بخش خبری: رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران صبح پنجشنبه در قم با مراجع معظم تقلید دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدارها حضرات آیات صافی گلپایگانی، موسوی اردبیلی، نوری همدانی و مکارم شیرازی با یادآوری اهمیت کار سازمان صدا وسیما بر ضرورت پرهیز رسانه ملی از تندروی و جناح بازی تاکید کردند.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی: صدا و سیما باید متعلّق به همه مردم و جناحها باشد و تعلّق به جناح خاصی نداشته باشد
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی صبح پنجشنبه در دیدار مهندس علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما و جمعی از معاونان وی با اشاره به سابقه رسانه ملّی بعد از انقلاب فرمودند: اینجانب از روز اول که صدا و سیمای نظام اسلامی تاسیس شد در جریان کار بودم، و واقعاً امیدوار بودیم و نظر داشتیم که به وسیله این رسانه، همه مطالب اصلاح میشود، و همه عزیزانی که آن روز در جریان کار بودند، آرزو داشتیم انشاءالله کیفیتی که با این رسانه پیش میآید، به خیر اسلام و دین و مملکت باشد. الان هم همین انتظار و امید از شما و همکارانتان است که سعی و تلاش کنید در همان راه پیش بروید، و به اهداف والای اسلامی در این رسانه جامه عمل بپوشانید، و انشاءالله با نیت خیری که دارید در این راه موفق شوید.
این مرجع تقلید در قسمت دیگری از توصیههای خود، اصلاح صدا و سیما را اصلاح جامعه خواندند، و افزودند: مسئولیتی که شما بر عهده گرفتهاید، مسئولیت بسیار بزرگ و خطیری است؛ مسئولیتی وسیع الاطراف با جوانب متعدد که با جای جای مملکت ما ارتباط دارد و اگر این نهاد اصلاح شود، همه کشور اصلاح میشود، و چنانچه کوتاهی کنیم و آن طوری که مطلوب امام زمان علیهالسّلام است عمل نشود، جامعه فاسد میشود.
ایشان، ضمن بر شمردن ویژگیهای یک رسانه اسلامی، هدف اصلی صدا و سیما را اسلامیشدن تمام برنامههایش خوانده، و بیان کردند: باید مراقب بود که صدا و سیمای ما، اسلامی به تمام معنا باشد. خدا میداند در بدو تاسیس نظام اسلامی، هدف همه همین بود که این رسانه، تشکیلاتی باشد که همهاش دینی و انقلابی شود. در تمام برنامههای این رسانه، باید اسلام دیده شود. الحمدلله شما که اکنون در صدر این کار قرار گرفتهاید، مسلمان، متدیّن و بزرگوارید که باید همین مقصد را دنبال کنید.
حضرت آیتالله صافی در قسمت دیگری از بیانات خود، انتخاب مسئولان متدین در قسمتهای مختلف صدا وسیما را مهم برشمردند و فرمودند: افرادی را که در قسمتهای مختلف این سازمان انتخاب میکنید، مراقب باشید اشخاصی باشند دارای سوابق خوب و تدین، که اگر در انتخاب این عزیزان دقت شود، بسیاری از امور در آن بخش اصلاح میشود. کسانی را انتخاب کنید که هدفشان دین و ترویج اسلام باشد، و نسبت به اهمیت این جایگاه، آگاهی داشته باشند.
ایشان در ادامه این دیدار، با اشاره به برنامههای کارشناسی صدا و سیما، فرمودند: در انتخاب وعّاظ، سخنرانان و کارشناسان، دقّت زیادی داشته باشید که دارای حُسن سابقه باشند، و علما به آنها حسن ظن داشته باشند، که اگر این طور شد، حرف و نصائح در مخاطبان آنها اثر خوب خواهد گذاشت.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از توصیههای خود، اهداف صدا و سیمای اسلامی را اهدافی بینالمللی خواندند و افزودند: در تمامی برنامههایی که دارید، با همان مقصد اسلامی، نگاه برونمرزی داشته باشید؛ یعنی بدانید که میخواهید روی دنیا تاثیر بگذارید، و قصدتان این باشد که معارف نورانی و نجاتبخش اسلام عزیز را به گوش همه دنیا برسانید، مخصوصاً مسلمانان و نیازهای آنان در سرتاسر عالم را شناسائی کنید، و با توجّه به نیازهای آنان هم برنامهریزی ویژهای داشته باشید.
توجّه به اخلاق و رعایت حدود شرعی در رسانه ملی، توصیه بعدی آیتالله صافی به رئیس سازمان صدا و سیما بود که ایشان فرمودند: مطلب دیگری که بیان آن لازم است، مساله اخلاقیات در صدا و سیما است. باید همه جهات اخلاقی در همه برنامههای این رسانه، رعایت شود. احکام شرعی باید به دقت مراعات شود، مانند حجاب و عدم اختلاط محرم و نامحرم و جهات مهمّ دیگری که یک انسان مسلمان و متدین باید رعایت نماید و البته این، انتظار همه مردم از رسانه است؛ آنها توقع دارند صدا و سیما به عنوان رسانه نظام اسلامی، همهاش اسلامی و در مسیر احکام و حدود شرع باشد و با برنامههای دینی، موجب قوّت اسلام و عزت نظام اسلامی شود.
حضرت آیتالله صافی در قسمت دیگری از این دیدار، با اشاره به اینکه همه مردم با نیت خیر میخواهند به اسلام و انقلاب خدمت کنند افزودند: صدا و سیما باید متعلّق به همه مردم و جناحها باشد و تعلّق به جناح خاصی نداشته باشد؛ اینکه همه آمدهاند، و میخواهند خدمت کنند و اسلام عزیز را عزت بدهند، مساله مهم و قابل توجّهی است. جدّاً از جناحبندی در رسانه ملی پرهیز کنید.
مساله دیگر رادیوی معارف بود. ایشان خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما فرمودند: یکی از کارهای مهم شما که باید به آن اهتمام داشته باشید، ارتقاء رادیوی معارف است. این رادیو و تاثیرگذاری آن را کم نگیرید؛ از همه نظر، چه جنبههای مادی و سازمانی و چه جنبههای معنوی را در این رادیو ارتقا دهید که بسیار مهم است. اگر آن طور که باید باشد این رادیو پیشرفت کند، همه دنیا به ما غبطه خواهند خورد که چگونه یک رسانه میتواند از وجود دانشمندان خود به بهترین نحو استفاده کند و اهداف دینی را پیاده سازد. رادیو معارف را طوری ارتقا دهید که در سراسر کشور بتوانند از آن بهره ببرند و عمومیت داشته باشد.
در پایان این دیدار، حضرت آیتالله صافی گلپایگانی با تقدیر و تشکّر از آقای مهندس علی عسگری و معاونان وی، برای آنها از خداوند متعال توفیقات بیشتر مسالت نمودند و فرمودند: کاری بکنید که قلب مقدس حضرت بقیهالله الاعظم عجّلالله تعالی فرجهالشریف از شما راضی باشد، که اولین کسی که از اقدامات خوب و اسلامی خوشحال میشوند آن حضرت هستند، و اول کسی که از قصور و تقصیرها و خلافشرعها ناراحت میشوند، آن بزرگوار میباشند.
حضرت آیتالله موسوی اردبیلی: صدا و سیما باید حالت بیطرفی خود را حفظ کند
حضرت آیتالله موسوی اردبیلی نیز دیدار علی عسگری ریاست سازمان صدا و سیما با ایشان با ابراز خرسندی از فضای جدیدی که در صدا و سیما ایجاد شده است فرمودند: صدا و سیما باید حالت بیطرفی خود را حفظ کند و به خصوص در مسائل سیاسی و بیان اخبار همه جوانب و جناحها را مد نظر قرار دهد وگرنه تاثیرگزاریاش در میان مردم بسیار کم میشود و به ویژه آنکه پس از توافق برجام، کشور نیاز مُبرمی به آرامش و ثبات دارد تا تلاشها به ثمر بنشیند.
این مرجع تقلید در فراز دیگری از بیانات روشنگرانه خویش فرمودند: صدا و سیما وجهه انقلاب و کشور است و مردم از رادیو و تلویزیون الگو میگیرند. ما اگر بخواهیم اصلاحات کنیم باید از صدا و سیما شروع نماییم.
ایشان خطاب به آقای علی عسگری تاکید فرمودند: با توجه به حضور شما که باعث رفع مشکلات سابق شده است شما بایستی برای رفع دو مشکل تلاش مضاعفی داشته باشید؛ نخست رفع مشکلات و تندرویهای سابق و دیگری تولید برنامههای خوب و بیطرف و در عین حال جذاب که در چارچوب اسلام و قانون، مردم را از رسانههای مسموم بیگانه دور کند.
در پایان این دیدار حضرت آیتالله موسوی اردبیلی برای پیشرفت روز افزون صداوسیما و حل مشکلات دعا فرمودند.
حضرت آیتالله نوری همدانی: صدا و سیما برای یک گروه خاص نیست
حضرت آیتالله حسین نوری همدانی نیز در دیدار عبدالعلی علی عسکری رئیس سازمان صداوسیما خواستار توجه بیشتر این سازمان به حوزههای علمیه و انعکاس برنامههای آنها شدند.
ایشان با اشاره به نقش حوزه و علما در کشور، نظام را زاییده فکر حوزه دانستند و افزودند: ما در صدا وسیما نقشی برای نشان دادن اهمیت و تاثیر نقش حوزه نمیبینیم این یکی از نواقص است، همانگونه که تبلیغاتی برای جوایز و اقشار گوناگون صورت میگیرد باید به حوزه نیز توجه شود.
این مرجع تقلید با تاکید بر ضرورت انعکاس فعالیتها و نظرات حوزه علمیه فرمودند: توجه به حوزههای علمیه آنچنان که لازم است مشاهده نمیشود از این رو باید تلاش بیشتری در این راستا صورت گیرد.
ایشان با اشاره به عملکردغول رسانهای استکبار در تبلیغات علیه جمهوری اسلامی ادامه دادند: بسیاری از مطالبی است که دشمنان در شبکهها و رسانهها مطرح میکنند پاسخ داده نمیشود، باید به آنها باید جواب بدهیم، نباید فکر کنیم که اگر کوتاه بیاییم آنها نسبت به ما نرمش نشان دهند، هرچه ما کوتاه بیاییم آنها بیشتر سعی میکنند ما را زیر سلطه نگهدارند، این است که ما باید با قدرت به میدان بیاییم.
حضرت آیتالله نوری همدانی با توجه دادن به این نکته که رسانههای دشمن 24 ساعته علیه ایران و انقلاب دروغ پراکنی کرده و تهمت میزنند، ابراز داشتند: ما هم باید در برابر اینها جوابگو باشیم، تهمتها و دروغهایی مطرح میشود که فصلی باید برای پاسخگویی به تبلیغات سوء آنها در نظر گرفته شود.
این مرجع تقلید با اشاره به سوالات مکرر مردم درباره حکم دیرکردهای بانکی خاطرنشان کردند: برای ما مینویسند که حکم دیرکرد چیست، ما میگوییم حرام است اما در بانکها وجود دارد، صداوسیما باید با دلیل و برهان و با استفاده از افرادی که موجه و با سواد هستند مسائل را برای مردم بیان کنند، دنیای امروز اسلام را نشناخته است؛ نظام اسلام صداقت، امانت و توجه به مردم است.
ایشان با اشاره به ادعاهای بیاساس دشمنان مبنی بر دخالت ایران در امور کشورهای اسلامی اضافه کرد: به ما میگویند چرا در امور کشورهای دیگر دخالت کرده و در مورد بحرین و یمن صحبت میکنید، آنها باید بدانند که در اسلام مرز جغرافیایی مطرح نیست و ما طرفدار مستضعفین هستیم.
حضرت آیتالله نوری همدانی با تاکید بر این که رئیس صداوسیما باید با قوت و قدرت به میدان بیاید، گفت: صدا و سیما برای یک گروه خاصی نیست، برای کل ملت ایران است، همه اقشار از شما انتظار دارند؛ جلوی برخی از تبلیغات باید گرفته شود چون ارزش کار را پایین میآورد.
ایشان با اشاره به فعالیتهای رادیو معارف اظهار داشتند: از آنجایی که رادیو معارف از طرف حوزه علمیه قم مسائل و مطالبی را بیان میکند یک صدایی است که در کل جهان علاقهمندان فراوانی دارد، این رادیو قبلا زیر سیطره مجموعه شما بود اما آن را زیر مجموعه قم قرار داده و به آن تنزل دادند، نوشتهای به بنده دادند که این کار سبب کاهش قدرت و عظمت رادیو معارف شده است، شما سعی کنید این را دوباره برگردانید.
ایشان گفتند: با بیان این که نظام جمهوری اسلامی دنباله نظام انبیای الهی است ادامه دادند: شاید از لحاظ تجهیزات مادی ما کمبود داشته باشیم ولی از نظر تجهیزات معنوی خیلی قوی هستیم؛ الان ما ولایت فقیه را با این دید مینگریم، رهبر معظم انقلاب با این دیدگاه به مسائل مینگرند؛ این نظام جزء دین و مذهب مردم است
حضرت آیتالله مکارم شیرازی: اخلاقیات از مهمترین برنامههایی است که باید در برنامههای این سازمان دیده شود
حضرت آیتالله مکارم شیرازی هم در دیدار مهندس علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما اهمیت کار این سازمان را یادآور شد و گفت: اخلاقیات از مهمترین برنامههایی است که باید مستقیم و غیر مستقیم در برنامههای این سازمان دیده شود.
ایشان بر اهمیت فضای مجازی و حضور هوشمند همه ظرفیتهای رسانهای برای تاثیرگذاری در آن را مورد تاکید قرار داد و با تشکر از خدمات سازمان صدا و سیما، برای رئیس و مدیران و کارکنان رسانه ملی دعا کرد.
آیتالله مکارم شیرازی همچنین بر هماهنگی صدا و سیما و وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات برای تقویت شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد.
همچنین دکتر علی عسگری در این دیدارها ضمن بیان گزارش کاملی از فعالیتهای این سازمان تصریح کرد: تلاش میکنیم همه برنامه در راه ترویج دین و فرهنگ اسلامی و مطابق با منویات مقام معظم رهبری و در راستای دین، اخلاق، امید و آگاهی بخشی باشد.
http://jomhourieslami.net/?newsid=104754
ش.د9502990