صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۱  ، 
کد خبر : ۲۸۵۸۹۷

اخبار ویژه روزنامه‌های 21 دی ماه

روزنامه کیهان **

ری‌تاکیه: ایران در حال قدرت‌نمایی و عربستان مشغول خودزنی است

مشاور ارشد سابق وزارت خارجه آمریکا تحلیل جالبی درباره ارزیابی ایران و عربستان از یکدیگر ارائه کرد.

ری تاکیه ضمن سخنانی در شورای روابط خارجی آمریکا گفته است: آنچه سعودی‌ها می‌بینند نمایش قدرت ایران در جاهایی است که 10-11 سال پیش مشاهده نمی‌شد. و آنچه ایرانی‌ها مشاهده می‌کنند کشور مستأصل سعودی است که دست به اقدامات خودبرانداز نظیر اعدام اخیر می‌زند؛ اقداماتی که صرفا مشکلات داخلی را تشدید می‌کند.

وی می‌افزاید: تنش در روابط دو کشور ادامه خواهد یافت. البته تنش به رویارویی مستقیم منتهی نخواهد شد بلکه دو طرف تلاش می‌کنند ایادی خود را تقویت کنند و در نهایت منطقه قطبی‌تر می‌شود.

تاکیه درباره پیامدهای تیرگی روابط تهران-ریاض در مساله سوریه گفت: چشم‌انداز توافق‌نامه وین هیچ‌گاه موفقیت‌آمیز نبوده است و هیچ یک از بازیگران داخلی، منطقه‌ای و ابرقدرت‌ها اراده‌ای برای پایان دادن به جنگ در سوریه ندارند.

هاشمی: شورای نگهبان معافیت بیات و کروبی از آزمون را نپذیرفت

تحرکات رسانه‌ای برای استثنا کردن افراد از آزمون مجلس خبرگان و ایجاد امتیاز و تبعیض در حالی است که این ماجرا مسبوق به سابقه‌ای ناکام است.

برخی محافل می‌خواهند القا کنند که آزمون خبرگان اتفاق جدیدی است که در سال جاری روی داده، اما کتاب خاطرات هاشمی رفسنجانی از آزمون خبرگان سال 69 می‌گوید؛ زمانی که مهدی کروبی در آزمون مذکور شرکت نکرده و هاشمی رفسنجانی وساطت می‌کند تا شورای نگهبان صلاحیت او را احراز کند. جالب آنکه هاشمی به رهبری هم زنگ می‌زند؛ اما ایشان می‌فرماید دخالت و شفاعت نمی‌کنند؛ چون نمی‌شود یک نفر را استثناء کرد.

هاشمی در خاطرات خود می‌نویسد: « به خانه برگشتم. دکتر ]محمدعلی[ هادی، ]سفیر ایران در امارات متحده عربی[ آمد. پیشنهاد داشت فکری برای مرجعیت بعد از آیت‌الله ]سیدمحمدرضا[ گلپایگانی بشود. همچنین می‌گفت از صدام بخواهیم که منافقین را تحویل بدهد.

احمدآقا تلفنی گفت که شورای نگهبان، آقای ]مهدی[ کروبی، ]رئیس مجلس شورای اسلامی[ را برای امتحان، جهت احراز صلاحیت علمی برای نامزدی خبرگان، دعوت کرده است؛ آقای کروبی حاضر نیست در امتحان شرکت کند و ممکن است طرفداران او، علنا به مبارزه با شورای نگهبان برخیزند؛ از من خواست که برای رفع این مشکل اقدام کنم.

مسئله را تلفنی با رهبری در میان گذاشتم ایشان هم گفتند دخالتی نمی‌کنند و شفاعت نخواهند کرد، چون موارد متعدد است و نمی‌شود یکی را مستثنی کرد. جمع زیادی از نامزدها دعوت به امتحان شده‌اند؛ جمعی قبول و جمعی رد شده‌اند. آقای ]اسدالله[ بیات، نتیجه درخواست دیشب خود را تلفنی پیگیری کرد؛ گفتم شورای نگهبان بر سر موضع خود محکم است.»

تایم: آل‌سعود درگیر بحران پنهان و احساس انزواست

یک مجله آمریکایی ماجراجویی‌های اخیر رژیم آل‌سعود را نشانگر بحران پنهان در پادشاهی سعودی و احساس انزوای شدید این رژیم دانست.

مجله تایم درباره رفتار جنایتکارانه اخیر رژیم سعودی و اعتراض تهران نوشت: این یک بحران کامل خاورمیانه‌ای است و تحولاتش با چنان سرعتی پی در پی اتفاق می‌افتند که حتی برای ناظران امور خاورمیانه دنبال کردن‌شان چالش‌برانگیز است. تلاش برای یافتن معنای آن هم به نقطه آغاز برمی‌گردد؛ پادشاهی سعودی که با فشار داخلی و خارجی روبرو است.

چارلز فریمن، سفیر پیشین آمریکا در عربستان‌ سعودی می‌گوید: «برای 70 سال به شکلی کاملا نادرست این تصور وجود داشت که حکومت سعودی‌ها ثبات ندارد. این نخستین بار است که ممکن است چنین باشد.»

تایم می‌افزاید: در بیرون مرزها، تهران، رقیب دیرین ریاض، تسلط سنتی سعودی‌ها بر منطقه را تهدید می‌کند. جنگ در کشورهای همسایه، عراق و یمن که سعودی‌ها در آن درگیر بمباران هوایی خونینی علیه شورشیان مورد حمایت ایران بوده‌اند، تنها به حس انزوای عربستان افزوده است.

مداوی الرشید، یک کارشناس سعودی و پژوهشگر مهمان دانشگاه اقتصاد لندن، می‌گوید: «فکر می‌کنم حسی از آسیب‌پذیری وجود دارد. این که احساس کنید در محاصره نیروهای متخاصم قرار گرفته‌اید.»

این مجله خاطر نشان کرد: اوضاع در داخل مرزها هم چندان خوب نیست. کاهش بهای نفت به کسری بودجه منجر شده و حاکمان ریاض را مجبور به افزایش بهای سوخت و کاهش یارانه‌ها کرده است؛ اقداماتی که به نارضایتی در میان جمعیت 29 میلیونی سعودی‌ها دامن خواهد زد.

مداوی الرشید معتقد است «آنها به رضایت مخاطب داخلی اطمینان ندارند. هر چند مردم را از زمان بهار عرب زیر نظر داشته‌اند، اما این پرسشی است که مطرح است.»

فریمن که طی دوره جنگ اول خلیج‌فارس خدمت می‌کرد می‌گوید:«چالش‌های متوجه ثبات عربستان با اقدامات ملک سلمان که یک سال پیش قدرت را در دست گرفت و ساختار سنتی حاکمیت را تغییر داد بیشتر شده است. او پرنس محمد بن نایف، برادر زاده‌اش، را به مقام ولیعهدی و محمد بن سلمان، فرزند بسیار جوان و ناآزموده‌اش را به مقام معاونت ولیعهد و وزیر دفاع، منصوب کرد.

به گفته فریمن، آل‌سعود که زمانی با دربرگرفتن تمام گرایش‌ها ثبات را حفظ کرده بود، در حال حاضر قدرت را حول تنها یک جریان در خانواده گرد آورده است؛ تصمیم‌گیری نه تنها به یک جریان محدود شده بلکه بیشتر در دستان نوادگان یک نفر، سلمان، قرار دارد. این یعنی احتمال تصمیم‌گیری‌های عجولانه بالا رفته است و می‌توان گفت که جنگ یمن یکی از نمونه‌های آن است. حتی می‌توان اعدام‌ها را هم در این چارچوب دید.

اعدام‌های اخیر دی‌ماه بزرگترین نمونه از اعدام‌های گروهی از 34 سال پیش به این سو بوده‌اند. در آن زمان 63 نفر که در اعتراض به منحرف شدن آل‌سعود از اصول بنیادین اسلام با هدف سرنگونی خاندان حاکم دست به حمله‌ای به مسجدالحرام در مکه زده بودند، اعدام شدند.

بعضی تحلیلگران می‌گویند عربستان با گردن زدن شیخ نمر به همراه سه فعال شیعه دیگر قصد آرام کردن احساسات بنیاد‌گرایان سنی را داشت. اما فریمن و الرشید این توجیه را نمی‌پذیرند. از دید هر دو آنها، اعدام‌ها حرکتی در جهت ترساندن شیعیان عربستان از دست زدن به اقدامی علیه حکومتی بوده است که با آنها مانند شهروند درجه دو برخورد می‌کند. الرشید می‌گوید: «این امری فراتر از مذهب است. من این را محافظه‌کاری نمی‌دانم، این سرکوب است. این استبدادی است که مردم را از سخن گفتن و آزادی بیان محروم می‌کند. افراد بیشتری برای استفاده از توییتر و نوشتن وبلاگ شلاق می‌خورند. این سرکوب فزاینده‌ای است که به نظر من منعکس‌کننده ضعف است.»

او همچنین معتقد است که هدف از اعدام گروهی منحرف کردن افکارعمومی از جنگ یمن بوده که به مرگ هزاران غیرنظامی در ده‌ ماه گذشته منجر شده است و چشم‌اندازی هم برای پایان آن وجود ندارد.

برنامه‌های اقتصادی دولت ضد اشتغال است

نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران گفت: برنامه‌های اقتصادی دولت با وعده اشتغال‌زایی منافات دارد.

عبدالله وطنخواه به خبرگزاری اصلاح‌طلب ایلنا گفت: ادامه این وضعیت در حالی است که دولت درصدد است تا با استثنا کردن کارگران جوان زیر 29 سال از شمول دریافت حداقل مزد قانونی به سیاست‌های تعدیل ساختاری سرعت بیشتری ببخشد.

این فعال صنفی کارگری با یادآوری اینکه دولت کنونی در زمان رقابت‌های انتخاباتی خود را راستگو نامیده بود، افزود: در راستای همین ادعا قرار بود تا در کنار تولید رونق اقتصادی دستمزد کارگران نیز مطابق قانون به صورت واقعی افزایش یابد که در دو سال گذشته هنوز چنین اتفاقی برای کارگران نیفتاده است.

نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران افزود: واقعی شدن مزد و به رسمیت شناختن فعالیت‌های صنفی کارگری زمانی محقق شدنی است که دولت سیاست‌های اقتصادی کشور را در جهت حمایت از تولید داخلی تغییر دهد اما در شرایطی که هنوز مرزهای کشور به روی واردات انبوه کالاهای خارجی و مخصوصا چینی گشوده است نمی‌توان منتظر تغییر شرایط کار بود.

این فعال کارگری با اشاره به اینکه واردکنندگان کالاهای خارجی در مناسبات اقتصادی خود منافع تولیدکنندگان داخلی را نادیده می‌گیرند؛ اصولا طرفداران مکتب اقتصاد آزاد عقیده دارند که باید زمان تبدیل شدن سرمایه به ثروت به کمترین میزان ممکن برسد و برای همین از این منظر مناسبات سوداگری مانند بازرگانی، واسطه‌گری، زمین‌بازی، سفته‌بازی و بورس‌بازی بر ساخت صنعتی یک کالا ارجحیت دارد.

وطنخواه گفت: خواسته یا ناخواسته در رقابت با سرمایه‌داری مالی و سوداگری منافع سرمایه‌داران صنعتی به خواسته‌های کارگران نزدیک‌تر است و برای همین اگر دولت قصد کمک به طبقه کارگر را دارد باید در جهت تامین منافع صنعتگران گام بردارد.

وی تصریح کرد: آنچه که در دو سال گذشته مشاهده کردیم بیشتر تسهیل و تثبیت وضع اقتصادی سرمایه‌داری سوداگرانه بوده است و در عمل تحول اساسی در وضع کارگران ایجاد نشده است.

وی افزود: البته اقدامات دولت پدیده جدیدی نیست، کسانی که امروز درصدد تسریع شیب برنامه‌های تعدیل ساختاری هستند در زمان دولت پیشین همین رویکردها را در دیگر نهاد مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام دنبال می‌کردند.

وطنخواه تاکید کرد: در مجموع دولت یازدهم تلاش مضاعفی برای به سرانجام رساندن وظیفه ناتمام عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی دارد و آنچه که در قالب برنامه ششم برای تنظیم بازار کار توصیه شده است نیز بخشی از همین مسیر است.

تندروی‌‌های مجلس ششم به کلیت اصلاح‌طلبان برمی‌گردد

عضو هیئت رئیسه مجلس ششم اذعان کرد برخی تحرکات این مجلس افراطی‌گری بود.

سیدابراهیم امینی در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ این سوال که «آیا می‌پذیرید اگر برخی اتفاقات مجلس ششم اتفاق نمی‌افتاد به سود جریان اصلاحات بود»، تصریح کرد: کسی نمی‌تواند ادعا کند در زندگی خود اشتباه نکرده است. این وضعیت برای اصلاح‌طلبان در مجلس ششم نیز وجود داشت و اصلاح‌طلبان در برخی مقاطع عملکرد اشتباهی داشتند.

به نظر من در آن مقطع زمانی اصلاح‌طلبان تجربه کافی برای حضور در مجلس و قانون‌گذاری در سطح کلان نداشتند و به همین دلیل برخی اتفاقات رخ داد که نباید رخ می‌داد.

وی می‌افزاید: در مجلس ششم تندروی‌هایی صورت گرفت که نباید صورت می‌گرفت.

وی در عین حال تندروی‌های مجلس ششم را مربوط به کلیت اصلاح طلبان دانست و افزود: ما نباید همه اشتباهات گذشته را به مجلس ششم محدود کنیم اگر در گذشته اشتباهی صورت گرفته همه جریان اصلاح‌طلبی در آن نقش داشته‌اند. به همین دلیل نباید نمایندگان را از جریان کلی اصلاحات تفکیک کنیم و آنها را منشا مشکلات در آن مقطع زمانی معرفی کنیم.

امینی در عین حال در بخش دیگری از این مصاحبه، ضمن حمله به برخی اطرافیان روحانی گفت برخی افراد سبد رای آقای روحانی را فراموش کرده‌اند. این عده خیلی زود فراموش کردند آقای روحانی با حمایت همه جانبه اصلاح‌طلبان به ریاست‌جمهوری رسید و اگر حمایت اصلاح‌طلبان وجود نداشت شاید انتخابات سرنوشت دیگری پیدا می‌کرد به همین دلیل برای خود در کنار جریان اصلاحات سازمان رای مستقل قائل هستند.

منظور من حزب اعتدال و توسعه است. آنها گمان می‌کنند آقای روحانی با کمک این عده و برنامه‌های حزب اعتدال و توسعه در انتخابات به پیروزی رسیده است.

وی همچنین درباره تعلل علی لاریجانی برای پیوستن به ائتلاف اصولگرایان گفت: آقای لاریجانی به صورت خواسته یا ناخواسته بازی اصولگرایان را برای ائتلاف به هم زده است. به نظر من علی لاریجانی به دنبال تقویت فراکسیون رهروان ولایت و تبدیل این فراکسیون به یک حزب یا جریان سیاسی جدید در کشور است.

همزمان با مصاحبه امینی و اذعان وی به تندروی‌های مجلس ششم، علی شکوری‌راد (دیگر نماینده مجلس ششم و دبیر حزب غیرقانونی اتحاد ملت) در مصاحبه با ایسنا و درباره ترکیب مجلس دهم گفت: مجلسی در تراز مجلس ششم دیگر تکرار نخواهد شد و نباید انتظارات را خیلی بالا برد(!) اگر مجلسی مانند مجلس پنجم شکل بگیرد توفیق خوبی است.

به نام مستقلین به کام افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی

رئیس‌ جبهه موسوم به «مستقلین و اعتدال‌گرایان» گفت: آقایان علی مطهری، محسن هاشمی، اشرفی‌اصفهانی، حضرتی، اشراقی و خانم‌ها فاطمه هاشمی و پیشگاهی‌فرد از جمله افرادی هستند که در لیست اولیه انتخاباتی جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان بوده و تأیید صلاحیت شده‌اند.

قدرت‌علی حشمتیان به تسنیم گفت: لیست اولیه انتخاباتی که ما تهیه کردیم، قطعی نیست و لیست قطعی خود را بعد از احراز صلاحیت‌ها منتشر می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کماکان سرلیست جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان آقای علی مطهری است و اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان معتدل در لیست ما جای دارند و اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان تندرو به هیچ‌وجه در لیست ما جایی ندارند.

قرار دادن برخی اسامی در فهرست مستقلین در حالی است که امثال محسن هاشمی، اشرفی‌اصفهانی، حضرتی و فاطمه هاشمی جزو افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی محسوب می‌شوند و معلوم نیست با چه عنوانی می‌توان آنها را مستقل حساب کرد و با این حساب چگونه می‌توان علی مطهری را در کنار عناصر کارگزارانی یا غربگرا، مستقل دانست؟!

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* رئیس کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران از نامه وزارت امور خارجه برای تثبیت نام خیابان بوستان خبر داد. مجتبی شاکری با اشاره به اینکه پس از شهادت شیخ نمر، مردم و شخصیت‌ها خواستار واکنش شورای شهر در خصوص نامگذاری معبری به نام این فرد بودند، گفت: برخی پیشنهاد دادند که خیابان مقابل سفارت عربستان به نام شیخ نمر تغییر یابد. وی افزود: هفته گذشته برخی از اعضای شورای شهر پیشنهاد نامگذاری خیابانی به نام «شیخ نمر» را ارائه کردند و دو فوریت این طرح در شورای شهر تصویب و بر همین اساس بررسی‌ها برای نامگذاری خیابانی به نام «شیخ نمر» آغاز شد، اما عصر همان روز مردمی که جلوی سفارت عربستان تجمع کرده بودند، به صورت خودجوش نام خیابان را تغییر دادند. شاکری با تاکید بر اینکه روال بر این است که نظر وزارت امور خارجه نیز در این خصوص پرسیده می‌شود گفت: تغییر نام یک خیابان دو هفته الی یک ماه طول می‌کشد چرا که باید پس از کسب اکثریت آرای اعضای شورای شهر در صحن علنی، ریاست شورا به شهردار تهران این موضوع را اطلاع دهد و شهردار تهران نیز از شهردار منطقه بخواهد نسبت به تغییر نام اقدام کند و این مساله زمان‌بر است.

* محمد النمر برادر شیخ شهید نمر باقرالنمر در گفت وگویی به شرح حال زندگی سیاسی برادرش پرداخت و گفت: دیدگاه برادرم اصلاح گرایانه بود و شیخ در هیچ بخشی از سخنان خود خواهان سرنگونی دولت نشد و به مسائل سیاسی این چنینی نیز نپرداخت. وی افزود: اعدام او بسیار دور از ذهن بود و خبر اعدام هم به صورت غافلگیر کننده‌ای اعلام شد. محمدالنمر گفت: بازپرس‌ها از شیخ می‌خواستند معذرت خواهی کند اما او بار دیگر نظرات خود را برای آنان توضیح می‌داد. وی درباره سرنوشت جنازه شیخ نمر نیز گفت: در تماسی که مقامات سعودی با ما داشتند اعلام کردند پیکر شهید را به خانواده او تحویل نخواهند داد اما ما هم‌چنان بر تحویل پیکر او اصرار داریم.

* گروه تروریستی داعش سه معلم را در شهر موصول عراق اعدام و ده‌ها نفر را به زندان انداخت. به گزارش روزنامه ایتالیایی کوریه دلاسرا، سرنوشت مشترکی در کمین این عده است زیرا آنها از پذیرش برنامه آموزشی جدید داعش سر باز زده‌اند. براساس این گزارش که به نقل از شبکه‌های خبری خاورمیانه تهیه شده است، حاکمان رادیکال داعش در مناطق تحت حکومت خود تدریس و آموزش رشته‌هایی مانند فلسفه و ریاضیات را ممنوع اعلام کرده‌اند. به گزارش رسانه‌های کردی و به نقل از یک معلم سوری، از قرار معلوم رشته‌های شیمی و بیولوژی نیز دیگر تدریس نمی‌شود و در عوض به دستور داعش تدریس اصول شریعت و جهاد جایگزین آن شده است. اولین معلمی که اعدام شد «اشوق النعیمی» نام داشت. جرم او این بود که آشکارا علیه برنامه آموزشی داعش تبلیغ کرده و یک راهپیمایی اعتراضی را در موصول سازماندهی کرده بود. این راهپیمایی با بازداشت بیش از سی معلم پایان گرفت. یکی از فعالان مدنی به نام «عبداله المعلی» گزارش می‌دهد که این عده بی‌تردید در دادگاه شریعت حکم محکومیت خواهند گرفت و جای آنها را نیروهایی پر خواهند کرد که حاضر به همکاری با داعش هستند.

* یک دادگاه اماراتی حکم غیابی اعدام برای یک عضو داعش صادر کرد. شبکه خبری «بی بی‌سی عربی» گزارش داد دادگاهی در امارات با صدور حکم غیابی، یک فرد را به اتهام عضویت در گروهک تروریستی داعش، به اعدام محکوم کرده است.

*********************************

روزنامه خراسان**

دیپلماسی ایرانی :

زمانی نیا معاون بین‌الملل وزیر نفت و مشاور حقوقی تیم هسته‌ای گفت: به شما قول می‌دهم در همان نخستین روزهای اجرای برجام احساس روانی اجرای آن اثرات خود را در کاهش قیمت دلار و طلا به جای بگذارد.

عصر ایران نوشت:

محمد النمر برادر آیت‌ا... شهید نمر باقر النمر در گفت‌وگویی درباره شرح حال سیاسی برادرش گفت: شیخ نمر در هیچ بخشی از سخنان خود، خواهان سرنگونی دولت نشد و به مسائل سیاسی این چنین نیز نپرداخت.اعدام او بسیار دور از ذهن بود و خبر اعدام هم به صورت غافلگیر کننده‌ای اعلام شد. بازپرس‌ها از شیخ می‌خواستند معذرت خواهی کند اما او بار دیگر نظرات پیشین خود را برای آنان توضیح می‌داد.

انتخاب مدعی شد:

یکی از نزدیکان آیت ا... یزدی در گفتگویی کوتاه اعلام کرد: «روز دوشنبه از دفتر آیت ا... یزدی تماسی (با دفتر سیدحسن خمینی) حاصل شد ولی وقتی می خواستیم میان ایشان و حاج حسن آقا ارتباط تلفنی را وصل کنیم دفتر آیت ا... یزدی اعلام کرد که ایشان منصرف شده اند و فرموده اند: مشکلی بوده است که رفع شده است.»

بولتن نیوز نوشت :

رئیس رسانه ملی در دفاع از عملکرد سیاسی سازمان صداوسیما و در واکنش به اظهارات نوبخت گفت: شرایط خوبی برای دولتمردان ایجاد کرده‌ایم که با حضور در برنامه‌های مختلف به بیان عملکرد و دیدگاه‌های خود بپردازند؛ البته رسانه ملی دیدگاه‌های انتقادی را نیز منتشر می‌کند، بنابر‌این انصاف نیست که رسانه‌ملی اپوزیسیون دولت معرفی شود.

*********************************

روزنامه ایران**

انتشار فیلم ارتش امریکا از رزمایش سپاه در تنگه هرمز

نیروی دریایی امریکا تصاویر ویدئویی سیاه و سفیدی 30 ثانیهای را منتشر کرده که می‌گوید توسط یک بالگرد امریکایی تهیه شده و شامل شلیک موشک از قایق‌های تندروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. به گزارش «تسنیم»، نیروی دریایی امریکا می‌گوید: تصاویر رادار مادون قرمز یک «قایق تندروی» ایرانی را نشان می‌دهد که در نزدیکی «ترومن»، ناوشکن «یو‌اس‌اس باکلی»،‌ ناوچه فرانسوی «اف‌اس پراونس» و تعدادی کشتی تجاری دیگر، چندین موشک پرتاب می‌کند.

آقاتهرانی: لاریجانی، مصباح را پشت پرده حادثه قم می‌داند

معلم اخلاق کابینه دولت احمدی‌نژاد گفت: «اگر بنا به امر به ‌معروف فیزیکی بود، خاتمی و هاشمی را تکه‌پاره می‌کردیم.» حجت‌الاسلام آقاتهرانی در گفت‌و‌گو با نشریه «رمز عبور» ضمن اشاره به حوادث 22 بهمن قم و حمله به رئیس مجلس افزود: «‌آیت‌الله مصباح به من فرمودند که به آقای لاریجانی بگو به والله العلی العظیم من در این قصه نه خودم از قبل خبر داشتم، نه همان موقع می‌دانستم، بعد به من خبر دادند که چه شده است. اصلاً به من ربطی ندارد، ولی آقای لاریجانی همه برخوردهایش حاکی از این است که شخص آقای مصباح این کار را کرده که بسیار برای خودش بد است. برای خود آقای لاریجانی این کار خیلی زشت است. واقعاً دلم می‌سوزد. حاج‌آقا که اساساً اهل این حرف‌ها نیست قسم خورد که به او بگو بیخودی در دلش نماند و خیال نکند من کرده‌ام. ربطی به من ندارد. در این قصه کاری نداشتم.» دبیرکل جبهه پایداری ادامه داد: «بچه‌های حاج‌آقا هم معمولاً مراعات این مسأله را باید بکنند که می‌کنند که نظرات ایشان باید دقیق اجرا شود و در حرم کارهایی از این قبیل انجام نمی‌دهند و واقعاً هم هیچ موقع دنبال این کارها نبوده‌ایم. این‌طوری که نمی‌شود. به همین دلیل در صحبتی هم که‌ درباره آقای هاشمی رفسنجانی کردم، گفتم اگر بنا بود امر به معروف و نهی از منکر فیزیکی بکنیم، باور کن خاتمی و تو را می‌زدیم تکه‌پاره می‌کردیم. اینجا که تهران نیست، اینجا قم است، ولی ایشان اجازه این کار را به ما نداده است.»

فرمانده جدید یگان ویژه تهران

طی حکمی از سوی سردار حسن کریمی فرمانده نیروهای ویژه انتظامی(نوپو)، سرهنگ سعید مطهری‌زاده به عنوان فرمانده یگان ویژه تهران بزرگ معرفی و از زحمات سردار حسن عرب سرخی قدردانی شد. به گزارش پایگاه خبری پلیس، مراسم تودیع و معارفه فرماندهان سابق و جدید این یگان، روز گذشته با حضور سردار «کریمی» برگزار شد.

وضعیت رد مال و جریمه نقدی مهدی هاشمی

علیزاده طباطبایی گفت: «مهدی هاشمی حکم صادرشده را قبول ندارد و به همین خاطر هم رد مال و جریمه نقدی را که در حکم آمده پرداخت نمی‌کند.» محمود علیزاده طباطبایی در گفت‌وگو با «فارس» افزود: «حکمی که برای مهدی صادر شده، غلط است.» گفتنی است، مهدی هاشمی با حکم دادگاه انقلاب به 10 سال حبس و پرداخت و رد مال 600 میلیون تومانی و 2/1 میلیارد تومان جزای نقدی و همچنین انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شد.

صدراعظم پیشین آلمان در تهران

صدراعظم پیشین آلمان در رأس یک هیأت اقتصادی به تهران می‌آید. به گزارش ایسنا، «گرهارد شرودر» که بعد از پایان مسئولیتش در سمت صدراعظمی آلمان بیشتر به امور اقتصادی می‌پردازد، قرار است در رأس یک هیأت اقتصادی به تهران بیایید و طی امروز و چند روز آینده که در ایران اقامت خواهد داشت، با تعدادی از مقام‌های کشورمان دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

حمله با اسپری فلفل به آوارگان سوری در کانادا

گروهی از آوارگان سوری در کانادا با اسپری فلفل هدف حمله قرار گرفتند. به این آوارگان در مراسمی که برای استقبال از آنها ترتیب یافته بود، حمله شد. شاهدان گفتند مردی دوچرخه‌سوار به این آوارگان در حالی که در ایستگاه اتوبوس شهری ایستاده بودند، اسپری فلفل پاشید. 30 نفر از جمله چند کودک در محل، کمک‌های درمانی دریافت کردند. دولت کانادا متعهد شده است 25 هزار آواره سوری را تا پایان فوریه بپذیرد.

کشته شدن یک سرهنگ سودانی در عدن

وزارت دفاع یمن اعلام کرد ارتش و کمیته‌های مردمی یک بالگرد از نوع آپاچی را در شهر میدی واقع در استان حجه سرنگون کردند و کنترل تفرجگاه این شهر را در دست گرفتند. این دومین بالگرد آپاچی عربستان است که توسط نیروهای یمنی سرنگون می‌شود. همچنین ارتش و کمیته‌های مردمی خودروهای نیروهای متجاوز را هدف قرار دادند که به کشته شدن یک سرهنگ سودانی و زخمی شدن یکی از فرماندهان نیروهای اماراتی و 3 تن دیگر انجامید.

افتخار امارات به پیروی از سیاست‌های آمریکا

سفیر امارات در واشنگتن، با اشاره به مشارکت کشورش در 6 ائتلاف مختلف با آمریکا، به نداشتن استقلال و وابستگی همه‌جانبه و پیروی کورکورانه از سیاست‌های جنگ‌افروزانه کاخ سفید افتخار کرد. یوسف العتیبه در یک نشست مطبوعاتی در آمریکا تاکید کرد امارات عربی با افتخار اعلام می‌کند تنها کشور عربی است که در 25 سال گذشته، در 6 ائتلاف به رهبری آمریکا شرکت کرده است. سفیر امارات همچنین تاکید کرد کشورش در حال حاضر پذیرای بیش از 3000 تفنگدار آمریکایی است و بندر جبل علی در دوبی، محلی است که بیشترین ناوهای جنگی آمریکایی در آن تردد می‌کنند! از جمله ائتلاف‌هایی که حاکمان امارات در آن شرکت کرده‌اند می‌توان به ائتلاف حمایت از طالبان در 1994، ائتلاف 30 کشور علیه عراق در 1990، ائتلاف حمله به عراق در 2003، ائتلاف حمله به غزه و حمله به یمن اشاره کرد.

معاون دوم البغدادی کشته شد

مرکز اطلاع‌رسانی نظامی ارتش عراق اعلام کرد عاصی علی محمد ناصر العبیدی، معاون دوم ابوبکر البغدادی، سرکرده داعش در حمله هوایی ارتش عراق در منطقه بروانه واقع در غرب الرمادی کشته شد. ناصر العبیدی سرهنگ ستاد ارتش صدام بود و فرماندهی منطقه الجزیره الانبار را در گروه داعش عهده‌دار بود. منطقه الجزیره با سوریه هم‌مرز است و اکثر تروریست‌ها از این منطقه وارد عراق می‌شوند.

آغاز به‌کار پارلمان جدید مصر

پارلمان جدید مصر، یکشنبه با تمام اعضای جدید خود تشکیل جلسه داد. این جلسه پس از گذشت بیش از 3 سال از خلأ قانونی و پارلمانی در مصر تشکیل شد. اولین جلسه مجلس نمایندگان به ریاست بهاء ابو الشقه، رئیس ائتلاف حزب «الوفد» که از لحاظ سنی از همه نمایندگان جدید بزرگ‌تر است آغاز شد. از جمله برنامه‌های این جلسه، قرائت تصمیم‌های قضایی و کمیته عالی انتخاباتی (شماره 103) و عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر برای از سرگیری جلسات مجلس و سوگند یاد کردن نمایندگان برای پایبندی به قانون اساسی بود.

الازهر ائتلاف مذهبی تشکیل می‌دهد

شیخ ‌الازهر گفت‌وگو و رایزنی برای تشکیل ائتلاف عربی - اسلامی علمای مذهبی را به موازات ائتلاف نظامی موسوم به عربی - اسلامی عربستان، آغاز کرده است. این گفت‌وگوها با مجمع دانشگاه‌های اسلامی، مجمع فقه اسلامی در جده و شورای حکمای مسلمان قرار است صورت بگیرد و برخی منابع اعلام کردند الازهر به دنبال آن است برخی علمای شیعه که میانه‌رو خوانده را نیز به این ائتلاف دعوت کند. به این ترتیب الازهر تا پایان ماه ژانویه در نشستی خبری از تشکیل ائتلاف اسلامی در قاهره خبر خواهد داد که در موازات اقدامات ائتلاف نظامی آل‌سعود فعالیت خواهد کرد.

***************************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات