صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۹  ، 
کد خبر : ۳۷۵۹۵۸

نشریه اخبار و تحلیل ها 21 اردیبهشت 1404

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): فلسطین مال کیست؟ ملّت فلسطین چه کسانی هستند؟ این اشغالگران از کجا آمده‌اند؟ ملّت فلسطین حق دارد در مقابل آنها بِایستد؛ هیچ محکمه‌ای، هیچ مرکزی، هیچ سازمان بین‌المللی‌ای حق ندارد به ملّت فلسطین اعتراض کند که چرا در مقابل رژیم غاصب صهیونیستی سینه سپر کردید؛ حق ندارند. آن کسانی هم که به ملّت فلسطین کمک میکنند، وظیفه‌ی خودشان را انجام میدهند.13/07/1403

  


دانلودPDF

دانلود WORD

حرف رو

  جامعه کارمحور

کار در نظام تولید و اقتصاد یک کشور مهمترین رکن تحولی است که توجه به آن می‌تواند بنیان پویایی و دگرگونی اقتصادی و توسعه و پیشرفت یک کشور را فراهم می‌آورد. در این مسیر مکاتب و نگاه‌هایی که کار را به عنوان یکی از مهمترین ارزش‌های اجتماعی - فرهنگی مورد توجه قرار می‌دهند، می‌توانند بسترساز شکل‌گیری جامعه‌ای کاری و رو به رشد باشند.

در عرصه کار مدعیان فراوانی در مکاتب غربی وجود دارد که  مشهورترین آنها مارکسیست‌ها هستند. شاگردان مارکس خود را مهمترین حامیان کارگران معرفی کرده و مدعی‌اند حقوق واقعی طبقه کارگر از طریق تمسک به آموزه‌های مارکسیسم اعاده خواهد شد. اما حقیقت آن است که رویکرد شعارگونه آنان دستاوردی برای کارگران در دوران حاکمیت مارکسیسم در شوروی سابق به همراه نداشت که علت را باید در بن‌بست‌های معرفت شناسانه، هستی‌شناسانه و انسان‌شناسانه این مکتب دنبال نمود.

اما جایگاه کار و کارگر در مکتب اسلام به طور شایسته و باعظمتی شرح داده شده است. در اسلام، نگاه به کارگر نگاهی قدرشناسانه و ارزش‌مدارانه است و برای کار و کارگر ارزش قائل است. اجرای دستبوسی پیامیر(ص) از کارگر بهترین نماد توجه ویژه اسلام به جایگاه کارگر است. همچنین احادیثی که بر کراهت و اعراض از سسستی و تنبلی حکایت دارد، به خوبی اهمیت کار و تلاش را در فرهنگ اسلامی آشکار می‌سازد.

همانطور که آشکار است آن روی سکه کار؛ مفهوم کارگر قرار دارد که به واقع تولید کننده کار است و به کار ظهور و بروز عینی می‌بخشد. آنچه امروز در قالب تمدن بشری مورد توجه است، آن چیزی است که می‌توان آن را محصول دسترنج کارگر دانست. حکیم انقلاب دیروز در جمع کارگران تاکید فرمودند: «کار، ستون اصلی اداره و دوام زندگی بشر است که بدون آن زندگی فلج می‌شود، بنابراین اگرچه علم و سرمایه در انجام کار مهم و تأثیرگذار است اما بدون کارگر، کاری پیش نمی‌رود و این کارگر است که به سرمایه، روح می‌بخشد.» و در ادامه ایشان تاکید دارند: «سرمایه‌گذاری مالی، بدون اراده‌ی کارگر، بدون توانایی‌های کارگر، بدون خواست کارگر به جایی نخواهد رسید.»

این تعابیر به خوبی جایگاه عاملیت کارگر را در امر تولید و انباشت ثروت در جامعه مشخص می‌نماید که همه برآمده از اعتباربخشی به کار است.

امروز بیش از هر روز دیگر جامعه ایرانی نیازمند کار است تا بتواند عقب‌ماندگی‌های پیش آمده از سال‌ها استعمارزدگی و استبداد را جبران نماید و در مسیر پیشرفت و آبادانی و استقلال کامل اقتصادی کشور قدم بردارد و این همه جز با اعتبار بخشیدن به فرهنگ کار و محوریت یافتن کارگر ممکن نخواهد بود.)مهدی سعیدی(

   

گزارش روز

     مذاکره با آمریکا تاکتیک نه راهبرد

دور چهارم مذاکرات قرار است که امروز یکشنبه 21 اردیبهشت ماه آغاز شود. این دور از مذاکرات در حالی آغاز می‌شود که نسبت به ادوار گذشته شباهت‌ها و تفاوت‌هایی دارد. دور سوم مذاکرات مانند سه دور گذشته غیر‌مستقیم و به میزبانی دولت عمان و مانند دور اول و سوم مذاکرات در مسقط برگزار می‌گردد ولیکن این دور از مذاکرات با یک تأخیر حدود یک هفته‌ای و بعد از گسترش اختلافات در بین مقامات آمریکایی برگزار می‌شود و فضای مذاکرات پیچیده‌تر شده است به گونه‌ای که ویتکاف نماینده آمریکا بر‌خلاف گفتگوها و چارچوب‌های توافق شده در سه دور گذشته اظهاراتی مبنی بر برچیدن برنامه هسته‌ای ایران داشته است. این نوع موضع‌گیری مقامات آمریکایی خیلی دور از ذهن نبوده و نیست. آمریکایی‌ها در مذاکرات برجام بعد از امضا و اجرای توافق به زیر میز زده و از برجام خارج شدند و اینکه الان و در اوج مذاکرات چنین رفتاری را از خود نشان دهند تعجب برانگیز نیست. مهم این است که ما باید چه رفتاری در مقابل آنها داشته باشیم؛ اگرچه از زوایای گوناگون می‌توان به این موضوع پرداخت و سیاست خارجی مبتنی بر عزت، حکمت و مصلحت را مبنای رفتاری مناسب برای زیستن در نظام بین‌الملل تعریف کرد ولیکن در این مجال تفاوت دو رویکرد را مد‌نظر قرار می‌دهم؛ نگاه به مذاکرات به عنوان یک راهبرد یا یک تاکتیک؟

در نگاه راهبردی به مذاکرات، تاکتیک‌های مختلف ذیل آن تعریف می‌شوند و در حقیقت تسهیل کننده مذاکرات هستند. برای نمونه در دولت یازدهم، اصل به نتیجه رسیدن مذاکرات به عنوان یک راهبرد دنبال می‌شد و لذا رئیس دولت وقت برای اقناع افکار عمومی داخلی و تسهیل روند مذاکرات به گزاره‌هایی متوسل می‌شد که امروز محل نقد مخالفین است، مثلا گفته می‌شد آب و نان مردم هم به مذاکرات گره خورده، برجام مانند درخت گلابی است که هنوز فصل میوه آن نرسیده است و... . این نگاه کاملاً غلط است و ما را به بن بست می‌کشاند. البته در موضوع برجام صرفا نگاه دولت وقت نگاه راهبردی بود و ارکان دیگر حاکمیت چنین نگاهی نداشتند. در نگاه تاکتیکی به مذاکرات ما برای حل مشکلات مختلف کشور به عنوان یک راهبرد کلان با تعداد قابل توجهی تاکتیک مواجه هستیم که یکی از آنها مذاکره با دشمن است. حال اگر مذاکرات به شکست بینجامد هرگز با بن‌بست مواجه نمی‌شویم و می‌توانیم با تکیه بر تاکتیک‌های دیگر مشکلات کشور را حل کنیم. نگاه جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات اخیر از این جنس است. این موضوع علاوه بر بن‌بست شکنی در حل مشکلات کشور، در روند مذاکرات نیز تأثیر مثبت می‌گذارد و باعث می‌شود دشمن از زیاده‌خواهی خود دست بکشد. معطوف به همین نگاه مقام معظم رهبری‌(مد ظله العالی) فرمودند: «مذاکرات عمان یکی از ده‌ها کار وزارت امور خارجه است.»)علی کارگر(

خبر ویژه 

  نه جنگ، نه ناتو!

منابع غربی از آماده شدن سندی ۲۲ بندی برای پیشنهاد آتش‌بس میان روسیه و اوکراین خبر دادند که یکی از شروط اصلی آن، عدم عضویت اوکراین در ناتو است. این سند که توسط مذاکره‌کنندگان آمریکایی، اروپایی و اوکراینی تهیه شده، قرار است توسط «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، به ولادیمیر پوتین تحویل داده شود.بر اساس گزارش NBC، این پیشنهاد شامل آتش‌بس ۳۰ روزه بدون پیش‌شرط است که از دوشنبه آینده آغاز می‌شود. در همین حال، صدراعظم جدید آلمان نیز نسبت به عضویت قریب‌الوقوع اوکراین در ناتو ابراز ناامیدی کرده است.در شرایطی که پوتین به نیروهای مسلح روسیه دستور آتش‌بس موقت در ایام «روز پیروزی» داده، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق بر سر یک آتش‌بس پایدار وارد مرحله‌ای حساس شده است.

 

اخبار

جیغ بنفش اینترنشنال!

عقب‌نشینی آمریکا از پروژه تجاوز به یمن و پذیرش تلویحی قدرت انصارالله، موجب خشم رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی از جمله «ایران‌اینترنشنال» شده است. مجریان این شبکه با عصبانیت، از «خیانت ترامپ به اسرائیل» و «باورناپذیر بودن اعتماد آمریکا به انصارالله» سخن گفته‌اند؛ اعترافی تلخ به افول قدرت آمریکا و انفعال رژیم صهیونیستی. در سوی دیگر، «سید عبدالملک الحوثی» با اشاره به بیش از ۱۷۰۰ حمله آمریکا، از شکست مفتضحانه آن سخن گفت و تأکید کرد حمایت از فلسطین نتیجه‌ای ملموس داشته و معادلات منطقه‌ای را تغییر داده است. مجموع تحولات نشان می دهد واشنگتن ناچار به تغییر مسیر شد، زیرا گفتمان مقاومت، با تکیه بر ایمان و اراده ملت‌ها، معادله قدرت را به نفع خود رقم زده است. اکنون حتی رسانه‌های مزدور نیز به زوال سلطه اسرائیل و مشروعیت‌یافتن محور مقاومت اعتراف می‌کنند؛ واقعیتی که در لندن، تل‌آویو و واشنگتن به‌وضوح دیده می‌شود.

غزه مال ما نیست!

«ایهود اولمرت» نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی، در همایشی با عنوان «صلح مردمی» در قدس اشغالی اعلام کرد: «غزه متعلق به فلسطینی‌هاست و باید بخشی از کشور فلسطین باشد.» این همایش با حضور بیش از پنج هزار نفر از یهودیان و عرب‌ها برگزار شد و توسط ائتلاف «وقت آن فرا رسیده» با حمایت مالی صندوق جدید رژیم صهیونیستی سامان یافت. اولمرت در این نشست خواستار پایان جنگ در غزه و تشکیل دو دولت بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ شد و تأکید کرد که قدس باید پایتخت هر دو کشور باشد. وی همچنین پیشنهاد ایجاد نهادی اجرایی برای بازسازی غزه، تحت نظارت تشکیلات خودگردان را مطرح کرد. «ناصر القدوه، وزیر خارجه پیشین تشکیلات خودگردان، نیز در این نشست با بیان اینکه این طرح یک چارچوب راهبردی است، بر لزوم همکاری دو طرف با حمایت جامعه جهانی تأکید کرد. این نشست در ده‌ها نقطه دیگر نیز به‌صورت زنده پخش شد.

حقوق‌مان معامله‌پذیر نیست!

در آستانه دور جدید گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، «مایک هاکبی» سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی با طرح ادعاهایی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، مدعی شد تهران نباید هیچ‌گاه به توان هسته‌ای دست یابد. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران بارها بر ماهیت غیرنظامی برنامه هسته‌ای خود تأکید کرده و حتی فتوای رهبری، تولید و به‌کارگیری سلاح هسته‌ای را حرام دانسته است.«سید عباس عراقچی» نیز در نشست «گفت‌وگوهای ایرانی-عربی» بار دیگر بر تعهد ایران به معاهدات بین‌المللی و حق مشروع خود برای غنی‌سازی اورانیوم تأکید کرد. وی تصریح کرد:« اگر هدف مذاکرات، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، این هدف از پیش حاصل شده است؛ اما اگر هدف، سلب حقوق مسلم ملت ایران باشد، هیچ توافقی ممکن نخواهد بود.»به نظر می رسد مواضع افراطی واشنگتن تنها روند دیپلماسی را تهدید می‌کند. ایران با منطق، ایستادگی و صراحت، از حقوق هسته‌ای‌اش کوتاه نخواهد آمد.

ادعای مضحک!

نمایندگی ایران در سازمان ملل شنبه شب در واکنش به ادعای «رویترز» مبنی بر ارسال لانچر موشک «فتح» به روسیه تاکید کرد که این ادعا به‌غایت مضحک است.دفتر دیپلماتیک ایران خاطر نشان کرد: «موجب تاسف است که خبرگزاری رویترز همچنان بر رویه‌ی خود در انتشار اتهامات بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران اصرار می‌ورزد».نمایندگی ایران ادامه داد: «تا زمانی که مناقشه میان طرفین ادامه داشته باشد، ایران از ارائه هرگونه کمک نظامی به هر یک از طرفین خودداری خواهد کرد.»رویترز پیشتر ادعا کرده بود که این موشک‌های بالستیک فتح پارسال برای استفاده در جنگ علیه اوکراین به روسیه فرستاده شده‌اند و ارسال پرتابگرهای آن در آینده‌ای بسیار نزدیک رخ خواهد داد.

 

اخبار کوتاه

یک تحلیل‌گر صهیونیست در روزنامه «یسرائیل هیوم» هشدار داد که رژیم صهیونیستی از باتلاق لبنان به باتلاق سوریه افتاده است. «ایال زایسر» نوشت: «ما نه‌تنها از تجربه لبنان درس نگرفتیم، بلکه اکنون در مسیر اشتباه مشابهی قدم می‌گذاریم.» وی با اشاره به اینکه دروزی‌های سوریه هیچ تقاضایی برای کمک از تل‌آویو نکرده‌اند، تأکید کرد اسرائیل بار دیگر وارد جنگی بی‌پایان و بی‌نتیجه می‌شود. زایسر نوشت:« ما نمی‌توانیم ژاندارم خاورمیانه باشیم، حتی وقتی از دفاع از خود ناتوانیم.» او گفت: «جنگ سوریه، جنگ ما نیست و ورود به آن فقط ما را تا گردن در بحران جدید فرو خواهد برد!»

«علی‌اکبر ولایتی» مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل در توئیتر نوشت:«ترامپ باید بداند که نه ایران آمریکای لاتین است و نه تنگه‌هرمز آبراه مالویناست و نه باب‌المندب کانال پاناما و نه خلیج فارس، خلیج مکزیک است.بهتر است به عنوان رئیس جمهور کشور بزرگی چون آمریکا این راهم بداند که کشوری با سابقه ۲۵۰ ساله نمی‌تواند مستندات ایران ۲۲۰۰۰ ساله را تغییر دهد!»

«اسماعیل کوثری» عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، با اشاره به اقتدار جمهوری اسلامی گفت: «دشمن دریافته که دیگر نمی‌توان ایران را با تهدید پای میز مذاکره یک‌طرفه کشاند.» وی افزود: «ریشه ثبات کشور، وفاداری به آموزه‌های اسلام ناب و رهبری مقتدرانه است.»

«شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان مدعی شد: «جنگ هند علیه پاکستان غیرقابل توجیه است و البته ما در جنگی که هند به راه انداخته، پیروز شدیم.» نخست‌وزیر پاکستان افزود: «پایگاه‌های هوایی و نظامی دشمن را تماما منهدم و جنگنده‌های رافال نیروی هوایی هند را ساقط کردیم اما این درحالیست که هند شهروندان بی‌گناه را به قتل رساند و ما همچنین انبارهای تسلیحات و پایگاه‌های هوایی هند را به ویرانه بدل کرده‌ایم.»

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان افزود: «ما به آتش بس پایبند هستیم و لبنان به سمتی نخواهد رفت که رژیم صهیونیستی می خواهد. سلاح ما در این مرحله، صبر است و با این صبر با آن ها می جنگیم.»وی پیش از این نیز در گفت وگو با روزنامه «الشرق الاوسط» گفت: «اسرائیل قصد دارد ما را وارد مذاکرات سیاسی و بعد از آن عادی سازی روابط کند، اما ما این کار را انجام نخواهیم داد.»

دونالد ترامپ، در یک نشست خصوصی با حامیان مالی‌اش در باشگاه خود در فلوریدا، اذعان کرد که پایان دادن به جنگ‌های اوکراین و غزه بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است که پیش‌تر تصور می‌کرده است.«وال استریت ژورنال» به نقل از افراد حاضر در آن جلسه نوشت که ترامپ همچنین در پاسخ به سؤال یکی از حاضرین مدعی شده بود که وعده‌اش برای پایان دادن به جنگ اوکراین در یک روز، صرفاً یک شوخی بوده است!

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات