نشریه اخبار و تحلیلها wordنشریه اخبار و تحلیلها pdf▼ حرف روز
چه کسي موشکها را ساخته است؟رئيسجمهور روز گذشته در بخشي از سخنراني خود در مراسم افتتاح جشنواره عمران سلامت با اشاره به عملکرد دولت، گفت: «ما ميشنويم که يک موشکي از خاک ايران حرکت کرد و مراکز تروريستي را هدف قرار داد، آنهايي که اين موشک را پرتاب کردند و در اين راه تلاش کردند، اما اين موشک را چه کسي درست کرد. سازنده اين موشک دولت است. وزارت دفاع جزئي از دولت است، پولش را چه کسي تأمين کرد؟ بخش اقتصادي کشور آن را تأمين ميکند.»
اين اظهارات در حالي بيان ميشود که متأسفانه در طول سالهاي صدارت و به ویژه در فضاي معطوف به انتخابات گذشته، آقاي روحاني، حامیان او و جريان وابسته به وي با ادبياتي تند عليه برنامههاي پيشرفت نظامي ـ تسليحاتي کشور و نهادهاي متولي آن سخن گفتهاند. هنوز اذهان عمومي انتشار اين توئيت در فضاي مجازي را که «دنياي فردا، دنياي گفتمانها است نه موشک» از ياد نبرده است! تعبيري که رهبر معظم انقلاب در واکنش به آن فرمودند: «اينکه بگويند فرداي دنيا، فرداي مذاکره است، دنياي موشک نيست اين اگر از روي ناآگاهي گفته شود که ناآگاهي است؛ اما اگر از روي آگاهي باشد خيانت است.»
متأسفانه مواضع اتخاذ شده آقاي روحاني در مواجهه با پيشرفتهاي نظامي دچار تناقضهاي آشکاري است که اين تناقض به دستمایه شوخی اين روزهاي افکار عمومي تبديل شده است که رئيسجمهور بايد تلاش کند از اين رفتار دوگانه رهايي يابد! اين شيوه صحيحي نيست که از يک سو سخنانی در ضديت با پيشرفت تسليحاتی ـ دفاعي شنيده شود يا بودجه دفاعي کشور با محدوديتهاي جدي مواجه شود و از ديگر سو وقتي اقدامات دفاعي ـ نظامي با اقبال مردمي مواجه ميشود، اين دستاوردها مصادره به مطلوب شود!
حقيقت آن است که در نگاهي ملي، دستاوردهاي عرصههاي مختلف علمي، نظامي، امنيتي، اقتصادي، فرهنگي و... متعلق به فرد يا جناح و سازمان و نهاد خاصي نيست! پيشرفت و توسعه کشور محصول پول و بودجه و سرمايه و... فلان وزارتخانه نيست! بلکه همه اين توانمنديها از جمله افزايش روزافزون قدرت موشکي جمهوري اسلامي، محصول اراده و انديشه انقلابي و برخاسته از روحيه انقلابيگري جواناني است که خود را خادم ملت ميدانند و بينام و نشان شبانهروز در حال تلاشند و شعار «ما ميتوانيم» را در عمل انقلابي خود به منصه ظهور رساندهاند!
▼ گزارش روز
رفتار وارونهمجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور از شکایت دولت از برخی نیروهای نظامی، انتظامی، ائمه جمعه و... به اتهام تخلف در انتخابات خبر داده است؛ موضوعی که نکتهای فراتر از یک دعوی قضایی و برخورد با متخلفان در پس آن نهفته است؛ پیش از پرداختن به این نکته ضروری است بر این مسئله تأکید کنیم که دولت حق دارد نسبت به تخلفات احتمالی افراد، گروهها و نهادهایی که مدعی تخلف یا احیاناً دخالت آنها در انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم است، شکایت کند و دستگاههای مسئول باید به این شکایت رسیدگی کنند، همانطور که دستگاه قضا در جایگاه مدعیالعموم وظیفه دارد به تخلفات مطرح شده متعدد مسئولان دولتی در انتخابات، دروغپردازیهای گسترده در جریان تبلیغات، استفاده از امکانات و اموال دولتی برای تبلیغات، اقدامات خلاف قانون مسئولان دولتی، حتی مسئولان ارشد در حد وزیر در انتخابات اردیبهشت ما رسیدگی دقیق کرده و احکام عادلانه را صادر کند؛ اما آنچه در این میان جای سؤال و اعتراض دارد، این است که چطور دولت تدبیر و امید در برابر عهدشکنیها و بدقولیها و حتی گاه توطئهها و توهینهای کشورهای خارجی، به ویژه آمریکا و کشورهای اروپایی سکوت پیشه میکند یا به نگارش چند توئیت یا ارسال چند پست الکترونیکی گلایهآمیز بسنده میکند، اما در برابر نیروهای داخلی که برای پیشرفت کشور در حال تلاش هستند به سرعت کار را به محاکم قضایی میکشاند و برخورد سخت را انتخاب میکند؟ چرا در مواجهه بینالمللی با وجود همه دشمنیها همچنان بر طبل گفتوگو میکوبد، اما به نیروهای داخلی و نهادهای انقلابی که میرسد، سخنان تند بر زبان میآورد و شکایت به محکمه میبرد؟! این رفتار دوگانه چه معنا و مفهومی دارد و چه پیامی را به جامعه منتقل میکند؟! آیا چنین برخوردی با انصاف و اسلام همخوانی دارد؟ آیا این آیه شریفه را نشنیدهاند که «اَشِدّآءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَمآء ُبَینَهُم!؟»
▼ خبر ویژه
تلاش برای واردات سیگار مالبرو از شرکت صهیونیستیمحمدعلی پورمختار، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از تلاش برای واردات سیگار مالبرو از شرکت صهیونیستی با دستور نعمتزاده وزیر صنعت و معدن دولت تدبیر و امید خبر داد و با اشاره به نامه علیاصغر رمزی، رئیس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور به محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت در 27 اردیبهشت امسال، گفت: موضوع سیگار مالبرو و شرکت مذکور از یکی دو سال پیش شروع شد. شرکت فیلیپ موریس یک شرکت صهیونیستی است که در همان زمان مسئولان امر تأکید داشته و اعلام کردند واردات سیگار از این شرکت ممنوع است. وی گفت: در سالهای پیش برخی در تلاش بودند واردات از این شرکت انجام شود، اما عملاً نشد. وی با بیان اینکه نامه مذکور و دستور وزیر چند پهلو است، تصریح کرد: در این نامه اشاره شده که شرکت فیلیپ موریس هیچ تعهد و تضمینی نداده تا در ایران تولید سیگار انجام شود، ولی وزیر در این نامه پاراف میکند که از طریق شرکت پیشگامان پخش آرمانگستر واردات انجام شود. پورمختار با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت یک رانت بزرگ به شرکت پیشگامان پخش آرمانگستر داده، افزود: حتی در این نامه قید شده است شرکتهای دیگر هم هستند که آمادگی دارند تا در زمینه تولید و واردات نقش داشته باشند؛ اما رانت به این شرکت داده میشود.
▼ اخبار
1ـ رئیسی: انتظار این حجم تخریب از طرف آقای روحانی را نداشتم!حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با مدیران عامل برخی خبرگزاریهای کشور ضمن تحلیل نتیجه انتخابات، اظهار داشت: رقیبهراسی، آن هم به دروغ و فریب، یک روش جاری در رقابتهای انتخاباتی جهان به ویژه غرب است، اما نظام ما فرق دارد. ما که مسلمان هستیم، آیا باید همان روشهای غیر اخلاقی غربیها را کپی کنیم؟ به هر حال انتخابات تمام شده، اما این یک زنگ خطر است. حجتالاسلام رئیسی در ادامه افزود: حقیقتاً خود بنده این حجم از تخریب و ترساندن مردم را پیشبینی نمیکردم؛ چون پیش خود میگفتم اولاً طرفِ رقابت، فردی است که لباس دین و روحانیت را به تن دارد و لااقل در این قضیه حد نگه میدارد؛ نه اینکه کاری نمیکند، بلکه بالأخره تا یک جایی جلو میرود، ثانیاً ایشان از اول انقلاب مسئولیت داشته، بنابراین لااقل حریم نظام و اصول اخلاقی انتخابات را نگه میدارد؛ ثالثاً اکنون رئیسجمهور است و شئونات رئیسجمهور را حفظ خواهد نمود؛ خب در انتخابات و خصوصاً ده روز آخر هر سه محاسبه ما بهم خورد.
2ـ قدرتهای بینالمللی ورود داعش به عراق را تسهیل کردندسیدحسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان یک روز پس از اعلام رسمی آزادسازی موصل در ابتدای سخنرانی خود به مناسبت این پیروزی بزرگ، شکست داعش را به ملت و دولت عراق و مرجعیت دینی این کشور و همه مبارزانی که در نبرد با این گروه تروریستی فداکاری کردند و همچنین به رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و تمام کسانی که عراقیها را در این نبرد سخت حمایت کردند، تبریک گفت و تأکید کرد آنچه در عراق و موصل رخ داده است، فقط به سرنوشت عراق و ملت آن مربوط نمیشود، بلکه با سرنوشت امت و ملتهای منطقه و جهان نیز ارتباط دارد. دبیر کل گروه مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد، آمریکاییها زمانی میگفتند که شکست داعش 10 تا 30 سال طول میکشد، این یعنی آنها به فکر بهره بردن از داعش برای اهداف خود و رژیم صهیونیستی در منطقه بودند. در ابتدای ورود گروه تروریستی تکفیری داعش به عراق، آمریکا و ناتو تنها نظاره میکردند و عراقیها با دستان خالی در حال نبرد بودند.
3ـ منتجبنیا: پنج نفر پشت صحنه همهکارهاندرسول منتجبنیا، قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی درباره پشت پرده شورای عالی اصلاحطلبان گفت: بزرگترین خطری که وجود دارد، این است که این 40 ـ 50 نفر خودشان تصمیمگیرنده نیستند. پشت صحنه، پنج نفر هستند که برای همه جمع تصمیم میگیرند، یعنی کل تصمیمات در جریان اصلاحات به چهار یا پنج نفر منتهی شده است. وی افزود: کسانی که خودشان را به آقای خاتمی نزدیک میدانند، تصمیم میگيرند و همه را ملزم به اطاعت میدانند. به هر کس هم که اطاعت نکند، انگی میچسبانند و میگویند یا بدوی است یا وابسته. منتجبنیا در ادامه اظهار داشت: این بدعت خطرناکی است که در جریان اصلاحطلبی به وجود آمده و ما موظفیم با آن مقابله کنیم.
4ـ بیش از ۳۶ هزار نفر ممنوعالخروج و ممنوعالمعامله شدندبا اعلام دادستانی کل کشور به مراجع قضایی در سراسر کشور، در سال گذشته 27 هزار و 820 نفر از کشور ممنوعالخروج و 9 هزار و 173 نفر هم ممنوعالمعامله شدند. همچنین دادستانی کل کشور ممنوعیت خروج 628 نفر را از کشور لغو کرده و ممنوعیت معامله یک هزار و 461 نفر نیز برطرف شده است. افزون بر این، حساب بانکی 45 هزار و 772 نفر با اعلام دادستانی کل کشور مسدود شده و در مقابل مسدودیت حساب بانکی 15 هزار و 402 نفر با اعلام دادستانی کل به مراجع مربوطه برداشته شده است.
▼ اخبار کوتاه◄ «ترامپ جونیور» پسر رئیسجمهور آمریکا، مجموعه پستهای الکترونیکی را منتشر کرده که نشان میدهد یک شهروند روسیه به او پیشنهاد ارائه اطلاعاتی «حساس» درباره هیلاری کلینتون، رقیب دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری سال گذشته در آمریکا را داده است. موضوع دخالت احتمالی روسیه در انتخابات آمریکا و اتهام تبانی تیم انتخاباتی ترامپ با افراد یا نهادهایی در روسیه، در روزهای اخیر و با انتشار گزارش دیدار جونیور با یک وکیل روس بیش از پیش خبرساز شده است.
◄ سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر از افزایش ۱۶ درصدی کادر پزشکی ـ درمانی کاروان حج تمتع گفت: مجموع کادر بهداشتی ـ درمانی برای حجاج امسال ۵۸۰ نفر است که در مقایسه با حج قبلی ۸۰ نفر بیشتر است که دلیل آن افزایشِ تعداد حجاج از ۶۴ هزار نفر به ۸۶ هزار نفر است. وی تأکید کرد: داروهای مورد نیاز نیز به وزن تقریبیِ۶۰ تن تهیه و بستهبندی شده و برای انتقال آماده است.
◄ چهار نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا در نامهای به «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه این کشور از وی خواستهاند لحنش را درباره توافق هستهای ایران و گروه 5+1 تغییر دهد. گفتنی است، «رکس تیلرسون» طبق قانون موظف است هر 90 روز یک بار میزان پایبندی ایران به متن توافق هستهای با کشورهای موسوم به گروه 1+5 را به کنگره آمریکا گزارش کند.
◄ ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا علناً درباره صرف ۱۰ میلیون دلار از جیب خودش برای شکست جف فلیک، سناتوری از ایالت آریزونا در انتخابات میاندورهای ۲۰۱۸ صحبت کرده است. این سناتور از جمله منتقدان ترامپ در دوره تبلیغات ریاستجمهوری بوده که انتقادات وی پس از افشای ویدئویی درباره حرفهای جنسی ترامپ علیه زنان بالا گرفت.
◄ وزارت کشور عربستان به اتهام اقدامات تروریستی، چهار نفر را در شهر شیعهنشین القطیف اعدام کرد. مقامات سعودی از اصطلاح تروریسم برای اجرای برخی قوانین و مجازاتهای سخت مرتبط با آزادیها و حقوق اساسی، مانند حق آزادی بیان و تظاهرات مسالمتآمیز استفاده میکنند.
◄ روند افزایشی مصرف برق که از اواسط خرداد آغاز شده بود، تاکنون چندین بار از اوج مصرف برق پارسال عبور کرده و به 53847 مگاوات رسیده است که نشان میدهد میانگین رشد مصرف به دلیل گرمای بیش از حد از 10 درصد هم فراتر رفته است.