدیل و یا حذف کنند.  این قانون همچنین به کمیسیون اروپا اجازه می‌دهد در صورت تخطی این پلتفرم‌ها از اجرای این قانون، این غول‌‌های بزرگ رسانه‌های اجتماعی را جریمه کند. حال آنکه همین پلتفرم‌ها هیچ کدام از این قوانین ادعایی را در قبال سایر کشورها اجرا نکرده و از یک سو نسخه آشوب و اغتشاش تجویز می‌کنند و از سوی دیگر در چارچوب منافع غرب به حذف پستها و پیام‌های مردمی می‌پردازند که نمود آن را در حذف پستهای مربوط به سردار سلیمانی و سید حسن نصرالله می‌توان مشاهده کرد. در همین حال غربیَ‌ها سالهاست که از همین پلتفرم‌ها برای دخالت در انتخابات و نیز عرصه داخلی کشورها پرداخته‌اند که به فتنه و اغتشاش منجر شده است چنانکه یکی از دلایل سقوط نظام سوریه همین شبکه‌های اجتماعی بوده‌اند. به عبارتی دیگر غرب جنگ ادراکی را علیه جوامع اجرا می‌کنند در حالی که در ظاهر ادعای استقلال این پلتفرم‌ها را سر می‌دهمد.
به هر تقدیر می‌توان گفت آنچه از سوی کشورهای اروپایی درباب پیام رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مبنی بر دخالت در انتخابات اروپا مطرح می‌شود ابعاد دیگری از دوگانگی و ریاکاری غرب را نشان می‌دهد که همچون تروریسم هر زمان در چارچوب منافع آنها باشد تروریسم خود و هر زمان مغایر آنها باشد تروریسم بد عنوان می‌گردد. مسئله‌ای که لزوم پایان انحصارگرایی غرب بر این شبکه‌ها و پلتفرم‌ها را بار دیگر الزام آور می سازد.
 
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات