پس از آنکه در روزهای اخیر برخی مذاکرهکنندگان هستهای، به برخی هجمههای صورتگرفته علیه توافق هستهای پاسخ دادند، دیروز نیز حسن روحانی، ریاست جمهوری اسلامی ایران به این موضوع پرداخت و برخی منافع توافق هستهای برای کشور را تشریح و انتقاداتی را نسبت به شیوه دولت قبل در سیاست خارجی بیان کرد.
روحانی که در نشست مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سخن میگفت بابیان اینکه برجام فضایی را ایجاد میکند که از همه امکانات به نفع کشور و ملت استفاده کنیم، اظهار کرد: آنهایی که امروز در مورد برجام صحبتهایی میکنند گویا فراموش کردهاند که غرب به دنبال کاهش تاثیرگذاری توانمندی ایران در بحث انرژی بوده است و اگر برجام نبود امروز حتی یک بشکه نفت نمیتوانستیم صادر کنیم. وی با اشاره به اینکه در آغاز کار دولت مصوباتی تصویب شده بود که صادرات نفت ایران را کاهش دهند تا به صفر برسانند، گفت: اگر دولت راه گذشته را ادامه میداد امروز صادرات نفت ایران به صفر میرسید و نفت ایران در صحنه انرژی از بین میرفت.
رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه امروز در حوزه صادرات نفت خام و میعانات گازی به ۲ میلیون بشکه رسیدهایم، خاطرنشان کرد: انشاءالله به نقطهای خواهیم رسید که حق و سهم ما در بازار جهانی است؛ چراکه میزان قدرت و نقش ایران در بازار انرژی تاثیرات ملموسی بر زندگی مردم دارد. البته حرف من به این معنا نیست که کشور به نفت متکی باشد. روحانی با اشاره به اینکه در سال ۹۴ برای اولین بار در تاریخ بعد از انقلاب صادرات غیرنفتی از واردات غیرنفتی پیشی گرفت، خاطرنشان کرد: ۴۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و ۴۱ میلیارد دلار واردات غیرنفتی در سال ۹۴ داشتیم.
وی اضافه کرد: در سال ۹۴، ۸ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد و پیشبینیها این است که برای خرید ۱۰ میلیون تن گندم خود را آماده کنیم. همچنین دولت اعلام کرد صادرات و واردات در حوزه گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ به تراز رسیده است.
نباید فضای امید از بین برود
روحانی بابیان اینکه امروز فضای امید و تلاش در کشور ایجاد شده است که نباید بگذاریم از دست برود، گفت: باید قدردان نعمتها باشیم و اینکه عدهای توانستند گره کوری را باز کنند تا فضای مناسبی برای توسعه کشور به وجود آید را قدر بدانیم و طوری رفتار نکنیم که اگر بهطور مثال مریض در حال مرگی از عمل جراحی سالم بیرون آمد بخواهیم از جای بخیه ایراد بگیریم. رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه باید قدردان نعمتها باشیم چراکه همه نعمتها از ناحیه خداوند است، افزود: پیشرفتهای بهدستآمده در سایه حضور و حمایت مردم بوده است و همواره باید وحدت و اتحادمان را موردتوجه قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه ما ادعا داریم که جهان را باید اصلاح کنیم و صحبت از وحدت، عدل و انسجام جهانی میزنیم، تصریح کرد: در کشور خودمان که همه مسلمان و زیر پرچم ولایت هستیم نباید فکرمان مشغول حاشیهسازیها، جدایی و تفرقه باشد. روحانی تاکید کرد: نباید در فضای انتخاباتی بمانیم، بلکه باید در ایام انتخابات رقابت کنیم و بعدازآن آثار انتخابات نباید آنقدر ادامه پیدا کند تا به انتخابات بعدی برسد.
رئیس دولت یازدهم بابیان اینکه حوزه IT و ICT میتواند در تحولات صنعتی پیشران باشد و فناوری اطلاعات و فاوا میتواند در این راستا تاثیرگذار باشد، تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که هر دانشی اگر انحصاری باشد معضلاتی به همراه خواهد داشت چه انحصار دولتی و چه غیردولتی و نمادین. رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه پیشرفت در سایه رقابت سالم ایجاد میشود، خاطرنشان کرد: واگذاری امور به مردم بهجز موارد حاکمیتی باید موردتوجه قرار گیرد چراکه رقابت را بیشتر میکند.
حق نداریم در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم
روحانی با اشاره به اهمیت شکلگیری شبکه ملی اطلاعات برای ارتباطات امنتر مردم، گفت: وزارت ارتباطات امین مردم است؛ چراکه مردم به شما اعتماد میکنند. البته در موارد استثناء مثل شبکههای بزرگ تروریستی و فساد در همه جای دنیا اقداماتی انجام میشود اما بهطورکلی در فضای ارتباطات اصل بر امنیت است و این موضوع مورد تاکید اسلام و قانون اساسی کشورمان است و ما حق نداریم در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم. وی بابیان اینکه مهمترین اصل در حوزه ارتباطات امانت است و مردم باید به ما اعتماد کنند، تصریح کرد: نباید خداینکرده طوری باشد که مردم به یک شبکه اجتماعی بیگانه بیشتر از شبکه اجتماعی داخلی اعتماد کنند و آن را امینتر بدانند.
شیوه مبارزه با فساد در قرارداد جدید با خارجیها
رئیسجمهوری بهضرورت شکلگیری دولت الکترونیک و تاثیرات آن در زمینه مبارزه با فساد، افزود: فساد را باید از ریشه بخشکانیم و یکی از راههای مقابله با فساد بابشدن امور در فضای مجازی است. وی افزود: در راستای مبارزه با فساد در قراردادهای جدیدی که با خارجیها داریم تاکید کردهایم یکی از بندهای همه قراردادها این باشد که هرگونه پرداخت پول به هرکسی و به هر نحوی به معنای باطل شدن قرارداد باشد. رئیس دولت تدبیر و امید اظهار کرد: در فناوری اطلاعات بهمنظور توسعه کشور و رفاه مردم باید اخلاق، فرهنگ، دین و هویت جامعه مدنظر باشد و در این راستا باید راهحل درست را پیشبینی کنیم و از هوشمندانهترین راهها و کمهزینهترین راهها برای پالایش بهره بگیریم.
رئیسجمهوری با اشاره به اینکه برای توسعه کشور نیاز به فناوری اطلاعات و ارتباطات داریم و این فناوری از پایههای توسعه کشور است، گفت: از زمانی که صنعت موتور بخار در جهان ایجاد شد فصل نوینی در زندگی بشر به وجود آورد و پسازآن تحولات مختلفی رخ داد اما هیچ تحولی مثل فناوری ارتباطات نبوده و تاثیراتی که این فناوری داشته بر جای نگذاشته است. روحانی بابیان اینکه علم و دانش و فناوری و توسعه کشور همه برای ارتقاء کیفی زندگی بشر است، گفت: حتی دین هم برای بالا بردن کیفیت زندگی مردم است؛ هم درزمینهٔ معنوی و هم در حوزه مادی. پس هر کاری که انجام دهیم و نتیجه آن پایین آمدن کیفیت زندگی مردم باشد به هدفمان نرسیدهایم.
رئیس دولت تدبیر و امید، گفت: اگر صنعت داشته باشیم اما محیطزیست ناسالم باشد و اگر همهچیز داشته باشیم ولی در اخلاق پیشرفت نکنیم فایدهای ندارد. وی به نقش فوقالعاده فناوری اطلاعات در رفاه زندگی مردم اشاره کرد و گفت: متاسفانه همیشه بشر از ابزاری که در دست داشته سوءاستفادههایی کرده است اما نمیتوان به خاطر اینکه در مواردی سوءاستفادههایی رخداده است موضوعی را تعطیل کنیم. پس باید توجه داشته باشیم که از ابزار به بهترین شکل استفاده کنیم و مانع سوءاستفاده شویم و اینطور نباشد که برخی افراد ابزاری دارند و آن نه گفتن به همهچیز است. بلکه باید از همه ابزار مفید برای بشر با برنامهریزی صحیح بهره بگیریم.
به گزارش «همدلی» در روزهای اخیر نیز سیدعباس عراقچی، رئیس ستاد اجرای برجام و علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی به برخی هجمههای علیه توافق هستهای پاسخ گفتند. عراقچی در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم صداوسیما، ضمن انتقاد از برخی برنامههای تلویزیون درباره توافق، گفت: «بحث موشکی اصلا موضوع جدیدی نیست. شاید اطلاعی ندارند. تعجب هم نیست. چون در ده سال گذشته صداوسیما اینطور جدی به تحریمها و قطعنامهها نمیپرداخت». صالحی نیز در دیدار با کارکنان سازمان انرژی اتمی به برخی انتقادات واکنش نشان داد و گفت: «گفتند در قلب مردم ایران سیمان ریختید. آنکه حقیقت را میداند ولی آگاهانه، آن را وارونه جلوه میدهد، به خدا واگذار میکنم، اما آنکه نمیداند و شنیدههایش را میگوید، موضوع دیگری است».
http://www.hamdelidaily.ir/?newsid=8321
ش.د9501586