دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، در حالی این روزها نمایش تبلیغاتی با واژگانی همچون خریدن غزه، تسلط آمریکا بر غزه، کوچ ساکنان به غزه به سایر کشورها را به راه انداخته است که در سخنانی هشدار داد که اگر گروگانهای اسرائیلی( اسرای صهیونیست) تا روز شنبه طبق برنامه آتشبس آزاد نشوند، «جهنم به پا خواهد شد.» در واکنش به این سخنان سامی ابوزهری، مقام ارشد حماس، در مصاحبهای با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که تنها راه بازگرداندن گروگانهای اسرائیلی،« احترام به آتشبس میان اسرائیل و حماس است.» او تأکید کرد: «ترامپ باید به یاد داشته باشد که توافقی وجود دارد که باید توسط هر دو طرف محترم شمرده شود، و این تنها راه برای بازگرداندن گروگانها است. زبان تهدید هیچ ارزشی ندارد و فقط اوضاع را پیچیدهتر میکند.»
این سخنان در حالی مطرح شده است که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیهای تاکید کرد که تاخیر در آزادی اسرا، یک پیام هشدار دهنده به رژیم اشغالگر است و هدف از آن، فشار آوردن برای پایبندی دقیق به تمام بندهای توافق است.جنبش حماس در این بیانیه بر پایبندی خود به توافق آتشبس مشروط به اینکه رژیم صهیونیستی به آن پایبند باشد، تاکید کرد.جنبش حماس افزود: رژیم صهیونیستی به تعهدات خود عمل نکرده و موارد متعددی از نقض توافق توسط این رژیم شامل تأخیر در بازگشت آوارگان به شمال غزه، حملات هوایی و تیراندازی به مردم و کشتار شمار زیادی از آنها در مناطق مختلف نوار غزه، ممانعت از ورود تجهیزات ضروری برای اسکان از جمله چادرها، خانههای پیشساخته، سوخت و تجهیزات امدادی و تأخیر در ورود داروها و مواد مورد نیاز برای ترمیم بیمارستانها و بخشهای بهداشتی ثبت شده است.این جنبش اعلام کرد که تمامی این نقضها را ثبت و به صورت مستمر به میانجیگران ارائه کرده اما رژیم صهیونیستی به نقض تعهدات خود ادامه داده است.
جهنم برای کدام طرف
ترامپ در حالی در موضعی به اصطلاح از روی قدرت، حماس را به تبدیل شدن غزه به جهنم تهدید کرده است که یک سوال مطرح است و آن اینکه شرایط در صورت تبادل نشدن اسرا برای کدام طرف جهنم میشود؟ در پاسخ به این پرسش چند نکته قابل توجه است
نخست آنکه روند آتش بس و تبادل اسرا نشان داد که از یک سو نه تنها حماس تضعیف نشده است بلکه حضور گسترده نیروهای مقاومت از شمال تا جنوب غزه اقتدار و یکپارچگی و قدرت آن را به رخ همگان کشید. از سوی دیگر حضور گسترده فلسطینیها در مراسم تبادل اسرا و نیز بازگشت آوارگان به شمال غزه میزان محبوبیت و جایگاه مردمی حماس را نشان داد. نکته مهم آنکه وضعیت جسمی و نحوه مبادله اسرا، موجب شد تا جهانیان رویکردی مثبت به مقاومت داشته و اذعان نمایند که آنها تمامی قوانین جنگی و بشر دوستانه را در قبال اسرا اجرا کردهاند.
دوم آنکه رژیم صهیونیستی که در طول 15 ماه نسل کشی غزه نتوانسته است به اهداف اعلامی خود دست یابد این روزها از یک سو مجبور به عقب نشینی از مراکز مناطق مختلف غزه شده است که بیانگر ناتوانی و ضعف آن در برابر مقاومت است و از سوی دیگر سرزمینهای اشغالی سراسر تظاهرات اعتراضات گسترده علیه نتانیاهو و سران این رژیم است که خواستار اجرای تعهدات آتش بس برایازادی سایر اسرا شدهاند. به عبارتی دیگر امروز رژیم صهیونیستی نه در داخل حمایت شهروندانش را دارد و نه در برابر مقاومت غزه توان مبارزه نظامی را.
سوم آنکه ترامپ در حالی با واژه گروگانها به دنبال تکرار خواست صهیونیستها برای تغییر ماهیت اسرای فلسطینی و اسرای صهیونیست به زندانیان فلسطینی و گروگانهای اسرائیلی است تا به زعم خویش ماهیت جنگی و نیز اشغال اراضی فلسطینی و حتی ماهیت فلسطین را انکار نماید که یک واقعیت از سوی آمریکاییها کتمان می شود و آن اینکه جنگ 15 ماهه، در اصل جنگ غزه با آمریکا بوده است. در این مدت آمریکا 22 میلیارد دلار کمک نظامی در کنار کمکهای اطلاعاتی و امنیتی در اختیار صهیونیستها قرار داده و عملا خود بخشی از جنگ بوده است.
آمریکا عملا در نسل کشی و تبدیل غزه به مکانی غیر قابل سکونت نقش داشته که در نهایت نیز همچون صهیونیستها با شکست مواجه شده است.
به عبارتی دقیقتر آمریکا عملا در نسل کشی و تبدیل غزه به مکانی غیر قابل سکونت نقش داشته که در نهایت نیز همچون صهیونیستها با شکست مواجه شده است. تل آویو و واشنگتن دیگر جنایتی نبوده که علیه این منطقه صورت نداده باشند لذا ادعای جهنم سازی غزه یک بلف توخالی بدون پشتوانه است چرا که اگر تمام توان خود را به کار گرفته بودند و در نهایت توان مقابله با حماس را نداشتهاند.
با توجه به این مولفهها به صراحت میتوان گفت که اگر جهنمی نیز وجود داشته باشد این جهنم قطعا برای حماس و ساکنان غزه نخواهد بود بلکه غزه مکانی برای شکست دوباره هیمنه آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد بود. همانطور که بایدن نتوانست مانع شکست صهیونیستها گردد ترامپ نیز نخواهد توانست بویژه آنکه تبادل اسرا و تن دادن صهیونیستها به شروط حماس، تقویت روحیه مقاومت در میان ساکنان غزه را به همراه داشته است و پیامد آن شکستهای سنگینتر ارتش صهیونیستی و حامیانش خواهد بود.