مرتضی مکی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین الملل در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص راهکارهایی که میتواند اروپا را از تن دادن به درخواستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص فعال سازی مکانیزم ماشه علیه ایران بازدارد گفت: با توجه به اینکه اصولاً اسرائیل و آمریکا خواهان قرار دادن ایران در وضعیت مخاطره آمیزی در سطح بین الملل هستند لذا باید رویکردهای سیاسی خود را در جنگ تعرفهای و اقتصادی که ترامپ با همه کشورها از جمله متحدان اروپایی به راه انداخته به گونهای انتخاب کنیم تا با نزدیک شدن به اروپا مانعی در برابر تن دادن اروپا به وسوسهها و خواستههای آمریکا علیه ایران ایجاد کنیم.
وی در این باره خاطر نشان کرد: در دولت اول ترامپ شاهد نزدیک بودن رویکردهای سیاسی ایران و اروپا بودیم، بنحوی که اروپا دو مرتبه تلاش ترامپ را برای صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران ناکام گذاشت از این رو در دولت دوم ترامپ باید به سمت بهبود روابط با اروپا برویم زیرا آمریکا مترصد آن است تا با اتهام زنی به ایران در خصوص مسائل اوکراین؛ غزه و برخی مسائل داخلی آسیب جدی برای تحقق اهداف خود به روابط ایران و اروپا وارد کند.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی تاکید نمود: در صورتی که بتوانیم از فرصت تنش زایی ترامپ با اروپا که بر سر مباحث تعیین تعرفه و مسائل اقتصادی ایجاد شده به نفع خود بهره برداری کنیم میتوانیم با اروپا حداقل در یک یا چند موضع به نقطه مشترک برسیم؛ در این صورت بخش قابل توجهی از تهدیدات ترامپ علیه ما محقق نمیشود و نمیتواند با اعمال زور و تهدید اروپا را وادار به فعال سازی مکانیزم ماشه علیه ایران اسلامی کند.
مرتضی مکی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین الملل گفت: درصورتی که زمینههای لازم برای گفت وگوی مؤثر بین ایران و کشورهای اروپایی فراهم شود با فرصتی که از این روند حاصل میشود میتوان سطح گفت و گو و مذاکره با کشورهای اروپایی را بالا برد و برخی از اختلافات جدی بین ایران و اروپا را برای خنثی سازی توطئههای آمریکا و اسرائیل در دستور کار قرار داد.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی تصریح نمود: با توجه به اینکه ترامپ و نتانیاهو درخصوص حمله به ایران صحبت میکنند؛ قطعاً اگر همراهی کشورهای اروپایی را نداشته باشند و از حمایت سایر کشورهای جهان برخوردار نباشند نمیتوانند به خواسته خود برسند، ضمن اینکه نمیتوانند چهره جنگ طلبی از ایران در منظر افکار عمومی به نمایش بگذارند بنابراین برای عبور از جنگی که میتواند منطقه را به چالشی اساسی بکشد باید به دیپلماسی و گفت و گو با کشورهای اروپایی متوسل شویم تا آنها مانعی بزرگ در برابر تهدیدات احتمالی ترامپ قرار دهند.
مرتضی مکی معتقد است: ایران هیچگاه آغاز کننده جنگ نبوده است. مساله حائز اهمیت این است ایران نباید در دام اسرائیل و آمریکا بیفتد آن هم در دام مسائل نظامی وجنگی، زیرا این موضوع بهانهای به دست آمریکا میدهد تا مکانیزم ماشه را علیه ایران فعال کند و اروپا را برای انجام این موضوع تحت فشار قرار دهد.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی گفت: در اتخاذ سیاست خارجی راهبرد موفقیت آمیز نگاه و عکس العمل هوشمندانه به همه چیز است. آنچنان که مقام معظم رهبری فرمودند در صورتی که دشمن ما را تهدید کند، تهدید میشود و اگر دشمن اقدامی علیه ما صورت داد اقدامی متقابل دریافت میکند و اگر دشمن منافع ما را به خطر بیاندازد قطعاً منافعش را به خطر میاندازیم.
مرتضی مکی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی در پایان گفت و گو تاکید نمود: برای موفقیت در برابر دشمن و از دست ندادن هیچ فرصتی که به نفع ما باشد باید مرحله به مرحله نسبت به نوع رفتار و تحرکات سیاسی آمریکا و اسرائیل در قبال ایران تصمیم بگیریم و هوشمندانه مسائل را رصد کنیم تا بتوانیم ضمن اینکه دوستان بسیاری در کنار خود داشته باشیم مانع تحقق توطئههایی شویم که برای ما تدارک دیدهاند.