نشریه اخبار و تحلیلها wordنشریه اخبار و تحلیلها pdf▼ حرف روزصراحت دیپلماتیکیکی از ویژگیهای دیپلماسی انقلابی صراحت در بیان مبانی و اصول خود است. در همین راستا، رهبر معظم انقلاب روز گذشته (در دیدار با قاریان قرآن) بر این موضع تأکید فرمودند: «بعضیها در فکر این هستند و دغدغه این را دارند که خب یک حکومت و یک دولت باید ارتباطات جهانی داشته باشد؛ بنده هم کاملاً معتقدم و تأیید میکنم این گرایش را؛ اما منافاتی ندارد؛ میتوان با صراحت، مبانی خود و اصول خود را گفت و پیش هم رفت، توفیق هم پیدا کرد در همه مسائل گوناگون زندگی، از جمله ارتباطات بینالمللی؛ میشود این کارها را کرد. وارد بشوند، قدم در میدان بگذارند، به خدا توکل کنند، خواهند دید که میشود.» مسلم است که در دیپلماسی و ارتباطات خارجی هر کشوری به دنبال اهداف و منافع ملی خود است و جامعه جهانی که تحت تسلط و سیطره کشورها و لابیهای مستکبر قرار دارد، همواره سعی کرده است در ارتباطات خود با جمهوری اسلامی به گونهای رفتار کند که دیپلماتها و سخنگویان کشورمان در خارج از کشور احساس ضعف و حقارت کنند و پاسخ در شأن را به آنها ندهند. در سالهای اخیر، دیپلماسی ما به دلیل اعتقاد نداشتن به قدرت انقلاب اسلامی و برخی از انفعالات با لغزشهایی روبهرو بوده که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم: 1ـ صراحت نداشتن در حمایت از نیروهای مقاومت؛ حزبالله لبنان، انصارالله، مردم بحرین، سوریه و شیعیان نیجریه؛ 2ـ حمایت نکردن از اصول انقلاب اسلامی و عدم سلطهپذیری که همین موضوع سبب کاهش اعتبار گذرنامه ایرانی شده است؛ 3ـ عدم تبیین دقیق شعارهای انقلاب اسلامی در زمینه حقوق بشر، آزادی بیان و حقوق زن؛ در این زمینه لازم است گفته شود که دولت به عضویت کنوانسیونهایی درآمده است که سبب زیر سؤال رفتن مبانی اسلامی در کشور اسلامیمان میشود؛ مانند پذیرش سند 2030 و همچنین امضای تفاهمنامههای مربوط به زنان با کشورهایی که بیشترین فساد را در زمین جنسیتی دارند و با بحران فروپاشی خانواده روبهرو هستند.4ـ رودربایستی با کشورهای قدرتمند؛ دولتهای قدرتمند حقوق ملت ایران را به یغما میبرند؛ مانند همین تحریمهایی که روز به روز بیشتر میشوند؛ اما دولت همچنان سکوت کرده است.
▼ گزارش روز
برای هزارمین بارهنوز چند روز از تحریمهای تازه آمریکا علیه جمهوری اسلامی نگذشته است که چهار قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را ارائه کردهاند و در آن خواستار تحریم جمهوری اسلامی ایران به بهانه کمک به حماس، جهاد اسلامی فلسطین و وابستگان آنها شدهاند. «برایان ماست» یکی از تهیهکنندگان طرح یاد شده در بیانیهای که روی وبگاه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا قرار گرفته، گفته است: «حماس مبلّغ نابودی اسرائیل و ارزشهایی است که ما در آمریکا آنها را گرامی میداریم.» وی افزوده است: «این طرح فراحزبی اثباتی بر این است که مقابله با نفرتپراکنی و حمایت از متحدمان اسرائیل موضوعی فراتر از گرایشهای راست و چپ است و همیشه موضوع حق در برابر باطل خواهد بود.» این برای هزارمین بار است که شاهد اثبات سخنان و انذارهای رهبر معظم انقلاب درباره رفتار دشمنان ملت ایران هستیم که بر این امر تأکید کرده بودند که تحریمها در زمینه هستهای بهانه است و آنها اصل نظام اسلامی را نشانه گرفتهاند. ایشان در اوج مذاکرات هستهای در این باره فرمودند: «بنده عقیدهام این است که اگر حتّی در مسئله هستهای هم همانجور که آنها دیکته میکنند ما پیش برویم و قبول کنیم دیکته آنها را، باز هم حرکت مخرّب آنها و تحریمهای آنها برداشته نخواهد شد؛ انواع و اقسام مشکلات را باز هم درست میکنند؛ چون با اصل انقلاب مخالفند... مسئله هستهای هم نباشد، یک بهانه دیگری میآورند: مسئله حقوق بشر هست، مسئله حقوق زنان هست، مسائل گوناگون فراوان را میسازند؛ جعل کردن و بهانهگیری که خیلی مایهای نمیخواهد، دستگاه تبلیغاتی و امپراتوری تبلیغاتی هم که در اختیار آنها است.» اما سؤال اینجاست چرا با توجه به این واقعیات هنوز مسئولان و برخی جریانهای سیاسی اصرار دارند که میتوان با مذاکره و کوتاه آمدن در مقابل دشمن، تحریمها را برداشت؟! چطور میشود که برخی این مسائل را میبینند و باز هم از وعده برداشته شدن تحریم و دراز کردن دست دوستی به سوی دشمن سخن به میان میآورند؟!
▼ اخبار ویژه
انهدام گروه مجازی ضد انقلابیک گروه فعال در فضای مجازی که در راستای تولید و انتشار محتوای ضد دینی و ضد نظام فعالیت داشت، شناسایی و متلاشی شد. یک منبع آگاه در این باره گفت: این گروه که با شبکهسازی بیش از دو هزار نفر از پروفایلهای مجازی در حال فعالیت بود، با تلاش کارشناسان سایبری اطلاعات سپاه شهرستان گیلان غرب در استان کرمانشاه شناسایی و غیر فعال شد. وی افزود: در این زمینه هفت نفر از سرشبکههای این گروه بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شدند و بررسیها برای شناسایی عقبه احتمالی این گروه ادامه دارد.
شهادت دو مرزبان در درگیری با پژاکهمزمان با نخستین روز از ماه مبارک رمضان درگیری نیروهای هنگ مرزبانی با اعضای گروه تروریستی پژاک به شهادت دو مرزبان ایرانی منجر شد. عوامل اکیپ گروهان مرزی ضیایی، در حال تردد در نوار مرزی ارومیه به منظور جابهجایی نیروها بودند که در مسیر با گروهک تروریستی پژاک درگیر میشوند؛ در این درگیری فرمانده گروهان مرزی ضیایی، سرگرد محمدرضا فیروزی و استوار دوم محمدرضا فرحی به درجه رفیع شهادت رسیدند و تعداد هفت نفر زخمی شدند.
▼ اخبار
1ـ احساس شرم از شنیدن صدای خود!دولت درصدد است پس از هشت سال «ربنای» محمدرضا شجریان در ماه رمضان امسال از تلویزیون پخش شود. این خبری است که در روزهای گذشته در پایگاهها و خبرگزاریهای مختلف منتشر شد. روزنامه «ایران» نوشت: یک منبع آگاه روز پنجشنبه در حاشیه نشست اعضای کابینه «حسن روحانی» خبر داد که نامهای از سوی «سیدرضا صالحیامیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رئیس سازمان صداوسیما نوشته و در آن خواستار پخش «ربنای» شجریان در ایام ماه مبارک رمضان شده است. پخش ربنای شجریان پس از حمایت وی از فتنهگران و ضد انقلاب خارج از کشور در سال 88 از صداوسیما متوقف شد. نامبرده در اوج اغتشاشات خیابانی در حمایت از فتنهگران و آشوبگران سرودی را خواند که نظام اسلامی را به خونریزی، سرکوب و... متهم میکرد. ناگفته نماند همان سال محمدرضا شجریان در نامهای به صداوسیما اعلام کرد، هر وقت صدای خود را از شبکههای صداوسیما میشنود، احساس شرم میکند!
2ـ سانسور خبر دیدار با مراجع در پایگاه ریاستجمهوری!در پی اعلام خبر دیدار رئیسجمهور با آیتالله مکارمشیرازی، دفتر این مرجع تقلید اطلاعیهای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است: «جناب رئیسجمهور محترم عصر پنجشنبه در دفتر حضرت آیتالله مکارمشیرازی با ایشان در فضایی صمیمانه و جدی ملاقات داشتند. پس از توضیحات رئیسجمهور درباره مسائل مختلف کشور معظمله تذکراتی درباره مشکلات کشور داده و رهنمودهایی ارائه کرد که امیدواریم انجام گردد و آیندهای بهتر از گذشته نصیب همه شهروندان گردد.» شایان ذکر است در متن پایگاه ریاستجمهوری، جز در موارد قطع یارانه ثروتمندان و افزودن یارانه فقرا (که به نفع دولت است) خبری از دیگر تذکرات آیتالله مکارمشیرازی نیست. گفتنی است این مرجع تقلید به تازگی موضعی جدی علیه سند ۲۰۳۰ گرفته است، اما رئیسجمهور مخالفان این سند را طلاب ساده بلندگو به دست خواندهاند.
3ـ آخرین وضعیت بررسی پروندههای تحصیلی «روحانی» و «فریدون»محمد قمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل کمیته بررسی رساله دکترای حجتالاسلام حسن روحانی در این کمیسیون، گفت: این کمیسیون صلاحیت رسیدگی به این موضوع را ندارد. وی همچنین در ادامه افزود: اگر تخلفی در روند تألیف رساله دکترای رئیسجمهور رخ داده باشد، قوه قضائیه باید به این موضوع رسیدگی کند؛ چرا که کمیسیون آموزش و تحقیقات حق رسیدگی به موضوع رساله دکترای رئیسجمهور را ندارد. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره روند بررسی پرونده تحصیلی حسین فریدون، برادر رئیسجمهور نیز اظهار داشت: در بخشهایی از این پرونده به بررسیهای بیشتر نیاز است و تا 18 خرداد این گزارش آماده و به کمیسیون ارائه میشود.
4ـ ورود 21 میلیارد دلار کالای قاچاق به ایران در ۹ ماهه ۹۵تنها در 9 ماهه منتهی به آذر سال 1395، 21 میلیارد و 847 میلیون دلار کالای قاچاق وارد ایران شده است. این در حالی است که معاون اول و رئیس دولت یازدهم در هفتههای اخیر و در جریان رقابتهای انتخاباتی بارها از کاهش حجم قاچاق در یک دوره چهار ساله از 25 میلیارد دلار به 12 میلیون دلار سخن گفتند. گفتنی است، در سراسر جهان برای محاسبه قاچاق از روش رصد خروجیهای گمرک مبدأ و مقایسه آن با میزان ورودی گمرک مقصد بهره میبرند. بنا بر این گزارش در 9 ماه منتهی به آذر سال 95، شش کشوری که بیشترین کالای قاچاق را در ایران داشتهاند، عبارتند از چین، ترکیه، بلاروس، برزیل، کره جنوبی و آلمان.
▼ اخبار کوتاه◄ رژیم آلخلیفه شهدای محله الدراز را بدون غسل و کفن و نیز بدون حضور خانوادههای آنها دفن کرد. این در حالی است که این رژیم پیش از این نیز با درخواست خانوادههای شهدا مبنی بر حضور دو نفر از خانواده هر شهید برای دفن آنها بدون مراسم تشییع مخالفت کرده بود. بر اساس این گزارش، رژیم آلخلیفه محمد الساری، محمد زینالدین و محمد العکری را در قبرستان المحرق و دو شهید دیگر به نامهای احمد العصفور و محمد حمدان را در قبرستان الماحوز دفن کرد.
◄ بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید گفت: در جلسه مجمع عمومی فراکسیون امید که با حضور بیش از ۹۰ نماینده تشکیل شد، به اتفاق آرا مصوب شد در صورتی که کف مطالبات فراکسیون که حفظ وضع موجود هیئت رئیسه است، محقق نشود، مسعود پزشکیان برای کاندیدای ریاست مجلس انتخاب شود. وی افزود: این تصمیم پس از تفاهم دو فراکسیون مستقلین و ولایی برای تقسیم کرسیهای هیئترئیسه به نسبت شش به شش اتخاذ شده است.
◄ مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به شایعاتی مبنی بر استعفای وی از عضویت علیالبدل شورای شهر پنجم گفت: اخبار متناقضی به نقل از من در فضاهای مجازی درباره عضویت علیالبدل بنده در شورای شهر پنجم منتشر میشود؛ اما تمامی این اخبار کذب است؛ چرا که هنوز تصمیمی در این باره اخذ نکردهام. گفتنی است وی در انتخابات اخیر در جایگاه 22 منتخبین قرار گرفته است.
◄ روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس نوشت: بیشتر رأیدهندگانی که با عملکرد ترامپ موافقند، سفیدپوست هستند. از این افراد، فقط 28 درصد افراد «کاملاً موافق» عملکرد ترامپ در کاخ سفید هستند. این رقم از 45 درصد افرادی که ماه آوریل در همین نظرسنجی اعلام کرده بودند قویاً با عملکرد ترامپ موافق هستند، کمتر است.
◄ وزیر خارجه عراق با بیان اینکه ایران تاکنون حتی یک وجب از خاک عراق را اشغال نکرده است، گفت: بغداد هرگز به ائتلاف علیه ایران نخواهد پیوست. ابراهیم جعفری گفت: کشورش از سیاستی که آمریکا علیه ایران در پیش گرفته، تبعیت نخواهد کرد.
◄ بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره ادعای مطرح شده به نقل از روزنامه «الرأی کویت» مبنی بر انتقال پیام آمریکا به ایران از طریق روسیه، این ادعا را رد و به شدت تکذیب کرد.