تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۱  ، 
کد خبر : ۳۸۴۱۷۲

توصیه به قوه قضائیه

پایگاه بصیرت / سید مهدی حسینی

روز ۲۹ آبان‌ماه سال ۱۳۶۲ مسئولان قوه قضائیه وقت با حضرت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی ملاقات کردند. امام راحل در بخشی از رهنمود‌های خود برحسب ضرورت بر تقویت دستگاه قضا تأکید کردند، به همین مناسبت در این مختصر چند مورد آن با توضیحی کوتاه ارائه می‌شود:

۱ـ امام راحل با اشاره به حضور متفقین در جنگ جهانی و حمله به ایران فرمودند: «با آن هیاهویی که رضاخان درآورده بود که ما دیگر چه هستیم و چه هستیم‌ـ سه ساعت گفته بودند که اینها مقاومت کردند در مقابل آنها، بعد که رضاخان از یکی از اینها‌ـ سرکردگان آن وقت‌ـ پرسیده بود که چرا سه ساعت؟ گفته بود که قربان سه ساعت حرف است، آنها آمدند و ما رفتیم، مسئله این بود، ارتش آنطور بود، دولت آن بود و...»

۲ـ پس از پیروزی انقلاب، حضرت امام (ره) از عملکرد نهاد‌های مرتبط با دستگاه قضا ابراز رضایت می‌کنند و می‌فرمایند: «دادگستری و قوه قضائیه بحمدالله کار زیاد کردند و موجب سرافرازی یک ملت است که در مدت بسیار کم با همه مشکلات و با اینکه مهیا نبودند علمای ما برای قضاوت و امر قضاوت ارتباط با آنها نداشته است، مع‌ذالک موفق شده‌اند و تاکنون خدمت فراوانی کرده‌اند.»

۳ـ امام راحل از علما و روحانیون حوزه‌های علمیه و سایرین تقاضا می‌کنند تا در جهت تقویت قوه قضائیه و در رفع نواقص و برطرف کردن نقاط ضعف‌ها با قوه قضائیه همکاری داشته باشند و از آنها دعوت به مشارکت می‌کنند و می‌فرمایند: «قوه قضائیه امروز قوه قضائیه اسلامی است و رو به اسلام دارد می‌رود و باید خود علمای اسلام این را تقویت کنند.»

۴ـ حضرت امام خمینی (ره) در ادامه سخنان‌شان ورود به قوه قضائیه و تقویت آن را یک وظیفه شرعی و اسلامی دانستند و فرمودند: «عذری نیست از برای ما امروز که بگوییم ما نتوانستیم، یا ما داخل کار نبودیم، نخیر، همه شما هر یک از آقایان در هر جا هستند اینها پیشنهاد کنند و وارد بشوند و قوه قضائیه را تقویت بکنند کسانی که در حوزه‌ها هستند و آنهایی که درس خوانده هستند و در حوزه‌های دیگر سمت مدرسی و اینطور چیز‌ها را ندارند، آنها هم تشریف بیاورند و این قوه را تقویت بکنند تا ان‌شاءالله درست بشود این قوه....»

۵ـ امام راحل در ادامه همین بحث خطاب به قضات در انجام کار و قضاوت توصیه و تأکید کردند: «اگر این قوه قضائیه درست بشود، بسیاری از مشکلات کشور درست می‌شود مردم سروکار دارند با این قوه، با دادگستری سروکار دارند و به شما آقایان قضات عرض می‌کنم که خدا را در نظر داشته باشید در باب قضا، قوه قضائیه سروکارش با جان مردم است، با مال مردم است، با نوامیس مردم است و باید همیشه خدا را ناظر و حاضر ببینید که خدای نخواسته نباید یک اشتباهی در کار بشود، یک وقت یک خطایی بشود خطای شما بزرگ است و ممکن است یک خطا موجب قتل یک کسی بشود، یک خطا موجب به باد رفتن آبروی کسی بشود و...»
 با وجود اینکه از این سخنان و رهنمود‌ها بیش از چهل سال می‌گذرد، هنوز تازه و آموزنده است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات