بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۱  ، 
کد خبر : ۳۸۲۱۵۶

ونزوئلا:در صورت حمله، بسیج ملی علیه آمریکا آغاز خواهد شد

وزیر دفاع ونزوئلا اعلام کرد حضور پنج جنگنده آمریکایی در نزدیکی سواحل این کشور اقدامی تحریک‌آمیز و تهدیدی علیه امنیت ملی است.

وزیر دفاع ونزوئلا ولادیمیر پادرینو، روز پنجشنبه در یک سخنرانی زنده تلویزیونی از پایگاه هوایی ارتش تاکید کرد «این‌ها جنگنده هستند. امپریالیسم جرأت کرده است که به سواحل ونزوئلا نزدیک شود.»
او افزود که حضور این هواپیماها نخستین‌بار از سوی یک شرکت هواپیمایی بین‌المللی به برج کنترل گزارش شده است.
او تأکید کرد: «حضور این هواپیماها در نزدیکی دریای کارائیب، بی‌ادبانه، تحریک‌آمیز و تهدیدی علیه امنیت ملی ماست.»
وزیر دفاع ونزوئلا سپس هشدار داد که در صورت هرگونه «حمله» آمریکا به ونزوئلا، این کشور «بسیج ملی» را آغاز خواهد کرد. 
پادرینو ادامه داد: «من در برابر جهانیان، آزار و تهدید نظامی دولت ایالات متحده علیه مردم ونزوئلا را محکوم می‌کنم. بار دیگر تأکید می‌کنم که این وضعیت چیزی جز تحریک و در عین حال تهدید علیه امنیت ملی ما نیست.»
این اقدامات تحریک‌آمیز ایالات متحده، تازه‌ترین حلقه از سلسله تنش‌های فزاینده میان دو کشور است.
حدود یک ماه پیش، آمریکا ۱۰ فروند جنگنده F-35 را به همراه هشت ناو جنگی به پورتوریکو اعزام کرده بود؛ اقدامی که رئیس‌جمهور ونزوئلا نیکلاس مادورو، آن را «محاصره» و «تهدید» خوانده بود.
دونالد ترامپ مدعی است که قصد دارد با کارتل‌های مواد مخدر مبارزه کند و همچنین رسانه‌های آمریکایی مدعی شدند که در هفته‌های اخیر، چهار قایق متعلق به قاچاقچیان مواد مخدر نیز در حملات آمریکا منهدم شده‌اند.
با این‌حال، ونزوئلا تاکید دارد که رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ، موضوع مبارزه با مواد مخدر را بهانه‌ای ساختگی برای سرنگونی مادورو و تصاحب ذخایر عظیم نفتی این کشور قرار داده است.
مادورو در واکنش به تهدیدات نظامی ایالات متحده نیروهای شبه‌نظامی، ناوهای جنگی، بالگردها و جنگنده‌ها را همراه با ۲۵۰۰ سرباز به میدان آورده است.
او همچنین اعلام کرده است که در حال آماده‌سازی فرمانی برای اعلام «وضعیت ناآرامی خارجی» است؛ اقدامی استثنایی که اختیارات رئیس‌جمهور را گسترش می‌دهد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات