صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۴  ، 
کد خبر : ۳۱۱۸۷۱

اخبار ویژه روزنامه‌ها 25 مرداد ماه

روزنامه کیهان **

تعیین تکلیف رانت‌های بسته قبلی شرط موفقیت بسته ارزی جدید

یک خبرگزاری حامی دولت تصریح کرد: پیش نیاز موفقیت اجرای بسته ارزی جدید، تعیین تکلیف ارزهای به یغما رفته با بسته قبلی است.

ایلنا می‌نویسد: تجربه اجرای چند روز گذشته حاکی از شوک مثبت ابتدائی و کاهش قیمت‌ها و تا حدی زودگذر بودن و لیکن قضاوت راجع به موفقیت و کارائی آن نیازمند گذر زمان و تامین شرایط است. بسته قبلی ارزی به دلیل خصلت رانتی، باعث بروز فساد گسترده‌ای از جهت به یغما رفتن این ثروت ملی گردید. چه بسیار ارزهایی که بابت واردات کالاهای غیرضروری و یا به دلیل عدم نظارت بدون واردات در اختیار افراد و شرکت‌ها قرار گرفت که اگر مورد رسیدگی قرار نگیرد، آثار سوء روانی فراوانی بر اجرای بسته جدید ارزی هم خواهد داشت.

اگر با غارتگران ارزی برخورد لازم صورت نگیرد و ارزهای به یغما رفته تعیین تکلیف نگردد، تامین ارز بازار ثانویه و حمایت‌های ضروری دولت از طریق مدیریت شناور با مشکل مواجه خواهد شد.

اطمینان خاطر مردم به ثبات و امنیت اقتصادی آینده باعث رفتار متعادل در تقاضاکنندگان و عرضه کنندگان خواهد شد که از ضروریات فعالیت یک بازار متعادل است. در بسته جدید ارزی تلاش به عمل آمده تا قسمت عمده نیازهای ارزی از طریق نرخ توافقی تامین گردد که این امر مستلزم ثبات و اعتماد به آینده و رفتار تعادلی در عرضه و تقاضا است.

مدیریت صحیح دولت با استفاده از تجارب گذشته در موفقیت اجرای این طرح بسیار مهم و تعیین‌کننده است، زیرا بسته جدید پتانسیل تورم‌زایی دارد که قسمت عمده آن حاصل انتقال رانت‌جویی و رانت طلبی بسته قبلی است که عواملی در صدد انتقال آن به بسته جدید هستند. دولت باید مسیر تامین ارز بازار ثانویه از طریق صادرکنندگان را به نحو صحیح نظارت و مدیریت نماید و در صورت ضرورت از طریق اجرای سیاست‌های تعادلی باثبات نماید.

نظارت صحیح و دقیق دولت در جلوگیری از دلال بازی، رانت جوئی و رانت طلبی از ضروریات موفقیت بسته جدید است. تامین مناسب و امنیت مسیر تامین ارز و نظارت لازم بر عرضه کنندگان و تصویب قوانین و مقررات لازم و کارآمد برای جلوگیری از سوءاستفاده کنندگان بسیار مهم و سازنده است. رها ساختن بازار و فرار از مسئولیت‌های سیاستگزاری و نظارتی از سوی دولت با توجه به پتانسیل‌های تورم‌زایی طرح جدید باعث شکست آن خواهد شد.

مکانیزم بازار و توافق در صورتی موفق عمل خواهد کرد که ابزارهای لازم فراهم و به ویژه دو بال اصلی عرضه و تقاضا دارای شرایط متعادل و یکسان باشند و تامین این ابزارها و لوازم در هر اقتصادی، حتی آزادترین اقتصادها، از طریق سیاست‌گذاری و نظارت بر عهده دولت‌هاست.

تطهیر سران فتنه و اغتشاش با وجود سخنان قابل تأمل روحانی

عجیب است که با وجود تأکید رئیس‌جمهور براثرگذاری اغتشاش در ایجاد آشفتگی اقتصادی، مدعیان حمایت از وی همچنان از اغتشاشگران و فتنه‌گران حمایت می‌کنند.

روزنامه وطن امروز در این باره می‌نویسد: یکی از نکات قابل توجه در گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور، درباره اغتشاشات دی ماه بود: «دی ماه پارسال در 5 دی تقریباً یک اعتراضاتی از یک شهری در ایران آغاز شد و سرایت کرد به شهرهای دیگر و این اعتراضات شرایط خودش را داشت که مردم ما می‌دانند؛ بعضی‌ها معترض و بعضی‌ها دنبال اغتشاش و سوء استفاده بودند اما هر چه بود، این اغتشاشات مهار شد و مردم احساس کردند که اگر اعتراض بحقی دارند، عده‌ای سوء استفاده می‌کنند و کاملاً مردم با دولت همکاری کردند. این علامت مثبت فعالیت مردم و حضور مردم، به داخل علامت مثبت داد اما متأسفانه خارجی‌ها و مخصوصاً آمریکایی‌ها پیامی که دریافت کردند آن پیام را نگه داشتند و آن پیام این بود که فکر کردند با فشار بیشتر می‌توانند مشکلات اجتماعی و اقتصادی ما را افزایش دهند، لذا شما می‌بینید که 22 دی ماه که ترامپ اعلام می‌کند اگر دیگران نیایند من به تنهایی از برجام خارج می‌شوم بعد از حوادث دی ماه در ایران است».

نکته قابل اهمیت در این سخنان روحانی اذعان وی به این موضوع است که اغتشاشگران و فتنه‌گران به دشمن گرا داده‌اند و موجب امیدواری دشمن در ضربه زدن به کشور شده‌اند و آشوب‌های آنها در مشکلات اقتصادی نیز مؤثر بوده است. رئیس‌جمهور برای این موضوع، اغتشاشات دی ماه 96 را مثال زد، این در حالی است که هیچ کس نمی‌تواند این واقعیت را انکار کند که فتنه سال 88 از نظر ضربه‌ای که به کشور و منافع ملی وارد کرد، اصلاً قابل قیاس با اغتشاشات سال 96 نبود، لذا با همین منطق آقای روحانی که معتقد است ترقه‌بازی عده‌ای در سال 96 اینچنین موجب امیدواری دشمن شد، تصور کنید فتنه 88 و خیانت‌هایی که عوامل و سران فتنه در سال 88 به مردم و کشور کردند تا چه میزان موجب امیدواری دشمن شد و به دشمن گرا داد.

فتنه‌گران سال 88- که برخی از آنها از حامیان آقای روحانی نیز هستند و برای پیروزی او در انتخابات «تکرار» می‌کردند- برای قربانی کردن منافع ملی پای خواسته‌های حزبی و جناحی خود هر آنچه را که برای‌شان ممکن بود انجام دادند و تا جایی که توانستند به کشور ضربه زدند و به تعبیر رهبرانقلاب «ایجاد اغتشاش کردند، مردم را به ایستادگی در مقابل نظام تا آنجایی که می‌توانستند، تشویق کردند- حالا تیغ‌شان نبرید؛ آن کاری که می‌خواستند نشد، این بحث دیگری است؛ آنها تلاش خودشان را کردند- زبان دشمنان انقلاب را و دشمنان اسلام را دراز کردند، جرأت به آنها دادند». آنها از هیچ اقدامی علیه کشور و منافع ملی فروگذار نکردند تا جایی که حتی از اینکه از دشمنان تابلودار مردم ایران بخواهند ایران را تحریم کنند هم ابایی نداشتند.

با وجود اینکه آقای روحانی به این واقعیت اذعان دارد که اغتشاش و فتنه تاچه میزان می‌تواند موجب امیدواری دشمن شود و به کشور ضربه بزند اما شاهدیم برخی حامیان آقای روحانی از کسانی که بیشترین نقش را در امیدوار کردن دشمن و گرا دادن به بیگانه برای ضربه زدن به کشور داشتند، همچنان دفاع می‌کنند!

اذعان صریح رئیس‌جمهور درباره خیانت عوامل فتنه و اغتشاش نسبت به کشور و مردم در حالی است که حامیان آقای روحانی و رسانه‌های مورد حمایت دولت آن هم در شرایطی که مردم با مشکلات جدی اقتصادی و معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند هر روز به هر بهانه‌ای تلاش می‌کنند سران فتنه و عوامل آشوب در کشور را تطهیر کنند.

اروپا در مقابل تحریم آمریکا کاری برای ایران نکرد

یک روزنامه فرانسوی تصریح کرد: پاسخ اروپا به تحریم‌های آمریکا، انتظارات ایران را برآورده نکرد.

روزنامه فرانسوی در گزارشی با اشاره به تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران و خروج شرکت‌های اروپایی خاطرنشان کرد: پاسخ اروپا به آمریکا بسیار کمرنگ بود و هرگز انتظارهای ایران را برآورده نکرد.

این روزنامه می‌نویسد: شرکت‌های اروپایی از ایران خارج می‌شوند و به نظر می‌رسد واکنش‌های اروپا علیه آمریکا آنچنان که ایران انتظار داشت، کارایی چندانی نداشت.

اتحادیه اروپا که می‌گوید برای حفظ توافق هسته‌ای 2015 مصمم است از اجرایی شدن قانون «مسدودسازی به روز شده» خبر می‌دهد. این قانون که در سال 1996 طراحی شده اما هیچ‌گاه به طور واقعی مورد استفاده قرار نگرفته است، قصد دارد از شرکت‌های اروپایی در برابر تحریم‌های فراسرزمینی واشنگتن حمایت کند. حمایتی که بیشتر جنبه نظری دارد.

شرکت‌های مرتبط می‌توانند با مراجعه به دستگاه‌های قضایی کشورهای عضو از مقامات آمریکایی مسئول تحریم‌ها درخواست غرامت کنند که البته این هم فقط در حد یک نظریه است و مطمئنا چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

این قانون حمایتی به طور عجیبی با مجازات همراه است زیرا هماهنگی با تحریم‌های آمریکا را برای شرکت‌های اروپایی ممنوع می‌کند.

بیشتر شرکت‌های چندملیتی فعال در ایران پیش از این ترجیح دادند از تهدیدات واشنگتن تبعیت کنند.

اعتدال و توسعه: کارگزاران درباره ارزهای دریافتی توضیح دهد

یک سایت نزدیک به حزب اعتدال و توسعه (حزب نوبخت و واعظی) فاش کرد: سهم‌خواهی کارگزارانی‌ها از روحانی تمامی ندارد.

«آفتاب» نوشت: موجی از انتقاد و هجمه‌ای هدفمند که از چندی پیش توسط برخی از محافل و رسانه‌های سیاسی از جمله کارگزاران علیه آقای دکتر نوبخت آغاز شده بود، با حمایت‌های مختلفی از سوی بسیاری از محافل و فعالان سیاسی و از جمله شخص رئیس‌جمهور محترم، خنثی شد. دکتر روحانی با حمایت قاطع از دکتر نوبخت از ایشان خواست که تمام وقت خود را صرف امور و مأموریت‌های مهم در سازمان برنامه و بودجه کند. اما برخی از مخالفان دکتر نوبخت که گویا حضور ایشان در سازمان برنامه و بودجه را مانع و مزاحم منافع خود می‌بینند، همچنان با بهانه‌های مختلف به حملات خود علیه ایشان ادامه می‌دهند.

در این راستا حسین مرعشی رئیس‌کمیته سیاسی حزب کارگزاران گفت: «هرکس از آقای نوبخت در شرایط کنونی حمایت کند، آینده‌ای در سیاست ایران نخواهد داشت.»(!!) وی در این سخنان افزوده است: «آقای نوبخت هیچ موافقی در دولت ندارد و مسئله ایشان مسئله کارگزاران نیست.»(!!)

آفتاب می‌افزاید: از این سخنان جناب مرعشی چنین برمی‌آید که گویا ایشان و همفکرانش، خود را در آینده کشور از قدرتی برخوردار تصور کرده‌اند که در آن جایگاهی برای آقای نوبخت نمی‌بینند! این سخن تهدیدآمیز و همراه با عصبانیت نشان می‌دهد که با حضور دکتر نوبخت در دولت، دست آقایان از برخی منابع ثروت و قدرت کوتاه شده و ظواهر امر نشان می‌دهد که با چنین هجمه‌هایی می‌خواهند از پاسخگویی بابت عملکرد دوستان خود بویژه در مقوله دریافت ارزهای دولتی و برخی تسهیلاتی که از دولت دریافت کرده‌اند شانه خالی کنند!

مرعشی توضیح دهد که از جانب چه کسانی سخن می‌گوید، کدامیک از دولتی‌ها به ایشان وکالت داده‌اند که عدم موافقت آنان با آقای نوبخت را اعلام کند؟

این سخنان حسین مرعشی در حالی بیان شده است که آقای دکتر نوبخت از بالاترین میزان محبوبیت و مقبولیت در میان دولتی‌ها و سایر مسئولین و مدیران کشور برخوردار است و کمتر مدیری چون او از سلامت و شایستگی و حسن سابقه برخوردار است.

جناب مرعشی حزب اعتدال و توسعه را حزبی بی‌هنر دانست که می‌خواهند مسئله آقای نوبخت را سیاسی کنند(!) جناب مرعشی توضیح دهد اگر جناب دکتر نوبخت مدیری ناموفق است و حزب اعتدال و توسعه و شاید برخی دیگر از نظر وی بی‌هنرند، ایشان هنرنمایی‌ها و موفقیت‌های خود در عرصه سیاسی و مدیریتی را برای مردم اعلام نماید و روشن کند که چه خدمات ویژه‌ای در سال‌های دشوار گذشته برای کشور و نظام انجام داده و یا چه برنامه و راهکاری ارائه کرده‌اند؟!

جناب مرعشی تصور می‌کند که با انجام نظرسنجی روزنامه سازندگی درباره رفتن یا ماندن آقای نوبخت، ارکان دولت به لرزه افتاده است!! در حالی که با همه حملات و اظهارنظرهای منفی در‌باره ایشان، آب از آب تکان نخورد و اتفاقاً موقعیت ایشان در دولت مستحکم‌تر شد!

به جناب مرعشی پیشنهاد می‌شود حال که برای آقای نوبخت یا دیگران نظرسنجی برگزار می‌کنند یک نظرسنجی هم برای تعیین میزان مقبولیت و محبوبیت خود در میان مردم برگزار کنند تا حساب کار دستشان بیاید!

به آقای حسین مرعشی پیشنهاد می‌شود که به‌جای وقت تلف کردن بابت حملات گوناگون به آقای نوبخت، کمی از دلایل پشت‌پرده این همه عصبانیت و هجمه به آقای نوبخت را توضیح دهند و با شفافیت بگویند که نقش و سهم دوستانشان در دریافت ارز دولتی چگونه و چه میزان است؟ بر اساس تصمیم و درخواست دولت، روشن کنند که این ارزها را اگر گرفته‌اند، چه کرده‌اند؟

این همه سوءتدبیر اقتصادی در یک سال عجیب نیست؟!

حجم گسترده‌ و فشرده‌ای از بی‌تدبیری در دولت فعلی جای شگفتی است.

روزنامه صبح نو در این زمینه نوشت: اقتصاد کشور از بیماری‌های کهنه‌ای رنج می‌برد که برخی از آن‌ها بر اثر تجویز اشتباه و بی‌تدبیری برای درمان آن، به مراحل خطرناک رسیده است. نظیر ایجاد و تجمیع 1500‌ هزار میلیارد تومان نقدینگی در نظام بانکی، قاچاق گسترده، فساد در روابط فعالان اقتصادی با بخش عمومی، محیط کسب‌و‌کار ضد تولیدی و ...

هر کدام از این بیماری‌ها کافی است تا اقتصاد را از پا بیندازد اما از سال‌96‌ با اتخاذ و اجرای بعضی از تصمیم‌های مشکوک، وخامت حال اقتصاد تشدید شد.

از اوایل تابستان‌، وزارت صنعت، معدن و تجارت با دستکاری مشکوک و ناگهانی سامانه ثبت سفارش و واردات خودرو، رانت‌های بزرگی ایجاد و بازار خودرو را به تلاطم انداخت. در خوشبینانه‌ترین حالت، بی‌تدبیری!

در اواخر مرداد 96، بانک مرکزی نرخ سود سپرده‌ها را ناگهان کاهش داد: حداکثر 10‌ درصد برای روزشمار و 15‌ درصد برای یک‌ساله. از آن بدتر، یازده روز به سپرده‌گذاران و بانک‌ها فرصت داد تا قراردادهای قبلی خود با نرخ‌های بالاتر قبل تجدید کند. بی‌تدبیری‌ای که به زودی در ‌11 شهریور‌97‌ سررسید و بر سر اقتصاد نحیف شده ایران آوار خواهدشد.

تیم اقتصاد دولت در زمستان ‌97‌ و در سومین گام اشتباه، بیش از 5/7‌ میلیون قطعه سکه طلا را پیش فروش کرد به این امید که اقیانوس به تلاطم افتاده نقدینگی را مهار کند اما با یک اقتصاد زیرزمینی بزرگ و فرار گسترده مالیاتی، این تصمیم هم به توزیع رانت بی‌سابقه‌ای منجر شد.

همه این اتفاقات در شرایطی بود که رئیس‌جمهوری آمریکا به طور مستمر تهدید می‌کرد به زودی از برجام خارج خواهد شد و فشار اقتصادی اعمال خواهد کرد.

دستکاری‌های مشکوک در نرخ سود بانکی و بازارهای خودرو و طلا همراه با اقدامات موذیانه همسایه جنوبی در بازار ارز، در کنار شایعات نگران‌کننده و انفعال تیم اقتصادی دولت همگی باعث شد از اواخر سال 96، نرخ ارز به تدریج رو به افزایش برود. از اوایل 97‌ این افزایش، سرعت بیشتری پیدا کرد. در این زمان بود که تیم اقتصادی دولت که تا آن زمان منفعل می‌نمایاند، بدترین تصمیم ممکن را اتخاذ کرد: تعطیل کردن صرافی‌ها، اعلام تأمین همه نیازهای وارداتی و مسافری به نرخ ثابت 4200‌ تومان برای هر دلار و به قاچاق شناختن نرخ دیگری برای ارز.

این اشتباه تاریخی، واردات و سفر خارجی را تشویق و ارزان کرد و صادرات غیر‌نفتی را سرکوب و تنبیه. کاری که همزمان با شروع تحریم‌ها باید عکس آن انجام می‌شد و اشتباهی که ده‌ها هزار میلیارد تومان را طی حدود سه‌ماه به‌صورت رانت میان افراد خوش‌شانس و رانت‌جو توزیع کرد.

همه این بی‌تدبیری‌های پی‌در‌پی و شگفت‌انگیز در شرایطی اتفاق می‌افتاد که اقتصاددانان دلسوز و نخبه، به‌طور دائم و مستمر دولت را از اشتباهات پرهیز می‌دادند و بعد از اتخاذ تصمیم اشتباه دولت، راهکارهای برون‌رفت از مشکل را هم تدوین و عرضه می‌کردند اما تیم اقتصادی خود‌شیفته و ناکارآمد دولت، هیچ توجهی به راهکارهای ارائه شده نکرد. گویی با منطق اقتصادی، سر لجبازی داشت.

رهبر معظم انقلاب اخیراً با توصیف نجیبانه‌ای از اشتباهات اقتصادی گفتند: «نمی‌گوییم خیانت‌ اما خطای بزرگی اتفاق افتاده است.»

شاید واقعیت این‌قدر نجیب نباشد چرا که هرکس توالی این همه اشتباه فاحش در کنار بی‌توجهی به هشدارها و راهکارها و همزمان حرکات ترامپ و متحدان منطقه‌ای‌اش را مانند قطعات جورچین کنار هم قرار دهد، خواهد پرسید این همه بی‌تدبیری، تصادفی بوده است؟!

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* حساب کاربری زندانیان عقیدتی عربستان در توییتر و کاربران شبکه‌های اجتماعی این کشور از مرگ «شیخ سلیمان درویش» زیر شکنجه در زندان خبر دادند. از جزئیات و نحوه کشته شدن او خبری منتشر نشده است. شیخ سلیمان درویش یکی از روحانیون عربستان بود که در سال 1385 دستگیر شد. وی در دوران حضور «محمد بن نایف» به عنوان وزیر کشور از چهره‌های نزدیک به او به حساب می‌آمده به دلیل انتقاد از «محمد بن سلمان» ولیعهد جوان عربستان به زندان افتاده بود.

* دیوان عالی «پنسیلوانیا» روز سه‌شنبه فهرست بیش از 300 کشیش کلیسای کاتولیک را منتشر کرد که طی هفتاد سال گذشته به ارتکاب جرایم جنسی متهم شده‌اند. به نوشته روزنامه «واشنگتن‌پست»، «جاش شاپیرو» دادستان کل این ایالت روز سه‌شنبه در جریان یک نشست خبری گفت تاکنون بیش از 1000 کودک قربانی شناسایی شده‌اند، اما هیات منصفه عالی معتقد است که تعداد قربانیان از این هم بیشتر است. این گزارش نتیجه جامع‌ترین تحقیقاتی است که تاکنون در آمریکا درباره موارد آزار جنسی در کلیسای کاتولیک انجام شده است. به گفته شاپیرو در این گزارش «لاپوشانی سازمان‌یافته توسط مقام‌های ارشد کلیسا در پنسیلوانیا و در واتیکان» تشریح شده است. یکی از وعده‌های پاپ «فرنسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان در زمان انتخاب به مقام پاپی، مبارزه با آزار جنسی کودکان در کلیسا بود.

*********************************

روزنامه خراسان**

تکذیب جمله تحریف شده منتسب به رهبر معظم انقلاب

دفتر حفظ و نشر آثار آیت ا... خامنه ای در اطلاعیه ای اعلام کرد: پیرو سخنان حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی که در تاریخ ۲۲ مردادماه در جمع هزاران تن از اقشار مختلف مردم بیان شد، از آن جایی که برخی از حاضران درباره‌ فرازی از سخنان معظم‌له دچار ابهام شدند و به دنبال آن، این فراز انعکاس تحریف شده‌ای در رسانه‌ها یافت، به اطلاع می رساند: فرمایش های معظم‌له ناظر به صدور اجازه برای مذاکرات وزیر خارجه دولت یازدهم با همتای آمریکایی‌اش بوده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار فرمودند: «در قضیه‌ برجام، بنده اشتباه کردم اجازه دادم که وزیر خارجه‌‌ ما با آن‌ها صحبت کند، ضرر کردیم.»

*********************************

روزنامه ایران**

واکنش امریکا به بیانات رهبر معظم انقلاب

خبر اول اینکه، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در پاسخ به سؤالی در خصوص بیانات رهبری درباره ممنوعیت مذاکره با امریکا گفت: ما این بیانات را شنیدیم. ما قطعاً پاسخ را شنیدیم. امریکا همچنان امیدوار است که مردم ایران نقطه نظرشان را بخوبی بیان کنند. به‌گزارش ایلنا، «هیدر نائورت»مدعی شد: از نظر من، ما در خصوص سیاست‌هایمان در قبال ایران و نگرانی‌هایمان درباره رفتار این کشور در سراسر جهان شفاف بوده‌ایم. ما تنها کشوری نیستیم که از این مسأله آسیب دیده‌ایم. ما کماکان در سیاست خود برای ایستادن در برابر ایران و فعالیت‌های این کشور محکم و مصمم هستیم. وی در مورد اینکه آیا سقف زمانی برای پاسخ ایران به پیشنهاد امریکا برای مذاکره وجود دارد یا خیر؟ گفت: من هیچ ضرب‌الاجلی ترسیم نمی‌کنم. ما درباره سیاست‌هایمان شفاف بوده‌ایم.

ادعای سازمان ملل مبنی بر وجود ارتباط میان ایران و القاعده

خبر دیگر اینکه، یک گروه از کارشناسان سازمان ملل در گزارشی مدعی شدند که سران القاعده در ایران برجسته‌تر از گذشته شده‌اند و با رهبر ارشد این گروه نیز همکاری می‌کنند تا بر حوادث در سوریه تأثیر بگذارند. به‌گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، گروهی متشکل از کارشناسان سازمان ملل از چند کشور عضو که اشاره‌ای به‌نام آنها نشده است، در گزارش جدید خود به کمیته تحریم‌های القاعده در سازمان ملل مدعی شد که ایرانی‌ها و ایمن الظواهری رهبر ارشد القاعده با یکدیگر همکاری داشته و با قدرت و اختیارات رهبر یک گروه وابسته به القاعده مقابله کرده و موجب تشکیل، جدایی و ادغام گروه‌های دیگر وابسته به القاعده در ادلب در سوریه شده‌اند تا بر رویدادها در سوریه تأثیر بگذارند. علیرضا میریوسفی سخنگوی هیأت ایران در سازمان ملل در واکنش به این گزارش گفت که ایران در نامه‌ای به رئیس این کمیته ادعاهای مطرح شده در گزارش را رد کرده و خواستار اقدامات اصلاحی شده است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است که گروه تروریستی داعش حدود 30 هزار نیرو دارد که تقریباً به طور مساوی در عراق و سوریه حضور دارند.

فارین پالیسی: تهران منزوی نمی‌شود

شنیدیم که مجله فارین پالیسی در گزارشی با اشاره به اعمال فشارهای امریکا علیه ایران نوشت که تهران منزوی نمی‌شود. به گزارش «انتخاب»، در بخشی از این گزارش آمده است: ترامپ در این زمینه با شکست روبه‌رو خواهد شد، زیرا که نه تنها متحدان اروپایی این کشور با تصمیم او در خروج از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌ها مخالفت کرده‌اند، بلکه روسیه و چین، دیگر اجازه نخواهند داد تا ایران منزوی شود. این گزارش افزوده: در حالی که امریکا، مصرف کنندگان نفت ایران را تشویق می‌کند تا ماه نوامبر، واردات نفت از ایران را به صفر برسانند، اما چین نه تنها با این مسأله مخالفت کرده، بلکه درصدد واردات نفت از ایران بر پایه یوان است تا خود را از تبادلات بر پایه دلار جدا کند. به همین ترتیب در ماه آوریل، روسیه تلاش کرد تا از پول ملی برای پرداخت واردات نفتی ایران استفاده کند، زیرا چنین اقداماتی توانایی امریکا را برای اعمال مؤثر تحریم‌های علیه ایران و کشور‌های دیگر در آینده، محدود خواهد کرد.

گزارش اکونومیست از کیفیت زندگی در تهران

دست آخر اینکه گزارش سالانه واحد اطلاعات اکونومیست درباره ۱۴۰ شهر جهان نشان می‌دهد که از نظر بهبود کیفیت زندگی در پنج سال گذشته، تهران در میان پنج شهر اول دنیا قرار دارد هر چند که پایتخت ایران در رتبه نه‌چندان درخشان صد و بیست و هشتم قرار گرفته است. به گزارش عصرایران، بر اساس این گزارش، وین پایتخت اتریش، با پیشی گرفتن از ملبورن استرالیا، عنوان بهترین شهر جهان را برای زندگی در سال ۲۰۱۸ به دست آورده است. در گزارش اکونومیست آمده که تهران، پایتخت ایران، در کنار شهرهای آبیجان، پایتخت ساحل عاج، هانوی، پایتخت ویتنام و بلگراد، پایتخت صربستان با حدود 5 درصد رشد، شهرهایی بودند که بیشترین بهبود کیفیت زندگی را در پنج سال گذشته تجربه کرده‌اند.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

ارائه راهکارهای عملیاتی در حوزه ارز و نقدینگی به دولت

قالیباف به سران 3 قوه نامه نوشت

محمدباقر قالیباف، شهردار اسبق تهران طی نامه‌ای به سران قوا پیشنهاداتی درباره مدیریت ارز و نقدینگی ارائه کرد. محسن پیرهادی، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت و از نزدیکان محمدباقر قالیباف با تایید نامه نگاری قالیباف به سران قوا به باشگاه خبرنگاران گفت: قالیباف نامه‌ای را به سران 3 قوه به عنوان اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارسال کرده است. پیرهادی ادامه داد: در این نامه، راهکار‌های عملیاتی در راستای کمک به دولت جهت مدیریت حوزه نقدینگی و ارز به تفصیل ارائه شده است. دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت تاکید کرد: شرایط کشور ایجاب می‌کند همه دلسوزان مردم، نظام و انقلاب با همدلی و وحدت تمام فکر و توان خود را برای حل مشکلات مردم به کار ببندند.

ورود آستان قدس رضوی به حوزه فناوری‌های برتر کشاورزی

تولیت آستان قدس رضوی از ورود این نهاد به عرصه فناوری‌های نوین کشاورزی از جمله تولید و اصلاح بذر خبر داد. حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی ظهر روز چهارشنبه در بازدید از موسسه کشت و صنعت مزرعه نمونه آستان قدس رضوی یکی از سیاست‌های مهم آستان قدس رضوی را ورود به پروژه‌های ارتقای فناوری‌های نوین در حوزه کشاورزی از جمله اصلاح بذر عنوان کرد. رئیسی بیان کرد: ظرفیت‌های عظیم ایران اسلامی ازجمله سرمایه‌های مادی و انسانی به گونه‌ای است که به رغم همه فشارهای دشمنان، بن بستی در عرصه‌های مختلف اقتصادی وجود ندارد. وی با اشاره به اهمیت استراتژیک فناوری‌های نوین کشاورزی در جهت استقلال و خودکفایی کشور گفت: تنوع اقلیمی ایران به گونه‌ای است که اگر بتوانیم علاوه بر ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی، حلقه تولید، توزیع و تجارت این محصولات را بخوبی تکمیل کنیم، می‌توانیم به نقطه برتر برسیم و بازار منطقه را از آن خود کنیم.

در حمایت از بیانات رهبر انقلاب و اعتراض به مشکلات اقتصادی انجام می‌شود

تجمع طلاب و اساتیدحوزه علمیه قم در مدرسه فیضیه

طلاب و اساتید حوزه علمیه قم در حمایت از بیانات اخیر رهبر انقلاب و اعتراض به مشکلات اقتصادی کشور امروز پنجشنبه 25 مرداد ساعت 10:30 صبح در مدرسه فیضیه قم تجمع می‌کنند. به گزارش «وطن‌امروز»، در این تجمع که با عنوان «روحانیت همدرد مردم و عدالت اقتصادی» برگزار می‌شود، حسن رحیم‌پور‌ازغدی سخنرانی خواهد کرد.

آزادی سرباز ربوده‌شده ایرانی بعد از 476 روز اسارت

فرمانده مرزبانی کشور از آزادی «سعید براتی» سرباز گروگان گرفته شده توسط اشرار در عملیات تروریستی اردیبهشت‌ماه ۹۶ در مرز میرجاوه، خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار قاسم رضایی اظهار داشت: با تلاش و حمایت فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، ستاد کل نیروهای مسلح و دستگاه‌های امنیتی، «سعید براتی»، سرباز گروگان گرفته‌شده توسط اشرار در عملیات تروریستی اردیبهشت‌ماه ۹۶ در میرجاوه، به آغوش خانواده بازگشت. گفتنی است، ششم اردیبهشت‌ماه ۹۶ پس از درگیری مأموران هنگ مرزی میرجاوه با اشرار مسلح و شهادت تعدادی از آنها، «سعید براتی» توسط اشرار گروگان گرفته شده بود.

***************************************

آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات