صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۷۹۱۲۳
کامبیز میرکریمی عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفت‌و‌گو با پایگاه بصیرت

ارز بریکس دلار آمریکا را در تبادلات تجاری منطقه عقب می‌راند

عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه گفت: وقتی سیستم بریکس اتاق تسویه‌ای درست کند که همه کشور‌ها تجارت خود را از طریق اتاق تسویه انجام دهند این روش بسیار کمک‌کننده است یعنی تا رونمایی از ارز بریکس این روش به عنوان روش مکمل می‌تواند بسیار مفید واقع شود و بیشترین انگیزه را برای اعضا ایجاد کند تا تحت نفوذ دلار برای تجارت خارجی خود نباشند.
پایگاه بصیرت / کامبیز میرکریمی
کامبیز میرکریمی عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص موضوع واکنش رئیس‌جمهور آمریکا به ارز بریکس و توسعه تجارت خارجی اعضای بریکس با توسل به ارز‌های ملی و عدم وابستگی به دلار آمریکا گفت: رئیس‌جمهور آمریکا به خوبی می‌داند درصورت رونمایی از ارز بریکس آینده دلار آمریکا تا چه اندازه تحت خطر قرار می‌گیرد، زیرا اعضای اتحادیه همکاری‌های بریکس متشکل از کشور‌های وی و بزرگترین اقتصاد‌های روز دنیا به شمار می‌روند که در معادلات اقتصادی و تجاری جهان نقش‌‌آفرین هستند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: ترکیب اعضای بریکس که متشکل از اقتصاد‌های بزرگ دنیا، چون هند، چین برزیل و... است ضمن اینکه عربستان سعودی نیز در حال وارد شدن به بریکس است، قطعا رئیس‌جمهور و دولتمردان آمریکا را نگران این موضوع بسیار جدی کرده که مبادا دلار آمریکایی تحت تاثیر ارز بریکس قرار بگیرد به این خاطر آنها به این موضوع واکنش جدی نشان خواهند داد.
میرکریمی معتقد است: در این موضوع شکی وجود ندارد با توجه به وزن بالا و اهمیتی که کشور‌های عضو بریکس در معادلات اقتصادی و تجاری جهان دارند، اگر آنها به صورت صد درصدی به دنبال جایگزینی ارز مورد نظر خود باشند بی‌تردید آمریکا احساس خطر خواهد کرد، زیرا دلار خط قرمز آمریکاست، حتی دور از ذهن نیست، برای متوقف کردن این کشور‌ها از بی‌اعتبار کردن دلار، دنیا را به آتش بکشد و رو در روی همه این کشور‌ها قرار بگیرد پس موضوع ارز بریکس مساله‌ای بسیار جدی برای آمریکاست.
عضو اتاق بازرگانی ایران و روسیه معتقد است: علی‌رغم اینکه کشور‌های عضو بریکس خواهان رونمایی از ارزی با عنوان ارز بریکس هستند، اما جایگزینی ارزی به جای دلار به این سرعت اتفاق نمی‌افتد و عملیاتی نمی‌شود، بلکه وجود برخی اختلافات سیاسی و اقتصادی بین اعضا مانع از آن شده که هر چه زودتر ارز بریکس عملیاتی شود.
وی در این باره بیشتر توضیح داد و گفت: مساله حائز اهمیت این است که کشور‌های عضو بریکس تا تعریف کردن پول جدیدی برای تبادلات ارزی و تجاری خود می‌توانند راهکار‌هایی برای تسویه حساب پول‌های ملی تدوین کنند. با توجه به اینکه پول ملی روسیه و چین و هند ارز‌های با ثباتی برای تجارت خارجی به شمار می‌رود تا رونمایی از ارز بریکس کشور‌های عضو این سازمان می‌توانند از ارز‌های یاد شده استفاده کنند که نیازی به دلار نداشته باشند.
میرکریمی خاطر نشان کرد: به هر حال اعضای بریکس برای نجات یافتن از سلطه دلار باید راهکار تسویه‌ای بین اعضای خود داشته باشند، یعنی مثلا با توجه به اینکه روسیه صادرات بیشتری به ما دارد ما ارز روسیه را مبنا قرار دهیم این فرمول در بین کشور‌های عضو با توجه به میزان تجارت خارجی آنها می‌تواند مصداق عملی جایگزینی دلار باشد.
کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی گفت: وقتی سیستم بریکس اتاق تسویه‌ای درست کند که همه کشور‌ها تجارت خود را از طریق اتاق تسویه انجام دهند این روش بسیار کمک‌کننده است یعنی تا رونمایی از ارز بریکس این روش به عنوان روش مکمل می‌تواند بسیار مفید واقع شود و بیشترین انگیزه را برای اعضا ایجاد کند تا تحت نفوذ دلار برای تجارت خارجی خود نباشند.
میر کریمی در پایان گفت‌و‌گو خاطر نشان کرد: کشور‌های تحت تحریم آمریکا از جمله روسیه و ایران از این موضوع استقبال می‌کنند، زیرا هر ارزی که جایگزین دلار در تجارت خارجی آن‌ها شود بسیار مطلوب و کمک‌کننده به تسریع و افزایش روند تجارت خارجی آنهاست.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات