صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۹  ، 
کد خبر : ۲۸۸۷۲۸

اخبار ویژه روزنامه‌های 15 فروردین ماه

روزنامه کیهان **

صدای آمریکا: ملت ایران اعتماد بالایی به جمهوری اسلامی دارند

صدای آمریکا با اشاره به آخرین نظرسنجی دانشگاه مریلند که می‌گوید اکثریت مردم ایران اطمینانی به پایبندی‌ آمریکا به توافق ندارند، اعلام کرد براساس دیگر نتایج همین نظرسنجی، اعتماد مردم به نظام به طرز شگفت‌آوری بالاست.

بر پایه جدیدترین نظرسنجی دانشگاه مریلند آمریکا که از بیش از هزار نفر در ایران صورت گرفت، اکثریت از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند به پایبندی آمریکا به تعهداتش در توافق جامع اتمی با ایران اعتماد ندارند.

براساس نتایج این نظرسنجی، 51 درصد ایرانی‌ها خواستار تدبیر مجلس برای حل مشکل بیکاری، و 22 درصد نگران مسئله ادامه یارانه هستند. خوشبینی به بهبود وضعیت اقتصادی در روزهای اولیه پس از توافق بالا بوده، اما به تدریج کاهش یافته است؛ 66 درصد به پایبندی آمریکا به تعهداتش اعتماد ندارند.

صدای آمریکا می‌گوید: براساس این نظرسنجی، به نظر می‌رسد محبوبیت روحانی رو به کاهش است چون دفعه قبل او 61 درصد «خیلی مورد حمایت» بود و این بار 21 درصد محبوبیت او کاهش یافته است. همچنین یک اکثریت 52 درصدی می‌گویند شرایط اقتصادی بد است. این، هشت درصد از دفعه قبل بیشتر است. اردیبهشت 94، تنها 44 درصد چنین اعتقادی داشتند.

در نشست ارائه نتایج این نظرسنجی تریتا پارسی، رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا یکی از نتایج چشمگیر این نظرسنجی را نگاه ایرانیان به کشورشان به عنوان قدرت منطقه‌ای دانست.

وی گفت: «تغییر در دیدگاه ایرانیان نسبت به جایگاه ایران در منطقه دیده می‌شود، یعنی ایرانیان خودشان را با نظام‌های غیردموکراتیک منطقه می‌سنجند، و سیستم ایران را برتر از دیگران می‌یابند. این نظرسنجی نشان می‌دهد که اعتماد مردم به نظام، صراحتا و به طور شگفت‌آوری بالاست.»

تریتا پارسی در توضیح گفت، این یعنی مردم «تغییرات در سیستم را از طریق حضور پای صندوق رای و آرای خود را موثر می‌بینند. همچنین دیدگاه مردم با ظهور داعش درباره دخالت تهران در امور منطقه‌ای تغییر کرده و بیشتر خواستار افزایش حضور ایران در خارج هستند. به عبارت دیگر مردم ترجیح می‌دهند که بهتر است در آنجا با آنها درگیر شویم تا در داخل ایران با آنها مبارزه کنیم.»

نمرات تک فراوان در کارنامه اقتصادی دولت

عملکرد اقتصادی دولت در سال 1394 بی‌برنامه، پرحاشیه و بسیار آشفته بود. در سال 1394 رشد نقدینگی ادامه یافت و به رقم عجیب هزار هزار میلیارد تومان نزدیک شد. اما هیچ‌‌گاه در هیچ حوزه تولیدی‌ای نقدینگی وجود نداشت. این حجم نقدینگی می‌توانست در راه تولید هزینه شود و زمینه خروج از رکود را فراهم آورد اما این اتفاق رخ نداد تا ضعف‌های اقتصادی دولت بیش از پیش عیان شود.

روزنامه وطن امروز با انتشار این ارزیابی نوشت: در سالی که دولت همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد مذاکرات و برجام قرار داد، اقتصاد ضربات متعددی متحمل شد که بارزترین ضربه همان رکود بود، انبار تولید‌کننده‌ها پر شده و کسی پول خرید کردن نداشت، همان رکودی که روحانی در تابستان 93 خبر خروجش را فریاد زده بود، در سال 94 گریبان اقتصاد را رها نکرد تا 4 وزیر کابینه در نامه‌ای کم‌سابقه خطر رکود را به رئیس‌جمهور اطلاع دهند.

این روزنامه می‌افزاید: نامه 4 وزیر اقتصاد، صنعت، رفاه و دفاع در تابستان 94 نیز یکی از خبرهای تکان‌دهنده برای دولتی‌ها بود. قطعا نمی‌توان نگارش نامه 4 وزیر را سیاسی دانست، چرا که وضعیت شرکت‌های بورسی و تولیدکنندگان بسیار بد است و وزرا با استفاده از شاخص‌های منفی به رئیس‌‌جمهور هشدار دادند و خواستار تصمیم عاجل برای نجات اقتصاد شدند. هر کدام از وزرا هم به علت درگیر بودن زیرمجموعه‌های خود با موضوع، نامه را امضا کردند و سخن اصلی آنها بیان واقعیت‌های اقتصادی بود و هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند این نامه با اهداف سیاسی نگاشته شد. این نامه نشان داد بحران‌هایی مثل رکود در کشور چقدر جدی است اما برخورد با این نامه بسیار عجیب بود. سخنگوی دولت که علاقه زیادی به محرمانه‌سازی موضوعات اقتصادی دارد در جمع خبرنگاران گفت بهتر بود بالای نامه مهر محرمانه می‌خورد! اکبر ترکان هم در توهینی بی‌سابقه اعلام کرد 4 وزیر و زیرمجموعه آن دنبال مفت‌خوری و خرید خوراک ارزان پتروشیمی‌ها بودند و برخی تئوریسین‌های اصلاح‌طلب نیز پیشنهاد دادند هر 4 وزیر اخراج شوند! دولت رکود در برابر این نامه هم سکوت کرد.

وطن امروز با اشاره به عبور نقدینگی از مرز هزار هزار میلیارد تومان می‌نویسد: این رقم در تاریخ ایران بی‌سابقه است. ماجرای رشد 80 درصدی نقدینگی در 2 سال فعالیت دولت یازدهم از سوی کارشناسان و صاحبنظران حوزه اقتصادی کشور به عنوان یک خطر و فاجعه بزرگ اقتصادی اعلام شد. مردان اقتصادی روحانی در عرض 700 روز (فاصله شروع به کار دولت تا 17 مرداد 94) نقدینگی را از 492 هزار میلیارد تومان به 816 هزار میلیارد تومان رساندند. دولت یازدهم در پایان سال 92 رقم نقدینگی را به 592 هزار میلیارد تومان و در پایان سال 93 به 782 هزار میلیارد تومان رساند.

این گزارش با اشاره به سنگین‌تر شدن نرخ قبض‌های پرداختی از سوی مردم به جای بهبود معیشت مردم می‌نویسد: دولت به جای اجرای طرح‌های خاص در قالب بهبود معیشت خانوارها بار مالی قبوض گاز را بالا برد. همزمان با افزایش بار مالی قبوض گاز در سال 94، معاون وزیر نفت نیز در ماه‌های ابتدایی سال از دستورات جدید رئیس‌جمهور برای افزایش 20 درصدی افزایش قیمت گاز به صورت یکسان برای 12 پلکان مصرفی در کشور خبر داده است...

وطن امروز با اشاره به رکود و تورم نهفته در بازار مسکن می‌نویسد: بسترسازی برای تامین مسکن مورد نیاز مردم از وظایف دولت است که متاسفانه در دولت یازدهم به آن هیچ توجهی نشد و مسئولان به جای اجرای طرح‌های ساخت مسکن به افزایش رقم وام مسکن خرید خانه آن هم با شرایط سخت بازپرداخت که برای متقاضیان به سختی امکان‌پذیر است روی آوردند غافل از اینکه با سهل‌انگاری نسبت به ساخت و ساز واحدهای مسکونی شکاف میان عرضه و تقاضا در بخش مسکن روز‌به‌روز در حال بیشتر شدن است و این پدیده شوم امکان رشد جهشی قیمت‌ها را به دنبال دارد. وزیر راه و شهرسازی در 2 سال گذشته بارها نسبت به مسکن مهر انتقاداتی را مطرح کرده در حالی که هنوز نتوانسته طرح جایگزین این پروژه را ارائه دهد. دولتمردان در این مدت نتوانسته‌اند طرح‌های کارشناسی شده و جایگزین مسکن مهر را ارائه دهند در حالی که می‌توانستند به جای انتقادات فراوان طرح‌هایی مانند مسکن اجتماعی، حمایتی، امید و... را که مطرح کرده بودند، عملیاتی کنند. چند ماه بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم دولت سعی کرد با پرده‌برداری از طرح‌های مختلفی به منظور خانه‌دار کردن مردم آنها را به صاحبخانه شدن در قالب طرح مسکن اجتماعی امیدوار کند. دولت تقریبا 2 سال زمان داشته که جزئیات طرح مسکن اجتماعی را تدوین و اعلام کند و همچنین براساس اظهارات مسئولان قرار بود که امسال این پروژه کلید بخورد اما تاکنون شاهد هیچ‌گونه اقدام عملی در این بخش نبوده‌ایم. از طرفی اعطای وام‌های 50، 80، 100 و 160 میلیونی نیز اکنون دردی را دوا نمی‌کند به طور مثال اقساط وام 160 میلیون تومانی برای زوج‌های خانه اولی با اقساط 2 میلیون و 300 هزار تومان چگونه قابل بازپرداخت است؟

رکود پس از برجام عمیق‌تر شد اما دولت همچنان بلاتکلیف است

دولت باید اولویت‌های اقتصادی معطل‌مانده را در سال 95 مشخص کند.

دکتر حسین صمصامی (اقتصاددان و سرپرست اسبق وزارت اقتصاد) درباره اولویت‌های اقتصادی سال 95 نوشت: سال 94 با کلی مشکلات اقتصادی به پایان رسید و برخی از این معضلات به سال بعد موکول شد. به همین دلیل دولت برای سال آینده باید مشکلات را دسته‌بندی کند و بر همین اساس به سراغ حل آنها برود.

صمصامی در یادداشت جام‌جم می‌افزاید: قطعا دولت باید ندانستنی‌های خود را از اقتصاد مشخص کند و بداند که چه نکاتی برایش مجهول است که ندانستن آنها باعث مشکل شده است.

شاید یکی از مشکلات موجود در کشور گردش پول و رکود ایجاد شده در اقتصاد است. این در حالی است که اقدامات دولت برای خروج از رکود کافی نبوده و تنها به عنوان مسکن، آن هم برای مدت کوتاه عمل کرده که این گونه عملکردها در اقتصاد نمی‌تواند راهگشای مشکلات باشد.

از سوی دیگر سیاستگذار اقتصاد باید کنترل ابزار سیاستی خود را به دست بگیرد. شفاف‌سازی اقتصاد یکی دیگر از مسائل مهم کشور است که نسبت به آن بی‌توجهی می‌شود. اکنون رئیس‌جمهور از رشد اقتصادی و خروج از رکود نظر می‌دهد و وزیر امور اقتصادی و دارایی هم نظر دیگری ارائه می‌دهد. در این میان رئیس‌کل بانک مرکزی با وجود رکود در کشور از رونق اقتصادی صحبت می‌کند که این تناقض‌ها باید حل شود.

وی خاطرنشان کرد: اکنون نقدینگی کشور به بیش از هزار تریلیون تومان رسیده، اما حتی بخشی از این نقدینگی به تولید تزریق نشده است. این در حالی است که رشد نقدینگی حدود 27 درصد و رشد اقتصادی نزدیک به صفر است. هدف‌گذاری دولت در سال 95 باید هدایت نقدینگی به سمت تولید باشد که این امر می‌تواند محرک خوبی برای خروج از رکود به حساب بیاید. عمیق‌تر شدن رکود در قبال رشد نقدینگی نشان می‌دهد دولت نتوانسته هادی خوبی برای نقدینگی به سمت تولید باشد و باید نظارت خود را روی این موضوع بیشتر کند.

موضوع دیگری که حائز اهمیت است بحث برجام است. دولت از زمان قوت گرفتن مذاکرات با وعده‌های اقتصادی که به مردم می‌داد کشور را در رکودی عمیق فرو برد. در آن زمان مطرح می‌شد که اگر مذاکرات به نتیجه برسد بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد و سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند به راحتی وارد ایران شوند.

صمصامی با بیان اینکه اتفاق اقتصادی مدنظر دولت محقق نشد، تصریح کرد: اکنون مردم منتظر وعده‌های دولت و رونق اقتصادی و رفع مشکلات به دلیل برجام هستند. به این دلیل که همچنان عنوان می‌شود که درهای مذاکرات با کشورهای پیشرفته باز شده و افزایش روابط اقتصادی از برنامه‌های ماست، دولت باید به مردم به صورت شفاف بگوید که برجام تمام شده و هر کاری که قرار بود انجام بشود انجام شده است تا امید واهی از مردم دور شود.

رکورد چک‌های برگشتی در دولت یازدهم شکست اما ملالی نیست!

در حالی که طبق آمار رسمی بانک مرکزی میزان چک‌های برگشتی در سال 94 به 94 هزار میلیارد تومان رسیده، روزنامه دولت مدعی شده چک‌های برگشتی ایران کمتر از کشورهای آسیایی است (و لابد هنوز هم باید منتظر چک‌های برگشتی بیشتری بود!)

بر اساس اعلام بانک مرکزی 94 هزار میلیارد تومان چک در سال 94 برگشت خورد.

میزان چک‌های برگشتی در 9 ماهه اول سال 93 طبق اعلام این نهاد پولی و بانکی از مرز 50 هزار میلیارد تومان گذشته و 35 درصد نسبت به سال 92، افزایش یافته بود.

محمود احمدی، دبیر کل بانک مرکزی گفته بود که در سال 84، یک میلیون چک برگشتی، در سال 92، پنج میلیون و در سال 93 نیز 6 میلیون برگ چک برگشت خورده است.

به نوشته روزنامه فرهیختگان، ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی در آذر 93 با انتقاد از افزایش میزان چک‌های برگشتی در دولت قبل وعده داده بود که در دوره مدیریت خود بر بانک مرکزی، اعتبار گذشته را به چک بازگرداند. حالا آنطور که بانک مرکزی گزارش داده است؛ در 10 ماهه ابتدای94، 7/8 میلیون فقره چک به مبلغ 940 هزار میلیارد ریال با میانگین مبلغ 120 میلیون ریال چک برگشت خورده است.

به عبارت دیگر تعداد چک‌های برگشتی در 10 ماهه اول سال 94 به نسبت سال 92 (آغاز به کار دولت یازدهم) 2/8 میلیون فقره افزایش یافته و از 5 میلیون به 7/8 میلیون رسیده است.

با وجود این حقیقت تلخ، روزنامه دولتی ایران در تیتری نوشت: چک‌های برگشتی ایران کمتر از کشورهای آسیایی است.

این روزنامه می‌افزاید: طبق آمار اخذ شده از وب‌سایت بانک مرکزی کشورهای ترکیه، امارات و تایلند که اطلاعات تمام چک‌ها را به صورت مرتب منتشر می‌کنند، نسبت تعداد چک‌های برگشتی به تعداد کل چک‌های مبادله شده در 10 ماهه منتهی به سال 2015 میلادی به ترتیب 3/3، 4/1 و 1/1 درصد بوده است. چنانچه مشاهده می‌شود تعداد چک‌های مبادله شده در ایران چندین برابر کشورهای فوق بوده، با این وجود میزان سهم چک‌های برگشتی از کل چک‌های مبادله شده در ایران در مقایسه با کشورهای مورد بررسی، تفاوت چندانی ندارد(!)

این شیوه استدلالی مراکز اقتصادی و رسانه‌ای وابسته به دولت در حالی است که برخی کشورهای آسیایی وابسته به غرب، در مقاطع مختلفی دچار بحران‌های شدید اقتصادی و ورشکستگی- ناشی از رشد حبابی معطوف به غرب- شده‌اند و لابد ما هم باید مانند آنها تا آخر خط وابستگی خسارت‌بار به غرب برویم و به ورشکستگی برسیم.

از سوی دیگر واقعیت مهم و نگران‌کننده، افزایش 55 درصدی چک‌های برگشتی در دوره مدیریت دولت یازدهم است که با دعاوی گشایش و رونق و ساماندهی اقتصادی ناسازگار است و ادعای اینکه هنوز چک‌های برگشتی ما کمتر از برخی کشورهاست نمی‌تواند چاره درد یا مسکن ورشکستگی فعالان اقتصادی داخلی باشد.

گزافه‌گویی رئیس‌جمهور آمریکا با 19 هزار میلیارد دلار بدهی

باراک اوباما مدعی شد اقتصاد ایران امنیت می‌خواهد نه آزمایش موشک.

به گزارش صدای آمریکا اوباما در یک نشست خبری در واشنگتن خطاب به ایران مدعی شد اقتصاد امنیت می‌خواهد نه آزمایش موشک و دادن سلاح به حزب‌الله.

اوباما گفت ایران اکنون به خاطر توافق هسته‌ای می‌تواند از مزایای برداشتن تحریم‌ها استفاده کند اما این به رفتار مقام‌های تهران ربط دارد.

رئیس‌جمهوری آمریکا افزود: در هفته‌های اخیر ایران آزمایش موشکی داشت، این کارها باعث نگرانی اقتصاد می‌شود، آیا ایران می‌خواهد این پیام را بدهد؟

این اظهارات در حالی است که آمریکا بزرگ‌ترین تولیدکننده و آزمایش‌کننده کاربر انواع تسلیحات است و اوباما اگر در ادعای خود صداقت داشته باشد، باید به جای نسخه‌پیچی برای دیگران، برای کاهش بدهکاری رو به تصاعد دولت آمریکا- رقم 19 هزار میلیارد دلار که رکوردی بی‌نظیر در جهان است- و رفع گرفتاری‌های اقتصادی بزرگ رژیم و مردم آمریکا از طریق کاهش بودجه‌های هنگفت نظامی اقدام کند. نیمی از این بدهی 19 هزار میلیاردی در دولت اوباما رقم خورده است.

از طرف دیگر تأمین امنیت ملی و قدرت بازدارندگی در برابر دشمنان، ضرورت هر نوع جنگ سیاسی و امنیت اقتصادی که بدون تسلیحات قدرتمند نظیر موشک‌های بازدارنده محقق نمی‌شود همچنان که در سال 59 همین فقدان باعث گستاخی صدام و هم‌پیمانانش در حمله به ایران و ویرانی زیرساخت‌های اقتصادی شد.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* وزیر خارجه بحرین در مصاحبه‌ای که دیروز منتشر شد گفت کشورش برای مقابله با ایران جدی است اما آماده بکارگیری رویکرد جدید نیز هست. به گزارش رویترز، «شیخ خالد بن احمد» که با شبکه تلویزیونی العربیه در دوبی گفت‌وگو می‌کرد، گفت: «ما به ایران و همراهانش پیام می‌فرستیم. ما حالا برای مقابله با آن جدی هستیم و تردیدی برای دفاع از مردم، کشورها، منافع و برادرانمان در منطقه نداریم چون این موضوعی حیاتی برای ما است.» وی در عین حال گفت بحرین و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس آماده به کارگیری رویکردی جدید در قبال ایران، در صورت تغییر سیاست‌های این کشور هستند. وزیر خارجه بحرین هر گونه اختلاف با آمریکا به دلیل صحبت‌های اخیر باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا را رد کرد و گفت روابط بین واشنگتن و بحرین، مستحکم است. باراک اوباما، ماه گذشته در مصاحبه‌ای با نشریه آتلانتیک گفته بود عربستان باید سهم ایران در منطقه را بپذیرد.

* لورانس روسینول، وزیر حقوق زنان فرانسه یک روز پس از به کار بردن تعبیر «برده» درباره زنان مسلمان و در پی افزایش انتقادات، از موضع خود عقب‌نشینی و عذرخواهی کرد. به گزارش العالم این وزیر زن فرانسوی از مخالفت خود با گرایش برندهای جهانی به مدهای اسلامی و مطابق با «حجاب» و سرمایه‌گذاری زیاد در داخل فرانسه سخن گفت و سپس زنان مسلمان را به دلیل انتخاب حجاب، «برده» نامید و جنجال زیادی به راه انداخت. لورانس روسینول، در پاسخ به گفته مجری رادیو مونته کارلو که «برخی زنان این نوع لباس را با کمال میل انتخاب می‌کنند»؛ با به کارگیری تعبیری وقیحانه گفته بود: «بله، زنانی هستند که آن را انتخاب می‌کنند. در گذشته هم برخی مادران آفریقایی و آمریکایی، ادامه بردگی را انتخاب کردند(!)». اظهارات این وزیر فرانسوی انتقادات گسترده‌ای را به دنبال داشت؛ به گونه‌ای که به امضای هزاران نامه الکترونیکی و درخواست برای استعفای وی منجر شد. شمار زیادی از رسانه‌های فرانسه، سازمان‌های اسلامی فرانسه از جمله دیده‌بان ملی مخالف با اسلام هراسی و انجمن فرانسوی‌های مسلمان نیز اظهارات وی را به شدت محکوم کردند. در پی بالا گرفتن انتقادات، وزیر فرانسوی در برنامه شبکه «فرانس-5» عذرخواهی کرد و گفت: «من در انتخاب واژه موفق عمل نکردم و اگر به کسی توهین کرده ام، معذرت می‌خواهم.»

* سفارت هند در ریاض از صدور ویزا برای «صالح آل طالب» مبلّغ مشهور وهابی و خطیب مسجد الحرام خودداری کرد و نماز جمعه این هفته که قرار بود در میدان «گاندی» شهر «بهار» هند به امامت شیخ آل طالب برگزار شود، لغو شد.پایگاه اینترنتی «رای الیوم» به نقل از روزنامه سعودی «سبق» گزارش داد: شیخ «مطیع الرحمن» رئیس مرکز تربیتی التوحید هند با اعلام خبر ویزا ندادن به آل طالب، گفت: از وی برای شرکت در کنفرانس «مشارکت اسلام در استقرار صلح و ثبات» هم دعوت شده بود. این پایگاه اینترنتی اضافه کرد: عده‌ای تلاش می‌کنند ویزا ندادن به مبلغ افراطی وهابی را اقدامی منفی از سوی دولت هند توصیف کنند، اما برخی از ناظران، دلیل این کار را ترس از حمله به «آل طالب» (مانند آنچه برای «عائض القرنی» دیگر مبلغ وهابی در هند رخ داد) دانستند. گفته می‌شود حمایت خطبای وهابی از تروریست‌ها، عامل عدم صدور ویزا برای این شیخ وهابی بوده است.

*********************************

روزنامه ایران**

وکیل بابک زنجانی: رأی پرونده 16 فروردین ابلاغ می‌شود

وکیل بابک زنجانی گفت: «قرار است رأیی که در ۲۳۰ صفحه برای بابک زنجانی صادر شده است، روز ۱۶ فروردین‌ماه از طرف دادگاه به متهم ابلاغ شود.» رسول کوهپایه‌زاده در گفت‌وگو با «فارس» با بیان اینکه «یادداشت‌برداری و ابلاغ رأی زمانبر خواهد بود»،‌ گفت: «قطعاً دادگاه مساعدت لازم را خواهد داشت تا ما بتوانیم رأی صادره را به صورت کامل مطالعه و یادداشت کنیم.» وی تصریح کرد: «پس از ابلاغ رأی به صورت کامل ما 20 روز فرصت داریم تا اعتراض خود را تقدیم دادگاه کنیم.» وکیل زنجانی درخصوص بازگشت اموال و پرداخت بدهی‌های موکل خود، گفت: «هنوز اتفاق خاصی نیفتاده چرا که برخی همکاران و امانتداران زنجانی در کشورهای دیگر که اموال و وجوه او را در اختیار داشتند پس از شنیدن حکم، به طمع افتادند و همین باعث شده ارسال وجوه با کندی پیش برود.» از سوی دیگر، عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس گفت: «رضا ضراب، همکار و همدست و شریک بابک زنجانی است. از این رو وجود وی برای حل شدن پرونده بابک زنجانی ضروری است.» امیر عباس سلطانی‌ در گفت‌وگو با «انتخاب» گفت: «اسناد مختلفی از همکاری و رابطه بین رضا ضراب و زنجانی وجود دارد و عمده پول‌های بابک زنجانی در دست رضا ضراب است. بنابراین باید از هر فرصتی برای بازگرداندن او استفاده شود.»

انتقاد از مانع‌تراشی سعودی‌ها برای سفر حج ایرانیان

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: «مقام‌های سعودی در روزهای آینده در مورد سفر هیأت حج ایران به عربستان تصمیم‌گیری می کنند.» به گزارش «ایرنا»، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر دیروز در دیدار با کارکنان سازمان حج و بعثه رهبر معظم انقلاب با اشاره به موانع ایجاد شده برای سفر رئیس سازمان حج و زیارت به عربستان برای گفت‌وگو در مورد حج 95 و با اشاره به اینکه «وزیر خارجه عربستان اعلام کرده مسأله حج از روابط سیاسی دو کشور جداست» افزود: «آنچه در عمل مشاهده می‌شود، مغایر با این گفته سعودی‌ها است.» وی همچنین خبر داد: «با وجود قولی که پادشاه عربستان به آسیب دیدگان حادثه منا داد اما تاکنون غرامتی به بازماندگان پرداخت نشده است.»

حمایت تمام عیار مجلس از بودجه موشکی سپاه

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از حمایت تمام‌عیار نهاد قانونگذاری کشور از سیاست نیروهای مسلح در عرصه موشکی خبر داد. به گزارش خبرگزاری «صدا و سیما»، علاءالدین بروجردی افزود: از همه ظرفیت «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» و «مجلس شورای اسلامی» برای تصویب بودجه مورد نیاز طرح‌های توسعه‌ای توانمندی موشکی جمهوری اسلامی ایران استفاده خواهیم کرد.» وی ادامه داد: «از تلاش‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای توانمندسازی حوزه موشکی ایران قدردانی می‌کنیم.» بروجردی گفت: «برای کشوری که 8 سال درگیر جنگ تحمیلی بوده و بسیاری از شهرهای آن مورد حملات متعدد موشکی قرار گرفته است، سیاست‌‌های موشکی روشی بازدارنده خواهد بود.»

دادستان تهران: «جرایم سایبری» جامعه را تهدید می‌کند

دادستان عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه «جرایم سایبری جامعه را تهدید می‌کند و همان طور که در بخش اقتصادی تهدیدها را جدی می‌گیریم، باید این جرایم را نیز جدی بگیریم»، افزود: سیاست‌ها در برخورد با «جرایم سایبری» متناقض است. به گزارش خبرگزاری «صدا و سیما»، عباس جعفری دولت‌آبادی گفت: «جرایم سایبری» از آنجایی که هم با تکنولوژی سر و کار دارد و هم به تخصص قضایی و نیز همکاری ضابطان وابسته است، نیازمند برنامه‌ریزی ویژه بین دستگاه قضا و همه نهادها است. وی همچنین با تأکید بر اینکه رسیدگی به جرایم سایبری نیاز به هماهنگی بیشتر پلیس «فتا» با دستگاه‌های مرتبط دارد، ادامه داد: «اگر دولت بتواند سیاست‌های برخورد با این جرایم را روشن کند، قوه قضائیه آمادگی خوبی برای پیگیری دارد.»

*********************************

روزنامه خراسان **

انتخاب مدعی شد :

احمدی نژاد رییس دولت دهم در تکاپوی انتخابات ریاست جمهوری 96 بوده و در صدد آن است که این بار با شعار یارانه 250 هزار تومانی رقیب جدی حسن روحانی شود؛ شعاری که می توان آن را یک اقدام عوام فریبانه و در عین حال تاثیر گذار در روند انتخابات به ویژه در حوزه های انتخابیه کوچک برشمرد.

تابناک نوشت :

مسعود ده نمکی در اینستاگرام خود با بیان اینکه «شاید فیلم هاشمی ها را بسازم» نوشته است : هاشمی ها عنوان فیلمی می تواند باشد که نسل امروز و فردا را با تاریخ معاصر ایران به ویژه نیم قرن اخیر بیشتر آشنا کند، بازیگری توانمند که هم می تواند نقش اپوزیسیون را بازی کند، هم رئیسی باشد که بادیگاردهای سیاسی اش دنبال مادام العمر کردن حکومتش باشند و هم خودش معلم دموکراسی.هم می تواند زیر میز بازی باخته بزند و هم می تواند خود را استاد رعایت اخلاق و قواعد بازی سیاسی جا بزندو... .

*********************************

روزنامه وطن امروز **

افشاگری گردان‌های قسام

گردان‌های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) اعلام کرد بنیامین نتانیاهو به اسرائیلی‌ها دروغ می‌گوید و خانواده‌های 4 نظامی صهیونیست اسیر در غزه را فریب می‌دهد. سخنگوی این گردان‌ها در گفت‌وگویی کوتاه با شبکه ماهواره‌ای الاقصی تاکید کرد این گردان‌ها هرگز اطلاعات رایگان درباره این نظامیان اسیر در اختیار اسرائیل قرار نخواهد داد. ابوعبیده وجود هرگونه تماس یا رایزنی یا مذاکره با دشمن صهیونیستی درباره این نظامیان را تکذیب کرد.

کره شمالی سیستم جدید ضدهوایی آزمایش کرد

همزمان با افزایش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره و در تازه‌ترین سری از آزمایش‌های موشکی کره شمالی، رسانه‌ دولتی پیونگ‌یانگ، شنبه گزارش داد، رهبر جوان این کشور بر آزمایش یک سیستم تسلیحاتی

ضد هوایی جدید نظارت داشته است. ماه گذشته میلادی کیم جونگ اون، رهبر جوان کره شمالی در واکنش به مانورهای نظامی مشترک سئول و واشنگتن در مرزهای جنوبی کشورش بر چندین مانور نظامی از جمله پرتاب‌‌ آزمایشی موشک‌های بالستیک میان‌برد، یک سیستم راکتی چندمنظوره و توپخانه دوربرد نظارت داشته است.

نامه تهدیدآمیزعلیه رئیس‌جمهور چین

یک تارنمای چینی‌زبان کانیو در آمریکا متعلق به مخالفان خارج‌نشین دولت چین با انتشار نامه‌ای تهدیدآمیز علیه رئیس‌جمهور این کشور باعث تکاپوی امنیتی در پکن شد. این نامه تهدیدآمیز ناشناس 920 کلمه‌ای که چندی پیش به زبان انگلیسی منتشر شده بود، نیروهای پلیس را بر آن داشت تا ده‌ها نفر را در این رابطه بازداشت کنند. در این نامه تهدیدآمیز که به سبک اعضای حزب کمونیست نوشته شده، از شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین خواسته شده از قدرت کناره‌گیری کند و در بندهای مختلف آن ناتوانی اجرایی او برشمرده شده است. در ابتدا این نامه که حتی به تهدید خانواده شی می‌پردازد از سوی رسانه‌های غربی نشانه اختلاف داخلی در حزب حاکم کمونیست تلقی شد اما رفته رفته مشخص شد این توطئه‌ای تبلیغاتی از سوی مخالفان پکن در غرب بوده است.

هشدار پوتین درباره درگیری قره‌باغ

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به طرفین درگیری در قره‌باغ هشدار داد که هر چه سریع‌تر به آتش افروزی پایان دهند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در نشست خبری خود گفت که پوتین از ایروان و باکو خواسته است تا ضمن خویشتنداری و جلوگیری از افزایش درگیری‌ها به آتش‌بس احترام بگذارند و درگیری‌ها را متوقف کنند. پیش از آن منابع خبری از درگیری نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه ارامنه و ترک‌ها (ناگورنو- قره باغ) خبر داده بودند. براساس بیانیه وزارت دفاع ارمنستان بامداد دیروز یک بالگرد نظامی ارتش آذربایجان هدف موشک ضد هوایی ارتش ارمنستان قرار گرفت و سرنگون شد. البته باکو این خبر را تکذیب کرد. ارمنستان و جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه‌هایی یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم کردند. ماه گذشته نیز مواردی از درگیری از سوی 2 طرف گزارش شده بود.

اعتراف اوباما به کشتار غیرنظامیان توسط پهپادها

رئیس‌جمهور آمریکا اعتراف کرد غیرنظامیان در حملات هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) پنتاگون کشته می‌شوند. باراک اوباما در نشستی خبری که پس از اجلاس امنیت هسته‌ای در واشنگتن برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افزایش عملیات پهپادهای آمریکایی در لیبی، سوریه، سومالی و سایر کشورها گفت: «تردیدی وجود ندارد که غیرنظامیان (در این حملات) کشته می‌شوند که (چنین) اقدامی نباید صورت گیرد». او ضمن اعتراف به این مساله که آمریکا باید مسؤولیت مرگ غیرنظامیان را برعهده بگیرد گفت، طی سال‌های گذشته اقداماتی به منظور جلوگیری از بروز چنین حوادثی صورت گرفته است. سازمان ملل حمله پهپادهای آمریکایی را «کشتار هدفمند» و ناقض قوانین بین‌الملل خوانده است.

*********************************


نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات