صفحه نخست >>  عمومی >> مصاحبه
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۱  ، 
کد خبر : ۳۷۲۳۰۹
«مرتضی مکی» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌و‌گو با بصیرت؛

نتانیاهو برای حفظ موقعیت خود به فضای ایران‌هراسی دامن می‌زند

کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین‌الملل گفت: برخلاف دولت اول ترامپ دولت‌های عربی به خصوص عربستان آنچنان با سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا همراه و همسو نیستند لذا بیش از پیش خواستار کاهش تنش در روابط ایران و آمریکا هستند لذا نباید این نکته را فراموش کنیم که دونالد بر این اساس باید مناسبات رفتار خود با ایران را تغییر دهد.
پایگاه بصیرت / گفتگو با مرتضی مکی

«مرتضی مکی» در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن و اهداف مورد نظر وی درباره دیدار با رئیس‌جمهور آمریکا گفت: با توجه به اینکه درگیری هر کشوری وقتی در منطقه افزایش بیابد دوستان و دشمنان مشخصی پیدا می‌کند که در برخورد با هر کدام باید سیاست‌های متفاوتی داشته باشد بر این اساس اولویت‌های سیاست خارجی و امنیتی خود را تحت تاثیر تنش‌ها و درگیری‌ها تنظیم می‌کند بنابراین نتانیاهو نیز با این رویکرد سفر به آمریکا را برای دیدار با دونالد ترامپ انجام داد.

وی در این باره خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه رژیم صهیونی بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند تنش‌ها و چالش‌ها و اختلافات خود را با کشور‌های عرب منطقه مدیریت کند لذا به آمریکا سفر کرد تا در صورتی که بتواند مواضع ترامپ را نزدیک به خود کند هر چند نتانیاهو نمی‌تواند کاری کند که ایالات متحده آمریکا موضع ایران را در خصوص مسائل بین خود و آمریکا و مسائل منطقه‌ای نادیده بگیرد.

کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین‌الملل تصریح نمود: آمریکایی‌ها ضمن اینکه مواضع خود را در قبال ایران حذف نمی‌کنند، اما قائل به این موضوع بسیار مهم هستند که ایران یک پایه اصلی و متغیر مهم در امنیتی و سیاسی خاورمیانه به شمار می‌رود بنابراین نه تنها آمریکا بلکه هیچ کشوری نمی‌تواند این اصل مهم را نادیده بگیرد.

مرتضی مکی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین‌الملل معتقد است: در این موضوع شکی نیست که یکی از مهمترین انگیزه‌های سفر آقای نتانیاهو به واشنگتن بررسی و به نتیجه رسیدن در خصوص چالش‌های خود با ایران است، اما نتانیاهو به خوبی بر این موضوع واقف است که برای گریز از فشار‌های سیاسی که به او در خصوص پایداری آتش‌بس غزه یا وضعیت غزه وارد می‌شود باید موضوع مخاصمه بین خود با ایران را به آمریکا تعمیم دهد و این مخاصمه را زنده نگاه دارد.

وی معتقد است: نتانیاهو تلاش می‌کند فضای ایران هراسی را برای حفظ موقعیت خود در فلسطین اشغالی تحکیم کند و در عرصه منطقه‌ای همچنان در قدرت بماند، زیرا اینگونه می‌تواند تا حدودی بسیاری از مسائلی که عملکرد وی را زیر سوال می‌برد را سرپوش بگذارد.

مرتضی مکی در این خصوص که ترامپ تا چه حدی رویا‌های نتانیاهو را محقق می‌کند گفت: اما اینکه آقای ترامپ تا چه حد حاضر به همراهی و همسویی با نتانیاهو است با اما و اگر‌های زیادی مواجه است. اینکه آقای ترامپ از حلقه‌های جمهوری‌خواه تندرو عبور کرد و چهره‌هایی مثل جان بولتون و برایان هوک را کنار گذاشت و چهره‌هایی را مسئول پرونده خاورمیانه کرده که ایران‌ستیزی کمتری نسبت به چهره‌های قبلی دارند به نظر می‌رسد ارسال سیگنال‌های مثبتی به سمت تهران است.

وی در این باره بیان داشت: به نظر می‌رسد اولویت و سیاست‌های دولت دوم دونالد ترامپ برخلاف دولت اول وی، آنچنان با سیاست‌های نتانیاهو همراه نیست، بنابراین نتانیاهو مجبور به انتخاب است، زیرا ترامپ اهداف خود را دنبال می‌کند نه تحقق خواسته‌های نتانیاهو را. این موضوع در خصوص ایران نیز صدق می‌کند زیر اگر ترامپ خواهان مدیریت تنش‌های منطقه‌ای باشد باید دست به ابتکار عمل‌هایی بزند بنابراین ترامپ می‌داند در صورتی که فشار حداکثری را علیه ایران به کار بگیرد تبعات این روند می‌تواند سیاست‌های خاورمیانه ترامپ را تحت تاثیر قرار دهد.

وی در این باره یاداور شد: برخلاف دولت اول ترامپ دولت‌های عربی به ویژه عربستان آنچنان با سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا همراه و همسو نیستند لذا بیش از پیش خواستار کاهش تنش در روابط ایران و آمریکا هستند لذا نباید این نکته را فراموش کنیم که دونالد ترامپ بر این اساس باید مناسبات رفتار خود با ایران را تغییر دهد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات