صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۱  ، 
کد خبر : ۲۹۹۲۹۸

نشریه اخبار و تحلیل‌ها سه‌شنبه 26 بهمن

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): دشمن با حیله‌گری و استفاده از انواع روش‌ها از جمله حرف زدن، لبخند زدن و تشر زدن، می‌خواهد صاحبخانه را خلع سلاح کند و به خانه وارد شود.(7/10/1395)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf
 
▼حرف روز
تولد حزب‌الله دوم

طی روزهای اخیر گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر احتمال حضور نیروهای حشد الشعبی در سوریه برای مبارزه با تروریسم مطرح شده و سبب نگرانی مقامات کاخ سفید شده است؛ زیرا در صورتی که دولت بشار اسد رسماً از عراق درخواست کند که نیروهای حشد الشعبی به سوریه بروند، امکان پذیرش آن از سوی پارلمان و قوه مجریه این کشور زیاد است. در این شرایط تجربه موفق نیروهای مردمی عراق در سوریه تکرار می‌شود و جبهه ضد تروریسم در این کشور تقویت خواهد شد. نیروهای حشد الشعبی به دنبال فتوای آیت‌الله سیستانی و با حضور مردان شیعه، سنی، مسیحی، ترکمن، و دیگر جریان‌ها برای دفاع از سرزمین عراق تشکیل شد و با در اختیار گرفتن سلاح‌های ساده از شهر التاجی شروع به فعالیت کرد و پس از موفقیتی که در این شهر به دست آورد، در سامرا، صلاح‌الدین و استان الانبار با داعش روبه‌رو شد. پس از آن پارلمان عراق حشد الشعبی را به مثابه یک نهاد نظامی همانند دیگر مؤسسات نظامی این کشور شناسایی کرد. با قانونی شدن ساختار این نهاد، نیروهای حشد الشعبی می‌توانند پس از آزادسازی کامل عراق از دست تروریسم به حیات خود ادامه دهند و همچون یک نیروی حامی تمامیت ارضی این کشور فعالیت کنند؛ اما واشنگتن و به تبع آن، ریاض و تل‌آویو این سناریو را برای اهداف و طرح‌های خود بسیار خطرناک می‌بینند؛ زیرا بنیان تشکیل این نیرو، فتوای یک مرجعیت شیعه است. این مسئله در کنار ساختار شیعی حشد الشعبی، از دید آمریکا و متحدانش، به شیعیان عراقی قدرت نظامی قابل توجهی می‌دهد که می‌تواند بر حوادث سیاسی آینده بغداد نیز تأثیر بگذارد و با موفقیت آنها در سوریه بر میزان محبوبیت آنان بیفزاید. بر اساس این، واشنگتن نگران به وجود آمدن حزب‌الله دیگری در خاورمیانه است. در این میان، زنگ خطر را اظهارات الاسدی، سخنگوی حشد الشعبی به صدا درآورد. وی تأکید کرد: «با توجه به حضور آمریکا برای حفظ منافع خود از یک قاره دیگر در خاورمیانه و مداخله در کشورهای این منطقه، ما هم به عنوان همسایگان سوریه باید برای دفاع از آن وارد این کشور شویم.» در کل باید گفت، به دلیل اشتراکاتی که امنیت عراق و سوریه با یکدیگر دارند، فشارهای آمریکا نمی‌تواند بر تصمیم بغداد برای اعزام نیروهای مردمی به سوریه تأثیر بگذارد و البته با توجه به روحیه ظلم‌ستیزی این مبارزان، نگرانی غرب از «تولد حزب‌الله دوم» بی‌دلیل نیست.

▼ گزارش روز 
صبور و مقتدر

تغییر جای مظلوم و ظالم و وارونه جلوه دادن واقعیت و تحریف آن، از جمله شگردهایی است که از 25 بهمن 1389 تا به امروز به کار بسته شده است تا نظام جمهوری اسلامی در جایگاه محکوم و رهبران جریان برانداز در مقام قهرمان نشان داده شود. کانال‌ها، شبکه‌ها و جراید که از سوی جریان‌های خاص در داخل و خارج حمایت و هدایت می‌شوند تمام شش سال گذشته را تلاش کردند تا مسئله حصر خانگی آقایان موسوی و کروبی را به اعتراض نسبت به نتایج انتخابات سال 1388 ربط دهند؛ گرچه ادعای بزرگ تقلب، بدون ارائه کوچک‌ترین سند محکمه‌پسند و معتبری که به ایجاد آشوب در خیابان‌های مرکزی تهران منجر شد، خود به تنهایی گناه بزرگ و نابخشودنی است؛ اما به هیچ عنوان دلیل حصر این افراد نیست.
نظام با سعه صدر بی‌همتا ادعای تقلب بزرگ، دعوت به تجمع و اردوکشی در کف خیابان، حرمت‌شکنی‌ها در روز قدس و شعار علیه آرمان فلسطین، اهانت در روز 16 آذر، بیانیه‌های پی‌درپی و اتهامات بی‌پایه و اساس به نظام و حتی حرمت‌شکنی‌های عاشورای 88 را تحمل کرد و کوچک‌ترین برخوردی را با این افراد نداشت! این در حالی است که با وجود همه اصرار این افراد برای قرار گرفتن در برابر مردم، نظام در تمام روزهای پس از انتخابات تا آغاز حصر تلاش کرد و به بازگشت این افراد به نظام امیدوار بود تا آنکه 18 ماه پس از انتخابات و همزمان با ناآرامی در کشورهای مختلف اسلامی و منطقه، از جمله انقلاب مردم مصر و لیبی و همچنین توطئه تروریستی تکفیری در سوریه، سران فتنه بار دیگر فراخوانی را برای حضور آشوب‌طلبان در سطح شهر منتشر کردند؛ فراخوانی که براساس رصد مراکز امنیتی و اطلاعاتی، هدف قطعی و حتمی آن برهم زدن امنیت و ثبات کشور بود؛ ورود به تقابل مستقیم با نظام که سرانجام طبیعی آن رسیدن به نقطه‌ای بود که امروز مردم سوریه در آن قرار گرفته‌اند؛ فراخوانی که می‌توان آن را نقطه پایان صبر و مدارا و آغاز برخورد مقتدرانه نظام با این افراد دانست؛ به این ترتیب نظام راهی جز آن نداشت که با تصویب دبیرخانه شورای امنیت ملی محدودیت‌هایی را برای رفع خطر از زندگی مردم برای سران فتنه وضع کند.

▼ خبر ویژه
بازداشت مدعی دروغین

  طبق گزارش‌های رسیده به دادستانی پاکدشت، فردی به برگزاری کلاس‌های آموزشی که با اعتقاد انحرافی همراه است، در سطح این شهرستان اقدام می‌کند. این موضوع بلافاصله در دستور کار مسئولان قضایی این شهرستان قرار گرفت و در نهایت وی با رصدهای امنیتی و انتظامی دستگیر شد؛ تحقیقات اولیه نیز خیلی زود از ادعاهای این فرد کذاب پرده برداشت. دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پاکدشت در این باره گفت: این فرد وقیحانه مدعی شده که خداوند متعال است و در شکل و شمایل حضرت موسی(ع) به زمین آمده تا مشکلات در کشورهای مختلف را حل کند. وی همچنین ادعا کرده است: «عذاب سختی در انتظار همه کسانی است که از دستورات من سرپیچی می‌کنند؛ همه باید از من اطاعت کنند و چنانچه از دستوراتم اطاعت نکنند دچار عذاب سختی خواهند شد.» دادستان پاکدشت درباره آخرین وضعیت پرونده این فرد اظهار داشت: متهم با قرار قانونی بازداشت شده و اقدامات تحقیقاتی در حال انجام است.
 
▼ اخبار
1ـ «بحران معلم» در آموزش و پرورش

فرج کمیجانی، دبیر کل مجمع فرهنگیان انقلاب اسلامی در سی‌وچهارمین نشست شورای مرکزی خانه احزاب ایران، با اشاره به مشکلات آموزش و پرورش، اظهار داشت: با وجود همه تأکیدات در توجه بیشتر به آموزش و پرورش، اما در عمل اتفاقی نیفتاده است. بودجه آموزش و پرورش 32 هزار میلیارد تومان است که 99 درصد آن صرف حقوق کارکنان می‌شود؛ بنابراین وزارت آموزش و پرورش با یک درصد اداره می‌شود. دبیر کل مجمع فرهنگیان انقلاب اسلامی با طرح این پرسش که چگونه وزارتخانه بزرگی، مانند آموزش و پرورش می‌تواند با یک درصد از بودجه، خود را اداره کند و چرا کسی به فکر مشکلات این مجموعه نیست، گفت: تا سال 1400، 320 هزار معلم بازنشسته می‌شوند؛ در حالی‌ که دانشگاه فرهنگیان سالیانه فقط 10 هزار معلم را استخدام می‌کند و این مسئله می‌تواند وزارت آموزش و پرورش را با یک بحران روبه‌رو کند.

2ـ جدال دادستان ایالت واشنگتن با ترامپ

باب فرگوسن، دادستان کل ایالت واشنگتن گفت: این دادستانی از تمامی راهکارهای حقوقی برای به چالش کشیدن دستور مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری این کشور استفاده خواهد کرد. وی در گفت‌وگو با شبکه «ای‌بی‌سی» این احتمال را که این مبارزه حقوقی ممکن است به خلع ترامپ بینجامد، رد نکرد. گفتنی است ایالت واشنگتن در دادگاه علیه رئیس‌جمهور درباره فرمان مهاجرتی‌ وی شکایت کرده و قاضی فدرال آن را به طور موقت متوقف نموده است. هفته گذشته نیز دادگاه استیناف واشنگتن برخلاف درخواست دولت ترامپ برای لغو حکم قاضی، آن را تأیید کرد. فرگوسن در پایان گفت: انگیزه‌های نادرستی پشت این دستور بوده است. این گونه کارها بی‌سابقه است و از نظر حقوقی ایجاد پیش‌زمینه برای اعمال یک قانون درست نیست. نباید اجازه داد چنین پیش‌زمینه‌هایی برای اهداف خاص، شکل حقوقی به خود بگیرد. این خلاف قانون اساسی است.

3ـ جریان‌های سیاسی نباید ائتلاف کنند
سرلشکر فیروزآبادی، مشاور رهبری درباره ضرورت وجود اتحاد ملی و آشتی ملی گفت: به نظر من الآن هم اتحاد ملی و آشتی ملی وجود دارد و حضور مردم در راه‌پیمایی ۲۲ بهمن نشانه همین مسئله است. وی افزود: بین جریان‌های سیاسی نباید ائتلاف شود، جریان‌های سیاسی محل مباحثه است و باید با هم بحث کنند تا بهترین حرف‌ها از دل این بحث‌ها بیرون بیاید. اگر بخواهند همه یک حرف بزنند و همه آن را تأیید کنند، فضا مانند مرداب می‌شود که مرداب به دلیل سکون می‌‌گندد.

▼ تا انتخابات
جاگاریان، سفیر روسیه در ایران اعلام کرد: هر نامزدی که پس از انتخابات، رئیس‌ جمهور ایران شود، برای آن شخص احترام قائل هستیم و با این کشور مناسبات برقرار می‌کنیم؛ چرا که جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی روسیه جایگاه خاصی دارد و روابط سنتی و دیرینه‌ای بین دو طرف برقرار بوده است. بنا به گفته وی، چند هفته پیش یکی از خبرگزاری‌ها، روسیه را به دخالت در امور داخلی ایران به نفع یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶ متهم کرده بود.
پایگاه اینترنتی «قنطره» با اشاره به نقش‌ رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام در حمایت از رئیس‌جمهور ایران، نوشت: حتی پیش از درگذشت وی هم به دلیل ناامیدی مردم از سیاست‌های روحانی، درباره امکان انتخاب مجدد وی تردیدهایی وجود داشت.
عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تأکید کرد: آخرین پیشنهادات برای تدوین فهرست اصلاح‌طلبان در شورای شهر 30 درصد سهمیه به جوانان، 30 درصد سهمیه به بانوان و 40 درصد نیز متعلق به اعضای فعال شورای فعلی شهر است.

▼ اخبار کوتاه
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه هیچ مخالفتی با مقولاتی نظیر صلح و آشتی ملی ندارد، طرح مسائلی مانند «لزوم آشتی ملی» را نادرست دانست و گفت: «آشتی ملی نامطلوب نیست؛ اما در کشور ما موضوعیت ندارد، کسانی که در فتنه از مردم جدا شدند، با قبول اشتباه بازگردند. مردم فهیم و بصیر ما در جایی که بحث منافع و امنیت ملی مطرح است، هیچ اختلاف اساسی و تفرقه‌ای ندارند که نیازمند آشتی ملی باشند؛ لذا این بحث موضوع ندارد.»
علیرضا محجوب، رئیس فراکسیون کارگری مجلس با اشاره به حساس شدن مشکلات سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی برای مصارف و هزینه‌های خود ماهیانه به پنج هزار و ۲۰۰ میلیون تومان پول نیاز دارد. هیچ یک از منابع و درآمدها نیز آن طور که باید محقق نشده است؛ از سویی دولت بزرگ‌ترین بدهکار به سازمان تأمین اجتماعی به شمار می‌آید که رقم بدهی آن به بیش از صد هزار میلیارد تومان می‌رسد.
«مرزوق الغانم» رئیس پارلمان کویت در نشست یک روزه پارلمان عربی و رؤسای مجالس کشورهای عربی در قاهره گفت: لغو عضویت کنست رژیم صهیونیستی در اتحادیه بین‌المجالس جهانی کمترین کاری است که می‌توان انجام داد تا این رژیم به قطعنامه‌های سازمان ملل عمل کند؛ زیرا کابینه رژیم اشغالگر قدس تمامی این اقداماتی را که بر خلاف منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های آن است، تنها با موافقت کنست انجام می‌دهد.
سازمان غیر دولتی «دیده‌بان ملل متحد» یک نهاد حقوق بشری در سوئیس است که با صدور بیانیه‌ای از حجاب وزرای زن سوئدی در هیئت همراه نخست‌وزیر سوئد در تهران انتقاد کرده و گفته‌ است: وزرای زن نباید به قانون حجاب اجباری در ایران تمکین می‌کردند. گفتنی است، در هیئت همراه نخست‌وزیر سوئد به ایران، هفت وزیر زن حضور داشتند.
فردی 62 ساله در شهر مشهد به اتهام اقدام علیه امنیت داخلی از طریق جاسوسی به نفع کشور متخاصم به تحمل 10 سال زندان محکوم شد. این فرد که سابقه جاسوسی برای کشور دیگری را نیز در پرونده خود دارد، به بهانه گرفتن روادید حج، جذب سرویس جاسوسی بیگانه شده بود.
یک منبع آگاه فلسطینی گفت: آمریکا رسیدگی به پرونده انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس را تا سه ماه دیگر به تعویق انداخت.
بر اساس گزارش‌های منتشر شده، دولت یازدهم و دستگاه‌ها و مجموعه‌های وابسته به آن تاکنون بیش از 102 بار از 12 رسانه شکایت کرده‌اند.


نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات